SDA-All about

Man of steel

#45276 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

SDA se postepeno pročišćavala nekim izlascima ali sad bi trebala da radi metla i da se sasječe jedan debeli dio korova.

Nije najveći problem što se Sarajlić na ovaj način politički pozicionira u stranci jer se rade i mnogo gore stvari, kako u SDA tako i u svim ostalim strankama. Zaposliti nečiju hanumu radi jedne ruke ne spada u top 10 grijehova naše političke žabokrečine. Trenutni vrhovni tumač morala i pravde u našem kantonu je zbog slične stvari u drugim okolnostima dao budžet od preko 200 miliona Radeljašu da bi mu kupio ruku.

Najveći problem je što, osobe poput Sarajlića, se u političkoj hijerarhiji pozicioniraju tako što oko sebe okupljaju isključivo poltrone i limitirane ljude koji su tu samo da slušaju i ne ugrožavaju mu status u stranci. Takav način odlučivanja se širi kao maligni tumor koji će u ovom slučaj, iskreno se nadam, biti zauvijek odstranjen.

A Efendić je svoje limite sam pokazao, a da budem iskren nisam više ni očekivao.
Last edited by Man of steel on 01/03/2020 23:55, edited 1 time in total.
I naravno Dzej

#45277 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

JThomas wrote: 01/03/2020 23:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /200301089

:lol: da parafraziram zabrinute patriote - gdje je skaka na kovačima? :lol:
Skaka je imao neki hitan sunet.A šta je ovo ? Ćetnici se bolan skupljaju pred Vjećnom vatrom, a ti pitaš za Skaku.
Image
Man of steel

#45278 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

JThomas wrote: 01/03/2020 23:08 https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /200301089

Braniti se šutnjom je legalan vid odbrane :lol:
tranquil

#45279 Re: SDA-All about

Post by tranquil »

Svakom SDA-ovcu koji ovih dana izražava šok i nevjericu, novinari trebaju postaviti pitanje "koje ste informaciji i mišljenje imali kada se desilo glasanje za Skaku, šta ste znali ili mislili o tome kako su dva delegata preko noći promijenili glas".

Bez tog pitanja nema komunikacije sa bagrom iz te kriminalne organizacije maskirane u stranku.

A Skaka koji se za dan nezavisnosti sakrio, sutra će izdati saopštenje. Ako nije ostavka, nije vrijedno čitanja. Ako je ostavka, to bi, ironično, bila jedina dobra stvar koju je uradio za grad. Naravno, minimum obraza i morala od mafije ne očekujem.
I naravno Dzej

#45280 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

Man of steel wrote: 01/03/2020 23:43 SDA se postepeno pročišćavala nekim izlascima ali sad bi trebala da radi metla i da se sasječe jedan debeli dio korova.

Nije najveći problem što se Sarajlić na ovaj način politički pozicionira u stranci jer se rade i mnogo gore stvari, kako u SDA tako i u svim ostalim strankama. Zaposliti nečiju hanumu radi jedne ruke ne spada u top 10 grijehova naše političke žabokrečine. Trenutni vrhovni tumač morala i pravde u našem kantonu je zbog slične u drugim okolnostima dao budžet od preko 200 miliona Radeljašu da bi mu kupio ruku.

Najveći problem je što, osobe poput Sarajlića, se u političkoj hijerarhiji pozicioniraju tako što oko sebe okupljaju isključivo poltrone i limitirane ljude koji su tu samo da slušaju i ne ugrožavaju mu status u stranci. Takav način odlučivanja se širi kao maligni tumor koji će u ovom slučaj, iskreno se nadam, biti zauvijek odstranjen.

A Efendić je svoje limite sam pokazao, a da budem iskren nisam više ni očekivao.
Ne skuplja ih Sarajlić , nego Bakir i Sultanija.I ne treba da radi metla u SDA, nego da ih sprži kakva vatra ili podavi kakva poplava, da završe na smetljištu istorije gdje im je odavno mjesto.
Man of steel

#45281 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

I naravno Dzej wrote: 01/03/2020 23:49
Man of steel wrote: 01/03/2020 23:43 SDA se postepeno pročišćavala nekim izlascima ali sad bi trebala da radi metla i da se sasječe jedan debeli dio korova.

