https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Te%C5%A ... ni_sindrom

Moderator: O'zone
Ko će našoj bagri zabraniti da izlazi... Duša nam se suprotstaviti vlasti samo kada ne treba.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:03 Dozer je upravu - ne panicarit - ali se treba itekako dobro za ovo govno pripremit... Neko ce reci pa ne kupujte hranu...
Ja mislim da itekako suprotno treba, kupiti hrane da moze biti bar 15 dana minimalno - jer ako se kod nas krene pojavljivat masovno - upast cemo samo u takva go.. neces iz kuce smjeti izaci, bar ja prvi...
Valjda nam je jasan primjer iz drugih zemalja gdje se pocelo pojavljivati - vani ne mozes - gradovi zatvoreni hermeticki... sta ostaje - izgladnit do smrti ?
Yep - ja mislim da lagano prevazilazimo ovu denial fazu i ulazimo u fazu kada znamo da je neizbjezno - ja se samo nadam da nece puno ljudi umrijeti kod nas.. U Italiji za 6-7 dana umrlo oko 60 ljudi - zao mi je kad 1 umre kamo li ovoliko!GAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:10Ko će našoj bagri zabraniti da izlazi... Duša nam se suprotstaviti vlasti samo kada ne treba.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:03 Dozer je upravu - ne panicarit - ali se treba itekako dobro za ovo govno pripremit... Neko ce reci pa ne kupujte hranu...
Ja mislim da itekako suprotno treba, kupiti hrane da moze biti bar 15 dana minimalno - jer ako se kod nas krene pojavljivat masovno - upast cemo samo u takva go.. neces iz kuce smjeti izaci, bar ja prvi...
Valjda nam je jasan primjer iz drugih zemalja gdje se pocelo pojavljivati - vani ne mozes - gradovi zatvoreni hermeticki... sta ostaje - izgladnit do smrti ?
de ti meni reci sta će biti sa ovim ljudima

Na prijedlog Kriznog štaba te ljekara JZU Dom zdravlja Kalesija, Općinski sanitarni inspektor je izdao rješenje o privremenoj mjeri zabrane izlaska odnosno kućni karantin za Damira I. sa područja općine Kalesija koji je boravio u Italiji.
Nemaš se šta nadati. Uzmi jedno 10% populacije kao broj zaraženih. I od toga 4% umrlih jer nemamo dovoljno ventilatora.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:13Yep - ja mislim da lagano prevazilazimo ovu denial fazu i ulazimo u fazu kada znamo da je neizbjezno - ja se samo nadam da nece puno ljudi umrijeti kod nas.. U Italiji za 6-7 dana umrlo oko 60 ljudi - zao mi je kad 1 umre kamo li ovoliko!GAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:10Ko će našoj bagri zabraniti da izlazi... Duša nam se suprotstaviti vlasti samo kada ne treba.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:03 Dozer je upravu - ne panicarit - ali se treba itekako dobro za ovo govno pripremit... Neko ce reci pa ne kupujte hranu...
Zamislite Damiru crnjaka.plain vanilla wrote: ↑02/03/2020 21:21Na prijedlog Kriznog štaba te ljekara JZU Dom zdravlja Kalesija, Općinski sanitarni inspektor je izdao rješenje o privremenoj mjeri zabrane izlaska odnosno kućni karantin za Damira I. sa područja općine Kalesija koji je boravio u Italiji.
Zamisljam. I kolega s kojim dijelim kancelariju je upucen na kucnu izolaciju nakon povratka iz Italije. Dobio priliku da se odmori od odmora i vraca se sutra zilav kao i uvijek.GAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:24Zamislite Damiru crnjaka.plain vanilla wrote: ↑02/03/2020 21:21Na prijedlog Kriznog štaba te ljekara JZU Dom zdravlja Kalesija, Općinski sanitarni inspektor je izdao rješenje o privremenoj mjeri zabrane izlaska odnosno kućni karantin za Damira I. sa područja općine Kalesija koji je boravio u Italiji.![]()
Sam se prijavio jer je bio u Italiji, mislim da nema simptome. Sofer.GAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:24Zamislite Damiru crnjaka.plain vanilla wrote: ↑02/03/2020 21:21Na prijedlog Kriznog štaba te ljekara JZU Dom zdravlja Kalesija, Općinski sanitarni inspektor je izdao rješenje o privremenoj mjeri zabrane izlaska odnosno kućni karantin za Damira I. sa područja općine Kalesija koji je boravio u Italiji.![]()
Nista spektakularno. Umrijece ih 4-5%, i to je to. I moja mati je u toj populaciji, ali sta ja sad tu mogu? Dao sam joj sve savjete sta da radi, kupio sve sta treba, i to je to. A kao srcani i plucni bolesnik, umrijece 99,99%. Mogu je jos samo drzati za ruku ako je potrefi.
