Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#10876 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

jarobot wrote: 31/01/2020 08:30
CooK wrote: 30/01/2020 22:20
adsubzero wrote: 30/01/2020 22:07
Gdje mu je taj notifikacijski led?
Na vrhu pop up kamerice. Kazem, nije idealno mjesto ali je ima. Evo vidi se ovdje na fotki mada sam postavio prvu fotku na koju sam naletio pa nije najbolje vidljivo ali onaj koga interesuje vise on ce odvojiti par minuta i proguglati:
Image
Nemoj širiti dezinfornacije ta tvoja ledica ne leda nešto.
Sad slebi slao poruke i nema nikakvih naznaka led svjetla.
I vidio sam još jednj glupost na AOD nema obavjesti o propuštenom pozivu.
Čuj mlad os arazvija 6 već 9 mjeseci
Kako to da ne huawei uspio ispeglati a ovi ništa tanko. Tel kao uređaj je ok ali os mu je loš slabo prilagodljiv
Boze sacuvaj s kim se ja raspravljam. Na stranu sto ti ovaj mobitel ocigledno uopste nemas jer je nemoguce neprimjetiti notifikacijsko LED svjetlo na vrhu ali je jadno sto nisi procitao barem jednu recenziju prije nego sto se upustis u raspravu sa nekim jer da si procitao samo jednu recenziju znao bi da ima i ne bi lupetao lazi i optuzivao nekog da siri dezinformacije. Mene bi iskreno bilo stid pisati nesto sto ne znam i radi sebe bih procitao nesto da ne ispadam blentav pisuci neistine na forumu ali svako ima svoje. Na svakom podforumu na koji sam naletio ti imas provala pa ne znam sto se cudim da se i ovdje provaljujes, to ti je izgleda neko prirodno stanje. :D

Evo ovu fotku sa notifikacijskom ledicom sam ja licno uslikao na mom Mi 9T Pro:Image

Ovdje mozes vidjeti da se na AOD-u pokazuje propusten poziv, takodje licno uslikao iako ne koristim AOD ali samo da dokazem da ne pises istinu:
Image

Jedino sto ne radi na AOD-u su notifikacije skinutih aplikacija ali i to ce biti popravljeno a sve ostalo bitno na MIUI-u 11 radi. Sto se tice toga sto je Huawei uspio ranije sve ispeglati, e pa kad Xiaomijevi mobiteli budu kostali kao Huaweijevi u istoj klasi onda ce i oni vjerovatno brze sredjivati stvari.
Kada jedan Samsung koji je pojam za dobar mobitel ima nekada gresaka u OS-u ne cudi sto i kineski proizvodjaci to imaju a da ne spominjem da Xiaomi donosi novije verzije androida za svoje uredjaje brze nego puno poznatiji brendovi pa je npr Xiaomijev Poco F1 koji je star skoro godinu i pol dobio android 10 a npr Galaxy S10 koji nije star ni punih godinu dana tek poceo dobivati stabilni android 10.

EDIT: Citam vijesti u Avazu kad ono naletih na clanak bas o ovom mobitelu koji su oni objavili jucer i odmah u drugoj recenici teksta se spominje notifikacijska ledica:
https://avaz.ba/promo/544864/elegantan- ... -mi-9t-pro
Grom2017

#10877 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Grom2017 »

Bezveze gubis vrijeme sa ovakvim. Tek mu je pravopis genijalan, kad da ne zna da se rijec moze obrisati i promijeniti kad pogrijesis.
jarobot

#10878 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

CooK wrote: 31/01/2020 09:33

Na vrhu pop up kamerice. Kazem, nije idealno mjesto ali je ima. Evo vidi se ovdje na fotki mada sam postavio prvu fotku na koju sam naletio pa nije najbolje vidljivo ali onaj koga interesuje vise on ce odvojiti par minuta i proguglati:
Image
Kako to da ne huawei uspio ispeglati a ovi ništa tanko. Tel kao uređaj je ok ali os mu je loš slabo prilagodljiv
Boze sacuvaj s kim se ja raspravljam. Na stranu sto ti ovaj mobitel ocigledno uopste nemas jer je nemoguce neprimjetiti notifikacijsko LED svjetlo na vrhu ali je jadno sto nisi procitao barem jednu recenziju prije nego sto se upustis u raspravu sa nekim jer da si procitao samo jednu recenziju znao bi da ima i ne bi lupetao lazi i optuzivao nekog da siri dezinformacije. Mene bi iskreno bilo stid pisati nesto sto ne znam i radi sebe bih procitao nesto da ne ispadam blentav pisuci neistine na forumu ali svako ima svoje. Na svakom podforumu na koji sam naletio ti imas provala pa ne znam sto se cudim da se i ovdje provaljujes, to ti je izgleda neko prirodno stanje. :D

