Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Škobo Habu

#38301 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

detroit-mercy wrote: 20/02/2020 16:35
Mozda bi bilo lijepo istaci da je u godini kad Brajkovic odlazi u zasluzenu mirovinu cijena aluminijuma na berzama bila na istorijskom nivou i da poslije toga slijedi sunovrat cijena :mrgreen:
Cisto nako da se zna :wink:
Također, dodati i to da Aluminiju kreće nizbrdo sa globalnom finansijskom krizom kada cijena gotovog proizvoda pada, a troškovi proizodnje rastu.

No, pošto je Aluminij za HDZ imperiju bio "zlatna koka", nešto kao što je BHTelecom za SDA, privid Kalifornije se gurao do iznemoglosti.

Sad ključ u bravu, i pravac za Irsku.

A nekad se šprdalo na račun Bošnja na Trgu Alije Izetbegovića u Brotnju.
detroit-mercy

#38302 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

Kolinda wrote: 20/02/2020 18:21
detroit-mercy wrote: 20/02/2020 16:20
Kolinda wrote: 20/02/2020 11:03

Čovjek za narod, naš a vaš...država krupnim koracima ide naprijed, pardon u provaliju...Bog mu dao zdravlja i malo maksuzije i bit će sve dobro...
Sto se duse drage brinu za drzavu, nego za koju drzavu iskazujes zabrinutost :? :razz: :razz:
Zabrinut sam samo za svoj džep, ostalo me ne sekira...
Dobro je dok je tako, kamo srece da sve malo vise brine dzep a manje demagogija :skoljka:.
Iskreno, Covke i baza koju on predstavalja se je zajebao sa svojim famoznim javljanjem iz stolnog grada, samo je nabacio Zeljkecu volej koji ovaj zna kako iskoristiti.
Svako dalje uvlacenje Draganceta u pakas Miletu donosi Zeljkecu ili nekom pandanu Zeljkecu dodatne lopte u sesnaesterac i zicere koje nece biti tesko iskoristiti.
Dragance/izborna baza rjesenje treba traziti na suprotno strani od koje se trenutno nada rjesenju :mrgreen:
Point.

#38303 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Kolinda wrote: 20/02/2020 18:20
Point. wrote: 20/02/2020 12:22
Kolinda wrote: 20/02/2020 11:30

Nema tu ništa ironično, činjenica je da ste ga "vi" Bošnjaci izabrali Hrvatima. I dok god je tako evo ja osobno želim da sve ide što dublje u provaliju, valjda nećete zavrćati ruke kao Nelson Mili. Za bošnjačkog člana mene Hrvata nije ni najmanje briga, izaberite Cerića ili Suljagića meni svejedno jer on predstavlja vas odnosno vašu većinsku volju. Da je tomu tako ogleda se da klub Bošnjaka u DNFBiH oslikava većinsku izbornu volju Bošnjaka i ako vaš član predsjedništva osjeti ugrozu obraća se upravo toj većinskoj volji Bošnjaka.
To što vi činite greške koje su radili Srbi u Jugoslaviji što vam ja mogu ali povijest nas uči da to nije baš pametno što se radi i da na taj način dva manje brojna naroda ovakvu nakaradu nikada neće prihvatiti...
Koliko ti puta treba objašnjavati da narodi ne biraju svog predstavnika nego se bira iz reda tog i tog naroda?
Ako je tako zašto onda taj iz reda ne može veto dati u neki klub npr.Bošnjaka ako je Hrvat? Deder pojasni...
Čuj ako je tako. Naravno da je tako, ne možeš protumačiti nešto na hiljadu, odnosno tisuću, načina. Ustvari, možeš ako čitaš samo šta onaj institut u Mostaru tumači. Jedna je istina a to je da je Komšić izabran po važećem zakonu. Sve ostalo su nijanse.
mO k3

#38304 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Ustav je takav kakav je nikome ne odgovara , kako god držimo se ustava
DonieBrasco

#38305 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/matthew ... /200221176

"Matthew Palmer: Svako ko se pridruži antidejtonskim stavovima Dodika rizikuje sankcije"
Ugrozeni, majorizirani, nosioci europskih vrijednosti, legitimni - evo jedna poruka za vas sa mnogo velike instance.

Kad ce treci, pitam za druga.
mO k3

#38306 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

DonieBrasco wrote: 21/02/2020 20:55
https://www.klix.ba/vijesti/bih/matthew ... /200221176

"Matthew Palmer: Svako ko se pridruži antidejtonskim stavovima Dodika rizikuje sankcije"
Ugrozeni, majorizirani, nosioci europskih vrijednosti, legitimni - evo jedna poruka za vas sa mnogo velike instance.

:mrgreen:
Hafis

#38307 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Dobar, dobar, oplakah :lol:

Eo da i ja oprobam, mada je teško parirati ovim ovdje šalđijama.

