Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Gandalf

#44876 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ja sam davno prestao simpatisati La Ligu zbog krajnje nesportskih poteza na terenu, valjanje, simuliranje, naguravanje, svadje sa sudijama, nekada sam gotivio pola lige, posljednjih godina mi se bash gade, komplet liga.

Pa Barsu sam pravo gotivio zbog Ronaldihna a kasnije i zbog Mesija za kojega i sada mislim da je GOAT fudbala, sada iskreno ne vidim nikakvu razliku izmedju Barse, Reala i Atletica, o sitnijoj klupskoj buraniji da i ne govorim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44877 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam šta se promijenilo (osim što je poraz bio, jel :oops: ), znali ste i prije kakva je ekipa AtM, kako igraju, nije valjda neko očekivao da će igrati napadački, bez prljavih poteza...?
Još kad su poveli rano, to se podrazumjevalo.
I nije vala fer strpati Real u istu grupu s njima, pa ni Barsu.
Gandalf

#44878 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Kako nije u redu @Tomo, pa prvo sta ti ovi iz junaci iz El Clasica rade kada ih ne ide, skacu po sudiji, zapocinju carke, valjanje po terenu, drama na terenu oko bilo cega.

Ostatak lige slijedi svoje idole, ne pamtim kada sam smogao snage zadnji put pogledati neku utakmicu La Lige cijelu, u komadu, ma nema sanse, El Clasice zaobilazim u zadnje vrijeme zbog neymarovstina na terenu.

A ATM uz to jos igra i mrtvi bunker, volio bih stvarno da se ta gamad izbaci makar Livci odmah ispao, samo da Mourihno 2 ne prodje dalje
zomri

#44879 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

U revanšu će biti valjanje i oduzimanje vremena od prve minute, još ako sudija bude kao ovaj dopustio to nema nas nigdje. Imperativ je zabiti brzo gol, u prvih 15 minuta, a što bude više vrijeme odmicalo biće teže. Želio bih biti optimista, ali...
Tomahawk11
Globalni moderator

#44880 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Gandalf wrote: 19/02/2020 09:59 Kako nije u redu @Tomo, pa prvo sta ti ovi iz junaci iz El Clasica rade kada ih ne ide, skacu po sudiji, zapocinju carke, valjanje po terenu, drama na terenu oko bilo cega.

Ostatak lige slijedi svoje idole, ne pamtim kada sam smogao snage zadnji put pogledati neku utakmicu La Lige cijelu, u komadu, ma nema sanse, El Clasice zaobilazim u zadnje vrijeme zbog neymarovstina na terenu.

A ATM uz to jos igra i mrtvi bunker, volio bih stvarno da se ta gamad izbaci makar Livci odmah ispao, samo da Mourihno 2 ne prodje dalje
To je dio standardnog folklora u Španiji. To prigovaranje sudiji.

AtM je ekipa koja je, priznaćeš, sve to doveo do savršenstva :mrgreen:

I prigovore i valjanje i oštru igru i sve marifetluke moguće. Zato kažem da ne bi trebali biti u istom košu.
Znam kad ih gledam sa Realom. Pa godinama ih Real kući nije dobio baš zbog svega toga, ne što su oni bolja ekipa ili šta već.

A isto o Cholu i AtM pričaju svi koji se susretnu s njim, pa Bayernovci imaju i danas traume, čak i iz Juventusa nisu imuni na sve to :mrgreen:

Ja opet mislim da mora biti i ovakvih kao Cholo ili Mou, jer da su svi fer i pošteni, onda ne bi bilo toliko zanimljivo :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#44881 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

zomri wrote: 19/02/2020 11:21 U revanšu će biti valjanje i oduzimanje vremena od prve minute, još ako sudija bude kao ovaj dopustio to nema nas nigdje. Imperativ je zabiti brzo gol, u prvih 15 minuta, a što bude više vrijeme odmicalo biće teže. Želio bih biti optimista, ali...
Otprilike tako, rani gol mijenja sve, prošle godine je Juventus demonstrirao kako ih razbiti u revanšu (još su oni imali -2).
Gandalf

#44882 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Ma meni je jasno da bunkere i valjanje igraju slabe ekipe u ligi ili u Evropi sampioni iz malih liga, naravno ljudi nemaju tu silu da se nadigravaju sa timovima iz 5 - ice.

