Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ono jucer u banjaluci je dio provedbe plana starog 150 godina. to sto ga trenutno provode korumpirani politicari nije nista novo. cak sto vise to je normalno za taj plan.
Arachnoidea wrote: ↑18/02/2020 11:53
Velikoj vecini ovdje do zajebancije a realno gledano BiH je klinicki mrtva samo je pitanje koliko ce nas jos drzati na aparatima. Jos malo pa ce 2 godine kako je usvojen neki zakon na drzavnom nivou, u minusu smo u svim mogucim parametrima, zdravstvo grca u dugovima, univerziteti u Zimbabveu bolje rangirani od nasih, demografija
Mozemo mi ismijavati Dodika ali ova njegova politika udruzena sa Covicevom koja je prikrivena ali jos opasnija neminovno vodi ka propasti. Ovakve blokade ce biti sve cesce i bez novog Ustava ili jednog potpuno novog nacina vodjenja pro BiH politike ova zemlja nema buducnost.
Pa to mu je zadatak. Blokiraj sto vise mozes a ustav mu to dozvoljava.
Kod dzukele vazi ona, nemam ja koristi ali ce svi imati stetu.
Kako se boriti, nikako. Sa njim ne ulaziti ni u kakve veze, koalicije, sporazume...jer on samo gleda sebe.
Do kada, ili do njegove smrti ili dok neko ne presjece ovu nakaradnu ludjacku kosulju i pusti nas na slobodu.
Maraschino wrote: ↑18/02/2020 13:18 Pa to mu je zadatak. Blokiraj sto vise mozes a ustav mu to dozvoljava.
Kod dzukele vazi ona, nemam ja koristi ali ce svi imati stetu.
Kako se boriti, nikako. Sa njim ne ulaziti ni u kakve veze, koalicije, sporazume...jer on samo gleda sebe.
Do kada, ili do njegove smrti ili dok neko ne presjece ovu nakaradnu ludjacku kosulju i pusti nas na slobodu.
Nema tu spasa, samo revizija Dejtona i neki Dejton 2, u suprotnom će ovo ludilo trajati zauvijek. Iza Dodika, Čovića i Izetbegovića će uvijek doći Dodik, Čović i Izetbegović, ne treba se zavaravati, dovoljan je samo jedan.
155_mm wrote: ↑18/02/2020 13:14
pitam se od cega moras bolovati da bi trazio da ti neko na forum donese plan odbrane.
nekivsu ocigledno se toliko odstranili od realnosti da vjeruju ako nesto nema na forumu to i ne postoji.
pa ovi nasi nece da kazu za koji metak u kalibru 7.62 je ova nova linija u IGMAN-u a neki hoce plan odbrane.
da ti kazem, moras bolovat od iskustva zivota u bosni i prezivljenog rata.
nisam spomenuo plan odbrane, jednostavno nismo na istoj talasnoj duzini druze.
problem je sire prirode od pukog plana odbrane.
nece tebi niko federaciju napast.
i tako..
animus wrote: ↑18/02/2020 13:04
Sjeca li se neko kad je prije jedno 15 godina provaljen plan Gorazda u slucaju ratnih dejstava.
imas li neki link?
Nemam, trazio sam ali nisam uspio naci. Nije tada internet bio toliko zastupljen. Znam da je uglavnom bilo price o vojnom djelovanju iz pravca Gorazda, mobiliziranju itd. Tad je Avaz bio vrh informacija a i S. Bosna. Ako nadjes gdje objavi jer bi i ja volio da to ponovo vidim.
Nespin wrote: ↑18/02/2020 12:49
Realna situacija je da je SDA mafija svojom pljačkom npr. Kanton Sarajevo dovela do kolapsa, toliko da nije u stanju uspostaviti iole funkcionalan gradski saobraćaj, obnoviti vodovod, a kamoli kreirati finansijsku i sigurnosnu uporišnu tačku za odbranu države... SDA je Sarajevo pretvorila u grad fukareštine, grad retardiranih uhljeba i malobrojne kaste krezavih, nepismenih i bahatih bogataša.
Ni ja ne nadjoh ovu mapu na oficijelnoj stranici. Onu sto sam nasao ima NATO clanice i partnere. Pogodite na kojoj smo mi strani (hint: zajedno smo tu sa Rusijom i Srbijom).
prodajte krave i ovce i kupujte puske... ev umene kalaš s dva okvira prazna naravno jedno tele, za municiju u refuzi mogu koke, patke, zečevi... sijač za jednog solidnog vola a top zis ne dam ispod dvije krave, pet janjaca i deset kokoski nosilja... na piku nik... belajsuz
155_mm wrote: ↑18/02/2020 13:18
ono jucer u banjaluci je dio provedbe plana starog 150 godina. to sto ga trenutno provode korumpirani politicari nije nista novo. cak sto vise to je normalno za taj plan.