Vječite žrtve susjeda i islamofobije, naivni multietnićari, zakleti antifašisti, nosioci srednjovjekovne bosanske državnosti - evo jedna poruka za vas sa mnogo velike instance.

Kad ce islams...pardon gradžanska država, pitam za druga.

Nije loša ni ova :)
Novak20

#38308 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Hafis wrote: 22/02/2020 16:24

Dobar, dobar, oplakah :lol:

Eo da i ja oprobam, mada je teško parirati ovim ovdje šalđijama.

Vječite žrtve susjeda i islamofobije, naivni multietnićari, zakleti antifašisti, nosioci srednjovjekovne bosanske državnosti - evo jedna poruka za vas sa mnogo velike instance.

Kad ce islams...pardon gradžanska država, pitam za druga.

Nije loša ni ova :)
Prije će islamsk. država nego treći, kako je krenulo. :D
Hafis

#38309 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Novak20 wrote: 22/02/2020 17:56 Prije će islamsk. država nego treći, kako je krenulo. :D
A nema se više ni damara ni kila za to. Ispuhalo sve...i treći, ali i islam.. pardon građanska država.
Ovako je najbolje, samo nek' ne puca.
dert

#38310 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by dert »

Hafis wrote: 22/02/2020 19:13
Novak20 wrote: 22/02/2020 17:56 Prije će islamsk. država nego treći, kako je krenulo. :D
A nema se više ni damara ni kila za to. Ispuhalo sve...i treći, ali i islam.. pardon građanska država.
Ovako je najbolje, samo nek' ne puca.
gUbaru,ohani malo , oznojit ce ti se mozak :sad:
Point.

#38311 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Gledaj kako ih je jugosloven Čović lobotomirao, to više i ne misli svojom glavom, nego samo ko papige ponavljaju prazne fraze. Šta ono veli Čović da se podsjetimo, građanska znači islamska :lol:.. I što je najjadnije, njegov škart od glasača u to vjeruje. Kakav potop mozaka. :-D

Draganče je prepo narod
i nadigo sve na bunu,
u islamskoj zemlji kaže
svima će nam rezat ćunu.
:serbo:
BHCluster

#38312 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ta kae islamski, kako ide krizni put u Stocu? Eh moji katolibani ko vas ne zna skupo ce vas platiti.
Hafis

#38313 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Lijepo me stid na ovu temu doći...sama socijala.
Novak20

#38314 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Odmah srušiti križ u Stocu. Može se to uraditi za 500 KM i sat vremena.

Ali ako ćemo pravo, treba srušiti i druge bespravne objekte ako ih ima. :D

https://hms.ba/opcina-stolac-se-zalila- ... znog-puta/
BHCluster

#38315 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ako HMS kaze da je tako onda sigurno mora biti. :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#38316 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Novak20 wrote: 23/02/2020 17:11 Odmah srušiti križ u Stocu. Može se to uraditi za 500 KM i sat vremena.

Ja pokusao da otvorim ovaj web site i evo sta mi moj pametni comp izbaci:

>>>>Webroot has blocked the website you are trying to access for your protection:
https://hms.ba/opcina-stolac-se-zalila- ... o-rusenju-...
Detected Malicious Site
This site might contain links to viruses or other malicious software programs that can capture personal information or corrupt files on your computer.<<<<

:D
zrakomlat

#38317 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Novak20 wrote: 23/02/2020 17:11 Odmah srušiti križ u Stocu. Može se to uraditi za 500 KM i sat vremena.

Tri džamije od ovih 6 nabrojenih stavki su postojale i prije, i dosta su stare (zato valjda i jesu nacionalni spomenici) a srušio ih HVO nakon protjerivanja Bošnjaka, kao i ostale džamije (koje nisu ovdje navedene) i dosta drugih objekata. Poslije rata i masovnog povratka ljudi su obnovljene. I sad ih lokalni kriminalci iz redova HDZ-a trpaju u isti koš s inat križevima koji su izgrađeni poslije povratka Bošnjaka u Stolac. Kme, kme, obnovili porušenu džamiju a nemaju dozvolu. Bitno je da su dali robnu kuću u centru crkvi i na nju nasadili križ i preglasan zvonik, s dozvolom. Taj objekat ničemu ne služi, al bukvalno, ne znam koliko poznaješ Stolac, uopšte se ne koristi ništa osim zvonika. A to je u dijelu grada gdje Hrvati ne žive uglavnom, ili ih je zanemariv broj. Bezze im priča :wink:
HDZ Stoca je zlo za sve stanovnike grada, uključujući i Hrvate.
Novak20

#38318 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

zrakomlat wrote: 24/02/2020 23:09 ....
Vjerujem ti i ne odobravam ni jednom čovjeku koji je otišao iz moje općine u Stolac da nekog domaćina istjera iz kuće. A znam neke nesorte, nažalost.

