Je l' to tema?
Sreca pa je Insomnia iz Bosne poveo zenu!
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Slabo takvih primjera u posljednje vrijme!Tomahawk11 wrote:Sta je sa onim koje dodju u Bosnu da muza nadju?
Ili je taj trend prosao?
Velis, ne das se prevaritiKikibombona wrote:Slabo takvih primjera u posljednje vrijme!Tomahawk11 wrote:Sta je sa onim koje dodju u Bosnu da muza nadju?
Ili je taj trend prosao?
Jedan poznanik je prije 2-3 godine otisao u Ameriku. Ekspresno se vratio nakon 2-3 mjeseca.Kaze, bogtejebo, nacisto luda zena.
Levat dao otkaz, rasprodao sve sto ima. Evo ga, do danas dan nije nasao posao, a tridesetu prekucao...
![]()
Bilo je jos par tih zajeba. Bespotreban rizik.
Jednom sam imao takvu situaciju sa djevojkom iz dijaspore. Navalila, aje kod mene, a poznajemo se sedam dana.![]()
Bjez' bona, bez minimum pola godine upoznavanja nema nista...
Mislila mene obrlatiti.
![]()
Tomahawk11 wrote:
Velis, ne das se prevaritimudro
![]()
Cuo sam i ja tih slucajeva, odvede ga vani, pa on onda gleda kako da se kutarise belaja.
Kako bi tisha_ba wrote:e cuj "odvede ga vani"![]()
![]()
![]()
![]()
Sasvim normalno, prirodno, ocekivano...Tomahawk11 wrote:@Kiki, ne znam. Moguce. Pogotovo one sto su se snasle, vjerovatno ide ta prica kao s ove teme, u smislu da nisu vise njihov nivo.
Ne, ne vrijedi ulaziti u diskusiju s njima jer ne možeš dobiti, a zašto? e pa zato.Cartmane wrote:Da, ima li neko odgovor na pitanje u naslovu? Zašto su toliko umišljene djevojke iz dijaspore? Iz razgovora s istim, kako u stvarnom zivotu, pa tako i po virtualnim bespucima, stekao sam takav dojam. Uvijek je bilo prisutno gledanje s visoka, arogancija, bahatost i opcenito zgrazavanje s svime sto ima veze s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Cesta je mantra o superiornosti zemalja u kojima trenutno borave, tipa "U Austriji je Ovako", "U Njemackoj nije tako i "Nema toga kod nas u SveCkoj".
Vrijedi li uopce s takvim pokusati voditi dijalog, ili je bolje svoje vrijeme potrositi u fizicko, duhovno i poslovno usavrsavanje? Treba li se mozda cak preusmjeriti na djevojke drugih nacionalnosti? Mozda, komunicirajuci s djevojkama drugih nacionalnosti stekao sam dojam da su opustenije, otvorenije i da cijene svoje porijeklo. Potpuna suprotnost od nasih "gospodica". Izgubio sam svaku nadu sto se tice pronalaska normalne "nase" djevojke u dijaspori.
One sto "once you go black you'll never go back"ing-ecc wrote:Ko su to dijasporke? I ko su umišljene dijasporke?
Pa ćemo onda zašto su umišljene.
insomnia78 wrote:![]()
Kad dovede babi muslimana iz Sudana
![]()
![]()
Isti scenario se mogao desiti i sa djevojkom iz Tuzle, B.Luke....Mostara....Kod ove djevijke mi je upitan karakter, ne umisljatost.PeppermintSA wrote:Ja sam se prije jednu 5 godina spengao s rodicom jedne moje jako bliske prijateljice. Rodica je dijaspora iz Amerike, onaj klasični primjerak ''california klix gone wild'', vriska dreka, woohoo paaarty varijanta. Kao da gledaš lošu college komediju, ali mi je nekako sve to bilo egzotično + bila je stvarno preprezgodna, tamnoputa, bavila se nekim modelingom isl. Nije uopšte imala veze sa našom dijasporom, totalno amerikanizirana, jedva da je naš znala - pričali smo isključivo na engleskom, a iz priče sam skontao da nema bosansko društvo tamo. Starci joj bili neke guzonje, doktori koji su se isto tako klonili naše dijaspore.
