Ima ova corona i pozitivnih stvari, pocet ce se ljudi redovno kupati, prati i dezinfikovati ruke, mozda cak nauciti kako se kaslje i kise u javnosti.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- ćiribiribela
#2051 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
I od gripe postoji "mogucnost reinfekcije"
Ima ova corona i pozitivnih stvari, pocet ce se ljudi redovno kupati, prati i dezinfikovati ruke, mozda cak nauciti kako se kaslje i kise u javnosti.
- Dozer
#2052 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
A, mozda Kinezi malo popuste zderanje svega sto se krece, gmize, leti...
Ima jedna stara Kineska poslovica, koja kaze:
"Pas koji laje - nije dobro skuhan."
Ima jedna stara Kineska poslovica, koja kaze:
"Pas koji laje - nije dobro skuhan."
Last edited by Dozer on 29/02/2020 22:52, edited 1 time in total.
-
freelancerBIH
#2053 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ja inace redovno perem, sad sam u high anxious modu pa perem i po 25 puta dnevno hahah ..ćiribiribela wrote: ↑29/02/2020 22:50 I od gripe postoji "mogucnost reinfekcije"![]()
Ima ova corona i pozitivnih stvari, pocet ce se ljudi redovno kupati, prati i dezinfikovati ruke, mozda cak nauciti kako se kaslje i kise u javnosti.![]()
To za pranje i kupanje cisto sumnjam, stare navike tesko umiru
- drag_gost
#2054 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Nakon tone gluposti koje si napisao na ovoj temi, ti i dalje nastavljas. Kao da navijas da bude sto gore.freelancerBIH wrote: ↑29/02/2020 22:39Ne zna se to jos nista... Par doktora iz Wuhana starosne dobi 28-35 su umrli ... Tako da ...Dozer wrote: ↑29/02/2020 22:38 Mislim da sam negdje ranije procitao da su djeca do 10 godina grozena, ali - jos bolje ako nisu.
Onda su problematicni samo stariji i oni s nekim dodatnim zdravstvenim problemima.
Ovo i objasnjava daleko veci broj oporavljenih od zbira novozarazenih i umrlih. Elem - nema bas nekog razloga za preveliku brigu, a pogotovo ne za paniku,
Edit: I da - postoji mogucnost reinfekcije - sto je jos veca misterija - zasto se to desava... Dakle te price neko jest ugrozen - neko nije - padaju u vodu.. Ovdje ce samo vrijeme pokazati sta se zaista desava.
Zna se tacno koja je kategorija ugrozena i uzorak koji postoji je sasvim validan da se procenti mogu izvuci. Takodjer, ista je stvar sa svim koronavirusima (SARS, MERS, itd.). Stariji i oni narusenog zdravlja su najugrozeniji i referentniji su doktori/dopisnici za The New York Times, nego tvoje misljenje da prostis. Obicna gripa je mnogo opasnija i mnogo vise problema napravi nego korona virus.
Last edited by drag_gost on 29/02/2020 22:55, edited 1 time in total.
- ćiribiribela
#2055 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Dozer wrote: ↑29/02/2020 22:49
Logicno. Nije samo bolest ono sto narusava imunitet, bilo dugotrajno, bilo kratkotrajno. Veliku ulogu u tome imaju i nacin zivota, ishrane, umor i stres.
Neko ko je trenutno pod nekim vecim stresom, umoran, bez redovne i kvalitetne ishrane npr. 48h, i ako ga virus pogodi u tom momentu, moze biti veliki belaj jer ce mu trenutno vec naruseni imunitet dodatno napasti, i...jbg...
Ma dzaba, pisemo istu stvar evo vec 80 stranica...
- Dozer
#2056 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Jbg... Imas ljude kojima je mentalni sklop jednostavno nastiman na "crnjak". Poznajem par takvih.
