Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Kolinda
-
Hafis
#38027 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Uglavnom, što bi govorio legendarni Sula Rebac igračima na treningu ondašnje veležove zlatne generacije : ''Prati loptu mazlume, ne gledaj igrača''.
Tako ti je i ovdje izgleda
Last edited by Hafis on 24/01/2020 16:02, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#38028 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako znam doticni forumasi su svi zaposleni. A jedini na forumu socijalni slucaj sam ja. A ja neprimam socijalnu pomoc niti bilo kakvo primanje drugo. A na temu u vezi izmjena i promjene IZ od toga nema nista. Ni Srbi nisu bas za to raspolozeni. Cak kad bi i Bosnjaci bili zajedno s Hrvatima.
Bosnjacima i Srbima svejedno hoce li se mijenjati ili nece. Ravnodusni su po tome. Ja sam davno shvatio da imamo problem sa IZ-om i napisao rad koji bi sve strane zadovoljio sto se tice njega. Ali ne znam u kojoj je svesci rad. Nazalost ne znam.
Ne znam ni kako je isao tacno rad i ta izmjena IZ-a. Nesto bilo u vezi zastupljenosti, tako nekako.
-
Hafis
#38029 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači, Edim Fejzić 2022. - treći put.
Bit će to mrtva trka s Komšićem, pošto on mora jedan ciklus preskakati, a Edo ne mora.
Bit će to mrtva trka s Komšićem, pošto on mora jedan ciklus preskakati, a Edo ne mora.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#38030 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja mislio da se oni vicevi o hrvatima i humoru/ironiji odnose samo na one iz hrvatske
- Sanjarko
#38031 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma imamo problem sto se tice IZ-a. Ali onako kako HDZ i co traze, nema od toga nista. Kako sam ja davno smislio izmjenu IZ-a bi bilo dobro i pozeljno ali nazalost se nesjecam kako je isla ta izmjena. Nesto bilo u vezi zastupljenosti. Ali Hrvati ne bi na to pristali, ni Srbi iako je pozeljna izmjena ta bila sto sam je smislio.
Ne bi pristali na takvu izmjenu jer su vise sto se tice demografskih procesa ugrozeniji od Bosnjaka, ali danas su svi sto se tice toga ugrozeni. A zakon bi bio dobar, pozeljan za sve. Ali kazem ne znam kako je isao taj rad i zakon.
A i da se sjecam ne bi bas o tome preko zice.
- spreca
#38032 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma pusti shovinistu....a cuti ko picka kad je rijec o broju skutora koji su na grbaci poreskih obveznika od BiH do Irske....skutori su najveci "moderni" prosjaci
-
dert
- Point.
#38034 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mislite ljudi naivni pa ko biva HDZ bi propao zbog IZ kojeg sami predlažu? I to očekivati od glasača koji na izborima u susjednoj zemlji daju svoj glas upravo tom istom HDZ-u?Kolinda wrote: ↑24/01/2020 11:34Aj ti to njima pojasni, zapelo za IZ po mjeri HDZ-a i vesla. Ta ne zna to što bi značilo za HDZ kad bi prošli...
Pa ja ne mislim ni da vi zapravo vjerujete u ono što pišete.
- Point.
#38035 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Već sam te pitao a ostao sam lišen tvog odgovora, na koji način tehnički provesti takav zamišljeni zakon?Novak20 wrote: ↑24/01/2020 12:23Kako ne ide nikome u prilog ? Ide u prilog državi BiH, Hrvatima, građanima i relaksaciji bh političke scene.
Segregacijski je da konstitutivni Bošnjaci biraju dva, Srbi biraju jednog, a Hrvati niti jednog predstavnika koji mora biti S/B/H.
U slučaju izmjena IZ mogla bi se izbrisati ustavna odrednica da taj predstavnik mora biti S/B/H.
Kako u etnički izmiješanim mjestima gdje Ante i Kerim žive u istim haustorima napraviti IZ po želji HDZ a da nije segregacijski, gdje na istom glasačkom mjestu dobijaju dva ili tri različita glasačka listića i to sve zbog imena? Ko će određivati raznim Vanjama, Draganima, Zoranima, Goranima, Sašama, Damirima itd etničku pripadnost? Kojim IJ bi pripali mjesta poput G Vakufa, Mostara, Novog i Starog Travnika, Vareša, Jajca i drugih naseljenih mjesta sa mješanim stanovništvom?
- Point.
#38036 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pusti Hafisa delegata, tog starog sezonskog konobara u lokalnoj konobi u Primoštenu. Lakše utoni u šovinistički san misleći kako Hans iz Ulma po defaultu zaposli Juru iz Kiseljaka a Adisa iz Konjica direkt stavi na socijalu kad iz istog autobusa taknu njemačko tlo.
