Demokratska fronta Željko Komšić

izvrsni direktor
Vozim: Premium

#44051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 23/02/2020 07:29
Jer kriviti nekog za pravljenje vlasti sa snsd i hdz u situaciji u kojoj NEMA alternative osim da se vlast nikako ne formira je u najmanju ruku bezobrazno.
Kaksc je osjecaj poraniti u nedjelju ujutro da bi par lazi napisao na forumu? Nedjeljom vam ubacuju sudzuku u sendvic?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Kolinda wrote: 23/02/2020 00:57 Zašto je HDZ rušitelj države?
HDZ je upravo suprotno od toga, trenutno jedini glas razuma.
Jedina stranka koja kod svog naroda dobiva skoro pa plebiscitarnu podršku.
Za razliku od srpskih i bošnjačkih stranaka HDZ jedini ne uvjetuje s bilo čim osim onoga što mu pripada odnosno što pripada njegovom narodu a to je da biraju i budu birani te da ih predstavljaju legitimno izabrani zastupnici.
HDZ državu predvodi prema euroatlantskim integracijama jer su Hrvati jedini u BiH za iste bez oraha u džepu.
Ovi rušitelji Dejtona iz BL i SA nek svoje namjere i planove korigiraju sa VP jer je on vrhovni tumač. Unitaristi (Sarajevo) i separatisti ( Banjaluka ) podjednako nisu dobrodošli u BiH, ukoliko im se ne sviđa jedni u Srbiju a drugi u Tursku...pa u rezervnim domovinama prosipajte šupljake. Mi kao najstariji narod u BiH nećemo dozvoliti da naša povijest ode u zaborav i da nam sudbinu kroje oni koji BiH ne doživljavaju svojom nego imaju rezervne domovine.
Je l to opet gori marihuana u Hutovu?
glockov kolac

#44053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by glockov kolac »

thekupus wrote: 23/02/2020 01:26
Za razliku od srpskih i bošnjačkih stranaka HDZ jedini ne uvjetuje s bilo čim osim onoga što mu pripada odnosno što pripada njegovom narodu a to je da biraju i budu birani te da ih predstavljaju legitimno izabrani zastupnici.
HDZ državu predvodi prema euroatlantskim integracijama jer su Hrvati jedini u BiH za iste bez oraha u džepu.
Ovi rušitelji Dejtona iz BL i SA nek svoje namjere i planove korigiraju sa VP jer je on vrhovni tumač. Unitaristi (Sarajevo) i separatisti ( Banjaluka ) podjednako nisu dobrodošli u BiH, ukoliko im se ne sviđa jedni u Srbiju a drugi u Tursku...pa u rezervnim domovinama prosipajte šupljake. Mi kao najstariji narod u BiH nećemo dozvoliti da naša povijest ode u zaborav i da nam sudbinu kroje oni koji BiH ne doživljavaju svojom nego imaju rezervne domovine.
:-) :-) :run:

Ovo neka teška bolest.
[youtube]https://youtu.be/cICIEba-X5g[/youtube]
Patton44

#44054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

izvrsni direktor wrote: 23/02/2020 07:34
bunk wrote: 23/02/2020 07:29
Jer kriviti nekog za pravljenje vlasti sa snsd i hdz u situaciji u kojoj NEMA alternative osim da se vlast nikako ne formira je u najmanju ruku bezobrazno.
Kaksc je osjecaj poraniti u nedjelju ujutro da bi par lazi napisao na forumu? Nedjeljom vam ubacuju sudzuku u sendvic?
Nek ti neranis.
Abate Fetel

#44055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Abate Fetel »

drug_profi wrote: 22/02/2020 20:20
Styling wrote: 22/02/2020 10:56 Sta ce Peca sada, ostade bez zaLiha za naredni mandat. :shock:
Ovo je pala roba od konkurencije. Njemu je ugovorom grantovana opskrba. :mrgreen:
normalno u budžet se ugradili i dileri, pametni ljudi.
kluz franjo

#44056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

U ova dva upisa je kolega bunk na najbolji način prikazao, ogolio svu suštinu.
Upravo ovako SDA definiše pojmove demokratije i uređenja države. (pogledati postove - da ne citiram sve)
bunk wrote: 22/02/2020 19:42 ...
bunk wrote: 23/02/2020 07:29 ...
Čitav problem je u tome što SDA svoje definicije i svoje društveno-političko djelovanje temelji na vremeplovu.
SDA je u konfliktu sa svima onima koji ne žive i ne žele da žive u političkoj stvarnosti Balkana sa početka 20., već insistiraju na tome da ipak živimo u Evropi na početku 21. vijeka. Sa svim izazovima i nedaćama koje 21. vijek donosi.

