Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#135826 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

husein_kapetan wrote: 22/02/2020 23:28
Nadzornik wrote: 22/02/2020 21:56 Strasno... :shock:

250 militanata i turskih vojnika ostalo po njivama Nejriba... :-?
Sve dokumentovano fotografijama koje mozete pogledati na ovoj dolje adresi:

21+

https://twitter.com/i/web/status/1231087805566259200
Sada gledam snimak ANNA news-a.. topovsko meso..nista drugo se ne moze reci.. zanimljiv metod kojim ih SAA na cistinu tjera i kao glinene glubove gadja..
SAA je fakat postala najrespektabilnija vojska na B.I.
Daleko veći gubici su kod režima. Na Kebine u Latakiji još samo nisu nuklearnu bombu bacili, i opet jednog metra nisu napredovali.

Najveće topovsko meso je baš kod režima i šiitskih milicija. Ima iz Nejroba zadnji snimak vidi se veliki broj poginulih.

Režim ima ogroman izbor u ljudstvu prisilno mobilise, Rusi su mu donijeli prevagu izveli su preko stotinu hiljada zračnih udara.

Dakle, SAA još od 2015. ne postoji već samo Rusi i milicije.

Asad ima ogromnu prednost, neće biti lako Turcima da povrate inicijativu.

Ono što su momci u Dariji u Damasku radili sa RPG-om danas jedva postižu u Idlibu sa modernim i savremenog protuoklopnim oružjem.

Ali Asadov i ruski fašizam će biti poražen ako Bog da, Asad je osuđen na propast baš kao i drugi bogati arapski režimi koji ga održavaju.
muhafuca

#135827 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

joj savox ti bas mislis da ce Turci ista raditi u Idlibu (?)

e moj savox
joe_black

#135828 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

muhafuca wrote: 23/02/2020 00:02 joj savox ti bas mislis da ce Turci ista raditi u Idlibu (?)

e moj savox
On se jadan jos nada da ce turci nasamarati i SAA i ruse zajedno:)
exliberal-ex

#135829 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

joe_black wrote: 23/02/2020 00:57
muhafuca wrote: 23/02/2020 00:02 joj savox ti bas mislis da ce Turci ista raditi u Idlibu (?)

e moj savox
On se jadan jos nada da ce turci nasamarati i SAA i ruse zajedno:)
Mora quote da ispuni...mada smanjuju mu se opcije za sirenje lazi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#135830 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Citao sam ove teme sa BiH politikom glava me zabolila. Dosao sam malo ovdje, da se relaksiram.
Vrlo je zanimljivo.
Pratim.
Kikibombona

#135831 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote: 23/02/2020 01:11 Citao sam ove teme sa BiH politikom glava me zabolila. Dosao sam malo ovdje, da se relaksiram.
Vrlo je zanimljivo.
Pratim.
Ja vec 6-7 godina na kapaljku doziram toksicnu BH politiku u svoj mozak, obicno u trenucima mazohizma. Nekad sam pratio intenzivno, vise ne mogu, ubija u mozak. Vec odavno kada na TV vidim Dodu, Covu, Baketa, Komsica, Radoncica, Genjca, Spirica, i druge politicke matuzaleme, ODMAH prebacujem kanal. Ne mogu ih gledati ni 10 sekundi. Apsolutno ne slusam i ne citam ono sto govore. Sve su ispricali ima 15-20 godina, od tada samo ponavljaju. Poslusam jedino ove nove ljude poput Kojovica, Konakovica, Hadzikadica, Vukanovica itd. Mada i to strogo dozirano... :D

Vanjska politika zakon. 8-)
90minut

#135832 Re: Sirija vol. 2

Post by 90minut »

husein_kapetan wrote: 22/02/2020 23:28
Nadzornik wrote: 22/02/2020 21:56 Strasno... :shock:

21+

https://twitter.com/i/web/status/1231087805566259200
Sada gledam snimak ANNA news-a.. topovsko meso..nista drugo se ne moze reci.. zanimljiv metod kojim ih SAA na cistinu tjera i kao glinene glubove gadja..
SAA je fakat postala najrespektabilnija vojska na B.I.
Gdje nece 'ebote igraju se ljudi rata vec 8 godina.

Kako su samo naši 95 postali solidna armija bez nekog naoruzanja, zamisli tek ove koji vrše akcije tolike godine..

Ginu i usput rađaju ratnike koji su na obukama mjesecima i mjesecima.

Al' da gledao sam juce ili prekjucer šta rade ovi SAA dižu ih u zrak svako malo eskalacija je ovo prava mrtvih bruku na obje strane.

