Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Zox
#1001 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Fakat ste vise dosadni s tim brasnom.
- Zox
#1002 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
A da su italijani sjedili kuci kad im se govorilo, sad ne bi bilo ratno stanje.
- dembele
#1003 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Može li i za simpatizere stranke?
-
Milenkov buraz
#1004 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
To se zove odgovornost, ne mislim na kupovnu brašna i ulja, već na bespotrebna putovanja akao se ne mora i slično. I prije ovog virusa naš svijet, pogotovo stariji, malo ih zabli noga oni doktoru porodične medicine. To im dođe kao neka vrsta terapije, malo posjede u čekaonici, jedni se drugima izjadaju, malo promuhabete sa sestrom na kartoteci i doktoricom i tako imaju sadržajan dan. Ja i bez ovog COVID19 virusa u sezoni gripe izbjegavam ići doktoru, baš ako moram, jer tu u čekaonicama u sezoni pokupiš najviše bakterija i virusa. Dakle odgovornost i samoodgovornost prema svojoj porodici je u pitanju. kakva putovanja u sred epidemije novog virusa? Baš neodgovorno.Bodkin wrote: ↑10/03/2020 08:29Boze budala, ne slusaju strucnjake sa fejsa i nisu nakupovali brasna i ulja i ne sjede kuciLogovan wrote: ↑10/03/2020 01:16Boze budala....neko_sa_strane wrote: ↑09/03/2020 22:09
Ne kontam majke mi. U petak kolegica kaže da neće nju virus spriječiti da putuje a jedna grupa njih je otputovala za 8.mart.
Last edited by Milenkov buraz on 10/03/2020 10:35, edited 2 times in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- muha_sa
#1006 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Dobro smo ikako živi koji je peksinluk oko nas
Nema parka u gradu koji nije pun psecih govana--mahom od pasa koje vlasnici izvedu da se u parku gdje se djeca igraju i pokakaju
O pljuvanju, hrakanju i istresanju nosnog sadržaja po trotoarima da ne govorim
eto-ja toliko
Nema parka u gradu koji nije pun psecih govana--mahom od pasa koje vlasnici izvedu da se u parku gdje se djeca igraju i pokakaju
O pljuvanju, hrakanju i istresanju nosnog sadržaja po trotoarima da ne govorim
eto-ja toliko
- OldMayor
#1007 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ako se ne varam Sebija je nedavno govorila da se kao ne panici, jer oni onda moraju uzimate aparate od drugih pacijenata i donositi ih tim potencijalnim pacijentima zarazenim koronom...
Uglavnom tako nekako je bila prica.
Znaci mora se skidat jedan pacijent da se da drugom. Eto, pa sam ocijeni kakvo je stanje.
-
kakavdanakneiskustvu
#1008 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
pa pretjerao je cim je dopustio da jedna osoba umre od virusa kojeg je on ,kao svemoguci,stvoritelj svega,stvoriomoonca wrote: ↑10/03/2020 00:58....pa,... da ne pretjera..kakavdanakneiskustvu wrote: ↑10/03/2020 00:50ako je bog stvortelj svega ,mislim ako neko u to tako vjeruj,onda je on stvorio i ovo cudo od ovog virusa,što se onda moliti tom istom bogu da nekog zaobiodje virus![]()
- OldMayor
#1009 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Prijatelju, previse ovo banaliziras.
Imam drugove koji su doktori i ovo nije zajebancija. Ima i fb gluposti, ali imas dovoljno strucnjaka koji su napisali to sto su napisali na twitteru, na raznim drugim stranicama.
Ne treba naravno paniciti, ali isto tako ovo nije bezazlena stvar. Stoga ne vidim zasto ne bismo se malo bolje opremili, pripremili a ne da nas zadesi ovako nesto kao u Italiji. Slusam i gledam hladno najave za neke koncerte, nastupe, predstave...
Nije ni u Kini virus splasnuo eto onako sam od sebe, nego zbog rigoroznih mjera kojima su se ovdje svi smijali. Pa sigurno i italijani. U Italiji se prvi slucaj covid19 pojavio 30. januara - danas 9,172 slucajeva. I sad imaju belaj.
