Ha? Lijepo ime peruna ba
Mislim i Ako se Ja ne vezem nesto za slavene izgledom mi svi s balkana vucemo na ilire osim slovenci i mali dio hrvata
Ha? Lijepo ime peruna ba
Ha i tebi ba.sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:15Ha? Lijepo ime peruna ba
Mislim i Ako se Ja ne vezem nesto za slavene izgledom mi svi s balkana vucemo na ilire osim slovenci i mali dio hrvata
Vuci Ih i daljeMorningStar wrote: ↑12/02/2020 14:16Ha i tebi ba.sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:15Ha? Lijepo ime peruna ba
vucem i ja sanke zimi redovno.
Hocu hoces i ti
Neka hvala
Djaba se spustis obecavam
Niko nema pojma kako su Iliri izgledali, jer ih niko još od kasne antike nije vidio. Povrh toga, porijeklo ilira je nepoznato, kao što je nepoznato i to da li je uopce rijec o jednorodnom narodu ili je to samo krovni naziv za mnogobrojni skup plemena koji su obitavali iza sjevernih grčkih granica, od cije je kulture ostalo realtivno malo, a od jezika (dugo a na kraju) još manje...sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:15Ha? Lijepo ime peruna ba
Jel to pokusavas ozbiljan razgovor da vodis sa ovomMate_Miso_Kovac wrote: ↑12/02/2020 14:23Niko nema pojma kako su Iliri izgledali, jer ih niko još od kasne antike nije vidio. Povrh toga, porijeklo ilira je nepoznato, kao što je nepoznato i to da li je uopce rijec o jednorodnom narodu ili je to samo krovni naziv za mnogobrojni skup plemena koji su obitavali iza sjevernih grčkih granica, od cije je kulture ostalo realtivno malo, a od jezika (dugo a na kraju) još manje...sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:15Ha? Lijepo ime peruna ba
Dakle, lupaš...![]()
Nope, al cisto da neupuceni znaju da lupa ko Maxim po diviziji
Isto što i za Pegluna. Birvaktilska verzija Vešne Mašine.
Ja Znam samo jedno graha i pite se najedem u albaniji kosovu bosni itd.na ulici cesto Ove narode mjesam dok SU rusi za mene teski stranciMate_Miso_Kovac wrote: ↑12/02/2020 14:23Niko nema pojma kako su Iliri izgledali, jer ih niko još od kasne antike nije vidio. Povrh toga, porijeklo ilira je nepoznato, kao što je nepoznato i to da li je uopce rijec o jednorodnom narodu ili je to samo krovni naziv za mnogobrojni skup plemena koji su obitavali iza sjevernih grčkih granica, od cije je kulture ostalo realtivno malo, a od jezika (dugo a na kraju) još manje...sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:15Ha? Lijepo ime peruna ba
Dakle, lupaš...![]()
U krompiruse i koljaca. Posjecujes cesto kosovo i albaniju ?sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:39
Ja Znam samo jedno graha i pite se najedem u albaniji kosovu bosni itd.na ulici cesto Ove narode mjesam dok SU rusi za mene teski stranci
Eto Ako je to bitno i znaci nesto![]()
Orhan zvuci ozbiljno
Has tursko
Lupas vala i ti. Kako su Iliri izgledali - samo pogledaj razliku nas i Ceha. Vlasi napr su ti potomci i nekada su pod tim nazivom naseljavali sve ove nase planine,.. danas ih imas malo vise u istocnoj Srbiji, Istri. Dalmatinci se takodjer i po izgledu razlikuju od svojih sunarodnjaka iz Zagorja, Slavonije,.. a i genetska istrazivanja su isto utvrdila da ovdasnji narodi imaju najvise tog starosjedilackog gena. Iliri i Tracani su bili skup razlicitih plemena po imenu i nijansama ali vrlo slican jezik i