Pretjerao si sad sa 10% populacije... Mozda u iducim sezonama => 2020/21 2021/22 ... Ali tada cemo vec imati vakcinuGAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:22Nemaš se šta nadati. Uzmi jedno 10% populacije kao broj zaraženih. I od toga 4% umrlih jer nemamo dovoljno ventilatora.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:13Yep - ja mislim da lagano prevazilazimo ovu denial fazu i ulazimo u fazu kada znamo da je neizbjezno - ja se samo nadam da nece puno ljudi umrijeti kod nas.. U Italiji za 6-7 dana umrlo oko 60 ljudi - zao mi je kad 1 umre kamo li ovoliko!
jebiga ko tebe 3% neka konstantna cifraDozer wrote: ↑02/03/2020 21:38Nista spektakularno. Umrijece ih 4-5%, i to je to. I moja mati je u toj populaciji, ali sta ja sad tu mogu? Dao sam joj sve savjete sta da radi, kupio sve sta treba, i to je to. A kao srcani i plucni bolesnik, umrijece 99,99%. Mogu je jos samo drzati za ruku ako je potrefi.
Realnost.
a maximalna zdravstvena zaštita visokorazvijene zemljefreelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:13Yep - ja mislim da lagano prevazilazimo ovu denial fazu i ulazimo u fazu kada znamo da je neizbjezno - ja se samo nadam da nece puno ljudi umrijeti kod nas.. U Italiji za 6-7 dana umrlo oko 60 ljudi - zao mi je kad 1 umre kamo li ovoliko!GAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:10Ko će našoj bagri zabraniti da izlazi... Duša nam se suprotstaviti vlasti samo kada ne treba.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:03 Dozer je upravu - ne panicarit - ali se treba itekako dobro za ovo govno pripremit... Neko ce reci pa ne kupujte hranu...
Zvanično ćemo imati oko 500 zaraženih, jer toliko imamo testova. A prava cifra, to prepuštam svakome da odabere neki proizvoljan broj koji mu se sviđafreelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:39Pretjerao si sad sa 10% populacije... Mozda u iducim sezonama => 2020/21 2021/22 ... Ali tada cemo vec imati vakcinuGAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:22Nemaš se šta nadati. Uzmi jedno 10% populacije kao broj zaraženih. I od toga 4% umrlih jer nemamo dovoljno ventilatora.freelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:13
Yep - ja mislim da lagano prevazilazimo ovu denial fazu i ulazimo u fazu kada znamo da je neizbjezno - ja se samo nadam da nece puno ljudi umrijeti kod nas.. U Italiji za 6-7 dana umrlo oko 60 ljudi - zao mi je kad 1 umre kamo li ovoliko!
Po meni - Ako je Kina sa vise od milijardu stanovnika prosla najgore sa oko 80000 zarazenih - sto je oko 0.005% populacije.
Ako uzmes u obzir da Evropa koliko-toliko spremnije docekuje ovaj virus onda za Bosnu mozda mozemo ocekivati 50-100 slucajeva u najgorem slucaju ... Mada mislim da ce se ta brojka kretati mozda manje cak i od 20 .. Uveliko ce zavisit koliko ce susjedi "upiti" tih slucajeva - tj. koliko dobro ce ih detektovat...
Broj zaraženih van Kine će za oko 10 dana prestići broj zaraženih u Kini. Ukoliko ne nestane testova, naravno hhhGAU8 wrote: ↑02/03/2020 21:58Zvanično ćemo imati oko 500 zaraženih, jer toliko imamo testova. A prava cifra, to prepuštam svakome da odabere neki proizvoljan broj koji mu se sviđafreelancerBIH wrote: ↑02/03/2020 21:39Pretjerao si sad sa 10% populacije... Mozda u iducim sezonama => 2020/21 2021/22 ... Ali tada cemo vec imati vakcinu
Po meni - Ako je Kina sa vise od milijardu stanovnika prosla najgore sa oko 80000 zarazenih - sto je oko 0.005% populacije.
Ako uzmes u obzir da Evropa koliko-toliko spremnije docekuje ovaj virus onda za Bosnu mozda mozemo ocekivati 50-100 slucajeva u najgorem slucaju ... Mada mislim da ce se ta brojka kretati mozda manje cak i od 20 .. Uveliko ce zavisit koliko ce susjedi "upiti" tih slucajeva - tj. koliko dobro ce ih detektovat...![]()