Kradja beba u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

šatirana_ljubičica

#1 Kradja beba u BiH

Post by šatirana_ljubičica »

Dakle, znamo za već poznate slučajeve u Srbiji i opštepoznatu činjenicu da tamo vlada ''baby mafija''.
Da li toga ima i kod nas? Ima li konkretnih slučajeva, koji su istraživani i bili u medijima?
Poznajem jedan slučaj, koji bi ustvari mogao biti to..ali o tome ne bih sad.
Zanima me- zašto bebe koje umru pri porodu, ili nakon rođenja, ne daju roditeljima da ih oni sahrane, pa ni da ih vide, zašto kao po automatizmu tvrde da je beba već negdje otpremljena ( brzinom svjetlosti) i zašto toliko agresivno nastupaju naspram najtanjih osjećanja koje može jedan čovjek imati, a to su osjećanja prema novorođenom biću.
Naime, da li za to postoje zanskonski okviri koji im omogućavaju takav pristup, ako postoje, zašto niko, nikad nije vršio pritisak da se isti izmijene?
Maraschino

#2 Re: Kradja beba u BiH

Post by Maraschino »

Ima toga jako mnogo iz proslosti. Guglaj malo pod kradja beba u BiH i Srbiji.

Mene su izgleda vile pronosaale. Mali prijevremeno rodjen u Tuzli famozne '91.god. i sa nerazvijenim plucima hitno u inkubatoru prebacen u Beograd u Kliniku za prijevremeno rodjene bebe. Svaki dan sam zvao i pitao za bebu. Jednom su mi dozvolili da ga posjetim. Setas balkonom i ona(med.sestra) ti pokaze bebu koja je tvoja. Dva mjeseca je bio tamo i dobijem poziv da dodjem po njega.
Prije toga nista nismo kupovali za bebu. Osjecaj koji ne bi nikome pozelio. Majka rodila a bebe nema, ne znas kako se ponasati, da li kupovati one drangulije sve za bebu...ali srecom sve se dobro zavrsilo. Idemo iz Beograda i pravo u apoteku da mu kupimo hranu, flasicu i sve ostalo.
Ovo pisem kao pricu sa dobrim krajem jer se desio onaj slucaj sa blizancima iz Banovica.

https://avaz.ba/vijesti/bih/365563/muri ... anska-beba
muha_sa

#3 Re: Kradja beba u BiH

Post by muha_sa »

Moja dobra prijateljica Ranka ostala bez sina :( doduše u Srbiji-al nebitno :-)

https://www.blic.rs/vesti/svet/zena-iz- ... at/pm8w046

Žena iz Sarajeva nakon 17 godina primila poziv: Vaš sin je prodat!
azurna_obala

#4 Re: Kradja beba u BiH

Post by azurna_obala »

Sve je moguće, a ovo mi jedan od najvećih strahova bio kad sam bila trudna, da će mi ukrasti bebu :idea:
zforumas

#5 Re: Kradja beba u BiH

Post by zforumas »

Prvo se treba izboriti da i otac moze prisustvovati porodu.
Ja se nisam odvajao od supruge cijelo vrijeme a kasnije ni od djeteta od trenutka kad je dosao na svijet pa dok nismo izasli iz bolnice. Bezbeli prvo sam mu prebrojao sve prste...dvaput :mrgreen:
šatirana_ljubičica

#6 Re: Kradja beba u BiH

Hvala na podijeljenim iskustvima....
Ja ne znam zašto se ne stavi ovo na dnevni red sjednice na kojem će se predložiti drugačiji zakon za preminulu novorođenčad na klinikama?
Dakle, reći ženi da je njena beba ''medicinski otpad'' i da je već otišla '' tamo negdje gdje idu takve bebe'' ne da je genocid nego je nekako protivno ne samo zakonu nego svemu.
Skoro je bio slučaj čovjeka koji je insistirao da uzme svoju mrtvu bebu, da je on lično ukopa, ne da mu nisu dali nego ga je obezbjeđenje izbacilo sa klinike. :run:
To je za mene zločin a vjerujem i za sve normalne ljude. Ne mogu da prestanem da se pitam, zašto niko, nikad to pitanje nije postavio na ''većem'' nivou? Kakvo je to postupanje, kakva je to država koja to podržava... ašćare ona koja podržava bebi mafiju.
šatirana_ljubičica

#7 Re: Kradja beba u BiH

Maraschino wrote:Ima toga jako mnogo iz proslosti. Guglaj malo pod kradja beba u BiH i Srbiji.

