Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MorningStar

#2976 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MorningStar »

Aa jedino jace je “hrana za medu” u restoranu mu. :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2977 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

kakav napaceni papak trebas biti da sebi pravis statue :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2978 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

bitanga_sa_otesa wrote: 14/02/2020 22:17 kakav napaceni papak trebas biti da sebi pravis statue :run:
A iza plastenici :mrgreen:
Averus

#2979 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Averus »

Pohvala za restoran(čić) GOOOL

Vrlo ugodno osoblje, solidna hrana i pristojne cijene. Uredno, lijepo izgleda.
Jedina žalba što je malo hladno :D

Nije sad za romantičnu večeru ili nešto, nego više onako kao opuštena varijanta.
vjesticanametli

#2980 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Tomahawk11 wrote: 17/02/2020 09:08
bitanga_sa_otesa wrote: 14/02/2020 22:17 kakav napaceni papak trebas biti da sebi pravis statue :run:
A iza plastenici :mrgreen:
pa iso ubrat kukmara ilkako saga vec zove krastavac :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2981 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mk ultra »

Selo Cvilin
Napravli vodozahvat za te plastenike, ima ih kamara na toj strani drine a nema vode
Ulozili 2 miliona, trafostanica, pumpe, dva rezervoara po 900m³
Dosli mi da probamo pumpe, kad braća napravila zahvat visoko, ne vidi pumpa drinu mozda jednom u godini :lol:

Stoji evo 2 godine, 2 puta dolazili, jednom su ko bili nešto "popravili"
Bosniacum

#2982 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Bosniacum »

Vidikovac Zmajevac.

Ambijent i hrana odlični.
elf_dalmatae

#2983 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by elf_dalmatae »

Four rooms?

Konoba Luka?

Jel to cemu ili samo razvikano?

Evo vrtim ih po tripadvisoru…

Pitam kao ne-sarajlija, u posjetu gradu kroz nekih mjesec-dva.

Jasno da tu necemo jesti tri obroka dnevno, ali voljeli bi pocastiti prijatelje s kojima cemo doputovati,
tko zna kada ce nas opet Sarajevo vidjeti.

Mmmm…. iduce pitanje - gdje se moze, I moze li se uopce, pojesti dobar bosanski lonac po gradu?

:?
tempuser

#2984 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Primjetim da je vec neko vrijeme zatvoren onaj heljda restoran na Nisicima. Komsije hvataju mustuluk da ih je inspekcija. Daleko da je najbolji ali je bio interesantan.
Doduse, kad su poceli bio je dobar fol, heljda, domaca hrana itd, pristupacne cijene. Zadnji put kad sam bio, imate li domaci caj - nemamom, samo industrijski, imate li sutlijas - nemamo, imate li ovu pizzu od vrganja sto reklamirate - nemamo. Cijene digao, sve domace ukino, a ponudu sveo na ustipak, pogacicu i pizzu u najjfetinijoj varijanti. Prekrizen sa liste...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2985 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sime_cipol »

elf_dalmatae wrote: 19/02/2020 01:12 Four rooms?

Konoba Luka?

Jasno da tu necemo jesti tri obroka dnevno, ali voljeli bi pocastiti prijatelje s kojima cemo doputovati,

Mmmm…. iduce pitanje - gdje se moze, I moze li se uopce, pojesti dobar bosanski lonac po gradu?

Iskreno, vidim da dolazis iz ST, ja bih preskočio restorane sa morskom hranom. To mi se čini isto kao da ja odem u ST i pitam gdje ima pojesti dobre cevape. :mrgreen:
Dovedite ih ili kod Brajlovica ili kod Kibeta. Cijene su masnije, ali nema greske.
Sunculish

#2986 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Sunculish »

sime_cipol wrote: 19/02/2020 10:25

Konoba Luka?