kultura. Brojne podatke o njima su ostavili i Rimljani. A sami Iliri prije seobe naroda vec bili romanizovani jezikom i rimskom kulturom. Zapisi iz tog vremena ih spominju kao Romeje/Rimljane. Sam naziv Vlah je slavenska rjec za sve romanizovane podanike rimskog carstva, Srodno germanskoj rjeci Walach sto znaci isto Rimljanin. Naziv je jos neko vrijeme vazio i za Dubrovcane koji nisu bili slavenizirani. Naziv Iliri je novijeg vremena jer su se ipak romanizovani podanici rimskog carstva na Balkanu i recimo Iberiji - razilkovali. Od njihove kulture nije ostalo mnogo buduci da su slavenizirani. A i to sto su slavenizirani je najvise jezikom i imenom,. Pridosli Slaveni su jednostavno bili najjaci i vojno i politicki, sebi uzeli najbolje zemlje,.. starjosjedioci potisnuti ali je naravno doslo i do mjesanja.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑12/02/2020 14:23Niko nema pojma kako su Iliri izgledali, jer ih niko još od kasne antike nije vidio. Povrh toga, porijeklo ilira je nepoznato, kao što je nepoznato i to da li je uopce rijec o jednorodnom narodu ili je to samo krovni naziv za mnogobrojni skup plemena koji su obitavali iza sjevernih grčkih granica, od cije je kulture ostalo realtivno malo, a od jezika (dugo a na kraju) još manje...sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 14:15Ha? Lijepo ime peruna ba
Dakle, lupaš...![]()
Nema gore stvari na Balkanu nego kada se krkanluk pakuje kao pamet i kultura - samo zbog odredjene podobnosti.
Lijepo zvuči i sviđa mi se. Sigurno ima neko značenje.sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 12:50Zasto kulin? Ne zvuci slavenski,sta znaci?Point. wrote: ↑12/02/2020 12:44Ti daj djeci arapska imena, niko te ne sprečava. Budem li ikada imao sina velika je vjerovatnoća da će se zvati Kulin. Lijepo ime, referira da Bosnu.sadie_forever wrote: ↑12/02/2020 10:36
Dajem prst Ako bi i on ikada dao djetetu to ime...vec pametuje
@Tomahawk11 , zašto misliš da bi Tvrtko najebao danas? Misliš zbog nadimaka?
Pa zar se nije porodica Izetbegovic borila za Lijljane?
Aha znaci odjednom nije bitno sto ne razumijes? slavensko sigurno nije jer onda bi razumjeliPoint. wrote: ↑12/02/2020 20:31Lijepo zvuči i sviđa mi se. Sigurno ima neko značenje.
da bas me zanima koliko bi ih dalo ime Vojaca? svima su puna usta Katarine Kosace ,a zapravo je kraljev brak s njom bio cisto politicki,,,bila je katolkinja i radi toga podobna,, dok njegova prava zena Vojaca je bila bogumilka i stoga nije bila prihvacena u Vatikanu i kraljevstvuTomahawk11 wrote: ↑13/02/2020 08:23 Koliko ovih što zagovaraju imena iz drevne Bosne imaju djecu?
I ko je od njih dao djetetu neko od imena koja spominju?
Ali njezin sin od Vojace Stjepan ocigledno jeste bio prihvacen.sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 08:35da bas me zanima koliko bi ih dalo ime Vojaca? svima su puna usta Katarine Kosace ,a zapravo je kraljev brak s njom bio cisto politicki,,,bila je katolkinja i radi toga podobna,, dok njegova prava zena Vojaca je bila bogumilka i stoga nije bila prihvacena u Vatikanu i kraljevstvuTomahawk11 wrote: ↑13/02/2020 08:23 Koliko ovih što zagovaraju imena iz drevne Bosne imaju djecu?
I ko je od njih dao djetetu neko od imena koja spominju?
a mi smo potomci znaci bogumila i raznih Vojaca