Mene ljuti kada tu politiku igraju timovi tipa Atletika ili Chelsea ili Juventusa, jbt, Atletiko skrsio 200 miliona na Moratu i onog malog portugalca, imas 200 miliona da potrosis na napadace i onda na svom terenu igrash mrtvi bunker protiv iole jaceg protivnika :?
_Reds_

#44883 Re: Liverpool FC

Post by _Reds_ »

Gandalf wrote: 19/02/2020 12:34 Ma meni je jasno da bunkere i valjanje igraju slabe ekipe u ligi ili u Evropi sampioni iz malih liga, naravno ljudi nemaju tu silu da se nadigravaju sa timovima iz 5 - ice.

Mene ljuti kada tu politiku igraju timovi tipa Atletika ili Chelsea ili Juventusa, jbt, Atletiko skrsio 200 miliona na Moratu i onog malog portugalca, imas 200 miliona da potrosis na napadace i onda na svom terenu igrash mrtvi bunker protiv iole jaceg protivnika :?
Legitimno pravo.

Sinoćna utakmica pokazuje da se tako može dobiti utakmica. Cilj je osvojiti bodove ili dobiti utakmicu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44884 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Gandalf wrote: 19/02/2020 12:34 Ma meni je jasno da bunkere i valjanje igraju slabe ekipe u ligi ili u Evropi sampioni iz malih liga, naravno ljudi nemaju tu silu da se nadigravaju sa timovima iz 5 - ice.

To je logično kad iz jednačine izbaciš Cholu Simeonea :D

Svi su očekivali da će igrati ofanzivnije, dovodiš napadača za tolike pare, pripremnu naružiš Reala i onda kad krene sezona, stara patnja.
zomri

#44885 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nemam ništa protiv Atletica i njihove igre. Nek potroše milijardu pa opet nek igraju bunker, jebe mi se, njihovo legitimno pravo.

Ono na šta imam zamjerku je sudijski kriterij sinoć da su bukvalno i odluke 60:40 za nas svirane u Atleticovu korist. Nadam se da će na Anfieldu biti bolji sudija.
no_sekirli

#44886 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Padavičari obični, najmrža ekipa na svijetu u mojoj kući od kad je Simeone trener. Antinogomet.

Doduše i naši su im pomogli, ubačaji su bili očajni, oslobađanje od lopte presporo. Origi zamjena za Mane-a, totalni promašaj, pa i Milner-Hendo, prilično beskorisno. Mane se ponio ko zadnji debil, i njega bih možda označio i kao najvećeg krivca za ovaj rezultat.

Već sam rekao, jednom se mora i izgubiti. Rezultat je skroz OK, moramo zabiti barem 1 gol da imamo šansu za dalje. Ako ovi padavičari sačuvaju mrežu u 2 tekme protiv naših, onda im svaka čast, neka idu dalje.
drug_profi

#44887 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Upravo. Sudija je bio zvjezda veceri.
Mozda bi rezultat sa objektivnijim sudjenjem i drugacijim kriterijem bio isti. Ali bi bar bilo manje gorko u ustima.
budzetlija

#44888 Re: Liverpool FC

Post by budzetlija »

Ma vala i ono njegovo vodjenje navijanja :lol: isto retard, lik nema taktike nikakve, probaj povesti i onda udaraj, valjaj se, masi rukama navijacima... kurcina, satro juznjacki mentalitet, fuj
zomri

#44889 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Udaranje i valjanje je samo dio strategije, što se taktike tiče dovoljno govori da nismo napravili šut prema golu u 90 minuta fudbala. Ogromne smo probleme imali od iznošenja lopte do zadržavanja posjeda. Njihov pressing je bio nevjerovatan sinoć.

Malo me je začudilo da je pustio bekove da ubacuju, nisam to očekivao.
no_sekirli

#44890 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ubacivanja su bila bezopasna, jer nije imao tko skočiti i probati to pospremiti. U par navrata kad je VvD ostajao u 16, nije se niti jednom lopta ubacila. Dijagonale su slabo prolazile, jer su oni svi stajali na 30 metara od svog gola, nije bilo mjesta. 7 kornera nije napravilo ništa.

Barem 10 puta sinoć na centru kad naš igrač primi loptu i ima iza njega 10 metara prostora da se okrene prema protivničkom golu i krene naprijed, on se odluči na loptu nazad. I protivnik je to skužio, tako da onog centralnog uopće nije pokrivao prema svom golu, nego su ulazili prema našem golu.
AmiĐa_Idriz

#44891 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kaveh sa Sky-a kaže da ima interesa za Sancha. Upitno i dalje al eto.