-
daddy-kool
#1010 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Tako nekako.
CDC tells people over 60 or who have chronic illnesses like diabetes to stock up on goods and buckle down for a lengthy stay at home
https://www.cnbc.com/2020/03/09/many-am ... -says.html
Samo uzmite u obzir stepen naše organizovanosti, ekonomskog i društvenog razvoja, stanje u zdravstvu, politici, državi i uporedite sa Italijom. Ovdje treba svako gledati da sebi što više pomogne i olakša, ako dođe do toga da se sistem bavi sa njim onda su vjerovatnoće mnogo nepovoljnije u odnosu na Italiju, da ne spominjem J.Koreju itd.
-
Tempo
- ZeModerator
#1011 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
OldMayor wrote: ↑10/03/2020 09:03Ako se ne varam Sebija je nedavno govorila da se kao ne panici, jer oni onda moraju uzimate aparate od drugih pacijenata i donositi ih tim potencijalnim pacijentima zarazenim koronom...
Znaci mora se skidat jedan pacijent da se da drugom. Eto, pa sam ocijeni kakvo je stanje.
old mayor? jel to onaj krmak?
-
neko_sa_strane
#1012 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ako bi se kojim slučajem virus proširio velikom brzinom ja garantujem da bi procenat umrlih i zaraženih u odnosu na broj stanovnika bio 2 puta viši nego u Italiji. Da ne pominjem da je mentalitet nas i Italijana vrlo sličan i mi kao ni oni nismo previše disciplinovani i probleme rješavamo u 5 do 12. Međutim oni su u prednosti jer zdravstveni sistem nije u katastrofalnom stanju kao kod nas. Takođe ja sam ubijeđen da ako bi se kod nas gradovi izolovali u karantinu da bi određeni broj ljudi odmahivao rukom i kršio pravila bez obzira što svojim postupcima ugrožavaju druge. Na ovim prostorima dobar dio naroda je prilično neinformisan a pametuje kako sve zna. Takvi su najopasniji.
- OldMayor
#1013 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Da. Sto.Tempo wrote: ↑10/03/2020 09:44OldMayor wrote: ↑10/03/2020 09:03Ako se ne varam Sebija je nedavno govorila da se kao ne panici, jer oni onda moraju uzimate aparate od drugih pacijenata i donositi ih tim potencijalnim pacijentima zarazenim koronom...
old mayor? jel to onaj krmak?
- OldMayor
#1014 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Evo detaljnije sta corona virus cini organizmu. Od pluca, preko krvi, do bubrega, jetre itd. Plus sto se jos uvijek dosta stvari ne zna. Jer ni oni koji su izlijeceni, ne zna se jos nista, da li ce imati ili nece imati posljedice i sl. Jer je ovo novitet.
Al jok bosnjo zna bolje. Kakvi naucnici. Sve je to namjesteno.
https://www.nationalgeographic.com/scie ... -the-body/
I najbitnije za one koji "igraju na kartu" da su mladi i zdravi.
Al jok bosnjo zna bolje. Kakvi naucnici. Sve je to namjesteno.
https://www.nationalgeographic.com/scie ... -the-body/
I najbitnije za one koji "igraju na kartu" da su mladi i zdravi.
When working properly, this inflammatory process is tightly regulated and confined only to infected areas. But sometimes your immune system goes haywire and those cells kill anything in their way, including your healthy tissue.
“So you get more damage instead of less from the immune response,” Frieman says. Even more debris clogs up the lungs, and pneumonia worsens.
During the third phase, lung damage continues to build—which can result in respiratory failure. Even if death doesn’t occur, some patients survive with permanent lung damage. According to the WHO, SARS punched holes in the lungs, giving them “a honeycomb-like appearance”—and these lesions are present in those afflicted by novel coronavirus, too.
- Zox
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
emirolini
#1017 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Mene brine sto sve vise objavljuju da se ovaj virus cudno ponasa, te nisu sigurni je li kao sezonska gripa koja ce otici sa toplim vremenom.