Osvane super dan, suncan, toplo, lijepo, prognoza odlicna, a on/a krene sa - ne valja ovo, bice neki belaj nakon ovoga, ne moze vrijeme bit' ovako lijepo...itd..
Sjednes u auto da ides negdje, a on/a sjedi u grcu, ne skida pogled s ceste, na svako normalno kocenje radi usporavanja hvata za vrata i upire nogama... Pitas sta je problem, i krece tirada o belajima u saobracaju, ovo, ono... Pitas jel' kad imao/la udes, kaze - jok, ali nikad se ne zna...
Isto je i s ovim. Ako se sve sagleda realno, nekog pretjeranog razloga za brigu nema. Ali, uvijek ce biti onih koji ce hladno preskociti sve realno i prvo sami sebe ubjedjivati u nadolazeci crnjak, a onda u to pokusati ubijediti i sve oko sebe.
Ali - vjernicima je najlakse u svemu ovome. Oni samo kazu "Allahova/bozija volja" - i vozdra.
I corona je od boga, jel' tako
- Romanista 101%
#2057 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Jel ono skoro bila analiza pranja ruku u Evropi. BiH prva, Turska druga, a zadnje mjesto Holandija.
- Lalena
#2058 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Meni se cini da je podjednako lahko i onima koji svoje frustracije i strahove mogu rijecima prevesti u vrijedjanje i potcjenjivanje.Dozer wrote: ↑29/02/2020 22:59Jbg... Imas ljude kojima je mentalni sklop jednostavno nastiman na "crnjak". Poznajem par takvih.
Osvane super dan, suncan, toplo, lijepo, prognoza odlicna, a on/a krene sa - ne valja ovo, bice neki belaj nakon ovoga, ne moze vrijeme bit' ovako lijepo...itd..
Sjednes u auto da ides negdje, a on/a sjedi u grcu, ne skida pogled s ceste, na svako normalno kocenje radi usporavanja hvata za vrata i upire nogama... Pitas sta je problem, i krece tirada o belajima u saobracaju, ovo, ono... Pitas jel' kad imao/la udes, kaze - jok, ali nikad se ne zna...
Isto je i s ovim. Ako se sve sagleda realno, nekog pretjeranog razloga za brigu nema. Ali, uvijek ce biti onih koji ce hladno preskociti sve realno i prvo sami sebe ubjedjivati u nadolazeci crnjak, a onda u to pokusati ubijediti i sve oko sebe.
Ali - vjernicima je najlakse u svemu ovome. Oni samo kazu "Allahova/bozija volja" - i vozdra.
I corona je od boga, jel' tako![]()
Ali, valjda je to takav mentalni sklop...
- Rockefeller
- Bluemore
#2060 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Meni bezeze ovakve slike postati po tim grupamaćiribiribela wrote: ↑29/02/2020 22:18 FUCKING LUDJACI![]()
Evo screenshotovi iz jedne dusseldorfske fb grupe, brasno, tjestenina i toalet papir![]()
![]()
Dze su slike punih Polica
Kod mene nestalo malo eko brasna ja se pocela smijati... nesto mi to presmjesno
- JanuaryJones
#2061 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Ako puste ove migrante iz Turske kao što kažu da jesu + korona virus, biće veselo 
- armin071
#2062 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
samo čekam da vidim ko će na kraju ove sage da profitira.... Trump, židovi, farma mafija, Bil Gates, Rus.... ne mogu svi izgubiti da jebe rak raka...
- GAU8
#2063 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Zašto uvijek mora biti sve namjerno i da uvijek neko profitira? Je li toliko strašno da prihvatimo da nekad postoji nešto što se službeno naziva "viša sila" gdje niko nije mogao predvidjeti da će se stvari desiti? Profitirati sigurno neće niko. Samo se neko može bolje snaći i pokušati izvući najbolje što može iz situacije. Npr. Ratni profiteri u BiH su jedan od primjera.
- pizarro
#2064 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
coronu su izmislili mlinari.