Mene su izgleda vile pronosaale. Mali prijevremeno rodjen u Tuzli famozne '91.god. i sa nerazvijenim plucima hitno u inkubatoru prebacen u Beograd u Kliniku za prijevremeno rodjene bebe. Svaki dan sam zvao i pitao za bebu. Jednom su mi dozvolili da ga posjetim. Setas balkonom i ona(med.sestra) ti pokaze bebu koja je tvoja. Dva mjeseca je bio tamo i dobijem poziv da dodjem po njega.
Prije toga nista nismo kupovali za bebu. Osjecaj koji ne bi nikome pozelio. Majka rodila a bebe nema, ne znas kako se ponasati, da li kupovati one drangulije sve za bebu...ali srecom sve se dobro zavrsilo. Idemo iz Beograda i pravo u apoteku da mu kupimo hranu, flasicu i sve ostalo.
Ovo pisem kao pricu sa dobrim krajem jer se desio onaj slucaj sa blizancima iz Banovica.

https://avaz.ba/vijesti/bih/365563/muri ... anska-beba
:cry: Dragi čovječe... zaista si bio na rubu katastrofe...
Zar nije bilo moguće da majka bude smještena na klinici gdje je i beba? Uh...nedaj Bože nikom.
dječak sa šibicama

#8 Re: Kradja beba u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Osoba iz moje porodice je izgubila bebu u Beogradu prije nekih 35 godina.

Prije desetak godina saznali su za aferu kradje beba, i saznali su da je i njihova beba ukradena sa stotinama ako ne i hiljadama drugih.

Cak je i pronadjena djevojka/zena koja ispunjava sve uvjete da je ona ta beba, ali... da ne idem u detalje. Nije bas prijatno kada ti se neko javi i kaze znate vi ste usvojeni, oteti iz porodilista, vasi roditelji nisu vasi roditelji.
O'zone
Globalni moderator

#9 Re: Kradja beba u BiH

Post by O'zone »

šatirana_ljubičica wrote:Hvala na podijeljenim iskustvima....
Ja ne znam zašto se ne stavi ovo na dnevni red sjednice na kojem će se predložiti drugačiji zakon za preminulu novorođenčad na klinikama?
Dakle, reći ženi da je njena beba ''medicinski otpad'' i da je već otišla '' tamo negdje gdje idu takve bebe'' ne da je genocid nego je nekako protivno ne samo zakonu nego svemu.
Skoro je bio slučaj čovjeka koji je insistirao da uzme svoju mrtvu bebu, da je on lično ukopa, ne da mu nisu dali nego ga je obezbjeđenje izbacilo sa klinike. :run:
To je za mene zločin a vjerujem i za sve normalne ljude. Ne mogu da prestanem da se pitam, zašto niko, nikad to pitanje nije postavio na ''većem'' nivou? Kakvo je to postupanje, kakva je to država koja to podržava... ašćare ona koja podržava bebi mafiju.
Ne znam gdje se to dogodilo da ne dopuštaju da preuzmeš preminulo novorođenče kako bi ga ukopao a posebno da ga nazivaju "medicinskim otpadom". Iz svog bolnog iskustva to nisam doživio čak naprotiv osoblje je bilo prekorektno i izašli su u susret i više nego što su mogli.
sinuhe

#10 Re: Kradja beba u BiH

Post by sinuhe »

Dodje li i do stvarnog spajanja porodica ili je sve nagadjanje?
Do sada bi neko provalio tu mafiju. :-? Bebe odvojene u ratu od porodica su kasnije vracene a da u Beogradu prije 40 godina neko krade bebe.
šatirana_ljubičica

#11 Re: Kradja beba u BiH

sinuhe wrote:Dodje li i do stvarnog spajanja porodica ili je sve nagadjanje?
Do sada bi neko provalio tu mafiju. :-? Bebe odvojene u ratu od porodica su kasnije vracene a da u Beogradu prije 40 godina neko krade bebe.
Pa izgleda da je država u svemu tome i da ne dozvoljava da se to dokaže sve na visokom nivou.
Mada je bila neka presuda u Strazburu koja je i natjerala Srbiju da uvedu neke izmjene u zakonu vizavi toga.
I da, ima x slučajeva gdje su pronašli djecu,uradili DNK....
šatirana_ljubičica

#12 Re: Kradja beba u BiH

O'zone wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Hvala na podijeljenim iskustvima....
Ne znam gdje se to dogodilo da ne dopuštaju da preuzmeš preminulo novorođenče kako bi ga ukopao a posebno da ga nazivaju "medicinskim otpadom". Iz svog bolnog iskustva to nisam doživio čak naprotiv osoblje je bilo prekorektno i izašli su u susret i više nego što su mogli.
To se dogodilo kod nas, u Sarajevu... a u Srbiji je takvih slučajeva mnogo više, u smislu mnogo više koji su to rekli javno.
Ovu osobu kojoj se to dogodilo, lično poznajem :(
šatirana_ljubičica

#13 Re: Kradja beba u BiH

dječak sa šibicama wrote:Osoba iz moje porodice je izgubila bebu u Beogradu prije nekih 35 godina.