Citam vapaje doktora u Italiji koji traze voluntere ali niko nece da ide da pomogne. Mnogi doktori su bolesni sami od sebe i njihove porodice. Ostali rade bez smjena neprestalno i spavaju u bolnicama kako ne bi isli kuci i zarazili svoje. I onda vide budale kako kao nasi kazu da to nije nista strasno i idu po kafama.
Citam vapaje doktora u Italiji koji traze voluntere ali niko nece da ide da pomogne. Mnogi doktori su bolesni sami od sebe i njihove porodice. Ostali rade bez smjena neprestalno i spavaju u bolnicama kako ne bi isli kuci i zarazili svoje. I onda vide budale kako kao nasi kazu da to nije nista strasno i idu po kafama.
-
zposao
#1018 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Zbog budala neodgovornih koji nisu u stanju mirovat i smanjiti radijus kretanja na hebenih mjesec dana, zato se i siri taj virus toliko dramaticno svijetom...
Što je najgore neće podleći te kokoši glupe koje idu na skijanja, koncerte, modne revije i slično, nego ce donijeti u svoj grad pa raširiti i ugorziti starije i bolesne ljude... Koliko ljudi ima koji boluju od raka, visokog pritiska, šečera, koji vuku druge bolesti...sve su to pojačani rizici...
Al jok ba... "NEČE MENI NIKO REČ DA JA NE IDEM NA IZLET U VENECIJU"
Što je najgore neće podleći te kokoši glupe koje idu na skijanja, koncerte, modne revije i slično, nego ce donijeti u svoj grad pa raširiti i ugorziti starije i bolesne ljude... Koliko ljudi ima koji boluju od raka, visokog pritiska, šečera, koji vuku druge bolesti...sve su to pojačani rizici...
Al jok ba... "NEČE MENI NIKO REČ DA JA NE IDEM NA IZLET U VENECIJU"
-
kakavdanakneiskustvu
-
AmirBaa
#1020 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Citajuci ove 2 teme bas se da zakljuciti da nas narod bas voli paniku, samo daj da se prica kako cemo svi pomrijeti, kako nam nista ne valja, pa se dodje i do politike pa malo licna prepucavanja. Svi lijece frustracije ovako meni se cini
A mediji su posebna prica, oni zadovoljno trljaju ruke upravo zbog ovih gore ljudi, jer im klikovi idu kao nikad do sada, vijesti o koroni su prejebale i Dodika i RSexit. I da, nas narod bas puno voli pricati o zdravlju i praviti se pametan, a recimo i dalje nemamo zakon o zabranjenom pusenju u restoranima i kaficima, pa tako svakodnevno vidjamo kako ljudi djecu dovode u kafice pune dima sto ostavlja jako stetne posljedice.
A ona kuja se usudila otici u Italiju a da nije dobila dopustenje od strucnjaka sa foruma, zahtijevam javni linč!
A ona kuja se usudila otici u Italiju a da nije dobila dopustenje od strucnjaka sa foruma, zahtijevam javni linč!
-
Ci-Nick
#1021 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
I ovaj virus dokazuje da će svijetom vladati Kinezi,.. Rad, red i disciplina,.. naspram anarhije.
Italijani kad su čuli da će ih staviti u karantinu oni se razbježali na sve strane,..
a kod kineza te komšija prijavi ako ne poštuješ zabranu izlaska iz stana,.
Kao što je već rečeno puno puta, nije problem bolest nego nesposobnost sistema da istovremeno liječi hiljade ili desetine hiljada ljudi koji će biti teži pacijenti.
Nadajmo se da će naletiti kakav toplotni udar u aprilu i prekinuti širenje.
Da ne kažem,. molimo Boga da se predomisli i da nađe rješenje za virus koji je stavio u opticaj,..
Italijani kad su čuli da će ih staviti u karantinu oni se razbježali na sve strane,..
Kao što je već rečeno puno puta, nije problem bolest nego nesposobnost sistema da istovremeno liječi hiljade ili desetine hiljada ljudi koji će biti teži pacijenti.
Nadajmo se da će naletiti kakav toplotni udar u aprilu i prekinuti širenje.