Nešto kontam nije niti 1 rus poginuo jel tako? :lol:
sarajevoxxxx

#135833 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Portal world.bymap.org Siriju svrstao kao prvu na listi najsiromašnijih zemalja na svijetu:

dragma
Vozim: Pješe

#135834 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Logično, zemlja osam godina u ratu, porušena, opljačkana i opustošena. Šta misliš kakve su statistike vezali za nas u onaj vakat kad smo bili u ratu?
Isto su se ovako dušmani Bosne radovali tome i pokazivali nešto sa tim.
Žalosno za "dokazanog" anti-sektaša i nekoga ko se ubi dokazivajući svoju humanost i brigu za sirijske civile.
dragma
Vozim: Pješe

#135835 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

salik79 wrote: 21/02/2020 23:42
sarajevoxxxx wrote: 21/02/2020 23:39 Rat u Siriji i ovo silno nasilje se vodi zbog milijardera u zemljama zaljeva. Šiitske milicije u Siriji, Hezbollah u Libanu, Hafter u Libiji i milijarderi u zemljana zaljeva igraju u istom timu svako ima svoj zadatak. Neko ponaze kesom, neko žrtvuje život itd.

Ti si Salik zajedno sa Chelijem megafon ultra bogatih Arapa i samim time ako bas hoćeš i Izraela.

Šiitske milicije su korisni borci bogatim Arapima prvo u Siriji a evo sada i u Libiji se bore za interese arapskih milijardera.
Znaci, nemas odgovor. Znao sam. Po obicaju - klasicni spin i famozni "savo mortale" al-kaida/isil apologete.
exliberal-ex wrote: 22/02/2020 16:19
sarajevoxxxx wrote: 22/02/2020 16:11
Da, to su sve katastrofalne odluke Turske, umjesto da zaprijete režimu povlačili poteze koji nisu dostojni jedne mnogo manje ozbiljne države nego što je to Turska. Oni koji su dugo na forumu znaju da još od 2013. govorim da Turska MORA bombardovati režim,

Cek malo ti govoris da je Turska morala bombardovat SAA a ja te pitam gdje je Turska bila kad je Kobane bio napadan od isila?

Jel ti citas sta te ljudi pitaju ili samo ponavljas naredjenu propagandnu matricu....ako ovo nije trolanje onda fakat?!
exliberal-ex wrote: 22/02/2020 17:26 Ma pusti ga i njegovo lupetanje.
Kad ga pitas da nesto konkretno pojasni ili se usuti ili prebaci na mrtvu propagandu...cisto trolanje od pocetka rata u Siriji, ja neznam da sam jednom procitao neki njegov upis ( ili ok kolega koje koriste isti nick) da se moze reci da nije propaganda
Dupli standardi i (namjerni) nedostatak kritičke misli prema zločinima ušljivih neandertalaca plus aklaidaško isilovska propaganda praćena objavama amaq-a i inih vehabijskih portala.

Revolucija nikad jača, he he he :thumbup:
espn

#135836 Re: Sirija vol. 2

Post by espn »

:-?
Last edited by espn on 04/01/2021 09:25, edited 1 time in total.
Ironmen

#135837 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote: 23/02/2020 09:28 Portal world.bymap.org Siriju svrstao kao prvu na listi najsiromašnijih zemalja na svijetu:

Sasvim ocekivano za zemlju koja je 10 godina u ratu.... No vidimo primjer Damaska, Homsa i Allepa kako za kratko vrijeme zivot kolko toliko se vraca u normalu.
Kikibombona

#135838 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kao sto sam govorio, Turci, tj. Erdogan i AKP, nisu budale. Slikovito receno, podsjecaju na lokalnog kabadahiju, jakog na jeziku, koji maltretira slabije od sebe, galamom pokusava zastrasiti... ali kada udari na tvrdo, zna se povuci i podviti rep. Kada kabadahiju docekas sa direktom u njusku, razvalis bejzbol palicom preko ledja, od tada te uljudno pozdravlja uz maksimalnu srdacnost.

...

Nagomilali su dosta tehnike i vojnika, galamili da se cuje do Marsa, izrekli gomilu teskih prijetnji itd. Onda su se zaletili i dobili po njusci. Izgubili su 8 vojnika od Asadovaca i Rusa.

...

I ono sto je pokazatelj njihove mudrosti ili bolje reci lukavstva - povukli su se. Nije upalio trik, ne treba poginuti zbog toga. Povuci se i lizi rane, izvuci maksimum iz date situacije. Bolje izgubiti 8 nego 800 vojnika.

