Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Janjicar
#1326 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Da hoće nas otrest i to svakog stanovnika po dvaput da je odboluje...
-
Heller
#1327 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ko ce nadzirati ove za izolaciju? Ko ce spriječiti evridž bauštelca iz Tupkovića da ide u lokalnu kafanu ojre trošiti dok mu Sprecanski Talasi jaucu na uvce?
-
Nadzorna_ploca
#1328 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Meni rekose da su zaprijetili kaznama. Sta god to znacilo. To samo dovoljno govori da se ova karantena svela na dobru volju tih koji su potpisali.
btw pozdrav za Tupkovice, Svojat i Repuh.
- OldMayor
#1329 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Pa ne prenosi ovaj, ali ima drugih virusa koji se tako prenose. I ja ne mogu da vjerujem da neko moze samo obrisati papirom ili vlaznom maramicom. Pa prakticno nista nisi uradio.zposao wrote: ↑11/03/2020 11:08 Dobro, ima li ovdje na temi normalnih ljudi ?
Ne prenosi se virus sa čmara na čmar pa da se hvalite kako sapunate čmar svako malo!
Koji vam je kurac?
Najčistiji čovjek može oboliti od virusa ako uđe u prostoriju u kojoj je npr 15 minuta ranije kihnuo neko ko je zaražen sa covid-19...
Kakvo vas pranje guzice sad spopalo?
Važnije je redovito prati ruke, ne dodirivati lice rukama, drzati razmak kzmeđu ljudi, kihati i kašljati ili u lakat ili u jaknu, ne ići bespotrebno u gužve i na mjesta masovnog okupljanja, izbjegavati susretanje sa starijima ili hroničnim bolesnicima...
I smanjiti radijus kretanja samo na nužno.
Mi se trebamo već sada ponašati kao da je pola zemlje zaraženo ako mislimo da se uspješno borimo sa ovom bolesti i ako kislimo spriječiti oboljevanje 90% populacije...
Izravne kontakte svesti samo na najnužnije.
Tu je leglo virusa i bakterija, koje ostaju. Niste ih uklonili. Znojite se, i onda vam to ide dalje po medjunozju. Da ne idemo sad u detalje.
Nevjerovatno sta procitati ovdje. I dalje se nadam se je u pitanju šala.
- OldMayor
#1330 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nek ide, ali ne moras ti ici.
Ja pokusavam da kretanje po javnim objektima, svedem na minimum.
Istrpite se jeboga mjesec, dva.
Bitno je da ne zapnemo ko talijani, te da imamo tu i tamo pokoji slucaj. I ovo ce proci.
Kazem vam talijani su se bukvalno smijali kinezima, ismijavali su ih...i evo sta im se desilo.
Dakle, bolje se strpit jedan mjesec, nego da imamo belaj pa da moramo zatvarati gradove, drzavu.
- seoBIH
#1331 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Jbga, rekoh ja da tema o guzici ne moze trajati
Novu temu ne mozes otvoriti, ova ce biti izbrisana (postovi).
Higijena tijela se vrši od glave, pa do nogu. Pereš sve, a ne brišeš. Ako misliš da je brisanje rješenje, nemoj se ni kupati, briši se.
Higijena tijela se vrši od glave, pa do nogu. Pereš sve, a ne brišeš. Ako misliš da je brisanje rješenje, nemoj se ni kupati, briši se.
-
Heller
#1332 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ja sam čuo da Sandže ne peru guzicu
-
Milenkov buraz
-
daddy-kool
#1334 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Back on topic:
Beograd: Hiljadu ljudi ispred VMA želi da se testira na koronavirus
Beograd: Hiljadu ljudi ispred VMA želi da se testira na koronavirus
-
daddy-kool
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1336 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
zar mi nismo na 5 ukupno zvaničnih?
-
daddy-kool
#1337 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ova stranica pomno prati, očekivati je saopštenje za štampu uskoro.
- King Theoden
#1338 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Čemu onda silna panika?
Obična gripa godišnje pokosi oko 600.000 ljudi.
Drugo, bitna je još jedna stvar koja se (ciljano?) prešućuje, a to je da ne postoji metoda pomoću koje sa stopostotnom sigurnošću možeš razlikovati koronu od nekih drugih virusa.
Od svih poznatijih njemačkih medija, jedino je "süddeutsche" prenijela tu vijest.
Dakle, mogu dijagnosticirati koronu a da ustvari uopšte nemaš istu.
Glavno pitanje koje svako treba da postavi jeste, zašto se diže tolika panika iako se korona u epicentru tj wuhanu povlači bez ozbiljnijeg učinka tako da se obična gripa smije učinku te korone?
Gledao sam "koronu na djelu" i nisam je mogao razlikovati od prehlade.
Nemojte mi samo vrijeđati inteligenciju spominjući nedostatak cjepiva jer cjepivo postoji za običnu gripu pa ista opet iz godine u godinu "čini masakar" odnoseći stotine hiljada života.
Da bi naša stara, dobra korona postigla ono što obična gripa uradi za sezonu, morala bi zasukati rukave i neprestano harati barem par desetljeća.
- emigrazione
#1339 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Vijeme je da se malo promijeni tema...ko ga ovdje voli zabit u supak

-
Milenkov buraz
#1340 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Većina trola bezveze.zposao wrote: ↑11/03/2020 11:08 Dobro, ima li ovdje na temi normalnih ljudi ?
