gledam je u poslednje vrjeme i nekako se je izmjenila,ili se drogira ili je drogiraju a nije svjesna kako je Milokrad vuce na dno za sobom,sad bi opet sve srpsko jedinstvo pa cak i sa Bakirovim srbimamishic wrote: ↑16/02/2020 20:14 Čude li neko Cvijanovićku koja izvali "da se BiH nije razvila kao istinska multietnička država".
Ova izvala trebala bi objasniti što i čime to Srbi nisu zadovoljni u toj i takvoj državi. Kada ovo nebi vrijeđalo svako govedo rekao bih da ne postoji ni jedno govedo koje bolje od Cvijanovićke nebi znalo što je to tako. Ko je to ubijao, vršio etničko čišćenje, činio genocid? Ko je multietničku i građansku državu, Republiku Bosnu i Hercegovinu pretvorio u zemlju slučaj, leglo fašizma, genocida, stradanja, mržnje, isključivosti, nacionalizma i posrbljavanja svega i svačega?!!
I Cvijanovićka bi da RS bude to što jeste genocidni četnitet a da ostatak BiH bude multietnički gdje trećina svega od stolica u vlasti do radnih mjesta bude "izabranog nebeskog naroda". To bi bila ta "istinski multietnička" država u kojoj bi RS kao naddržava štitio Srbe da ih ko slučajno ne ugrozi.
Pored nebuloza postoje i nebuloze na kvadrat kao što pored ludila postoji i kravlje ludilo koje je ludilo na kvadrat.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- spreca
#45401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
-takmac-
#45402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nikako otcEpljenje ne priznajem i ne jebem
molim lepo brez BALVANA, tradicionalnog oruđa i oružja srpakog ugnjetavanog naroda za svevekovnu borbu protiv ugoženosti srba širom sveta
molim lepo da se zna
balvane očekujem na Majevici, kod Brčkog, Doboja i neđe na Ilidži ili Kozijoj ćupriji
molim lepo brez BALVANA, tradicionalnog oruđa i oružja srpakog ugnjetavanog naroda za svevekovnu borbu protiv ugoženosti srba širom sveta
molim lepo da se zna
balvane očekujem na Majevici, kod Brčkog, Doboja i neđe na Ilidži ili Kozijoj ćupriji
- Izlija
#45403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jedno pitanje za upućene, ako je Dejtonskim sporazumom zaustavljen rat i njime definisane granice BiH kao jedinstvene cjeline dali po automatizmu se rat nastavlja ako jedna strana želi da poništi Dejtonski sporazum i prekraja granice.
- GandalfSivi
#45404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako se Dejton ponisti, po automatizmu se vraca na prethodno uredjenje, sto bi bio ustav Republike BiH...
-
-takmac-
#45405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
naravno da onda Dejton ne važi pa ni granice uspostavljenje njime
to i jebe laktaškog krmka
uzeo bi od Dejtona ko sa švedskog stola ono što im paše, a ono što im ne paše to ne bi
samo nema više JNA u Dobrovoljackoj niti na Skenderiji i u kasarni kod Holdej ina pa da krenu da presjeku grad niti na Grbavici ili svakoj čuki uokolo pa da se mogu kurčit i "tuči po velUšićima, jer tamo nema srpskog življa"
to i jebe laktaškog krmka
uzeo bi od Dejtona ko sa švedskog stola ono što im paše, a ono što im ne paše to ne bi
samo nema više JNA u Dobrovoljackoj niti na Skenderiji i u kasarni kod Holdej ina pa da krenu da presjeku grad niti na Grbavici ili svakoj čuki uokolo pa da se mogu kurčit i "tuči po velUšićima, jer tamo nema srpskog življa"
-
Sultanahmed
#45406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poceo i Mile predizbornu šuplju...bilo je i vrijeme 
- no_sekirli
#45407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
Kao prvo, ono prethodno se spremalo jako kratko, par godina, posto je ono zavrsilo nerijeseno, za ovu novu stuaciju se sprema vec 30 godina. Non stop je napeto.