Leicester započeo razgovore sa Lallanom.
Nadzorna_ploca

#44892 Re: Liverpool FC

Post by Nadzorna_ploca »

Atletico je zasluzeno dobio.
Bili su bolji bas za taj jedan go. Njima se moze spocitavati sve ali oni taj stil gaje vec godinama. I isplatilo im se. Nisu ni prvi ni posljednji.
AmiĐa_Idriz

#44893 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Već se napeta atmosfera stvorila, šta će tek biti za 3 sedmice pitam se.
AmiĐa_Idriz

#44894 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ovako sad kad su se slegli utisci kontam da ovaj poraz i nije toliko loš. Ok, nije idealan, nije dobar, nije potreban ali uvijek se mogu iz ovakvih stvari izvući i stvari sa one druge strane medalje.

Dugo je trajao ovaj niz, bez primljenog gola, bez poraza, bez ovog bez onog, moralo je negdje stati. Sad, možda će neki reći da je bolje da se od Norwicha izgubilo a ovo sinoć uzelo. Pa, ok, logična stvar. Ali ovaj poraz ne mora značiti nužno katastrofu. Bolje možda i što se izgubilo sa ovih jedan razlike nego da se završilo 0:0 recimo. Ušli bi možda nešto opuštenije u utakmicu, meljalo bi se, etc...ovako, sad znaš šta moraš i kako moraš, nema tu neke aman taktike.

Ovo, jedno možemo reći solidno spuštanje na zemlju i Kloppa i igrača, trebalo bi značiti i rezultirati jedenjem terena na Anfieldu, dokazati i pokazati da nekakvi Lodiji i Corree (uz svo poštovanje Atleticu) nisu bolji od ekipe koja svako kolo postavi novi rekord, poigrava se u jednoj od najtežih liga na svijetu. Treba pokazati da ovo nije slučajno, zato vjerujem da će proraditi i inat među igračima, nošeni Anfieldom po preokret. Zajebi i taktike, trebalo se sinoć taktizirati, sad u revanšu nema mjesta za toga već čista borba, izaći utrpati im 1 u prvih 10 minuta i već će krenuti panika kod njih i popadaće sve taktike u vodu koje bi se kao spremale.

Imaju 3 sedmice, nadam se da će napokon biti sposobni premostiti tu 4-4-2 prepreku. To nekako čekamo još od prošle sezone i gostovanja Napoliju, i red je više da se pruži odgovor na to pitanje.

U globalu dosta me podsjeća ovo na dvomeč sa Bayernom, nekako je slična negativna atmosfera bila nakon 0 na Anfieldu, već smo se oprostili polako od takmičenja a onda je ekipa pružila meastralnu predstavu i nekako mislim već tada stidljivo bukirala kartu za Madrid.

Ako polože ovaj ispit, ja ih vidim u Istanbulu.
King_Kenny

#44895 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Potpuno sam uvjeren da će Liverpool proći. Bez obzira na kilavost, vidjelo se da je Liverpool bolji. AM se grčevito branio, to jednom može upaliti; teško da će na Anfieldu biti uspjeti isto.
drug_profi

#44896 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Sreca ce dosta odlucivati u revansu. Kreirane sanse se ne smiju zapucati bezveze. Salaha isamarati za one kilave suteve i peglanje lopte. Nek mu neko objasni da prestane driblat. Zasad je koristan samo toliko sto na sebe navlaci odbranu.
AmiĐa_Idriz

#44897 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool are one of a number of Premier League clubs considering trying to poach Real Madrid’s highly-rated chief scout Juni Calafat.
AmiĐa_Idriz

#44898 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Liverpool FC 2020-21 fourth jersey is set to combine the main color white with black applications and pinkish red logos. We expect the Liverpool 2020-2021 fourth jersey to have center logos.

4 dresa?
AmiĐa_Idriz

#44899 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Whether Werner is prepared to bide his time behind Salah, Mane and Firmino, though, is another matter. But if he is, then back Liverpool to get the deal done. [Neil Jones]
Dakle na njemu je.
zomri

#44900 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Šeik asistirao protiv Uniteda :lol:
Post Reply