Uglavnom, imali smo avanturicu to jedno ljeto iako je kući imala momka s kojim je bila dosta dugo, isto neki bogatun. Ja sam se drama, dramaaa bio zaljubio (ne znam koji mi je kurac bio), išli smo po izletima, partijali za vrijeme SFF-a nenormalno, a i vremenom se strašno zbližili, ona se čak nekako i umirila. Stvarno prelijepo vrijeme i danas se s nostalgijom sjećam tog ljeta. Međutim, vrati se za Ameriku i totalno me počne ignorisati. Sjećam se da je varijanta bila - izađemo njenu zadnju noć na večeru, fol neka romantika, pozdravimo se, tuga i žalost, ja joj se ujutro javim da vidim da li je sletjela u Frankfurt odakle je trebala za Ameriku - ignore. Sutradan se javim opet da vidim da li je stigla kući - ignore. Tako 3-4 poruke sve ignore, vidim objavljuje slike s rođendana tog njenog momka u Las Vegasu, sve napucano, njih dvoje zagrljeni. Nije mi se uopšte javila do možda desetak dana nakon njenog povratka. Kao bilo je predivno, zaljubila sam se, ali ja ipak ovdje imam život, momka itd.
Trebalo mi je jednu mjesec i po da u potpunosti dođem sebi. Nismo se godinu i po uopšte čuli, da bi me dodala na Skype. Čujemo se tu nešto kratko. Preselila bila u Kolumbiju, radila za neku diplomatsku misiju, raskinula s tim momkom, no mene je iskreno bolio kurac. Baš sam bio kivan. da bi mi se tog ljeta sms-om iz čista mira javila - kao evo mene u Sarajevu, aj da se vidimo. Uglavnom, nađemo se na piću, dobro se napijemo. Ona mi se počne izvinjavati zbog ponašanja, kao i dalje me voli bla bla, pita me ako imam nekog, ja naravno slažem da nemam iako sam bio u nekoj vezi. Tu noć smo se bubnuli, noćila kod mene, pa sam kasnije ja puko ignore. Dječija posla, nije mi problem priznati da sam i ja bio kreten. Cijelo to ljeto je bilo nenormalno, sretali se konstantno, ja joj konstantno nešto lagao i izmišljao, još jednom je kod mene noćila i na kraju je rekla da bi kao da se preseli u Sarajevo zbog mene, a i da provede neko vrijeme s nanom koju je jedva poznavala.
Na kraju smo imali neku scenu u Titovoj u tri ujutro - ja je hoću na taksi staviti, ona hoće kod mene noćiti. Sve joj istresem, ode i nismo se više vidjeli. Blokovala me na fejsu, samo mi se javila kad mi je jedan dobar prijatelj kojeg je znala umro, što jako jako cijenim. Imam je i dalje na Instagramu pa vidim da je zaručena za nekog Bošnju dijasporca. Prošlo mnogo godina od tad, ja otišao svojim putem, ozbiljna veza, život al' bih lagao kad bih rekao da mi ne padne relativno često na um.
Hoću reći, moje iskustvo sa curom iz dijaspore je da uopšte nije bila papanka, da uopšte nije bila nešto vezana za Bosnu i da je bila u potpunosti Amerikanizirana. Dalje, nije mi uopšte djelovala umišljeno na način na koji otvarač teme ističe, nije gledala na mene s visine ili šta ti ja znam. Dapače, odnos je bio sasvim zdrav i lijep. Koga briga ko je odakle. Bila je samo donekle umišljena jer je bila dobra koka, no to je razumljivo - a i to manje nego neke naše domicilne koke koje ne mogu u istu ravan s njom, a po ulici se puče k'o rode. S druge strane, ta moja prijateljica mi je govorila da njeni starci baš izričito zahtjevaju bosanskog zeta, iako su i oni sami totalno odvojeni od naše dijaspore i nemaju nikakav kontakt s našim ljudima tamo. Ko čega znati, sto ljudi sto čudi.
nisam mu skontao uopste sta je htjeo reci s ovim postommoonca wrote:Isti scenario se mogao desiti i sa djevojkom iz Tuzle, B.Luke....Mostara....Kod ove djevijke mi je upitan karakter, ne umisljatost.PeppermintSA wrote:Ja sam se prije jednu 5 godina spengao s rodicom jedne moje jako bliske prijateljice. Rodica je dijaspora iz Amerike, onaj klasični primjerak ''california klix gone wild'', vriska dreka, woohoo paaarty varijanta. Kao da gledaš lošu college komediju, ali mi je nekako sve to bilo egzotično + bila je stvarno preprezgodna, tamnoputa, bavila se nekim modelingom isl. Nije uopšte imala veze sa našom dijasporom, totalno amerikanizirana, jedva da je naš znala - pričali smo isključivo na engleskom, a iz priče sam skontao da nema bosansko društvo tamo. Starci joj bili neke guzonje, doktori koji su se isto tako klonili naše dijaspore.