Za SDA pojam opozicije u demokratskom društvu ne postoji. Samo je vlast bitna, sa bilo kim i pod bilo kojim uslovima.
Opozicija ne samo da je nepotrebna (hladovina, tribine, itd...), već je SDA vidi kao remetilački faktor, faktor podijele i izvor izdaje.
Pluralizam društveno-političkih ideja, SDA ne doživljava kao prednost. "Tolerancija" i "multivitamin" su za SDA znak slabosti jednog društva.

U borbi protiv te ideje evropske BiH 21. vijeka SDA ima svoje prirodne ideološke saveznike u sistemu "Tronošca sa čučavcima".
Neki od njih se bore protiv ideje evropske BiH 21.vijeka, jer bi BiH rado vratili u neke druge istorijske periode i okolnosti, a neki jer BiH ne vide kao evropsku državu, ni u jednom periodu.

Osim ove retrogradne ideološke poveznice, "Tronožac sa čučavcima" spaja i primarni egzistencijalni nagon.
Samo vječitim održavanjem ovog šizofrenog stanja, njima - ispodprosječnim kapacitetima, nikakvih sposobnosti i znanja - je omogućen lagodan život bez rada i rezultata. Državna kasa kao neograničeni bankomat.
A u odbrani tog bankomata su spremni sve žrtvovati. I državu, i narod, i perspektivu.

Zbog svega navedenog ja shvatam kolegu bunka. I ja se ne ljutim kada mi između redova lijepi etiketu neprijatelja države.
Ja stvarno nisam prijatelj države "Tronošca sa čučavcima".
Škobo Habu

#44057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 23/02/2020 00:57 Mi kao najstariji narod u BiH nećemo dozvoliti da naša povijest ode u zaborav i da nam sudbinu kroje oni koji BiH ne doživljavaju svojom nego imaju rezervne domovine.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...i onda odeš na biračko mjesto i kontaš da li dati glas Plenkoviću ili Kolindi!?
Kolinda

#44058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Škobo Habu wrote: 23/02/2020 10:07
Kolinda wrote: 23/02/2020 00:57 Mi kao najstariji narod u BiH nećemo dozvoliti da naša povijest ode u zaborav i da nam sudbinu kroje oni koji BiH ne doživljavaju svojom nego imaju rezervne domovine.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...i onda odeš na biračko mjesto i kontaš da li dati glas Plenkoviću ili Kolindi!?
Stop srpsko-bošnjsčkoj koaliciji protiv predvodnika europskih vrijednosti...
bunk

#44059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Kad ti je osnovni postulat price da formiranje vlasti sa snsd i hdz cini automatsko jacanje rusioca Drzave onda se tako ogradis od bilo kakvog dijaloga.
Druga strana tog novcica kaze da je jedini nacin formiranja vlasti bez snsd i hdz da se vlast nikako ne formira.
Jer su neizbjezni. E kad se kao pocetna tacka politike uzme hladovina i izbjegavanje ulaska u procese oko formiranja vlasti onda neformiranje iste moze zvucati cool.
Toliko o buncanju.

@Franjo Kluz
Gdje si se naso ovdje izmedju redova?
Drugi post sam napisao kao odgovor @ Better Man- u
I multivitamin i pluralizam su potrebni ali od Une do Drine i Save do mora.
Ovako i budali je jasno da se radi na sirenju dubine podjela medju Bosnjacima . Dok je ostatak ujedinjeniji nego ikad.
Tronozac,cucavac i koji vec qrac nacin komunikacije je bezze..
Last edited by bunk on 23/02/2020 10:53, edited 1 time in total.
kluz franjo

#44060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 23/02/2020 10:17 Kad ti je osnovni postulat price da formiranje vlasti sa snsd i hdz cini automatsko jacanje rusioca Drzave onda se tako ogradis od bilo kakvog dijaloga.
Druga strana tog novcica kaze da je jedini nacin formiranja vlasti bez snsd i hdz da se vlast nikako ne formira.
Jer su neizbjezni. E kad se kao pocetna tacka politike uzme hladovina i izbjegavanje ulaska u procese oko formiranja vlasti onda neformiranje iste moze zvucati cool.
Toliko o buncanju.

@Franjo Kluz
Gdje si se naso ovdje izmedju redova?
Drugi post sam napisao kao odgovor @ Better Man- u
Kolega, nismo od juče...
Šukamo se mi "između redova", već neko vrijeme. Svako iz svoje perspektive i argumentacije.
I to je meni sasvim OK. Sve dok je u okvirima "Pravila o korištenju foruma".

