Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pizarro
#3326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
sad i u grckoj zatvorili skole i fakultete na dvije sedmice.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
EPIDEMIJA
'ZA 9 DO 14 DANA JOŠ ČETIRI EUROPSKE ZEMLJE ĆE BITI POPUT ITALIJE' Znanstvenik objavio grafički prikaz dinamike širenja virusa i uputio javni apel
ide se po novu turu fasunge...

'ZA 9 DO 14 DANA JOŠ ČETIRI EUROPSKE ZEMLJE ĆE BITI POPUT ITALIJE' Znanstvenik objavio grafički prikaz dinamike širenja virusa i uputio javni apel
ide se po novu turu fasunge...

- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
- bubobih
-
statixx
#3330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Talijani jos nisu objavili podatke za danas, nadam se da ce biti pad.
- pici
#3331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
napokom nešta konkretno...Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić dobio je podršku entitetskih premijera Fadila Novalića i Radovana Viškovića te predsjeavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da uvede zabranu ulaska u BiH građanima koji dolaze iz najpogođenijih zemalja.

- pici
#3332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
i sHa kaju ovi tVumpovci na fHorumu, obična preHlada... kad usljedi recesija bas me interesuje hoste imati plate i pemzije, hvala bogu pa sam bogat...KORONAVIRUS
SLOVENSKI PREMIJER NALOŽIO ZATVARANJE GRANICE S ITALIJOM Traži blokadu po uzoru na Austriju, koja propušta samo svoje državljanine ili one s potvrdom