Nije najveći problem što se Sarajlić na ovaj način politički pozicionira u stranci jer se rade i mnogo gore stvari, kako u SDA tako i u svim ostalim strankama. Zaposliti nečiju hanumu radi jedne ruke ne spada u top 10 grijehova naše političke žabokrečine. Trenutni vrhovni tumač morala i pravde u našem kantonu je zbog slične u drugim okolnostima dao budžet od preko 200 miliona Radeljašu da bi mu kupio ruku.

Ne skuplja ih Sarajlić , nego Bakir i Sultanija.I ne treba da radi metla u SDA, nego da ih sprži kakva vatra ili podavi kakva poplava, da završe na smetljištu istorije gdje im je odavno mjesto.
Meni Bakir nikad nije izgledao kao autokrata i siguran sam da to nije tačno.

Mada bi mu u nekim situacijama autokratske metode možda bile i pametnije.
I naravno Dzej

#45282 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

Man of steel wrote: 01/03/2020 23:55
I naravno Dzej wrote: 01/03/2020 23:49

Meni Bakir nikad nije izgledao kao autokrata i siguran sam da to nije tačno.

Mada bi mu u nekim situacijama autokratske metode možda bile i pametnije.
:-D Kako nije autokrata na Kongresu nije ima nijednog protukandidata.
Man of steel

#45283 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Bakir ti je jedini konsenzus u SDA a sve ostalo je u opticaju.

Možda ni to nije baš najpamaetnije sigurno ali u ovom trenutku ne vidim ko bi mu to mogao biti rival.
Last edited by Man of steel on 02/03/2020 00:24, edited 2 times in total.
A_A_AKCIJA

#45284 Re: SDA-All about

Post by A_A_AKCIJA »

Dakle, Sarajlić je sami vrh SDA, pod zaštitom klana Izetbegović. Preživio je afere i aferice, uključujući Eelektroprivredu, gdje je stradao Zukić, a on je tu gdje jeste. On je utjelovljenje svega lošeg u SDA i svi ostali samo mogu izgubiti u tom sukobu. Čišćenje SDA je nemoguća misija, jer su Sarajlići preuzeli apsolutno sva strukture.

Oni ne skupljaju poltrone, oni savršeno grade kriminalnu organizaciju koja ima samo jedan cilj: lično bogaćenje i moć. Nema ništa iza toga. Samo ljudi koji im odgovaraju u tom cilju mogu proći. Ostali otpadaju. Zato sistem savršeno radi kada treba uzeti novac, naći posao kod glumca, odgovor Suda Budnji u roku od 24 sata... a kada treba odraditi posao koji im pripada, onda su svi naivne francuske sobarice, mi bi ali Dodik...

I Radeljaš je dobio 450+ miliona na raspolaganje, ne 200. I nije ih dobio od Konakovića, nego od tih istih mračnih struktura sa Sarajlićem i Sarajlićima na čelu, koje decenijama vedre i oblače SDA. Imaš zabilježeno, pa se podsjeti, kako su htjeli smijeniti kriminalce za vrijeme te Vlade, pa se odustajalo poslije poziva iz Centrale, gdje su ministri ostajali da gledaju u pod poslije poziva... I tako bezbroj puta.
drug_profi

#45285 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Bakir izgleda naivno, ali je duboko pokvaren tip. Pokvareniji od svog babe.
Njemu nista nije sveto, osim njegovog licnog interesa.
madner

#45286 Re: SDA-All about

Post by madner »

Sarajlic je operativac, ne nalazi on ljude za Skaku-Fikru jer se nada nekoj licnoj koristi, nego sto su to dogovorene strategije stranke koja je odavno izgubila svaku mjeru sta je drzavno a sta privatno. Jednostavno sve vide kao svoje i u odbrani toga sve je dozvoljeno.

Naravno da takva stranka mora povremeno ocistiti kadrove koji zele vise ili nesto drugo. Jer stranka je Bakir, Bakir je stranka.

Zato i okupljanje poltrona, oni prezive cistke jer nisu opasni.
I naravno Dzej

#45287 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

Man of steel wrote: 02/03/2020 00:03 Bakir ti je jedini koncenzus u SDA a sve ostalo je u opticaju.