Ti i ja na forumu zastupamo dva potpuno različita viđenja. I ja mislim da je to dobro.
Ja mislim da je sastavni dio jedne normalne, evropske države i društva u 21. vijeku da postoje različita viđenja na stvari.

Ti moje viđenje predstavljaš kao "iluziju, nemoguće, nerealno", a stavove koji su u nekim pitanjima bliski mojim stavljaš u kontekst "rada u interesu nekih drugih sila..."
Ja tvoje viđenje i stavove koji su u nekim pitanjima bliski tvojim, stavljam u kontekst priče, da kada patriJote završe sa tim "pravljenjem države" po svom receptu - neće izdajice imati šta izdati.

Nismo svi isti i po mom dubokom uvjerenju, to i ne trebamo biti.
Kristalno jasna polarizicija ideja i sistema vrijednosti je dobra stvar, a na fer i demokratskim izborima se onda dobija mandat za vlast tj. za "hladovinu". U normalnom društvu 21. vijeka i vlast i "hladovina" imaju svoje obaveze i odgovornosti.

Samo mi nikada neće biti jasno zašto "Tronožac" uvijek stenje i kuka, kada na vlasti treba prikazati bilo kakav konretan rezultat.
Tj. jasno mi je. Objasnio sam u dijelu sa "bankomatom".
bunk

#44061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Pa de molim te pokusaj prodat pricu ikome ko ne zivi na vecinskom bosnjackom teritoriju.
Tvrdim da je nemoguce ,sad u ovom momentu,bice moguce kad prozivimo 20 godina pod Natom u sigurnosti koju ce svima on ponuditi a prikaze koje mastaju o podjeli ove Drzave nebitno odakle dolazile poslati u mrak gdje im je i mjesto.
kluz franjo

#44062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Pa to i kažem...

Ti prodaješ priču da je 30-godišnji "sistem Tronošca sa čučavcima" jedina moguća opcija, za vijeke-vijekova stubovi stabilnosti, reprezentacije i selektori, itd.
Ja prodajem priču da je 30 godina sasvim dovoljan period, kako bi se utvrdio konceptualni, sistemski neuspjeh i pogubnost tog društveno-političkog eksperimenta.

Ti prodaješ priču o neminovnosti rahat-patnje.
Ja prodajem priču o perspektivi promjene.

Ja mislim da je dobro da konačno imamo vrlo jasnu polarizaciju ta dva koncepta.
A fer i demokratski izbori su termin aukcije. Tu se utvrđuje kurs i vrijednost političkih ideja.

Kao što rekoh, nismo svi isti.
shbc

#44063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Zajebavas se, jel' de?

Hrvat iz BiH, nadje nekome prigovarati za rezervnu domovinu... Oj Franjo...
kluz franjo

#44064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

shbc wrote: 23/02/2020 11:34
Zajebavas se, jel' de?

Hrvat iz BiH, nadje nekome prigovarati za rezervnu domovinu... Oj Franjo...
Tko me je zvao? Šalim se :)

Ovi iz tronošca, svi imaju istu spiku...
Samo malo zamjeniš neke nazive stranaka, gradova, država i dobiješ identičan upis nekog drugog forumaša, štovatelja "Tronošca".
Klasika.
putokaz1

#44065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Tronožac
SDA-SBB-DF(+BOSS+SD+PDA+)
ILI Tronožac
SDA-SNSD-HDZ(+SDS+90...)
kluz franjo

#44066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Oni stariji među nama se sjećaju igre detekcije iz Kviskoteke... Ovi iz tronošca me podsjećaju na to.
HDZ: Ja sam najpatriJotskija stranka!
SDA: Ja sam najpatriJotskija stranka!
SNSD: Ja sam najpatriJotskija stranka!

Za one mlađe...
bunk

#44067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Zna se sdp/ ns/ nip ,da znam na sta drug franjo misli kad spomene naredni puta.
:mrgreen:
Nego jos jedno pitanje .
Na koji nacin se misli uvesti zamjena za trenutne stranke na vlasti u Drzavi.
Ja kako vidim ovdje jedino sda ima konkurenciju a nekoga od sds/ snsd i hdz polugi tog tzv. tronosca ce se smijeniti kad na vrbi rodi grozdje.
Tako da i opet ja ispadam u pravu.
Pluralizam u Bosnjaka, monostranacje svima ostalim u BiH.
Last edited by bunk on 23/02/2020 12:07, edited 1 time in total.
kluz franjo

#44068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 23/02/2020 11:59 Zna se sdp/ ns/ nip ,da znam na sta drug franjo misli kad spomene naredni puta.
Kažem ja, kada je odbrana bankomata u pitanju, spremni su na sve žrtve.
Čak se i naziva odreći...
Evo ga... :mrgreen:
Škobo Habu

#44069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 23/02/2020 10:16
U kakvom ti paralelnom Univerzumu živiš???