- Zox
#3333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Izlaze u pola 7.
Ja se nadam samo da ce porast biti manji nego juce. A pad, vrlo tesko.
Moja stara je u dijelu koji je pod karantinom od pocetka, ona smatra da su svi oni zarazeni, samo da su jos u inkubaciji.
Medicinska je sestra, ne znam jel panici ili sta.
-
Milenkov buraz
#3334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
"Bolje je biti bogat nego ne biti.”pici wrote: ↑10/03/2020 18:02i sHa kaju ovi tVumpovci na fHorumu, obična preHlada... kad usljedi recesija bas me interesuje hoste imati plate i pemzije, hvala bogu pa sam bogat...KORONAVIRUS
SLOVENSKI PREMIJER NALOŽIO ZATVARANJE GRANICE S ITALIJOM Traži blokadu po uzoru na Austriju, koja propušta samo svoje državljanine ili one s potvrdom
![]()
-
statixx
#3335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Mislim na pad u smislu dnevnog indeksa. Jucer je bilo manje mrtvih nego prekjuce, a i novih zarazenih ako se dobro sjecam.
Last edited by statixx on 10/03/2020 18:37, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#3336 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Vandredne mjere poduzete u Italiji. Stopirani svi hipotekarni krediti tj., vrcanje istih, zamrzli ih, ostatak nisam razumio, mozda svi cak krediti.
- studiorum_tuzlaensis
#3337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Pola sarajevskih komšiluka loži loš lignit, štokove i plastiku, a mi zatvaramo škole i stadione zbog sto puta manje opasne stvari.
Generacija internet debila.
-
Milenkov buraz
#3338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Jbt. ovo je loše.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#3339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Piči, što si na splavovima fato - fato si. Sad *rkaj na 8 spratu u rukavicama i maskom do daljnjeg!
*Promijeni ruku ponekad, ima logike
*Promijeni ruku ponekad, ima logike
-
Vidal89
#3340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ukoliko se granice zatvore, smanjit ce se uvoz samim time i trziste roba.
Sjecam se kao u ratu kad je zavladala nestasica, a najteze je kad ti komsija dodje na vratanpokuca trazi da posudi djeca gladna kaze, a nemos odbiti.
Sjecam se kao u ratu kad je zavladala nestasica, a najteze je kad ti komsija dodje na vratanpokuca trazi da posudi djeca gladna kaze, a nemos odbiti.
- Zox
#3341 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Da se mozemo suocavati sa oba problema tebi, naravno, nije palo na pamet?studiorum_tuzlaensis wrote: ↑10/03/2020 18:10 Pola sarajevskih komšiluka loži loš lignit, štokove i plastiku, a mi zatvaramo škole i stadione zbog sto puta manje opasne stvari.
- studiorum_tuzlaensis
#3342 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ovaj virus je na kraju ništa više nego socio-psiholoski eksperiment demonstracije moći interneta, kao i niskog koeficijenta inteligencije kod marve i njihovih izabranih zvaničnika.
Jučer je to bio terorizam, danas je to virus gripe, a sutra će biti ko zna šta.
Upravljati svijetom je moguće na jedinstven način: bombasticnim naslovima na Android telefonima.
Upravljati svijetom je moguće na jedinstven način: bombasticnim naslovima na Android telefonima.
-
dezurni_ucenik
#3343 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Italija tuto kompleto u izolaciji, virus se siri. Al jok dodje pametnjakovic da nam poruci kako smo svi zatucani.
-
Vidal89
#3344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑10/03/2020 18:19 Ovaj virus je na kraju ništa više nego socio-psiholoski eksperiment demonstracije moći interneta, kao i niskog koeficijenta inteligencije kod marve i njihovih izabranih zvaničnika.
Hajd onda ti i tvoja porodica volontirajte u Italiji evo od mene po 1000KM po danu imate po osobi, ako umrete sve vase ostaje meni. Ako si ti tako siguran eto onda nemaj brige.
- Zox
#3345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
CIA snajka.dezurni_ucenik wrote: ↑10/03/2020 18:21 Italija tuto kompleto u izolaciji, virus se siri. Al jok dodje pametnjakovic da nam poruci kako smo svi zatucani.
- bubobih
#3346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Buhahahahah pa ti si najgori zatucanik ovde..... jel ti mislis da bi zbog tvog "experimenta" kina gubila milijare po minuti, italija propadala, industrija evrope stala..... de manite se vise teorija zavjere, ko je ubio kenedija sta je tetka persa rekla komsiji, da li su se kumovi valjali u sjenu itd itd......studiorum_tuzlaensis wrote: ↑10/03/2020 18:19 Ovaj virus je na kraju ništa više nego socio-psiholoski eksperiment demonstracije moći interneta, kao i niskog koeficijenta inteligencije kod marve i njihovih izabranih zvaničnika.
gledajte strane kanale i strane vijesti, gledajte reportaze ljudi koji odu u zarista tih mjesta.... ne zatvaraju se granice bezveze zbog nekog experimenta.....
ovo sam rekao 20 i nekog januara kada je kina stavila u karantin 50 mil ljudi: Staviti toliki narod u karantin, to se nije desilo ni na filmu strave i uzasa, niti se ikada desilo u ljudskoj istoriji. tada je meni bilo jos jasno da je sranje veliko na pomolu, i dok sam ja tako pricao svojim okolo oko virusa koji je bio sporedna tema na dnevniku, oni su meni govorili da sam paranoican, a nimalo ne razmiljaju mozgom svojim i nikada nisu razmislili sta treba da se desi da jedna drzava kao npr sto je Kina zatvori toliko ljudi i ubije svoju industiju od koje zivi..... Suvisno je pricati o italiji koju su eto danas cijelu zatvorili a da ne pricam o Iranu gde su im neki i vodeci pocrkali..... Toliko o experimentu priholoskom, a ljudi leseve broje i broje....
- Zox
#3347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Italijani su zatvorili sve jer CAK I ONI gledaju malo dalje od nas.
10 hiljada zarazenih, relativno, jos uvijek nije katastrofa.
Katastrofa je sto ce ih ovim tempom za dvije sedmice biti 100 hiljada (njihova procjena). Sto znaci 20 hiljada na aparatima. Kako, gdje?
Ako se virus nastavi siriti ovim tempom (a nadati se da nece, jer preuzimaju nekakve mjere), za 5 sedmica sve i jedan italijan ce biti zarazen.
Kod nas ako ne do bog bude 10 hiljada, ljudi ce govoriti haj sta fali, u italiji je milion.
10 hiljada zarazenih, relativno, jos uvijek nije katastrofa.
Katastrofa je sto ce ih ovim tempom za dvije sedmice biti 100 hiljada (njihova procjena). Sto znaci 20 hiljada na aparatima. Kako, gdje?
Ako se virus nastavi siriti ovim tempom (a nadati se da nece, jer preuzimaju nekakve mjere), za 5 sedmica sve i jedan italijan ce biti zarazen.
Kod nas ako ne do bog bude 10 hiljada, ljudi ce govoriti haj sta fali, u italiji je milion.
- Herr Flick
#3348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Jel ima kakva vijest da je neko prav zdrav umro od ove gripe ili samo umire kategorija 70+ sa vec teskim oboljenjima
- Lincoln-Burrows
#3349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
977 novih u Italiji danas.
-
omar little
#3350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
kakvi kretenoidi hodaju ovim svijetom, sunce ti jebem. drzava italija stavi 60 miliona ljudi pod drasticne mjere on vice internet panika a obicna gripa. ne znam kojim jezikom i kakvim crtanjem da im se objasni da nije stvar ni broja ni stope smrtnosti nego KAPACITETA zdravstvenog sistema da se nosi sa sokom i napadom od velikog broja slucajeva. HALO?
The death toll from an outbreak of coronavirus in Italy has jumped by 168 to 631, an increase of 36%, the Civil Protection Agency said on Tuesday, the largest rise in absolute numbers since the contagion came to light on 21 February, Reuters reports.
The total number of cases in Italy, the European country hardest hit by the virus in Europe, rose to 10,149 from a previous 9,172, an increase of 10.7%.
The head of the agency said that, of those originally infected, 1,004 had fully recovered compared to 724 the day before. Some 877 people were in intensive care against a previous 733.
The death toll from an outbreak of coronavirus in Italy has jumped by 168 to 631, an increase of 36%, the Civil Protection Agency said on Tuesday, the largest rise in absolute numbers since the contagion came to light on 21 February, Reuters reports.
The total number of cases in Italy, the European country hardest hit by the virus in Europe, rose to 10,149 from a previous 9,172, an increase of 10.7%.
The head of the agency said that, of those originally infected, 1,004 had fully recovered compared to 724 the day before. Some 877 people were in intensive care against a previous 733.