Možda ni to nije baš najpamaetnije sigurno ali u ovom trenutku ne vidim ko bi mu to mogao biti rival.
Mogao je biti onaj kojeg je predložilo najviše opštinskih odbora kao kandidata za člana Predsjedništva, ali je taj i pored toga naprasno maknut, pa je nelegalno isturen Šefkica, da taj drugi ne bi ojačao, pa i ne daj Bože bio protukandidat Bakiru na kongresu.Ne bih da ulazim u dublju analizu unutar-stranačkih odnosa u SDA, ali mi svaka trvenja,podmetanja unutar iste pričinjavaju sreću i zadovoljstvo.Propao je veliki Rim, zašto ne bi i SDA.
DrugaGimnazija

#45288 Re: SDA-All about

Post by DrugaGimnazija »

Man of steel wrote: 02/03/2020 00:03 Bakir ti je jedini konsenzus u SDA a sve ostalo je u opticaju.

Poštena stranka ne razmišlja o tome je li najpametnije imati ili nemati protivkandidata u nekom trenutku, nego gradi takvu atmosferu u stranci gdje je normalno da se na izborima pojavi vise kandidata od kojih najbolji dobije mandat da vodi stranku.
Freamon Lester

#45289 Re: SDA-All about

Post by Freamon Lester »

Meni nije jasno zasto se vi u predvidjanju tih obracuna vodite nekim racionalnim politickim razmisljanjem. Da bi jasno vidjeli sta ce se desiti i desavati bolje je Kuma u sva tri dijela pogledati.

Ova i ovakva SDA, a neki mudriji bi rekli i bilo kakva, je taman onakva stranka koju velikosrpska politika zeli da vidi u predvodjenju Bosnjaka. Stranka koja ce ako treba i rahmetli Aliju iskopat samo da bi izbore dobila. Nema njima nista sveto i od cistacice do vrha je sve ista bagra.

Ojadili su sve i svakoga, jos je ostalo da krenu odrede smrti formirati (a i to ce ako im krene naglo niz brdo) i bice onda krug kompletan zaokruzen.
muha_sa

#45290 Re: SDA-All about

Post by muha_sa »

eltroxin wrote: 01/03/2020 23:35

Kazu da su ga vidjeli sa buketom cvijeca u "Bristolu", mislio da je dan zena...
:lol: :lol: :lol: :lol:
drag_gost

#45291 Re: SDA-All about

Post by drag_gost »

ExNihilo wrote: 01/03/2020 19:53 Šta kaže na sve ovo londonska porodica koja Glumcu dade titulu lorda...
I mene zanima, zna li neko ko su ti ljudi?
drag_gost

#45292 Re: SDA-All about

Post by drag_gost »

Hajlac wrote: 01/03/2020 17:54
lacrima wrote: 01/03/2020 12:14 Prosle godine u Austriji izasao je skandal sa tadasnjim vicekancelarom Stracheom. On je naime zauzvrat za pomoc na izborima ruskom tajkunu obecao pomoci da kupi Kronen Zeitung, uticajni medij. 17.5. u 18 sati je Spiegel objavio aferu. 18.5. u 9 sati je Strache dao ostavku, dok je oko 10 vec pala vlada Sebastiana Kurca. Isti dan na ulicama Beca odrzani su protesti sa oko 5.000 ucesnika. 19.5. predsjednik Austrije je objavio vanredne izbore, a privremena nestranacka vlada imenovana je vec 21.5.

Zamislite sad sta bi se u takvoj zemlji desilo da je drugi covjek vladajuce stranke uhvacen kako priznaje da je sa predsjednikom drzavne obavjestajne sluzbe izlobirao da neko bude izabran za gradonacelnika Beca.

