da je čengić napisao, a to prezentirala doc. dr. benjamina londrc, možda bi se istom i dalo malo više značaja. tko želi da shvati, shvatio je, ali, o tom po tom.Chmoljo wrote: ↑07/02/2020 23:25dakle bukvalno u postu kojeg si citiraomalakh wrote: ↑07/02/2020 23:17Chmoljo wrote: ↑07/02/2020 18:18
Mnogo šuplje priče i još više dezinformacija.
Mohikanac nam je dao presjek stanja angžmana Džonlagića u parlamentu sa osvrtom na (ne)angažman u pogledu zakona koji tretiraju ekonomsku tematiku gdje je dotični, jelte, ekspert.
Što se tiče tvojih dezinformacija, jedna po jedna:
Gratzov zakon Čengić nikada nije ni predstavljao kao svoj. Ako je bio dobar, zašto mijenjati bilo šta? Osim toga, zakone ne prave parlamentarci, nego ljudi od struke u pratećim službama, vanjski eksperti, eksperti iz oblasti koje zakon tretira, zainteresovane strane. Niko ne sjedne i ne napiše zakon iz glave.
Kad već spominješ izborni zakon, inicijalnu ideju za donošenje istog, odnosno, izmjene u Parlamentu Federacije dao je niko drugi do upravo Čengić. Ne vjeruješ? Pitaj Mikulića. On je pisao članove. Odlična ideja koju je osujetio SDA i nkihov kretenizam sa imenovanjem Dodikovog čovjeka u predsjedništvo ZD parlamenta. Znaš, onaj SDA sa kojim Džonlagić i ostali uđoše u koaliciju da bi između ostalog donijeli izborni zakon. I srušili vladu KS. Ali ANP, NATO, četnici vraca...
I zadnje, Čengić je izgubio samo zbog toga što se Nikšić otvoreno stavio na stranu Mašića. Ja da sam na Mašićevom mjestu, stavio bih prst na čelo i upitao se zašto mi treba pomoć u odnosu na nekoga od koga sam imao pedeset puta bolju startnu poziciju.
I sad, jednom u životu budi od riječi.
Tito je bio bravar.to sam napisao i za to su se zakačili, jer je to jedina slamka za koju se mohikanac i mogao zakačiti. naravno da ću uvijek braniti ljude koji imaju visoko obrazovanje i da ih neću moći porediti sa srednjoškolcima ili kasnim diplomantima (mada za obrazovanje nikada nije kasno).poltronski df napravi prijedlog izbornog zakona kojeg prezentiraju dvojica doktora nauka, begić i đonlagić, dok sdp napravi isto to i prezentira ga damir mašić ili irfan čengić. valjda je to jasna poruka svima koji vjeruju u kadrove i kadrovsku politiku sdpa.
sve ostalo je plod moje obrane čovjekovog stručnog zvanja, prof dr. kako i na koji način je to završio, nisam upućen, niti ulazim u to, ali mu ne mogu osporiti da je redovan profesor na ekonomskom fakultetu u sarajevu i upoređivati ga sa dvadesetosmogodišnjim studentom i to u oblasti u kojoj očito nije dorastao. a kao kontra argument đonlagićeve nestručnosti me poziva da pitam studente što misle o đonlagićevom znanju iz ekonomije. halo, studente.![]()
glede čengića. nigdje nisam napisao da on nije aktivan parlamentarac, dapače, jeste, ali dosta ograničen i jednostavno ne može se baviti ozbiljnijim pitanjima, ali ne što ne želi, već što nema dovoljno obrazovanja i stručnog znanja da se time bavi.
dalje, da uzeo je od gratza zakon i predložio ga u svoje ime i nakon medijske hajke se i saznalo da je gratzov. ona famozna rečenica, ni zareza nije promijeno, ali evo ni to nećemo uzeti za bitno.
suština moje priče jeste neozbiljnost sdpa i koliko god pohvalno ti govorio o čengiću,za mene je krajnje neozbiljno da on bilo što govori o izbornom zakonu, jer ne posjeduje osobne, stručne kvalifikacije, niti poštovanje kao prema čovjeku od struke i hebem mu miša,evo ti kao visokoobrazovan kadar, zašto nisi dobio priliku da ti budeš u parlamentu i pričaš i čniš sve umjesto čengića, jer po kriterijima mnogih ljudi koji gledaju obrazovanje, si kompetentan.
dakle bilo koji prijedlog u ime sdpa, nema jednaku težinu kada isti prezentiraju npr. mirko pejanović. anto domazet ili damir mašić i irfan čengić.
ovih dana se na forumu vrti tema o pojedinim profesorima sa ETFa, a kojeg bije glas kao jednog od najjačih. suma sumarum, nije neka posebna referenca biti profesor na nekom fakultetu sarajevskog univerziteta.Kad već spominješ izborni zakon, inicijalnu ideju za donošenje istog, odnosno, izmjene u Parlamentu Federacije dao je niko drugi do upravo Čengić. Ne vjeruješ? Pitaj Mikulića. On je pisao članove. Odlična ideja koju je osujetio SDA i nkihov kretenizam sa imenovanjem Dodikovog čovjeka u predsjedništvo ZD parlamenta. Znaš, onaj SDA sa kojim Džonlagić i ostali uđoše u koaliciju da bi između ostalog donijeli izborni zakon. I srušili vladu KS. Ali ANP, NATO, četnici vraca...
a taj isti đonlagić je sljedbenik podaničke politike dfa i služi za obračunavanje sda sa neistomišljenicima. sa političkog aspekta ga nikada nisam ni branio.
a što se tiče referenci za profesora na sarajevskom univerzitetu, da ti drug nešto kaže. na tom istom univerzitetu ne mogu primirisati profesori sa privatnih univerziteta, sa sumnjivim diplomama, a koji šire znanje u travniku, sokocu, lukavici, cazinu, kelosu i ostalim privatno kriminalnim obrazovnim ustanovama. dakle, još se uvijek drži dignitet univerziteta...