Uglavnom, imali smo avanturicu to jedno ljeto iako je kući imala momka s kojim je bila dosta dugo, isto neki bogatun. Ja sam se drama, dramaaa bio zaljubio (ne znam koji mi je kurac bio), išli smo po izletima, partijali za vrijeme SFF-a nenormalno, a i vremenom se strašno zbližili, ona se čak nekako i umirila. Stvarno prelijepo vrijeme i danas se s nostalgijom sjećam tog ljeta. Međutim, vrati se za Ameriku i totalno me počne ignorisati. Sjećam se da je varijanta bila - izađemo njenu zadnju noć na večeru, fol neka romantika, pozdravimo se, tuga i žalost, ja joj se ujutro javim da vidim da li je sletjela u Frankfurt odakle je trebala za Ameriku - ignore. Sutradan se javim opet da vidim da li je stigla kući - ignore. Tako 3-4 poruke sve ignore, vidim objavljuje slike s rođendana tog njenog momka u Las Vegasu, sve napucano, njih dvoje zagrljeni. Nije mi se uopšte javila do možda desetak dana nakon njenog povratka. Kao bilo je predivno, zaljubila sam se, ali ja ipak ovdje imam život, momka itd.
Trebalo mi je jednu mjesec i po da u potpunosti dođem sebi. Nismo se godinu i po uopšte čuli, da bi me dodala na Skype. Čujemo se tu nešto kratko. Preselila bila u Kolumbiju, radila za neku diplomatsku misiju, raskinula s tim momkom, no mene je iskreno bolio kurac. Baš sam bio kivan. da bi mi se tog ljeta sms-om iz čista mira javila - kao evo mene u Sarajevu, aj da se vidimo. Uglavnom, nađemo se na piću, dobro se napijemo. Ona mi se počne izvinjavati zbog ponašanja, kao i dalje me voli bla bla, pita me ako imam nekog, ja naravno slažem da nemam iako sam bio u nekoj vezi. Tu noć smo se bubnuli, noćila kod mene, pa sam kasnije ja puko ignore. Dječija posla, nije mi problem priznati da sam i ja bio kreten. Cijelo to ljeto je bilo nenormalno, sretali se konstantno, ja joj konstantno nešto lagao i izmišljao, još jednom je kod mene noćila i na kraju je rekla da bi kao da se preseli u Sarajevo zbog mene, a i da provede neko vrijeme s nanom koju je jedva poznavala.
Na kraju smo imali neku scenu u Titovoj u tri ujutro - ja je hoću na taksi staviti, ona hoće kod mene noćiti. Sve joj istresem, ode i nismo se više vidjeli. Blokovala me na fejsu, samo mi se javila kad mi je jedan dobar prijatelj kojeg je znala umro, što jako jako cijenim. Imam je i dalje na Instagramu pa vidim da je zaručena za nekog Bošnju dijasporca. Prošlo mnogo godina od tad, ja otišao svojim putem, ozbiljna veza, život al' bih lagao kad bih rekao da mi ne padne relativno često na um.
Hoću reći, moje iskustvo sa curom iz dijaspore je da uopšte nije bila papanka, da uopšte nije bila nešto vezana za Bosnu i da je bila u potpunosti Amerikanizirana. Dalje, nije mi uopšte djelovala umišljeno na način na koji otvarač teme ističe, nije gledala na mene s visine ili šta ti ja znam. Dapače, odnos je bio sasvim zdrav i lijep. Koga briga ko je odakle. Bila je samo donekle umišljena jer je bila dobra koka, no to je razumljivo - a i to manje nego neke naše domicilne koke koje ne mogu u istu ravan s njom, a po ulici se puče k'o rode. S druge strane, ta moja prijateljica mi je govorila da njeni starci baš izričito zahtjevaju bosanskog zeta, iako su i oni sami totalno odvojeni od naše dijaspore i nemaju nikakav kontakt s našim ljudima tamo. Ko čega znati, sto ljudi sto čudi.
Ovo se meni meni osobno desilo u praksi , mada nisam prije vjerovao u ovakve upise.. ali sto se kaze ne znas dok ne probašmeteorit135531 wrote: ↑19/11/2017 11:40
Ako si ruzna cura i ako te prosjecno musko ne moze gledati duze od 2 sekunde, i ako dolazis iz dijaspore, onda imas realne sanse da se neki BH pacenik sa biroa u tebe zaljubi i bude ti vjecni saputnik u zivotu.
Za sve ostalo , vrijedi gore navedeno pravilo.![]()