Ma zna on to, zato i sere. I konta da je ispao cool i pametan...
Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- Dozer
- CPT
#2527 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Majstoru, po 16. hebeni put. Lagao si. Tacka.Dozer wrote: ↑30/01/2020 13:00AAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!![]()
![]()
![]()
Proslo 15-ak stranica pa se vracas na ono u cemu si se provalio i usutio kad ti se postavise istorijske cinjenice ?
Hocemo opet - tvoje slike tenkova su otkad, a kad je poceo tenkovski napad na Vukovar? Ti tenkovi tamo su, valjda i po tvom "znanju", tamo dosli teleportacijom?
Kako ih niko ne uslika jbt...? Ah, da...izvinjavam se - oni zapravo nisu ni bili u Vukovaru jer ih niko nije uslikao ili snimio da idu tamo, jel' tako?![]()
Sasvim svejedno koji datumi, koja vlaga, koja temperatura.... Nije istina ono sto si napisao. Kontas? Ne mozes od autoputa napraviti prugu, ne mozes od noci napraviti dan, ne mozes na teretnom vozu prespavati od Srbije do Vukovara. To ne mozes ni danas u najboljem vlaku. Iz te kasarne uopste nisu isli u Vukovar... Nocnim vlagom, autoputom ili splavovima.
Kontas? Lagao si kao sto si lagao za atentat, za municiju i puno nekih stvari. Najgore u tome je sto to radis samo da bi sebi laskao.
A sad idi na sliku tenka u sred bijela dana traziti nocnu prugu.
Last edited by CPT on 30/01/2020 13:12, edited 1 time in total.
- Dozer
- MarlboroGold
#2529 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
MoRe li kakav kompromis...
Bošanjac ili bosanjac. MoRe i Bošnjac
Bošanjac ili bosanjac. MoRe i Bošnjac
- CPT
#2530 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
ili Nacionalni Bosanac sa HR papirima?MarlboroGold wrote: ↑30/01/2020 13:13 MoRe li kakav kompromis...
Bošanjac ili bosanjac. MoRe i Bošnjac![]()
- Dozer
#2531 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Mislis "majstore"?CPT wrote: ↑30/01/2020 13:12 Majstoru, po 16. hebeni put. Lagao si. Tacka.
Sasvim svejedno koji datumi, koja vlaga, koja temperatura.... Nije istina ono sto si napisao. Kontas? Ne mozes od autoputa napraviti prugu, ne mozes od noci napraviti dan, ne mozes na teretnom vozu prespavati od Srbije do Vukovara. To ne mozes ni danas u najboljem vlaku. Iz te kasarne uopste nisu isli u Vukovar... Nocnim vlagom, autoputom ili splavovima.
Kontas? Lagao si kao sto si lagao za atentat, za municiju i puno nekih stvari. Najgore u tome je sto to radis samo da bi sebi laskao.
A sad idi na sliku tenka u sred bijela dana traziti nocnu prugu.
A, cek...koji su tenkovi pucali po Vukovaru prije nego krenuse oni tvoji, snimljeni? Odakle dodjose oni prije njih, ili su ljudi u Vukovaru sanjali da ih bubaju tenkovima?
Prije ce biti da ti lazes o svemu. I tacka.
- MarlboroGold
#2532 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
CPT nemoj me bezveze quotati... na foe si mi druže.
Poz
Poz
- Dozer
- CPT
#2534 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Imas na Palubi, sve detaljno. Odakle, ko, kada, kuda... Ne mozes od dana napraviti noc, ne mozes od autoputa napraviti prugu, ne mozes "nisu znali" napraviti 3 prsta, ... Lagao si, tacka.Dozer wrote: ↑30/01/2020 13:14Mislis "majstore"?CPT wrote: ↑30/01/2020 13:12 Majstoru, po 16. hebeni put. Lagao si. Tacka.
A sad idi na sliku tenka u sred bijela dana traziti nocnu prugu.![]()
A, cek...koji su tenkovi pucali po Vukovaru prije nego krenuse oni tvoji, snimljeni? Odakle dodjose oni prije njih, ili su ljudi u Vukovaru sanjali da ih bubaju tenkovima?![]()
![]()
![]()
Prije ce biti da ti lazes o svemu. I tacka.![]()
- CPT
- piupiu
#2536 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Kakav drugarski ton, daj se bar naljuti!
Jesmo mi šega.
- MorningStar
#2537 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ja sam za jugoslavenMarlboroGold wrote: ↑30/01/2020 13:13 MoRe li kakav kompromis...