...

Odmah sam rekao da bi turski rat sa dr. Asadom, Rusijom, Iranom i siitskim fanaticima iz cijelog svijeta bio jebeno opasan. Tesko bi Turska u takvom ratu ista postigla osim vlastitog poraza.

...

Putin je stari spijun i manijak, covjek bez srca i emocija. Mislim da je Erdogana sasvim procitao i da zna kako se sa njim ponasati.
sarajevoxxxx

#135839 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Danas novih pet turskih vojnika ranjeno i jedno uništeno vozilo u Asadovom granatiranju turskog konvoja.

Turski list Yeni Safak objavio je da je Putin u zadnjem telefonskom razgovoru sa Erdoganom odbio zaustaviti granatiranje i povlačenje režima s bilo kojeg pedlja teritorije koju su okupirali, te je odlučio nastaviti zauzimati područja pod kontrolom opozicije.
muhafuca

#135840 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

dragma wrote: 23/02/2020 11:41 Logično, zemlja osam godina u ratu, porušena, opljačkana i opustošena. Šta misliš kakve su statistike vezali za nas u onaj vakat kad smo bili u ratu?
Žalosno za "dokazanog" anti-sektaša i nekoga ko se ubi dokazivajući svoju humanost i brigu za sirijske civile.
plus su i pod ekonomskim sankcijama sve ove godine
muhafuca

#135841 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote: 23/02/2020 13:49 Danas novih pet turskih vojnika ranjeno i jedno uništeno vozilo u Asadovom granatiranju turskog konvoja.

Turski list Yeni Safak objavio je da je Putin u zadnjem telefonskom razgovoru sa Erdoganom odbio zaustaviti granatiranje i povlačenje režima s bilo kojeg pedlja teritorije koju su okupirali, te je odlučio nastaviti zauzimati područja pod kontrolom opozicije.
"s bilo kojeg pedlja teritorije koju su okupirali,"

znaci Sirijska armija okupirala teritoriju Sirije?

e moj savoxxx, zalosno je ovo vise citati.
mirsek

#135842 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

muhafuca wrote: 23/02/2020 14:06
dragma wrote: 23/02/2020 11:41 Logično, zemlja osam godina u ratu, porušena, opljačkana i opustošena. Šta misliš kakve su statistike vezali za nas u onaj vakat kad smo bili u ratu?
plus su i pod ekonomskim sankcijama sve ove godine
Samo postaviti ekonomske pokazatelje Sirije 2011. pod Asadom i sada kad su dosli vehabocionisti, da se dokaze koliko su radikali i kvazirevolucionari stetni po ekonomiju svake zemlje gdje se pojave.
Zato ih u startu treba bejzbol palicom u glavu, da se ohladi usijana glava prije nego li napravi stetu.
Da nije stranih sponzora tako bi uglavnom i bilo.
Kikibombona

#135843 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Rusi opet poklopili Jaysh al-Turkey. Naime, turska vojska se pokusava isprijeciti izmedju snaga dr. Asada i vehabija. Kao rezultat toga turski vojnici su izlozeni vatri Asadovaca, Rusa, Iranaca i siitskih fanatika. Ranije danas je poginuo jedan turski vojnik usljed bombardovanja Asadove vojske.

sarajevoxxxx

#135844 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Sirija: Sve veći broj poginulih u redovima terorističkih grupa koje podržava Iran

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, do grada Deir ez-Zora transportovana su još 34 tijela ubijenih pripadnika grupa
Mohamad Misto,Adham Kako |
22.02.2020

Deyru z Zor

MOHAMAD MISTO/ADHAM KAKO - Sve je veći broj poginulih pripadnika stranih terorističkih grupa koje podržava Iran, a koji se bore u redovima Assadovog režima u Zoni deeskalacije sukoba u Idlibu. Tijela najmanje 34 osobe su transportovani do grada Deir ez-Zora, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su Assadova vojska i saveznici počeli s napadima na regiju Idliba, stotine ratnika počeli su ulaziti na teritorij Sirije pod različitim izgovorima. Ipak, potvrđeno je da je riječ o osobama koje potom pristupaju redovima stranih terorističkih grupa.

Prošle sedmice je u grad Deir ez-Zor transportovano najamanje 100 tijela stradalih stranih boraca.

Režimske snage, koji bilježe značajne gubitke u sukobima s opozicionom vojskom, poduzimaju korake za jačanje svojih redova. Tako su u Deir ez-Zoru i okolini sve češći slučajevi prisilne mobilizacije mladih koje šalju na ratište u Idlibu.