- pizarro
#2065 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
pa düsseldorf se od utorka kroz medije toliko povezuje s coronom, nije ni cudo sto narod ovako reagujeBluemore wrote: ↑01/03/2020 00:34Meni bezeze ovakve slike postati po tim grupamaćiribiribela wrote: ↑29/02/2020 22:18 FUCKING LUDJACI![]()
Evo screenshotovi iz jedne dusseldorfske fb grupe, brasno, tjestenina i toalet papir![]()
![]()
Dze su slike punih Polica
Kod mene nestalo malo eko brasna ja se pocela smijati... nesto mi to presmjesno
- zubi
#2066 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
drag_gost wrote: ↑29/02/2020 22:26Nije istina. Pratim svjetsku berzu jako dugo. Nije istina, i nemojte siriti ovakve neistine. Evo gledam Dragan Marinkovic Maca ovakve stvari dijeli na facebooku, kao sto Jelena Karleusa dijeli anti-vax sranja. Niti je drzava intervenisala (kineska), niti je u vecem disbalansu svjetska berza. Business as usual.Dozer wrote: ↑29/02/2020 22:01Znas li o cemu pricam uopste...?
Sacekali da na berzama popadaju vrijednosti dionica njihovih firmi, i onda ih odjednom pokupovali.
Drugim rijecima - od Amera i EU, koji su imali te dionice kineskih firmi, pokupili su i vratili dionice sebi
Trecim rijecima - umanjili su uticaj'procenat ino vlasnistva u svojim firmama.
CIfra je, navodno, 20-ak milijardi USD, ali mislim da je to malo i da je cifra dosta veca![]()
To je valjda tako u ljudskoj psihologiji, zelimo da vjerujemo kako je sve dio nekog skrivenog plana, necijeg interesa, onda nam je lakse da podnesemo a plus imamo krivca za ono sto se desava...
- studiorum_tuzlaensis
#2067 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
ZAVJERA MODE ON: Kako vrijeme prolazi, imam osjećaj da je ovaj virus napravljen da bi se malo rasteretili penzioni fondovi koliko god to bolesno zvučalo. Prosječna životna dob je porasla iznad 70 god. i u srednje razvijenim zemljama. Specijalni rat sa ciljanim posljedicama, i kao uvod/test za naredno oružje.
- ćiribiribela
#2068 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
@pizarro
Samo je pitanje vremena kad ce u Bochum (halali ako sam fulila grad)
Samo je pitanje vremena kad ce u Bochum (halali ako sam fulila grad)
- GAU8
#2069 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Mislim da planeta Zemlja najviše profitira, jer je manje zagađenja u Kini, manje krstarenja, manje transporta, manje letova.studiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/03/2020 09:31 ZAVJERA MODE ON: Kako vrijeme prolazi, imam osjećaj da je ovaj virus napravljen da bi se malo rasteretili penzioni fondovi koliko god to bolesno zvučalo. Prosječna životna dob je porasla iznad 70 god. i u srednje razvijenim zemljama. Specijalni rat sa ciljanim posljedicama, i kao uvod/test za naredno oružje.
Greta Thunberg likes this
-
freelancerBIH
#2070 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Moze li neko od doktora - ko se malo bolje rauzmije oko medicine - potvrditi da li je istina da je u ovom CoVID-19 virusu zapravo nalazi RNA od HIV-a (SIDA) ???
Nije li nikome cudno zasto se testiraju lijekovi protiv HIV-a poput Ritonavira ??
Nije li nikome cudno zasto se testiraju lijekovi protiv HIV-a poput Ritonavira ??
- GAU8
#2071 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Apeliram najiskrenije na moderaciju da sankcioniraju ovakve bljuvotine. Veliki broj manje obrazovanih ljudi će još i povjerovati...freelancerBIH wrote: ↑01/03/2020 10:29 Moze li neko od doktora - ko se malo bolje rauzmije oko medicine - potvrditi da li je istina da je u ovom CoVID-19 virusu zapravo nalazi RNA od HIV-a (SIDA) ???