Kao drugo, u situaciji kad je bilo 2:1, moglo se pozivati na nekakvu drzavu, kontinuitet i slicnu patetiku, sad kad je 1:2, demokratski-vecina odlucuje.
I kao najbitnije S komponenta sada, za razliku od prije, ima zaokruzenu teritoriju na kojoj su 100% vlast i zakon, a ni H komponenta nije manje spremna. M komponenta ce biti prisiljena prihvatiti novi poredak.
Kao prvo, ono prethodno se spremalo jako kratko, par godina, posto je ono zavrsilo nerijeseno, za ovu novu stuaciju se sprema vec 30 godina. Non stop je napeto.
Kao drugo, u situaciji kad je bilo 2:1, moglo se pozivati na nekakvu drzavu, kontinuitet i slicnu patetiku, sad kad je 1:2, demokratski-vecina odlucuje.
I kao najbitnije S komponenta sada, za razliku od prije, ima zaokruzenu teritoriju na kojoj su 100% vlast i zakon, a ni H komponenta nije manje spremna. M komponenta ce biti prisiljena prihvatiti novi poredak.
- apsidejzi
#45408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato im je ekonomija u kurcu a bez para nema ratovanja.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 18:07 Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
- sinuhe
#45409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudi koji ne prate portale ne znaju da ce se sutra zaratiti. Prestrasno. Da ne nastrada naivni svijet 
- no_sekirli
#45410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Stvar je u tome da nema potrebe za rat uopce. Niti je onakav rat moguc. Niti ce ga biti.
Kakav rat, S komponenta je ratom izgubila dosta toga, sad se ide na iscrpljivanje i dipolomaciju.
Prije onog rata nije se znalo sta je cije, vec 25 godina smo podijeljeni, i MZ ce pristati i na disoluciju, samo da se ne pegla vise. A cim je 2:1 za neku ideju, ta ideja mora i proci. Demokracija je, nema vise socijalizma i samoupravljanja.
Kad bi se ovo zavrsilo podjelom, garantiram da bi bilo u MZ vise sretnih nego zalosnih, a njih se pitalo i 92., a pita ih se i sada.
Dodik ako stvarno ima iskrene namjere razvaliti BiH, ovo mu je prilika za 10.
Bake, kao i rahmetli mu babo, ne vidi dalje od nosa, ljevica je preslaba, a patriota je sve manje.
Covke se hinjski pojavi kad mu treba, bas kao i onomad davno predstavnici HDZa, kad je trebalo napadati Jugoslaviju, a jacati Hrvatsku, vezali zastave sa SDA, a par mjeeeci poslije zapucali jedni na druge.
Kakav rat, S komponenta je ratom izgubila dosta toga, sad se ide na iscrpljivanje i dipolomaciju.
Prije onog rata nije se znalo sta je cije, vec 25 godina smo podijeljeni, i MZ ce pristati i na disoluciju, samo da se ne pegla vise. A cim je 2:1 za neku ideju, ta ideja mora i proci. Demokracija je, nema vise socijalizma i samoupravljanja.
Kad bi se ovo zavrsilo podjelom, garantiram da bi bilo u MZ vise sretnih nego zalosnih, a njih se pitalo i 92., a pita ih se i sada.
Dodik ako stvarno ima iskrene namjere razvaliti BiH, ovo mu je prilika za 10.
Bake, kao i rahmetli mu babo, ne vidi dalje od nosa, ljevica je preslaba, a patriota je sve manje.
Covke se hinjski pojavi kad mu treba, bas kao i onomad davno predstavnici HDZa, kad je trebalo napadati Jugoslaviju, a jacati Hrvatsku, vezali zastave sa SDA, a par mjeeeci poslije zapucali jedni na druge.
- video
#45411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta ti je ovo salonac, de malo podrobno objasni?no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 18:07 Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
I kao najbitnije S komponenta sada, za razliku od prije, ima zaokruzenu teritoriju na kojoj su 100% vlast i zakon, a ni H komponenta nije manje spremna. M kompnenta ce biti prisiljena prihvatiti novi poredak.
- no_sekirli
#45412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta znaci salonac?