Ne prenosi se virus sa čmara na čmar pa da se hvalite kako sapunate čmar svako malo!
Koji vam je kurac?
Najčistiji čovjek može oboliti od virusa ako uđe u prostoriju u kojoj je npr 15 minuta ranije kihnuo neko ko je zaražen sa covid-19...
Kakvo vas pranje guzice sad spopalo?
Važnije je redovito prati ruke, ne dodirivati lice rukama, drzati razmak kzmeđu ljudi, kihati i kašljati ili u lakat ili u jaknu, ne ići bespotrebno u gužve i na mjesta masovnog okupljanja, izbjegavati susretanje sa starijima ili hroničnim bolesnicima...
I smanjiti radijus kretanja samo na nužno.
Mi se trebamo već sada ponašati kao da je pola zemlje zaraženo ako mislimo da se uspješno borimo sa ovom bolesti i ako kislimo spriječiti oboljevanje 90% populacije...
Izravne kontakte svesti samo na najnužnije.
-
dezurni_ucenik
#1341 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Sta je paketima koji dolaze preko poste iz inostranstva ?
-
daddy-kool
#1342 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Male su šanse da virus može preživjeti uslove kakvi su u transportu pošiljaka.
Može se paket dezinfikovati po preuzimanju i sve ok.
-
dezurni_ucenik
#1343 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
daddy-kool wrote: ↑11/03/2020 11:58 Male su šanse da virus može preživjeti uslove kakvi su u transportu pošiljaka.
-
Milenkov buraz
#1344 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Pričalo se o tome. Teoretski može da se prnese ali je dobra strana što virus na površinama i predmetima ne može dugo preživjeti. Kinezi su testirali i mislim da su rekli da najduže preživi na plastici i po tri dana, na ostalim površinama od par minuta do par sati. Ako paket putuje par dana izuzetno je mala vjerovatnoća prenosa paketom.
-
daddy-kool
#1345 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Do sada neviđene mjere: Policija vodi u zatvor one koji ne žele u samoizolaciju
hAvaz
hAvaz
-
Nadzorna_ploca
#1346 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Joj Avaza jest zglajzo.. 
-
high_volume
#1347 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nema smisla prekidati rad škola i ograničavati javne skupove na 250 ljudi kad i 10 ljudi u grupi može ugroziti javno zdravstvo, niti ovakva ograničenja imaju smisla bez zabrane javnog gradskog ili međugradskog prevoza ljudi.
-
dezurni_ucenik
#1348 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-izola ... /200311072
U izolaciji je 35 učenika i tri profesora iz Druge gimnazije u Sarajevu s obzirom na to da su se vratili sa putovanja iz Njemačke zemlji u kojoj je potvrđeno 1.565 slučajeva zaraze koronavirusom. Tu odluku je donijela Kantonalna sanitarna inspekcija.
Učenici i profesori su bili na ekskurziji u Njemačkoj sa koje su se vratili 6. marta i bit će u izolaciji 14 dana koliko traje i period inkubacije koronavirusa.
Razumijem djecu u tim godinama. Razumom nisu vodjeni vec nekim drugim stvarima ali ne kontam ove starije koji ovo dopustaju.
U izolaciji je 35 učenika i tri profesora iz Druge gimnazije u Sarajevu s obzirom na to da su se vratili sa putovanja iz Njemačke zemlji u kojoj je potvrđeno 1.565 slučajeva zaraze koronavirusom. Tu odluku je donijela Kantonalna sanitarna inspekcija.
Učenici i profesori su bili na ekskurziji u Njemačkoj sa koje su se vratili 6. marta i bit će u izolaciji 14 dana koliko traje i period inkubacije koronavirusa.
Razumijem djecu u tim godinama. Razumom nisu vodjeni vec nekim drugim stvarima ali ne kontam ove starije koji ovo dopustaju.
-
Naslovnica
#1349 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Mortalitet obične sezonske gripe je oko 0.1%.King Theoden wrote: ↑11/03/2020 11:56Čemu onda silna panika?
Obična gripa godišnje pokosi oko 600.000 ljudi.
Drugo, bitna je još jedna stvar koja se (ciljano?) prešućuje, a to je da ne postoji metoda pomoću koje sa stopostotnom sigurnošću možeš razlikovati koronu od nekih drugih virusa.
Od svih poznatijih njemačkih medija, jedino je "süddeutsche" prenijela tu vijest.
Dakle, mogu dijagnosticirati koronu a da ustvari uopšte nemaš istu.
Glavno pitanje koje svako treba da postavi jeste, zašto se diže tolika panika iako se korona u epicentru tj wuhanu povlači bez ozbiljnijeg učinka tako da se obična gripa smije učinku te korone?
Gledao sam "koronu na djelu" i nisam je mogao razlikovati od prehlade.
Nemojte mi samo vrijeđati inteligenciju spominjući nedostatak cjepiva jer cjepivo postoji za običnu gripu pa ista opet iz godine u godinu "čini masakar" odnoseći stotine hiljada života.
Da bi naša stara, dobra korona postigla ono što obična gripa uradi za sezonu, morala bi zasukati rukave i neprestano harati barem par desetljeća.
Mortalitet COVID-19 je, za sada, oko 3%.
-
dezurni_ucenik
#1350 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Procitaj clanak.