Evo ovu fotku sa notifikacijskom ledicom sam ja licno uslikao na mom Mi 9T Pro:Image

Ovdje mozes vidjeti da se na AOD-u pokazuje propusten poziv, takodje licno uslikao iako ne koristim AOD ali samo da dokazem da ne pises istinu:
Image

Jedino sto ne radi na AOD-u su notifikacije skinutih aplikacija ali i to ce biti popravljeno a sve ostalo bitno na MIUI-u 11 radi. Sto se tice toga sto je Huawei uspio ranije sve ispeglati, e pa kad Xiaomijevi mobiteli budu kostali kao Huaweijevi u istoj klasi onda ce i oni vjerovatno brze sredjivati stvari.
Kada jedan Samsung koji je pojam za dobar mobitel ima nekada gresaka u OS-u ne cudi sto i kineski proizvodjaci to imaju a da ne spominjem da Xiaomi donosi novije verzije androida za svoje uredjaje brze nego puno poznatiji brendovi pa je npr Xiaomijev Poco F1 koji je star skoro godinu i pol dobio android 10 a npr Galaxy S10 koji nije star ni punih godinu dana tek poceo dobivati stabilni android 10.

EDIT: Citam vijesti u Avazu kad ono naletih na clanak bas o ovom mobitelu koji su oni objavili jucer i odmah u drugoj recenici teksta se spominje notifikacijska ledica:
[/
https://www.flickr.com/photos/186728460@N04/
jarobot

#10879 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

CooK wrote: 31/01/2020 09:33

Image

Image

https://www.flickr.com/photos/186728460@N04/
Sad da vidiš da očigledno imam i da očigledno ne radi ledica ni na pozive ni na poruke nema na AOD obavjesti od poziva. Očigledno je da ti nemaš telefon i da uzimaš slike sa neta kao i na drugim temama. Praviš se pametan i pokušavaš druge poniziti. Očigledno je također da se ja ne krijem iza nika.
Naslovnica

#10880 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Naslovnica »

@jarobot ,
Mescini da ti nisi podesio opcije da ti se pali ledica i notifikacije.
Cak se i na ovim slikama koje si postavio vidi po nijansama crne da postoji ledica.
Evo gledam po internetu, svjetlo zaista postoji, nema potrebe da se lazemo.
CooK

#10881 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Grom2017 wrote: 31/01/2020 10:30 Bezveze gubis vrijeme sa ovakvim. Tek mu je pravopis genijalan, kad da ne zna da se rijec moze obrisati i promijeniti kad pogrijesis.
Ma vidim i ja da se radi o nekom specijalcu ali nisam mogao neodgovoriti jer lik u istom postu pise lazi a mene naziva lazovom. Valjda je cilj da na ovom forumu razmjenjujemo misljenja i pomazemo jedni drugima a ne da pisemo lazi. Znam da to ne krsi pravila foruma ali zamisli da sad svi u svim podforumima pocnu lagati pa odes na podforum za auta a neki forumas laze da neko auto nema nesto ili na forum o laptopima a neko laze da nekom laptopu fali neka mogucnost. Zamisli na sta bi licio ovaj forum da svi iznose neistine kao sto to ovaj jarobot radi.
jarobot

#10882 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

Naslovnica wrote: 31/01/2020 11:24 @jarobot ,
Cak se i na ovim slikama koje si postavio vidi po nijansama crne da postoji ledica.
Podešeno sve i ne radi. Vidi se ali ne radi. Znači do softvera je.
Nervira me pristup cook pametnjakovića koji uopšte nama telefon nego kupi dlike po i ternetu i postavlja kao svoje.
CooK

#10883 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

@jarobot
Ako ti ne znas nastimati nesto na nekom mobitelu to po automatizmu znaci da taj mobitel nema tu opciju jel? :lol: :lol:
I koliko ti imas godina? Na refleksiji sa mobitela vidi se da je neki covjek od 50-60 godina fotografisao mobitel a nesto ne vjerujem da ti imas toliko godina.
Naslovnica