Za njihove unutarstranacke razmirice me boli briga, meni je ovaj dio sa Skakom najgori ovdje. Eto zato su oni tu gdje jesu, a mi tu gdje jesmo. A ponajvise radi ovog boldiranog dijela.
:thumbup:

I onda se uhljebljeni mediokriteti budzetasi iscudjavaju na ovolikom odlasku bez osvrtanja iza sebe svakog iole normalnog na Zapad, uz shuplju pricu kako "ni tamo nije idealno" :-)
Gdje smo mi, a gdje je Austrija..
JThomas

#45293 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

i naravno da su i ovo i skaka stvari koje prelaze sarajlićevu nadležnost odlučivanja. to je operativno "završavano" stranci, odnosno bračnom paru.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#45294 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

Edin forto je uvrijedio sve zrtve i porodice zrtava sa svojim nedolaskom na ovako bitan dan za drzavu. Svojim nepojavljivanjem je pokazao koliko su mubitni branioci ove drza......uh cekaj, to se radi o sda-ovcu skaki? Zaborsvi ovo napisano. Skaka je vjerovatno imao neki problem pa je bio sprijecen da dodje. Sta rade oni iz nase stranke? Ha? Pusti ti dokazanog patriotu skaku
Nadzorna_ploca

#45295 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

Zar nije Skaka najbolji gradonacelnik u zadnjih xx godina?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#45296 Re: SDA-All about

Post by japin_mutapi »

Zato Asim i kaže prvi do Bakija. Njegov čovjek od povjerenja, završava stvari po direktnom naređenju. Stvari kojima se Baki ne može baviti a veoma su bitne. Zna ljude, ima veze i način da odradi posao.

Operativac. Kraljeva desnica.
Zato će se Baki teško odreći Asima. No, vidjećemo ubrzo.
PM72

#45297 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Mislim da od Skake nema glupljeg insana u SDA.Prirodno glup i ograničen,kompleksaš samo takav.A džončina par ekselans.
Sarajlić je priučena seoska sirovina koja je umislila da je nezamjenjiv i da je neki bitan faktor.
Jedini među njima da je dobar insan jeste Delalić ali ga je para i okolina promjenila.Mora.S kom si takav si.
Nekad je u toj SDA bilo pravih intelektualaca i stručnjaka poput rahmetli Mujezinovića,Bičakčića a sad kolo vode nepismeni poltroni poput ”bega” Budnje,đenerala Fikre,gradonačelnika Skake,krezave Munire,načelnika Koldze...koji svi zajedno nemaju srednju školu kako treba a sastave rečenica ko da su izučavali u Mjedenici.

Samo kad secsjetim da nam je gradonačelnica bila jedna Semiha Borovac,vrlo pismena i lijepa žena...i kad vidim ovog retarda Skaku kad frflja ...
Fuj.Jebem ti Alija pleme,i tebi i SDA,sta napravi od drzave i grada.
Nadzorna_ploca

#45298 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

Nije nam Alija birao SDA. Mozda jest (su)osnovao ali birao iz godine u godinu nije..
PM72

#45299 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Nadzorna_ploca wrote: 02/03/2020 08:56 Nije nam Alija birao SDA. Mozda jest (su)osnovao ali birao iz godine u godinu nije..
Aha...Jel Alija osnovao SDA? Jel prevarom postao član Predsjedništva? Jel on postavljao podobne a ne sposobne? Jel nam on uveo hodze u politiku,logistiku,u vlast? Jel za njegovog vakta počelo ukljanjanje sposobnih? Jel moj babo ili njegovi iz SDA ubijali sposobne,od Čuperka,Đoze,Halilovića itd? Jel ona krava Bisera njegova ili mog dede? Jel njegova ili moja snaha guzove u ratu sklonila u Zagreb a žena u Istambul pa tamo uzimali lopatom donacije?...ima toga za bar tri stranice.
Nadzorna_ploca

#45300 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

PM72 wrote: 02/03/2020 09:06
Nadzorna_ploca wrote: 02/03/2020 08:56 Nije nam Alija birao SDA. Mozda jest (su)osnovao ali birao iz godine u godinu nije..
Aha...Jel Alija osnovao SDA? Jel prevarom postao član Predsjedništva? Jel on postavljao podobne a ne sposobne? Jel nam on uveo hodze u politiku,logistiku,u vlast? Jel za njegovog vakta počelo ukljanjanje sposobnih? Jel moj babo ili njegovi iz SDA ubijali sposobne,od Čuperka,Đoze,Halilovića itd? Jel ona krava Bisera njegova ili mog dede? Jel njegova ili moja snaha guzove u ratu sklonila u Zagreb a žena u Istambul pa tamo uzimali lopatom donacije?...ima toga za bar tri stranice.
Pasa moj, Alija je umro ima i 15 godina.
Post Reply