I taj neugledni inat križ do kojeg navodno drže, bolje da ga odmah sruše ili očiste od natpisa. :lol:
BHCluster

#38319 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Ma mozete vi ocistiti natpis samo ljagu nikada. :lol:
Novak20

#38320 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 25/02/2020 10:10 Ma mozete vi ocistiti natpis samo ljagu nikada. :lol:
Što ćeš. I sa sramotom se da živjeti.

Ima primjera, da ih ne navodim.
Škobo Habu

#38321 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Meni ova tema, kao i većina, nalikuje na brod koji tone dok se posada svađa oko toga kolika je temperatura okeana i kolike su im šanse da prežive.

Neki dan sam pošao pola Bosne. Od Sarajeva do Bihaća i nazad. Gledajući sve te bosanske kasabe čovjek shvati da nema neke razlike između Viteza i Živinica, Ključa i Kladnja, Petrovca od Olova itd. Jedan Travnik još uvijek nosi ožiljke od rata - fasade pune gelera. Žalosno.

Red kuća u američkom stilu, zatim straćara bez fasada, pa onda stovarište građevinskog materijal, pored njega auto-otpad. Lašva.

Pored Plivskog jezera, na ulazu RS, dočeka vas tabla sa dobrodošlicom i hrpom građevinskog materijala pored obale. I plastične boce koje plutaju po njemu.

U Bihaću preljep dan za šetnju. U centru grada pusto i pored dvije ljetne bašte u kojim sjedi nekoliko osoba. Prijateljica, zaposlena u školstvu, priča mi kako joj kolege daju masovno otkaze i odlaze za Njemačku.

Tako lijepa zemlja, ali bez perspektive.
BHCluster

#38322 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Škobo Habu wrote: 25/02/2020 11:17 Meni ova tema, kao i većina, nalikuje na brod koji tone dok se posada svađa oko toga kolika je temperatura okeana i kolike su im šanse da prežive.

Neki dan sam pošao pola Bosne. Od Sarajeva do Bihaća i nazad. Gledajući sve te bosanske kasabe čovjek shvati da nema neke razlike između Viteza i Živinica, Ključa i Kladnja, Petrovca od Olova itd. Jedan Travnik još uvijek nosi ožiljke od rata - fasade pune gelera. Žalosno.

Red kuća u američkom stilu, zatim straćara bez fasada, pa onda stovarište građevinskog materijal, pored njega auto-otpad. Lašva.

Pored Plivskog jezera, na ulazu RS, dočeka vas tabla sa dobrodošlicom i hrpom građevinskog materijala pored obale. I plastične boce koje plutaju po njemu.

U Bihaću preljep dan za šetnju. U centru grada pusto i pored dvije ljetne bašte u kojim sjedi nekoliko osoba. Prijateljica, zaposlena u školstvu, priča mi kako joj kolege daju masovno otkaze i odlaze za Njemačku.

Tako lijepa zemlja, ali bez perspektive.
Jos da Komsic nije IZDAO sve bi bilo drugacije. :place1:
pemanapemani

#38323 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

BHCluster wrote: 25/02/2020 11:30

Da je Komšić 2006., počeo raditi za šta je masno plaćen i da ne drži vodu SDA i HDZ, vrlo moguće da bi bilo bolje.

Njemu je definitivno dobro, ali čovjek teži ka boljem. Zato i razumijem plačipičkasto cmizdrenje u udarnom tv terminu kako mu žena nekada nema za kruh i mlijeko.
Onda on mora ostati kući da je tješi i ne stigne uraditi sve što je isplanirao za državu, logično.

Vjerovatno će sada, kada je supruga postala apsolvent eminentnog univerziteta na Sokocu, u kući Komšića biti bolja situacija, odnosno, manje cmizdrenja i patetike.
BHCluster

#38324 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

pemanapemani wrote: 25/02/2020 11:56

Da je Komšić 2006., počeo raditi za šta je masno plaćen i da ne drži vodu SDA i HDZ, vrlo moguće da bi bilo bolje.

Njemu je definitivno dobro, ali čovjek teži ka boljem. Zato i razumijem plačipičkasto cmizdrenje u udarnom tv terminu kako mu žena nekada nema za kruh i mlijeko.
Onda on mora ostati kući da je tješi i ne stigne uraditi sve što je isplanirao za državu, logično.

Vjerovatno će sada, kada je supruga postala apsolvent eminentnog univerziteta na Sokocu, u kući Komšića biti bolja situacija, odnosno, manje cmizdrenja i patetike.
Ta ce Komsic pored toliko struĆnjaka a rezultat isti. :shock:
Škobo Habu

#38325 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Bolan bio, ti neke od navedenih geografski toponima nisi sposoban da nađeš ni uz pomoć Googla, a htio bi da držiš ders nekome?
Post Reply