#10884 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Naslovnica »

jarobot wrote: 31/01/2020 11:35
Naslovnica wrote: 31/01/2020 11:24 @jarobot ,
Podešeno sve i ne radi. Vidi se ali ne radi. Znači do softvera je.
Nervira me pristup cook pametnjakovića koji uopšte nama telefon nego kupi dlike po i ternetu i postavlja kao svoje.
Ne mora covjek postavljati svoje slike, ima dovoljno slika drugih korisnika. 8-)
Ako ti je sve podeseno a ne radi, onda ti je pokvaren mobitel (hardverski ili softverski), jer kod svih ostalih radi samo kod tebe ne radi. :)
jarobot

#10885 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

CooK wrote: 31/01/2020 11:25
Grom2017 wrote: 31/01/2020 10:30 Bezveze gubis vrijeme sa ovakvim. Tek mu je pravopis genijalan, kad da ne zna da se rijec moze obrisati i promijeniti kad pogrijesis.
Ma vidim i ja da se radi o nekom specijalcu ali nisam mogao neodgovoriti jer lik u istom postu pise lazi a mene naziva lazovom. Valjda je cilj da na ovom forumu razmjenjujemo misljenja i pomazemo jedni drugima a ne da pisemo lazi. Znam da to ne krsi pravila foruma ali zamisli da sad svi u svim podforumima pocnu lagati pa odes na podforum za auta a neki forumas laze da neko auto nema nesto ili na forum o laptopima a neko laze da nekom laptopu fali neka mogucnost. Zamisli na sta bi licio ovaj forum da svi iznose neistine kao sto to ovaj jarobot radi.
Ti lažeš prvo kažeš da nemam telefon . Kad sam postavio slike i puno ime i prezime spinuješ.
Js evo kažem da ti lažeš da nemaš t9 pro nego da si slike i informacije pokupio sa interneta.
Činjenica je da ledica ne radi i to se fino vidi na slikama i također nema na AOD obavjest o propuštenim pozibima. Na AOD dolazi smo Whatsup
jarobot

#10886 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

CooK wrote: 31/01/2020 11:36 @jarobot
Ako ti ne znas nastimati nesto na nekom mobitelu to po automatizmu znaci da taj mobitel nema tu opciju jel? :lol: :lol:
I koliko ti imas godina? Na refleksiji sa mobitela vidi se da je neki covjek od 50-60 godina fotografisao mobitel a nesto ne vjerujem da ti imas toliko godina.
Vjeruj pta hoćeš.
Njanjavi

#10887 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Njanjavi »

jarobot wrote: 31/01/2020 11:42
CooK wrote: 31/01/2020 11:36 @jarobot
Vjeruj pta hoćeš.
Osjeci nokte peksine pa se slikaj :D
Carnival_Row

#10888 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Carnival_Row »

Njanjavi wrote: 31/01/2020 11:55
ODsjeci nokte peksine pa se slikaj :D
nemoj tako možda je u stranci onog hadžikadića oni imaju te mačore i grebalice.
Naslovnica

#10889 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Naslovnica »

Image
Ja posjedujem RN8pro, ali je očito da T9 ima nekakvu vrstu led notifikacije na vrhu pop-up kamere. To se vidi i na slikama koje je postavio @jarobot .
Druga je stvar ako čovjek ne zna kako aktivirati tu opciju ili ako je u pitanju neka vrsta kvara, najprije hardvera.
Ali insistirati da nema svjetla kada cijeli internet kaže da ima, e to je već za upitati se.
CooK

#10890 Re: Xiaomi mobiteli

Post by CooK »

Naslovnica wrote: 31/01/2020 12:06 Image
Ja posjedujem RN8pro, ali je očito da T9 ima nekakvu vrstu led notifikacije na vrhu pop-up kamere. To se vidi i na slikama koje je postavio @jarobot .
Druga je stvar ako čovjek ne zna kako aktivirati tu opciju ili ako je u pitanju neka vrsta kvara, najprije hardvera.
Ali insistirati da nema svjetla kada cijeli internet kaže da ima, e to je već za upitati se.
Covek je ba Adrijan 2, mozda su i kakve rodbine. :D Zao mi sto sam to skontao tek nakon nekoliko njegovih odgovora jer inace ne bih razmijenio ovoliko postova sa njim i pustio bih ga da pise sta hoce jer nije on kriv, takav se rodis.
bosniamaj

