Via Havaz od jučer.
Porodica Izetbegović
- Sada sam pozicija, sad sam moć, sad ću zgaziti sve one koji su bili protiv mene, to je bila karakteristika ove bivše Vlade. Ja tako neću raditi. Ova linija Naša stranka, DF, SDP nije učestvovala u tim stvarima. Ali je Konaković krenuo u osvetnički frustrirajući pohod protiv SDA. Ti, ako imaš problema sa SDA, sa porodicom Izetbegović, ne mora to biti naš problem. Nismo mi tu da rješavamo frustracije nego da uradimo nešto - kaže Komšić.
Ne, ne, ne. (…) Ovakva SDA je nešto što čak ne liči na onu prvobitnu SDA. Ovo je postala firma u koju se ide po posao i po tendere. Dakle, tu vi više čak i ne vidite neku ideologiju. Odnosno vidite, Bakir Izetbegović ima ideologiju, on jedini nije bio komunista od gotovo svih ovih ljudi koji se vrte na političkoj sceni u BiH. Govorim o šefovima, liderima stranaka. On jedini, koliko ja znam, nije bio komunista, on ima ideologiju, po meni to nije dobra ideologija, ali je ima. Ali, stranka njegova, u njoj nema više ideologije. Razumijete, tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao, tendere… To djeluje kao moćna firma.
Željko Komšić, 07.11.2017.
Osoba koja je izgradila kompletan politički
image na kritici SDA i klana Izetbegovića drži predavanje o nečijim ličnim frustracijama i osveti!?
Da nije smiješno - bilo bi, hm, morbidno. Čista nekrofilija.