A kako se zove plan?
Ako napises velika srbija ,napusti sahranu jer ocito je da je taj voz otisao u mp3
Participation in the MAP helped prepare the seven countries that joined NATO in the second post-Cold War round of enlargement in 2004 (Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia) as well as Albania and Croatia, which joined in April 2009. Montenegro, which joined the MAP in December 2009, became a member of the Alliance in June 2017.
Current participants in the MAP are Bosnia and Herzegovina and the Republic of North Macedonia.
animus wrote: ↑18/02/2020 13:04
Joj sto ne mogu ovih salonaca.
Naravno da postoje planovi ali bi bila glupost da ih javno objavljuju. Sve strane to imaju. Ja sam siguran da je nama malo i NATO pomagao u planiranju.
Sjeca li se neko kad je prije jedno 15 godina provaljen plan Gorazda u slucaju ratnih dejstava. Bila je frka oko toga ali se sve smirilo brzo i zaboravilo.
Od tada niko vise nije o tome pricao a sumnjam da se ne radi na tome.
92-e nismo imali nista, ni institucija ni oruzja pa se oduprli velikoj vojnoj sili. Sada je sve drugacije i sve je zato mnogo opustenije kod nase strane.
Mi samo posmatramo i cekamo na pogresan korak. Kad tad ce pogrijesiti.
Cekamo jer nemamo izbora... nema vizije ni znanja da se bilo sta ucini, i zato lafo cekamo... cekamo my ass
manuchao91 wrote: ↑18/02/2020 14:38
Participation in the MAP
Participation in the MAP helped prepare the seven countries that joined NATO in the second post-Cold War round of enlargement in 2004 (Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia and Slovenia) as well as Albania and Croatia, which joined in April 2009. Montenegro, which joined the MAP in December 2009, became a member of the Alliance in June 2017.
Current participants in the MAP are Bosnia and Herzegovina and the Republic of North Macedonia.
preuzeto sa NATo stranice
Nas narod bi trebao da shvati da to sto si u MAP-u ne znaci nista ako ne budes ispunjavao godisnji plan reformi ANP i napredovao na putu. Mozes biti u MAP-u i 20 godina, ako nisi ispunio svaki godisnji ANP koji si poslao mozes se slikati. A sudeci po situaciji kod nas, mi smo na implementaciji prvog ANP-a vec zapeli.
Usput, postoje i zemlje koje samoinicijativno salju ANP svake godine, bez poziva u MAP, pa ih ovi ne bendaju.
Crna Gora je poslala toliko "usaglašenih" anp-ova sa srpskom opozicijom. I inače su jednoglasno i usaglašeno ušli u NATO! A evo i Makedonija! I vojske su im naravno puno jače i kompatibilnije ustrojene i opremljene za razliku od OS BiH! logično! Ovo što se "usaglašava" i "odlučuje" u BiH je ništa više no pokušaj da se nekome ponudi mogućnost da kažu, evo, i mi smo se pitali! Da danas sutra, kad dođu pameti ostane zapisano u istoriji da su donijeli prijekopotrebne odluke! A, obzirom na obraz, siguran sam da će se danas sutra najviše hvaliti upravo oni koji su se protivili!
155_mm wrote: ↑18/02/2020 13:14
pitam se od cega moras bolovati da bi trazio da ti neko na forum donese plan odbrane.
nekivsu ocigledno se toliko odstranili od realnosti da vjeruju ako nesto nema na forumu to i ne postoji.
pa ovi nasi nece da kazu za koji metak u kalibru 7.62 je ova nova linija u IGMAN-u a neki hoce plan odbrane.
da ti kazem, moras bolovat od iskustva zivota u bosni i prezivljenog rata.
nisam spomenuo plan odbrane, jednostavno nismo na istoj talasnoj duzini druze.
problem je sire prirode od pukog plana odbrane.
nece tebi niko federaciju napast.
i tako..
pa kazi vise o cemu ti ovdje cijelo vrijeme pokusavasbda diskutujes? sta je konkretno tvoj problem i zbog cega?
i ne odvlaci pricu na federaciju tj. entitete. to je velikosrpska prica. jedino oni guslaju o nekakvom sukobu entiteta. kao da ce jedan entitet morati napasti onaj drugi. i onda jedan entitet kao vrsi agresiju na drugi. postedi nas te propagande bar ovdje.
155_mm wrote: ↑18/02/2020 13:18
A kako se zove plan?
Ako napises velika srbija ,napusti sahranu jer ocito je da je taj voz otisao u mp3