-
Sultanahmed
#45413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Price za sirotinju
Zdravstvo,obrazovanje itd sve je u rangu Gabona...i onda dodje dodik i kaze rsexit
I sirotinja nama pocne crtati linije fronta,poredenje sa ustasam cetnicima,onda prosli rat alija i kompanija
Kako je tad bilo kako sad itd
Ne mogu da vjerujem da ima jos ljudi sto vjeruju u ove price
Zdravstvo,obrazovanje itd sve je u rangu Gabona...i onda dodje dodik i kaze rsexit
I sirotinja nama pocne crtati linije fronta,poredenje sa ustasam cetnicima,onda prosli rat alija i kompanija
Kako je tad bilo kako sad itd
Ne mogu da vjerujem da ima jos ljudi sto vjeruju u ove price
- Maraschino
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#45415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ono prvo se spremalo malo duže od 30 godina.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 18:07 Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
-
DonieBrasco
#45416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Realno sve ovo sto se desava je paravn za pljacke ovih vladajucih partija, ima novca u ovoj drzavi samo treba pokrasti a za to moras biti u stranci.
Predizborna kampanja njima i ne treba jer ce jedni te isiti da pobjede, 25. godina jedini te isti akteri qurcem nisu pomakli da bude bolje narodima i drzavi, a oni sve bagatiji i bogatiji.
Predizborna kampanja njima i ne treba jer ce jedni te isiti da pobjede, 25. godina jedini te isti akteri qurcem nisu pomakli da bude bolje narodima i drzavi, a oni sve bagatiji i bogatiji.
Last edited by DonieBrasco on 17/02/2020 19:05, edited 1 time in total.
- Maraschino
#45417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
cuvaj ti ovo sto imas jarane. u slucaju preslaganja ti i takvi ste donji ili do zagreba.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 18:07 Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
-
zippoo87
#45418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ko ce da ratuje ?
pa ja bi ubio svog najblizeg prvo,kada bi me htio regrutovati u rat ?
svi pametni bi trebali porokati svoje koji su zeljni rata,natjerati ih prvo da oni krenu i svoju djecu stave u prve redove ,pa tek onda neka mene i ostale koji ne zele ratovati,regrutuju
pa svo ovo sranje/stanje u BiH bi se moglo rijesiti sa 5 metaka...da se skine 5 ovih glava koje od rata vedre i oblace i da dodju neki malo normalniji i eto ga
samo sto ovdje niko nema muda da rokne nekoga od koga bi svi mi imali koristi,nego se rokaju po kafanama i pripizdinama
u mom gradu,kako je jedan nazovi ludjak u kafani roknuo dvojicu krimosa,u gradu vise nema sranja i tako je vec par godina a dok su oni bili zivi,svake sedmice ili sranje kod ovog u kafani ili kod ovog drugog,reketasa
pa ja bi ubio svog najblizeg prvo,kada bi me htio regrutovati u rat ?
svi pametni bi trebali porokati svoje koji su zeljni rata,natjerati ih prvo da oni krenu i svoju djecu stave u prve redove ,pa tek onda neka mene i ostale koji ne zele ratovati,regrutuju
pa svo ovo sranje/stanje u BiH bi se moglo rijesiti sa 5 metaka...da se skine 5 ovih glava koje od rata vedre i oblace i da dodju neki malo normalniji i eto ga
samo sto ovdje niko nema muda da rokne nekoga od koga bi svi mi imali koristi,nego se rokaju po kafanama i pripizdinama
u mom gradu,kako je jedan nazovi ludjak u kafani roknuo dvojicu krimosa,u gradu vise nema sranja i tako je vec par godina a dok su oni bili zivi,svake sedmice ili sranje kod ovog u kafani ili kod ovog drugog,reketasa
- no_sekirli
#45419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam ja nista jaro, samo stan, garazu i komadic zemlje sta mi je caca ostavio. A sto bih isao u Zagreb? Imas neki posao za mene?
Samo sam iznio realno misljenje na osnovu cinjenica i promatranja politickih desavanja od kraja 80ih do dana danasnjeg.
Samo sam iznio realno misljenje na osnovu cinjenica i promatranja politickih desavanja od kraja 80ih do dana danasnjeg.