Prije desetak godina saznali su za aferu kradje beba, i saznali su da je i njihova beba ukradena sa stotinama ako ne i hiljadama drugih.

Cak je i pronadjena djevojka/zena koja ispunjava sve uvjete da je ona ta beba, ali... da ne idem u detalje. Nije bas prijatno kada ti se neko javi i kaze znate vi ste usvojeni, oteti iz porodilista, vasi roditelji nisu vasi roditelji.
Naravno da nije prijatno i nije više stvar u tome da se vrati ta beba, tj.taj čovjek jer je prošlo dosta godina, nego da se DOKAŽE da je kriminal nad kriminalima istina i da se izvedu svi odgovorni pred sudove, te da se izvrši pritisak na državu da se promijene zakoni koji omogućavaju krađu beba.
Suzie Q

#15 Re: Kradja beba u BiH

Post by Suzie Q »

Ovo se radilo u Jugoslaviji pa je bezveze iz danasnje perspektive gledati na slucaj u odnosu Srbija-BiH. Zato postoji udruga koja objedinjuje sve ex-yu zemlje u ovome.

Sve to je po mom mišljenju bilo dio nekog sireg plana tadasnje komunisticke vlasti jer se isto događalo i u drugim zemljama slicnog uređenja. Iznendilo me da su na isti način nestala djeca u DDR i i danas roditelji ne mogu dobiti informacije sto se dogodilo isto kao i kod nas.
To zataškavanje je toliko duboko da je dan danas skoro tabu pokrenuti to pitanje u Bundestagu.

Ja se samo nadam da ce nekome od tih ljudi koji znaju sto se odigravalo proraditi pred smrt makar savjest i da ce progovoriti. Drugačije se nece saznati. Tim vise sto su akteri ili njihova djeca i dalje na bitnim pozicijama.
triconja

#16 Re: Kradja beba u BiH

Post by triconja »

Suzie Q wrote:Ovo se radilo u Jugoslaviji pa je bezveze iz danasnje perspektive gledati na slucaj u odnosu Srbija-BiH. Zato postoji udruga koja objedinjuje sve ex-yu zemlje u ovome.

Sve to je po mom mišljenju bilo dio nekog sireg plana tadasnje komunisticke vlasti jer se isto događalo i u drugim zemljama slicnog uređenja. Iznendilo me da su na isti način nestala djeca u DDR i i danas roditelji ne mogu dobiti informacije sto se dogodilo isto kao i kod nas.
To zataškavanje je toliko duboko da je dan danas skoro tabu pokrenuti to pitanje u Bundestagu.

Ja se samo nadam da ce nekome od tih ljudi koji znaju sto se odigravalo proraditi pred smrt makar savjest i da ce progovoriti. Drugačije se nece saznati. Tim vise sto su akteri ili njihova djeca i dalje na bitnim pozicijama.
Dje ce komunisti uradit nesto tako, ha ja :mrgreen:
NeDirajSirotinju

#17 Re: Kradja beba u BiH

Post by NeDirajSirotinju »

Tako su vas plašili vakcinama, pa kad je umrlo stotine djece od boginja, onda su se ućutkali svi zagovornici nevakcinacije. Tako vas sada plaše krađom beba, pa će žene odbijati da se porađaju u bolnicama zbog ćega će dovoditi svoj ili bebin život u opasnost. Pa tako dok stotine beba ili žena ne strada, nećete ućutiti sa tom malicioznom propagandom lažnih vijesti.
EliasVeskot

#18 Re: Kradja beba u BiH

Post by EliasVeskot »

NeDirajSirotinju wrote:Tako su vas plašili vakcinama, pa kad je umrlo stotine djece od boginja, onda su se ućutkali svi zagovornici nevakcinacije. Tako vas sada plaše krađom beba, pa će žene odbijati da se porađaju u bolnicama zbog ćega će dovoditi svoj ili bebin život u opasnost. Pa tako dok stotine beba ili žena ne strada, nećete ućutiti sa tom malicioznom propagandom lažnih vijesti.
Nije to samo propaganda, nevjerovatna je bahatost pojedinih doktora I sestara. Rodila sam u vojnoj koja je uvijek bila stepen iznad po pitanju humanosti prema zenama koje radjaju, forsirali su dojenje odmah, odmah spajanje s majkom pa mi je beba zamalo preselila ...hitno prebacena na Ped. kliniku a ja ostala da lezim jer sam iskrvarila prilikom carskog...strasan je osjecaj, da su bilo sta rekli ja bih se slozila, jednostavno si nemocan u tom trenutku. Ne treba pretjerivati, ali treba uvesti vise humanosti u porodilista
Suzie Q