Nije li nikome cudno zasto se testiraju lijekovi protiv HIV-a poput Ritonavira ??![]()
Zašto se nikada ne pojavi virus koji napada ljudsku glupost?
- red evil
#2072 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Najjednostavniji način je da se odgovori na to sa dokazima zašto to nema smisla. Ne treba brisati jer to neće doprinjeti nićemu već treba objasniti.GAU8 wrote: ↑01/03/2020 10:37Apeliram najiskrenije na moderaciju da sankcioniraju ovakve bljuvotine. Veliki broj manje obrazovanih ljudi će još i povjerovati...freelancerBIH wrote: ↑01/03/2020 10:29 Moze li neko od doktora - ko se malo bolje rauzmije oko medicine - potvrditi da li je istina da je u ovom CoVID-19 virusu zapravo nalazi RNA od HIV-a (SIDA) ???
Nije li nikome cudno zasto se testiraju lijekovi protiv HIV-a poput Ritonavira ??![]()
-
freelancerBIH
#2073 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Samo da naglasim - nisam pitao da nikoga isprovociram ili nista - ali evo ocito po forumu ima svakakvih snobova... Vise sam za otvorenu diskusiju - i sto kazes ti red-devil - objasni ako vec znas da li ili nije istina...red evil wrote: ↑01/03/2020 10:54Najjednostavniji način je da se odgovori na to sa dokazima zašto to nema smisla. Ne treba brisati jer to neće doprinjeti nićemu već treba objasniti.GAU8 wrote: ↑01/03/2020 10:37Apeliram najiskrenije na moderaciju da sankcioniraju ovakve bljuvotine. Veliki broj manje obrazovanih ljudi će još i povjerovati...freelancerBIH wrote: ↑01/03/2020 10:29 Moze li neko od doktora - ko se malo bolje rauzmije oko medicine - potvrditi da li je istina da je u ovom CoVID-19 virusu zapravo nalazi RNA od HIV-a (SIDA) ???
-
TheRealist
#2074 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Pa stvarno,....studiorum_tuzlaensis wrote: ↑01/03/2020 09:31 ZAVJERA MODE ON: Kako vrijeme prolazi, imam osjećaj da je ovaj virus napravljen da bi se malo rasteretili penzioni fondovi koliko god to bolesno zvučalo. Prosječna životna dob je porasla iznad 70 god. i u srednje razvijenim zemljama. Specijalni rat sa ciljanim posljedicama, i kao uvod/test za naredno oružje.
Da bi nešto bilo urađeno sa takvim ciljem, moralo bi da ima smrtnost od barem 80-90% za sve preko 60-ak godina (osobe pred penziju, ili one koji su već ušli u taj sistem), da ih ubija jako brzo, maksimalno u roku 2-3 dana, da zarazi barem na desetke miliona te populacije, a ne da je smrtnost za one preko 85 godina 15%, za ostale dosta niža, da ti jako velik broj te populacije završi u intenzivnoj njezi, gdje za liječenje potrošiš više novca, nego da su ljudi pušteni da odžive još tih par godina, ako i toliko.
Što se tiče oružja, ovaj virus je toliko nespecifičan, tolika mala smrtnost (za oružje, ne za normalne uslove), ostaje opasan predugo nakon što napusti domaćina, tako da nema nikakve logike da ovo bude oružje. Postoje puno bolji izbori od ovog.
-
TheRealist
#2075 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?
Testiraju se antiviralni lijekovi, samo su neki dali rezultate, te se sada testiraju više.freelancerBIH wrote: ↑01/03/2020 10:29 Moze li neko od doktora - ko se malo bolje rauzmije oko medicine - potvrditi da li je istina da je u ovom CoVID-19 virusu zapravo nalazi RNA od HIV-a (SIDA) ???