Svjetski putnik, zna čojk
- spreca
#38037 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zna on muda od Jure i BobanaPoint. wrote: ↑25/01/2020 10:11Pusti Hafisa delegata, tog starog sezonskog konobara u lokalnoj konobi u Primoštenu. Lakše utoni u šovinistički san misleći kako Hans iz Ulma po defaultu zaposli Juru iz Kiseljaka a Adisa iz Konjica direkt stavi na socijalu kad iz istog autobusa taknu njemačko tlo.
Svjetski putnik, zna čojk![]()
- spreca
#38038 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
HDZ i ostali nacionalisti iz drugih naroda su samo na rjecima za EU a sve cine da do toga ne doje jer sve sto smo blize EU sve smo blize gradjanskom uredjenju drzave i to ne odgovara onima koji su nas uveli u rat i jos drze u ratnom stanjuPoint. wrote: ↑25/01/2020 09:57Već sam te pitao a ostao sam lišen tvog odgovora, na koji način tehnički provesti takav zamišljeni zakon?Novak20 wrote: ↑24/01/2020 12:23Kako ne ide nikome u prilog ? Ide u prilog državi BiH, Hrvatima, građanima i relaksaciji bh političke scene.
Segregacijski je da konstitutivni Bošnjaci biraju dva, Srbi biraju jednog, a Hrvati niti jednog predstavnika koji mora biti S/B/H.
U slučaju izmjena IZ mogla bi se izbrisati ustavna odrednica da taj predstavnik mora biti S/B/H.
Kako u etnički izmiješanim mjestima gdje Ante i Kerim žive u istim haustorima napraviti IZ po želji HDZ a da nije segregacijski, gdje na istom glasačkom mjestu dobijaju dva ili tri različita glasačka listića i to sve zbog imena? Ko će određivati raznim Vanjama, Draganima, Zoranima, Goranima, Sašama, Damirima itd etničku pripadnost? Kojim IJ bi pripali mjesta poput G Vakufa, Mostara, Novog i Starog Travnika, Vareša, Jajca i drugih naseljenih mjesta sa mješanim stanovništvom?
- Point.
#38039 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ulazak u EU znači polaganje računa, kako će Dragan objasniti velelepnu hacijendu dole u Hercegovini, kako Bake svoju imovinu, Dodik svoju po Beogradu i Banjaluci, kako objasniti namještene tendere sinu i kumovima.spreca wrote: ↑25/01/2020 10:18HDZ i ostali nacionalisti iz drugih naroda su samo na rjecima za EU a sve cine da do toga ne doje jer sve sto smo blize EU sve smo blize gradjanskom uredjenju drzave i to ne odgovara onima koji su nas uveli u rat i jos drze u ratnom stanjuPoint. wrote: ↑25/01/2020 09:57Već sam te pitao a ostao sam lišen tvog odgovora, na koji način tehnički provesti takav zamišljeni zakon?Novak20 wrote: ↑24/01/2020 12:23
Kako ne ide nikome u prilog ? Ide u prilog državi BiH, Hrvatima, građanima i relaksaciji bh političke scene.
- Kolinda
#38040 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije nitko kriv što ti ne kontaš, jebi ga dobacio si do određenog levela i ne ide dalje...Point. wrote: ↑25/01/2020 09:47Mislite ljudi naivni pa ko biva HDZ bi propao zbog IZ kojeg sami predlažu? I to očekivati od glasača koji na izborima u susjednoj zemlji daju svoj glas upravo tom istom HDZ-u?![]()
Pa ja ne mislim ni da vi zapravo vjerujete u ono što pišete.
- Kolinda
#38041 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Prijedlog postoji i već je se o njemu razgovaralo na ovom PDF-u. Evo ima dva modela meni se čini pa malo razmotri....znači sve zadovoljeni i US i EUSLjP Sejdić Finci i ekipa...Point. wrote: ↑25/01/2020 09:57Već sam te pitao a ostao sam lišen tvog odgovora, na koji način tehnički provesti takav zamišljeni zakon?Novak20 wrote: ↑24/01/2020 12:23Kako ne ide nikome u prilog ? Ide u prilog državi BiH, Hrvatima, građanima i relaksaciji bh političke scene.
https://www.idpi.ba/temeljna-nacela-i-m ... akona-bih/
- Styling
#38042 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Medjunarodna zajednica je sve ovo odbila. Kako god okrenes, segregacija.Kolinda wrote: ↑25/01/2020 11:29Prijedlog postoji i već je se o njemu razgovaralo na ovom PDF-u. Evo ima dva modela meni se čini pa malo razmotri....znači sve zadovoljeni i US i EUSLjP Sejdić Finci i ekipa...Point. wrote: ↑25/01/2020 09:57Već sam te pitao a ostao sam lišen tvog odgovora, na koji način tehnički provesti takav zamišljeni zakon?Novak20 wrote: ↑24/01/2020 12:23
Kako ne ide nikome u prilog ? Ide u prilog državi BiH, Hrvatima, građanima i relaksaciji bh političke scene.
https://www.idpi.ba/temeljna-nacela-i-m ... akona-bih/
-
Škobo Habu
#38043 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Institut iza kojeg stoji HDZ kao referenca za našto?
