Što bi reko Eminem, mej aj hev jor atenšn pliz.
Novi Šaomi 9T Pro mi zadaje situaciju gdje ne prikazuje sve slike iz galerije Google Photos, kad želim da pošaljem neku sliku preko vibera, messengera. Dakle dopisujem se s nekim, hoću da pošaljem neku sliku koja je napravljena prethodnim telefonom i nalazi se u Google Photos aplikaciji i na novom telefonu, i kad kliknem iz chata da nađem tu sliku, nudi mi samo one koje su slikane novim tj ovim telefonom, dakle 15-20 slika, a u galeriji ih ima koliko hoćeš.
A ako odem direkt u Google Photos, normalno nađem tu sliku i sherujem je viberom, mailom, Facebookom itd.
Onda skinem Quick pic app, koje mi nudi da postane default app, al traži da nešto mjenjam, brišem, nemam pojma, nisam to uradio sl mi te poruke dadoše ideju da možda nije u tom kvaka.
Može li se Google Photos postaviti kao glavna, default galerija ili to mora biti ova Xiaomijeva. Ako može, kako?
Valjda ste me skontali, malo sam uširoko otišao
EDIT:
Na Googletu ima istih pitanja, opcija je izgleda ili nekako ukloniti sistemsku app ili instalirati Gcam jer je, kako ovi likovi na Redditu kažu, galerija vezana za aplikaciju kamere. Pa tako Xiaomi kamera koristi Xiaomi galeriju.

.....