Da ne kažem,. molimo Boga da se predomisli i da nađe rješenje za virus koji je stavio u opticaj,..
-
Bodkin
#1022 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ok. Jos 2 mjeseca i punim 60. Iste sekunde ostajem kuci do daljnjegdaddy-kool wrote: ↑10/03/2020 09:35Tako nekako.
CDC tells people over 60 or who have chronic illnesses like diabetes to stock up on goods and buckle down for a lengthy stay at home
https://www.cnbc.com/2020/03/09/many-am ... -says.html
Samo uzmite u obzir stepen naše organizovanosti, ekonomskog i društvenog razvoja, stanje u zdravstvu, politici, državi i uporedite sa Italijom. Ovdje treba svako gledati da sebi što više pomogne i olakša, ako dođe do toga da se sistem bavi sa njim onda su vjerovatnoće mnogo nepovoljnije u odnosu na Italiju, da ne spominjem J.Koreju itd.
-
Bodkin
#1023 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Drasticna je razlika izmedju “nemoj ici u italiju, kupi dezinfekcijsko za ruke, pojacaj imunitet” od “svi cemo pomrijeti ako maknemo iz kuce”OldMayor wrote: ↑10/03/2020 09:16Prijatelju, previse ovo banaliziras.
Imam drugove koji su doktori i ovo nije zajebancija. Ima i fb gluposti, ali imas dovoljno strucnjaka koji su napisali to sto su napisali na twitteru, na raznim drugim stranicama.
Ne treba naravno paniciti, ali isto tako ovo nije bezazlena stvar. Stoga ne vidim zasto ne bismo se malo bolje opremili, pripremili a ne da nas zadesi ovako nesto kao u Italiji. Slusam i gledam hladno najave za neke koncerte, nastupe, predstave...![]()
Nije ni u Kini virus splasnuo eto onako sam od sebe, nego zbog rigoroznih mjera kojima su se ovdje svi smijali. Pa sigurno i italijani. U Italiji se prvi slucaj covid19 pojavio 30. januara - danas 9,172 slucajeva. I sad imaju belaj.
Cekam jos samo da pocnu spaljivati na lomaci ove sto su oboljeli. Bice “koji ce kurac na putu. Sad smo svi zarazeni”
Nesto kao kupovina maski iako masa strucnjaka objavila da je kontraproduktivno
- King Theoden
#1024 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Loma pozitive 
Jedan 100-godišnji muškarac postao je najstarija osoba koja je dosad uspjela pobijediti koronavirus, izvijestila je kineska državna novinska agencija Xinhua.
Radi se o ženskoj osobi iz Zenice, koja je boravila u Italiji i koja je bila pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji. Imala je blaže simptome...
Jedan 100-godišnji muškarac postao je najstarija osoba koja je dosad uspjela pobijediti koronavirus, izvijestila je kineska državna novinska agencija Xinhua.
Radi se o ženskoj osobi iz Zenice, koja je boravila u Italiji i koja je bila pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji. Imala je blaže simptome...
- OldMayor
#1025 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
A ko je napisao da cemo svi pomrijeti ako izadjemo iz kuce? Ja evo to prvi put citam i to si ti napisao.Bodkin wrote: ↑10/03/2020 10:17Drasticna je razlika izmedju “nemoj ici u italiju, kupi dezinfekcijsko za ruke, pojacaj imunitet” od “svi cemo pomrijeti ako maknemo iz kuce”OldMayor wrote: ↑10/03/2020 09:16Prijatelju, previse ovo banaliziras.
Ne treba naravno paniciti, ali isto tako ovo nije bezazlena stvar. Stoga ne vidim zasto ne bismo se malo bolje opremili, pripremili a ne da nas zadesi ovako nesto kao u Italiji. Slusam i gledam hladno najave za neke koncerte, nastupe, predstave...![]()
Cekam jos samo da pocnu spaljivati na lomaci ove sto su oboljeli. Bice “koji ce kurac na putu. Sad smo svi zarazeni”
Nesto kao kupovina maski iako masa strucnjaka objavila da je kontraproduktivno