-
Hafis
#38044 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ukjučujuči i WHO pretpostavljam.
Kako se volimo gađati floskulama ''međunarodna zajednica odbila''... i šlag na tortu ''segregacija''...fali još samo ono čuveno ''fašizam'' i sva je raja tu. Jebote, kao da smo djeca u vrtiću, pa nam je dovoljnio bubnuti neku floskulu.
Stoga: Kada je i gdje ''međunarodna zajednica'' odbila ovo?
Imamo li neki valjani link o tom događaju, ili ide komentar iz Slobodne Bosne i sličnog smeća?
A čini mi se , nema ni tamo ništa o tome.
- Styling
#38045 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da nema, ne pravi se naivan. Znas ti to vrlo dobro. Takve stvari se rjesavaju iza zatvorenih vrata u direktnim kontaktima. Nece niko iz MZ odrzati konferenciju za stampu o ovome.Hafis wrote: ↑25/01/2020 11:56Ukjučujuči i WHO pretpostavljam.
Kako se volimo gađati floskulama ''međunarodna zajednica odbila''... i šlag na tortu ''segregacija''...fali još samo ono čuveno ''fašizam'' i sva je raja tu. Jebote, kao da smo djeca u vrtiću, pa nam je dovoljnio bubnuti neku floskulu.![]()
Imamo li neki valjani link o tom događaju, ili ide komentar iz Slobodne Bosne i sličnog smeća?
-
Hafis
#38046 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da, i onda tebi jave rezultat tih razgovora iza zatvorenih vrata. Ali nam pretpostavljam ne smiješ ništa više reći.Styling wrote: ↑25/01/2020 12:16Naravno da nema, ne pravi se naivan. Znas ti to vrlo dobro. Takve stvari se rjesavaju iza zatvorenih vrata u direktnim kontaktima. Nece niko iz MZ odrzati konferenciju za stampu o ovome.Hafis wrote: ↑25/01/2020 11:56Ukjučujuči i WHO pretpostavljam.
Kako se volimo gađati floskulama ''međunarodna zajednica odbila''... i šlag na tortu ''segregacija''...fali još samo ono čuveno ''fašizam'' i sva je raja tu. Jebote, kao da smo djeca u vrtiću, pa nam je dovoljnio bubnuti neku floskulu.![]()
E super onda. Ništa, idemo dalje na Velikosrpsku kuhiju, s tim da nam je ta kuhinja na ovoj temi potpuno zapostavljena.
-
Škobo Habu
#38047 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ivan Vukoja, Milan Sitarski i Tvrtko Milović. Sveto trojstvo koje stoji iza ovoga "čuda" od instituta.Hafis wrote: ↑25/01/2020 11:56Ukjučujuči i WHO pretpostavljam.
-
Hafis
#38048 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Aha, znači pročitalo se i analiziralo detaljno. Odlično.Styling wrote: ↑25/01/2020 11:39 https://www.idpi.ba/temeljna-nacela-i-m ... akona-bih/
Kako god okrenes, segregacija.
U kojem dijelu IDPI dokumenta vidiš segregaciju? Baš me interesira nečije stručno mišljenje. Ta neće mi spreča ili luster ovo elaborirati.
- Styling
#38049 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slusaj, tu kominikaciju s visine ostavi za tamo gdje si naucio i gdje ti to prolazi. Takvim nacinom razgovora pokazujes svu svoju nemoc da adekvatno odgovoris, smatrajuci da ces na ovaj nacin diskreditirati sagovornika. Pojma nemas ni ko sam, sta radim, cime se bavim, odakle dolazim, itd.Hafis wrote: ↑25/01/2020 12:24Da, i onda tebi jave rezultat tih razgovora iza zatvorenih vrata. Ali nam pretpostavljam ne smiješ ništa više reći.Styling wrote: ↑25/01/2020 12:16Naravno da nema, ne pravi se naivan. Znas ti to vrlo dobro. Takve stvari se rjesavaju iza zatvorenih vrata u direktnim kontaktima. Nece niko iz MZ odrzati konferenciju za stampu o ovome.Hafis wrote: ↑25/01/2020 11:56
Ukjučujuči i WHO pretpostavljam.
E super onda. Ništa, idemo dalje na Velikosrpsku kuhiju, s tim da nam je ta kuhinja na ovoj temi potpuno zapostavljena.
-
Hafis