Iskreno, vidim da dolazis iz ST, ja bih preskočio restorane sa morskom hranom. To mi se čini isto kao da ja odem u ST i pitam gdje ima pojesti dobre cevape. :mrgreen:
Dovedite ih ili kod Brajlovica ili kod Kibeta. Cijene su masnije, ali nema greske.
Dodala bih još i Kulu u Semizovcu
A Kibe je omanuo sa hranom zadnje vrijeme, kad god šta porucimo -skupo platimo, a stomak nije zadovoljan.
Dveri (čini mi se) na čaršiji i nije loše posjetiti i Inat kuću poreko puta Vijećnice (doduše davno sam zadni put bila pa ne znam je li pokavrio hranu), čisto turistički.
JThomas

#2987 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

ma luka je dobra (i skupa), teško je naći manu, ali fakat što sa mora ići na to.
Porodice Foht

#2988 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

Konoba Luka?

Za ovo posljednje bih preporucio ascinicu ´´ASDZ´´ na Bascarsiji, blizu Sahat kule. Sve im je dobro ´´za kasike´´.
Banksy

#2989 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Morao bi nam prvo reći budžet...

edit: svi mi gosti prvo traže Jahorinu, Kolibu, i zaista, ukusnije, a obilnije, u ovom SA krugu nema.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2990 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

tempuser wrote: 19/02/2020 09:46 Primjetim da je vec neko vrijeme zatvoren onaj heljda restoran na Nisicima. Komsije hvataju mustuluk da ih je inspekcija. Daleko da je najbolji ali je bio interesantan.
Doduse, kad su poceli bio je dobar fol, heljda, domaca hrana itd, pristupacne cijene. Zadnji put kad sam bio, imate li domaci caj - nemamom, samo industrijski, imate li sutlijas - nemamo, imate li ovu pizzu od vrganja sto reklamirate - nemamo. Cijene digao, sve domace ukino, a ponudu sveo na ustipak, pogacicu i pizzu u najjfetinijoj varijanti. Prekrizen sa liste...
O da, inspekcija cini cuda. :mrgreen: Doduse, nije mu prvi put. Interesantno je da takva mjesta, koja su super popularna, imaju extra promet, opet imaju pottebu da varaju drzavu?! Hebiga, ja sam tu karakter, te gazde i objekte koje drze, izbjegavam. Vise ne jedm ni u mrkvi, metropolisu, vatri...ima ih još, iako imaju kvalitet sto se mora priznati, radije trazim alternativu..
tempuser

#2991 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

To je pohlepa za parama.
Ja sam ovu "heljdu" prekrizio prije inspekcije. Od simpa mjesta i dobrog fola sa heljdom i domacim stvarima po ok cijemama, s obzirom da je mjesto uz magistralu na Niscima, na kraju je pohasio sa cijenama ko da je u sred grada, a iz pnude izbacio sve to mu je bilo zahmetli, ostavio mrtvu najjeftiniju komercijalu, ustipak/pogacica + kajmak i pizza sa najjeftinijim sastojcima.
otherside

#2992 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by otherside »

Konoba Luka?

idite u Luku, necete se pokajati.
cijene jesu za dignut obrvu al je dozivljaj vrhunski.
i pusti ba ove sto im je brajlovic vrh gastronomije :D
Yenna

#2993 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Yenna »

otherside wrote: 19/02/2020 13:08

Luka... :thumbup:
konektovan

#2994 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Kao što vec neko rece, ljudi dolaze iz Splita, ne vjerujem da su zeljni morskih plodova. Dajte ljudima nesto konkretno, mesinu pravu, teletinu ispod saca :mrgreen: ili nesto drugo.......kulin dvor, dobra klopa, a ima i muzika, laganini....
tempuser

#2995 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

otherside wrote: 19/02/2020 13:08

Konoba Luka?

Dje ces Spliću u riblji restoran na kontinentu?!
Generalno, u gradu nema nigdje vise onog aksamluka, dobra hrana i drustvo, muzika itd, imaju ponekad na mjestima tipa Lights, Stare Vrbe itd...
Nesto slicno se moze napraviti u Dzeniti u separeu, doduse mogu stati dva drustva i nema muzike, ali se moze napraviti taj stimnug, meza, ko hoce sta na kasiku, pa nesto konkretno, pa malo rostilj, zestoko, vino, piva, sokici, na kraju pritisnut cime slatkim, a sva hrana dobra.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2996 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sime_cipol »

Ponavljam, meni je smiješno da covjek sa mora,u ovom slučaju ST, dodje u Sarajevo i jede bilo kakav morski plod.
Npr sjedio sam u Restoranu Stara Konoba u Nedzaricima, muzika, stimung, hrana odlicna, burek od srnetine prva liga :thumbup:
elf_dalmatae

#2997 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by elf_dalmatae »

sime_cipol wrote: 19/02/2020 10:25

Za sve komentare ispod, koji govore ( i djelomicno su u pravu) da dolazimo s obale u kontinent jesti ribu...

