King Theoden wrote: ↑07/03/2020 12:59
Da čujem vas. Kako biste riješili nadolazeću izbjegličku krizu?
Nemate ni plan, ni program, a ni prijedlog.
Osim toga, ne znate jesu li i u kojoj mjeri integrisane sirijske izbjeglice koje je primila njemačka.
Ponašao bi se kurvanjski, kao i sama Evropa. Ta ista evropa prvo namami migrante, otvori puteve, pokupi kajmak sto valja i sad bi da zatvore. Pa sta mislis otkud jednom pakistanu eto ideja da ide u tu Evropu? Pala mu onako s neba? Eh odoh ja danas u Francusku. Nije. Isto je iza Alzir i Maroko itd.
Decenijama, godinama, Francuska, Njemacka i ostali usljed nedostatka vlastite radne snage, odnosno gospode koja nece da radi sve i svasta, jer im je to ispod nivoa dovodi "moderne" robove sto iz Afrike, sto iz Azije ili sa Balkana. I sad je naravno belaj, jer postoji i nemali broj onih koji hoce da se okuse tog lijepog zapada, ali nemaju vremena za klasicne nacine imigracije.
I zato imamo ovo sto imamo danas. E jebiga, ne ide. I sad se prave pametni, kao eto postujmo prava, bla bla...
Znaci mi u ni u kojoj mjeri ne smijemo dozvoliti da budemo parking. Ma sta to podrazumijevalo. Pa ako treba i silu, silu. Pricamo o zastiti drzave i drzavnih granica. Kakvih takvih.
Jer ako mi to ne budemo radili, a drugi budu - onda znate sta slijedi. Putevi migracije se veoma brzo rasire medju migrantima, i oni traze najslabiju kariku u tom lancu. Mi nismo slaba, nego nikakva karika - jer nismo drzava. A to je idealno za migrante.
Pomoc od EU prihvatati ali samo u toj mjeri da nam olaksaju da ih proslijedimo dalje. Ne da se ovdje prave centri, da nam njihova policija stoji na izlazu sa granica te da ne daju migrantima da IZADJU. To nam NE TREBA.