- no_sekirli
#45420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda se spremalo u glavama malog broja pojedinaca, u normalnom zivotu se to nije vidjelo. Ja koliko se sjecam, bilo je bratstvo i jedinstvo. Od 90.je otvoreni nacionalizam, separatizam, secesionizam, divljenje zlocincima iz blize i dalje istorije i slicno...Tomahawk11 wrote: ↑17/02/2020 19:01Ono prvo se spremalo malo duže od 30 godina.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 18:07 Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#45421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako za koga... Za naivne ovce koje su stradale tokom rata bilo je.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 19:30Mozda se spremalo u glavama malog broja pojedinaca, u normalnom zivotu se to nije vidjelo. Ja koliko se sjecam, bilo je bratstvo i jedinstvo. Od 90.je otvoreni nacionalizam, separatizam, secesionizam, divljenje zlocincima iz blize i dalje istorije i slicno...Tomahawk11 wrote: ↑17/02/2020 19:01Ono prvo se spremalo malo duže od 30 godina.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 18:07 Ovo je puno ozbiljnije nego 91., odnosno 92. I to puno ozbiljnije.
Nije to sigurno nosila šačica do 90-tih.
- Maraschino
#45422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja ti govorim sto je realno a ti sada izokrecesno_sekirli wrote: ↑17/02/2020 19:24 Nemam ja nista jaro, samo stan, garazu i komadic zemlje sta mi je caca ostavio. A sto bih isao u Zagreb? Imas neki posao za mene?
dzaba vam i bratstvo dodik-covic kada nemate sansi jer ce se igrati na domacem terenu
M komponenta se nikada nije plasila cetnika i ustasa
- no_sekirli
#45423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A sta si ti meni rekao, osim sto mi prijetis da cu biti donji, da idem u Zagreb i da nemam nikakvih sansi, a ne znas ni ko sam ni sta sam, niti sam u jednom svom postu napisao da sam za secesiju, nacionalizam ili ne daj Boze, rat.Maraschino wrote: ↑17/02/2020 19:33ja ti govorim sto je realno a ti sada izokrecesno_sekirli wrote: ↑17/02/2020 19:24 Nemam ja nista jaro, samo stan, garazu i komadic zemlje sta mi je caca ostavio. A sto bih isao u Zagreb? Imas neki posao za mene?
dzaba vam i bratstvo dodik-covic kada nemate sansi jer ce se igrati na domacem terenu
M komponenta se nikada nije plasila cetnika i ustasa![]()
Prica ti je slicna kao Karadzicu onda u skupstini, a realnost je miljama daleko od tebe.
- Maraschino
#45424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja se volim saliti pa ne hatori, nego dok si tu de mi objasni sta ti znaci M komponenta?no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 19:48
A sta si ti meni rekao, osim sto mi prijetis da cu biti donji, da idem u Zagreb i da nemam nikakvih sansi, a ne znas ni ko sam ni sta sam, niti sam u jednom svom postu napisao da sam za secesiju, nacionalizam ili ne daj Boze, rat.
Prica ti je slicna kao Karadzicu onda u skupstini, a realnost je miljama daleko od tebe.
- no_sekirli
#45425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne kazem da je bila sacica, ali nije procentualno bilo niti blizu kao sada. Mozda je najbolji primjer one djece sa sajkacama u Srebrenici.Tomahawk11 wrote: ↑17/02/2020 19:32Kako za koga... Za naivne ovce koje su stradale tokom rata bilo je.no_sekirli wrote: ↑17/02/2020 19:30Mozda se spremalo u glavama malog broja pojedinaca, u normalnom zivotu se to nije vidjelo. Ja koliko se sjecam, bilo je bratstvo i jedinstvo. Od 90.je otvoreni nacionalizam, separatizam, secesionizam, divljenje zlocincima iz blize i dalje istorije i slicno...
Nije to sigurno nosila šačica do 90-tih.
Sve ovo je posljedica X-a 95., tako da nije bilo porazenih ideologija. Malo su se primirili, ali ne i za dugo.