#19 Re: Kradja beba u BiH

Post by Suzie Q »

NeDirajSirotinju wrote:Tako su vas plašili vakcinama, pa kad je umrlo stotine djece od boginja, onda su se ućutkali svi zagovornici nevakcinacije. Tako vas sada plaše krađom beba, pa će žene odbijati da se porađaju u bolnicama zbog ćega će dovoditi svoj ili bebin život u opasnost. Pa tako dok stotine beba ili žena ne strada, nećete ućutiti sa tom malicioznom propagandom lažnih vijesti.
Nisi u pravu ili malo znas o ovome. Ove krađe beba su se događale davno, sad su to odrasli ljudi. Vakcinacija nema veze s ovim i nije lazna vijest. Proguglaj malo
pinkman

#20 Re: Kradja beba u BiH

Post by pinkman »

muha_sa wrote: 14/02/2019 19:54 Moja dobra prijateljica Ranka ostala bez sina :( doduše u Srbiji-al nebitno :-)

Je li uspjela na kraju pronaci sina ili jos trazi? :(

Sutra je rasprava u Skupstini Srbije po ovom pitanju..
muha_sa

#21 Re: Kradja beba u BiH

Post by muha_sa »

pinkman wrote: 24/02/2020 00:30
muha_sa wrote: 14/02/2019 19:54 Moja dobra prijateljica Ranka ostala bez sina :( doduše u Srbiji-al nebitno :-)

Je li uspjela na kraju pronaci sina ili jos trazi? :(

Sutra je rasprava u Skupstini Srbije po ovom pitanju..
na žalost još ništa :(
Russki

#22 Re: Kradja beba u BiH

Post by Russki »

NeDirajSirotinju wrote: 19/02/2019 04:35 Tako su vas plašili vakcinama, pa kad je umrlo stotine djece od boginja, onda su se ućutkali svi zagovornici nevakcinacije. Tako vas sada plaše krađom beba, pa će žene odbijati da se porađaju u bolnicama zbog ćega će dovoditi svoj ili bebin život u opasnost. Pa tako dok stotine beba ili žena ne strada, nećete ućutiti sa tom malicioznom propagandom lažnih vijesti.
Pricas apsolutne gluposti.
Ramzess Veliki

#23 Re: Kradja beba u BiH

Post by Ramzess Veliki »

Da li mi je sada kasno da se ponudim da me ukrade neka lordovska porodica bez djece i kako da se oglasim, ima li neki posrednik ili moram pokucat' na vrata? :sad:
Spejs Radovan

#24 Re: Kradja beba u BiH

Post by Spejs Radovan »

radi se o dobro uhodanom poslu a većina tih beba služi za rituale žrtvovanja koje izvode vjerske zajednice sa svojim službenicima, naime žrtvovane bebe njima donose životni put bez ikakvih briga, donose im bogastvo, zdravlje i sve što požele a prizivanjem entiteta ili kako narod kaže demona koji recimo rade za tebe sve dok im prinosiš žrtve, to je kao droga jednom kada se proba nema stajanja.

imate primjer na mnogim glumcima, javnim ličnostima koji i u 50_tim i 60 godinama izgledaju kao da imaju 20.

ja sam ovo istraživao profesionalno i ovo je vrlo izraženo i kod nas, ratovi su na primjer jedan vid žrtvovanja gdje se negativna energija prenosi i hrani ove entitete, mali dio ovih beba ide na usvajanje bogatrašima.

Inače većina ovih entiteta je kategorizirana na dobre i loše, međutim upućeni kažu da nisu ni dobri ni loši samo ih nije briga za nas, kada se prizovu vrlo su pomamni na krv i to ih sve odreda privlači a postoje i stare bajalice još iz vremena vavilona sa imenima svakog entiteta i kako ga prizvati i šta zatražiti.

Još jedna stvar su i djeca koja budu oteta ne bebe gdje ih se u posebnim uslovima toliko zastraši i onda iz njih izvuku krv i pravi se ADRENOCHROME ili droga bogatih, vrlo moćna stvar, da ne skrećem sa teme.

http://igor-kostelac.com/2012/03/zasto-nestaju-djeca/
vjesticanametli

#25 Re: Kradja beba u BiH

Post by vjesticanametli »

:shock: :-) :run:
Post Reply