#10891 Re: Xiaomi mobiteli

Post by bosniamaj »

Ja trenutno imamo MI 9T pro (ovaj plavi kao na prethodnim slikama), i LED notification na pop-up kameri radi uredno.
Nisam čačkao ništa, po defaultu radi :D
i agree

#10892 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Pa nema sta onda mu uređaj nije ispravan,nema druge.
diablobih

#10893 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

Da, i kod djevojke radi LED notifikacija, cak i ponekad za viber kaze da joj je proradilo na AODu ono sa strane, doduse ne uvijek.
Maharadza

#10894 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Maharadza »

CooK wrote: 31/01/2020 12:13
Covek je ba Adrijan 2, mozda su i kakve rodbine. :D Zao mi sto sam to skontao tek nakon nekoliko njegovih odgovora jer inace ne bih razmijenio ovoliko postova sa njim i pustio bih ga da pise sta hoce jer nije on kriv, takav se rodis.
Image

Dijagnoza: BORN IN SDA! :lol:
sencobih

#10895 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sencobih »

diablobih wrote: 31/01/2020 13:40 Da, i kod djevojke radi LED notifikacija, cak i ponekad za viber kaze da joj je proradilo na AODu ono sa strane, doduse ne uvijek.
Meni na MI 9 lite na AOD ne pokazuje propuštene pozive, SMS i viber poruke, samo za mailove ima obavijest. Led lampica radi uredno.
jarobot

#10896 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

sencobih wrote: 01/02/2020 09:34
diablobih wrote: 31/01/2020 13:40 Da, i kod djevojke radi LED notifikacija, cak i ponekad za viber kaze da joj je proradilo na AODu ono sa strane, doduse ne uvijek.
Meni na MI 9 lite na AOD ne pokazuje propuštene pozive, SMS i viber poruke, samo za mailove ima obavijest. Led lampica radi uredno.
Vidim da je na moj račun dosta zajebancije , neke sam i prijavio itd
Nikad neću slagati i biti kao @maharadža koji se uvijek lijepi ko muha bez da ga se nešto tiče i ovaj@njanjavi kog sam usput prijavio za vrijađanje pa da vidim da li će njemu administracija šta u glavi odlemiti
Čiinjenica je da ni kod mene na AOD nema obavjesti za propuštene pozive , SMS , Viber itd ....Samo ima za Whatsup obavjest na AOD i pulsirajuće svjetlo ekrana se upali....
Ima led na kameri ali radi samo kod punjenja svijetli jednolično crveno , na propuštene pozive ,poruke itd ledica se ne pali i nema pulsnog svjetla.
Upostavkama uključena opcija da svijetli i na obavjesti i punjenje.
Znači da je ledica fizički ispravna MIUI global 11.0.3 android 10.
Ovo sam samo napisao da ovi što pokušavaju biti duhoviti vide da ja nisam ni dijete niti neznalica..
senko izvini što sam tequotao ali sam se nastavio na tvoj post o obavjestima i ovo malo dodao
jarobot

#10897 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

Njanjavi wrote: 31/01/2020 13:05 Ma odlemilo se nesto liku.... U glavi :D
Lik je tebe prijavio za vrijeđanje pa da vidimo
jarobot

#10898 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

Maharadza wrote: 31/01/2020 18:30
CooK wrote: 31/01/2020 12:13
Image

Dijagnoza: BORN IN SDA! :lol:
Jesam ponosam sam što sam zajedno sa tom SDA odbranio Bosnu da bi ti mogao kenjati po forumima.Nikad član nisam bio niti ću biti . Tebi ako se to ne sviđa tvoj problem tvoja dijagnoza.
l33t

#10899 Re: Xiaomi mobiteli

Post by l33t »

Jel ima ovdje moderacije? Otvorim temu da pogledam novosti, recenzije i slicne vijesti. Vasa prepucavanja me apsolutno ne interesuju. Od mene bi svaki hladjenje dobio ko je ucestvovao u diskusiji. Kao na fudbalskoj utakmici po zuti karton svakome.
diablobih

#10900 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

@sencobih Dobro viber, to smo ustanovili da ne radi kako treba, ali sada da ti SMS notifikacije ne dolaze je cudno skroz, jesi li sigurno lijepo postavke uradio ?
Post Reply