Mislim da mi je isplativije doputovati do Sarajeva i jesti ribu, nego tu istu žvakati u Splitu.

Ovdje su cijene teška komedija. Ko da pare na granama rastu. A sve skupa prevara teška.

Kad dođe sezona, u grad se ne spuštam, niti dole jedem, jer je to postalo jedna velika zamka za turiste koje oderu ko sansku kozu...

Šou.

Hvala vam svima na odgovorima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2998 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Chmoljo »

konektovan wrote: 19/02/2020 12:51
tempuser wrote: 19/02/2020 09:46 Primjetim da je vec neko vrijeme zatvoren onaj heljda restoran na Nisicima. Komsije hvataju mustuluk da ih je inspekcija. Daleko da je najbolji ali je bio interesantan.
O da, inspekcija cini cuda. :mrgreen: Doduse, nije mu prvi put. Interesantno je da takva mjesta, koja su super popularna, imaju extra promet, opet imaju pottebu da varaju drzavu?! Hebiga, ja sam tu karakter, te gazde i objekte koje drze, izbjegavam. Vise ne jedm ni u mrkvi, metropolisu, vatri...ima ih još, iako imaju kvalitet sto se mora priznati, radije trazim alternativu..
Što se tiče Nišića, jednom smo krenuli gore i kada je prijatelj saznao da idemo, zamolio nas je da tražimo bilo gdje drugo jer dobro poznaje taj kraj i ljude i kaže da je vlasnik bio predani VRSovac. Namjerno kažem predani.

Bila je amnestija, sve super, ali ako izbjegavam šupke koji ne plaćaju porez, tek ću onda izbjegavati one koji su se ogriješili o državu na takav način. Moje pare neće vidjeti ni on, ni ostale Manje.

Uglavnom, produžili smo par kilometara do Mehdijana i bilo je sasvim ok. Probajte kome je želja heljda. Nisam picajzla da bih sad davao pouzdane preporuke, ali ja ću otići opet čim ugrije. A ima i loko Điđi Miđi kod Estrade, pekarica. Nije loše.
rahmetli dedo

#2999 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rahmetli dedo »

U sarajevu ima dobre morske hrane, skroz razumin ćovika pogotovo ako hoće npr fine prstace pojest. Libertas u Logavijinoj, Magarac u Hrasnom blizu Zmaja/Beska i Tišina u kvadrantu - imaju sve za 10.
konektovan

#3000 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Chmoljo wrote: 19/02/2020 18:01
konektovan wrote: 19/02/2020 12:51

Što se tiče Nišića, jednom smo krenuli gore i kada je prijatelj saznao da idemo, zamolio nas je da tražimo bilo gdje drugo jer dobro poznaje taj kraj i ljude i kaže da je vlasnik bio predani VRSovac. Namjerno kažem predani.

Bila je amnestija, sve super, ali ako izbjegavam šupke koji ne plaćaju porez, tek ću onda izbjegavati one koji su se ogriješili o državu na takav način. Moje pare neće vidjeti ni on, ni ostale Manje.

Uglavnom, produžili smo par kilometara do Mehdijana i bilo je sasvim ok. Probajte kome je želja heljda. Nisam picajzla da bih sad davao pouzdane preporuke, ali ja ću otići opet čim ugrije. A ima i loko Điđi Miđi kod Estrade, pekarica. Nije loše.

I ja sam cuo za tu pricu o vlasniku, mislim sta reci, cojek izbjegao u Bratunac, ili neko drugo mjesto na istoku...
Znam samo da pare uzima na Nišićima, a djecu školuje u istoćnom Sarajevu, patriotski ...
Post Reply