Može li odgovor, vrli moi forumski kolega, pošto vidim da "uprazno" pitaš?Prpa.ba wrote: ↑08/02/2020 22:13
Nego, ostadoh ja uskracen za odgovor na pitanje o demokraticnosti izbora nekakvog Nenadica koji nije mogao skupiti ni 2000 glasova za Premijera kantona od 400 hiljada stanovnika. I to kanton sa bosnjackom vecinom mora staviti Hrvata za premijera, zasto SDA sa svojim malim satelitima nije prvo u Grudama stavila Bosnjaka za Premijera?![]()
Može u Sarajevu, jer ode Edin, a dođe Mario. Edin ode jer je više vjerovat kadru Onoga koji je veći patriota od Samoga Alije i i Princa, a i ne podržava pedere. Cijeli život pjeni na sranja o nacionalnosti, da bi na koncu upao u isti šablon.
Nenadić je tehnokrat, slično kao i Forto. Ljudi bez političke lucidnosti koja je ključna za ovako težak mentalitet . Poslušni prije svega. Hrvat? Jeste.
Katolik?...
Otkud Grude u poređenju?. Ok. Prvo, shvati da nema logike. Odrastao sam u Hercegovini, u kvartu sa 100% hrvatskim stanovništvom, te često se igrao u Grudama. Rahmetli otac je imao dva druga, vrsna trgovca, pa je zaradio lijepih para onomad. Fakt: To je sredina duboko zabetonirana u tradiciju etničke podjele koju ni CK SK nije uspio ublažiti, ni pored drakonskih, često mračnih metoda. Jednostavno, kao da u Salt Lake City hoćeš staviti muslimana za gradonačelnika
Dakle, priča o tome zašto eto Naša stranka ili SDP "lažu jer ne mogu progurat Bošnjaka za funkcionera među Hercegbosna dijelom", NIJE tačna. Sva ta priča je iz kuhinje nižih SDA funkcionera, te one trojice internet botova koji copy pasteaju tu premisu i slično za 700 KM mjesečno , po FB i ovom nesretnom klixu. Za moralnu vertikalu uzimaju propalog čovjeka, nažalost, Kljuića.
Dalje, dolje je SDA samo priča. Nema tu sećije nalik onoj u Sarajevu (evo neka me Mostarci demantiraju). I na koncu, iskreno, koji qlinac bi to promijenilo ili šta dobro donijelo? Sjećam se priče svog poznanika iz mostarskog HDZ, kada tražiše Srbina za politički balans u Vladi HNŽ. Čovjek je dva sata molio zaprepaštenog mostarskog liječnika, nakon partije tenisa, da provizorno, za svega 2.800 KM, samo bude "ikebana". Jedva ga ubjediše.
Čovjek je jedva čekao povratak u bijeli mantil, mada lova nije bila loša,a HDZ mu se dostojno odužio, jer je čovjek ipak sredio hrpetinu zaostale dokumentacije i projekata. Eto to ti je to.
Mostar je podijeljen grad, i takav će ostati još dvije generacije, do smrti zadnjih ustaša, bojovnika, emigranata, balijandera, usijanih patriota sa turskim krpetinama. Ipak, većina Mostaraca, u to se zaklinjem naslijepo, znam da su ok ljudi, i da će taj grad biti uvijek poseban u kolektivnoj svijesti svih nas u ovoj zemlji.Summa summarum: Trenutno NIJE bitno, niti potrebno, porediti bilo koje mjesto sa Sarajevom.Lp.