Helou, HDZ je u talu sa Dodikom. Čović sa svojim "europskim vrijednostima" može samo proći kod AfD-a, Le Penove i Orbana.
Last edited by Škobo Habu on 23/02/2020 12:11, edited 1 time in total.
bunk

#44070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Trebalo bi napravit " fantasy politics BiH" ligu.
Pa da se organizujemo na forumu.
:lol:
Škobo Habu

#44071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

bunk wrote: 23/02/2020 11:59 Zna se sdp/ ns/ nip ,da znam na sta drug franjo misli kad spomene naredni puta.
Nego jos jedno pitanje .
Ja kako vidim ovdje jedino sda ima konkurenciju a nekoga od sds/ snsd i hdz polugi tog tzv. tronosca ce se smijeniti kad na vrbi rodi grozdje.
Koga to, bolan, više interesuje kako će se odvajati stvar oko državne vlasti?

I onako je oduvjek po tom pitanju, bar kada je SDA u pitanju, bila strategija "deus ex machina", odnosno osloni se na strani faktor po tom pitanju.
Evidentno je da patriotski blok" nema adekvatnog odgovora na koalicionog partnera, kao i do sada.

Ono što je najbitnije u cijeloj stvari - Kanton Sarajevo je pao.

Potpiši Alija, nek' je k'o avlija.
Last edited by Škobo Habu on 23/02/2020 16:11, edited 1 time in total.
drug_profi

#44072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nego jos jedno pitanje .
Ti politicki pluralizam posmatras kao negativnu stvar.
Opozicija ne treba da se petlja sa pozicijom sve dok nije suocena sa ratnom prijetnjom ili prirodnom katastrofom.
Kad sadasnja opozicija bude dobila dovoljno glasova, naravno da ce morati da bira hoce li i sa kim praviti vise nivoe vlasti.
Od nacina na koji ce se suocavati sa ucjenama i prijetnjama ce zavisiti kako ce biti ocijenjena.
Nije pretesko biti bolji i uspjesniji od SDA u tome.
JThomas

#44073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

dragan je najbolji đak, i bukvalno i figurativno (ipak je završio mašinstvo u miru), on opozicije nema nikako i on samo kulira. dodiku se batrgaju šarović i borenović, on je svoje 90% završio ali opet ponekad mora izgubiti živce. dok je bakir i bukvalno i figurativno najslabiji đak, a još i papučar, i otud utrnuta ruka, širina, odgovornost, žurba i ostalo.
Kolinda

#44074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Škobo Habu wrote: 23/02/2020 12:07
Kolinda wrote: 23/02/2020 10:16
U kakvom ti paralelnom Univerzumu živiš???

Helou, HDZ je u talu sa Dodikom. Čović sa svojim "europskim vrijednostima" može samo proći kod AfD-a, Le Penove i Orbana.
Zahtjev za pristup EU je podnio DČ, bošnjačke stranke žele građansku državu što je protivno Dejtonskom sporazumu a srpske žele izići iz BiH što je također antidejtonsko djelovanje. Znači samo Hrvati teže opstanku BiH ali obzirom da sjevernokorejski mediji odnosno sarajevski to drugačije prezentiraju ja ne zamjeram što nije lako razumjeti...
Škobo Habu

#44075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Kolinda wrote: 23/02/2020 16:18
Zahtjev za pristup EU je podnio DČ, bošnjačke stranke žele građansku državu što je protivno Dejtonskom sporazumu a srpske žele izići iz BiH što je također antidejtonsko djelovanje. Znači samo Hrvati teže opstanku BiH ali obzirom da sjevernokorejski mediji odnosno sarajevski to drugačije prezentiraju ja ne zamjeram što nije lako razumjeti...
Čuj argumenta Čović podnio zahtjev za pristup EU!?

Mogao je to u svome mandatu i bilo koji predstavnik, ali suština nije u tome.

Suština je da Čović protiv svih onih evropskih standarda koji bi BiH učinili funkcionalnom državom.
Suština je u tome da Čovićeva vizija BiH u Evropskom parlamentu ima podršku samo kod notornih desničara.
Post Reply