Režimske snage uz zračnu podršku Rusije, zanemarujući sporazume iz Astane i Sočija, pokrenule su kopnene napade u novembru 2019. na Tonu deeskalacije sukoba u Idlibu. Dok režimske snage napreduju u ruralnim područjima Halepa i Idliba, intenzivni sukobi se nastavljaju.

Strane terorističke grupe koje podržava Iran, a koje su praktično postale kopnena snaga režima u građanskom ratu u Siriji, pretežno su pozicionirane u Deir ez-Zoru, na iračkoj granici.

Terorističke grupe iz Irana, Iraka, Libana, Afganistana i Pakistana djeluju pod komandom pripadnika Iranske revolucionarne garde.
exliberal-ex

#135845 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

sarajevoxxxx wrote: 23/02/2020 15:50 Sirija: Sve veći broj poginulih u redovima terorističkih grupa koje podržava Iran

Prema informacijama do kojih je došao novinar AA, do grada Deir ez-Zora transportovana su još 34 tijela ubijenih pripadnika grupa
22.02.2020

Deyru z Zor

MOHAMAD MISTO/ADHAM KAKO - Sve je veći broj poginulih pripadnika stranih terorističkih grupa koje podržava Iran, a koji se bore u redovima Assadovog režima u Zoni deeskalacije sukoba u Idlibu. Tijela najmanje 34 osobe su transportovani do grada Deir ez-Zora, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su Assadova vojska i saveznici počeli s napadima na regiju Idliba, stotine ratnika počeli su ulaziti na teritorij Sirije pod različitim izgovorima. Ipak, potvrđeno je da je riječ o osobama koje potom pristupaju redovima stranih terorističkih grupa.

Prošle sedmice je u grad Deir ez-Zor transportovano najamanje 100 tijela stradalih stranih boraca.

Režimske snage, koji bilježe značajne gubitke u sukobima s opozicionom vojskom, poduzimaju korake za jačanje svojih redova. Tako su u Deir ez-Zoru i okolini sve češći slučajevi prisilne mobilizacije mladih koje šalju na ratište u Idlibu.

Režimske snage uz zračnu podršku Rusije, zanemarujući sporazume iz Astane i Sočija, pokrenule su kopnene napade u novembru 2019. na Tonu deeskalacije sukoba u Idlibu. Dok režimske snage napreduju u ruralnim područjima Halepa i Idliba, intenzivni sukobi se nastavljaju.

Strane terorističke grupe koje podržava Iran, a koje su praktično postale kopnena snaga režima u građanskom ratu u Siriji, pretežno su pozicionirane u Deir ez-Zoru, na iračkoj granici.

Terorističke grupe iz Irana, Iraka, Libana, Afganistana i Pakistana djeluju pod komandom pripadnika Iranske revolucionarne garde.
Jel to pokusavas napravit spin na ovaj post od Nadzorika

"Strasno... :shock:

Da nestabljam aktivni link
21+

https://atwitter.com/i/web/status/1231087805566259200......
"
aldinjo

#135846 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

A građanski rat!? :-) :roll: :run:
espn

#135847 Re: Sirija vol. 2

Post by espn »

exliberal-ex wrote: 23/02/2020 16:18
sarajevoxxxx wrote: 23/02/2020 15:50 Sirija: Sve veći broj poginulih u redovima terorističkih grupa koje podržava Iran

22.02.2020

Deyru z Zor

Jel to pokusavas napravit spin na ovaj post od Nadzorika

"Strasno... :shock:

Da nestabljam aktivni link
21+

https://twitter.com/i/web/status/1231087805566259200......
"
Ne vidi se nista, nesto ti nije uredu sa linkom. Ukloni a iz twittera.
exliberal-ex

#135848 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

espn wrote: 23/02/2020 16:39

Ne vidi se nista, nesto ti nije uredu sa linkom. Ukloni a iz twittera.
Namjerno sam stavio to da bi deaktivirao link zbog grafickih prikaza....
Herr Flick

#135849 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Sta imas gledat,Rusi ih iskasapili avionima, vehabije topovsko meso, doslovno :-)
joe_black

#135850 Re: Sirija vol. 2

Post by joe_black »

Herr Flick wrote: 23/02/2020 16:49 Sta imas gledat,Rusi ih iskasapili avionima, vehabije topovsko meso, doslovno :-)
Dobro su nagnojili sirijsko tlo. Teroristi i ne sluze nizasto dobro nego kao gnojivo.
Locked