- MarlboroGold
#2538 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- MarlboroGold
#2539 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ti kao jedan moj bivši kolega na poslu... imao Brozovu sliku u kancelariji. Dolazili direktori da mu narede da je skine, ali nije dao. Otišao u penziju i ostavio kolegama u amanet da je čuvajuMorningStar wrote: ↑30/01/2020 13:20Ja sam za jugoslavenMarlboroGold wrote: ↑30/01/2020 13:13 MoRe li kakav kompromis...
![]()
- Dozer
- CPT
#2541 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bosnjak, nemam etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje kao neki. Koji su samo u ovoj tebi desetak puta zapisali sta jesu ili nisu.
Btw, onda ti je kolega NACIONALNI BOSANAC zapravo NACIONALNI HRVAT?
Last edited by CPT on 30/01/2020 13:28, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#2542 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Znaci moram pojednostaviti.
Neko kaze trebalo je Bosnjanin a ne Bosnjak i ti sto zele taj arhaicni izraz je samo zato sto misle da je Bosnjanin krscanin a Bosnjak musliman i turcizam. Pa ime je zbog sopstvene fobije Bosnjanin miliji samo zato sto ne asocira na islam.
Naziv je vracen u upotrebu odlukom Sabora i tu nije nikakva ideologija igrala ulogu.
Sabor nije patio od predrasuda o Islamu, Bosnjak je izabran ne zato sto je toboze muslimanski vec zato sto je taj izraz bio i ostao jedini realan.
Bosnjak je domaca rjec i govorna forma bliza danasnjem govoru nego arhaicna Bosnjanin. Pogotovo sto je taj bosnjacki izraz ostao nepromjenjen izvan granica YU. Primjerice Bosnjaci u Turskoj. Zulfikarpasic je taj izraz isto rabio u egzilu.
Jasnije? Mada znam da vam teze ulazi centimetar u glavu a lakse metar - da ne kazem gdje
- LBVIEW
#2543 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Predano "JNA" na cuvanje jos prije prvih demokratskih izbora, nekad davno je bila rasprava na forumu o tome kad i ko.Dozer wrote: ↑30/01/2020 12:27Iz ovoga se vidi da nemas pojma o ovome o cemu pricas...LBVIEW wrote: ↑30/01/2020 10:07 Ni oni prije Alije nisu bili nesto narocito sposobni - ti su, npr., to oruzje sto je JNA podijelila koljackim bandama, istoj stavili na raspolaganje. Ono, kad vec spominjes kako iz historije nismo nista naucili, sjeti se i tih likova(Raif Dizdarevic) i njihove uloge u totalnom zapostavljanju i politickoj pasivizaciji bosnjackog naroda.
A sto se tice odnosa Srba prema Hrvatima, Haznadar je potpuno u pravu - i u ovom, a i u II Svjetskom ratu Srbi su se prvenstveno "svetili" "Turcima", uprkos cinjenici kako su najebali od Hrvata u puno vecoj mjeri nego od Bosnjaka.![]()
Magacini TO su bili jos uvijek puni i u martu i pocetkom aprila '92.
Artiljerijski polozaji oko Sarajeva se ukopavali jos u ljeto '91.
SDS Srbima dijelio oruzje od ljeta '91, iz civilinh slepera koje je tovarila JNA, a mnogi dolazili direkt iz Srbije.
itd.itd.
Sve se ovo znalo, dakle, jos od '91. Rezultiralo je time da su neki i u aprilu '92 svom narodu govorili da "mirno spava, rate nece biti".
Ti slobodno nastavi s bajkama i pravdanjima...
Dakle, morala se napasti jebena "JNA" kako bi uzeo ono sto je tvoje - genijalno, nema sta, za sto se treba zahvaliti drugu Raifu.
A ti, lupas kao i obicno - samo nastavi, zabavno je citati te.
Last edited by LBVIEW on 30/01/2020 13:49, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#2544 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Hajd zamisli da Srbi i Hrvati vode ovakve rasprave za sebe.MorningStar wrote: ↑30/01/2020 13:20Ja sam za jugoslavenMarlboroGold wrote: ↑30/01/2020 13:13 MoRe li kakav kompromis...
![]()
- LBVIEW
#2545 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ispravno bi bilo da ne trba ni jedan ni drugi, ali Andric je sveta krava, zna se i za koga.piupiu wrote: ↑30/01/2020 12:28Tako i Kifla juče kod Zukića kad ga je pitao o Busuladžiću izvuče Andrića iz rukava. Nije, doduše, rekao da je mrzitelj, već nešto u fazonu ako možemo imati Andrića (valjda u školskom programu, šta li?), uprkos njegovim Nazi slikama, onda može postojati i škola Mustafa Busuladžić, za kojeg su mu istoričari bliski vjerskim krugovima (tako je neku konstrukciju napravio), rekli da nikako nije mogao biti fašista. Mi smo prekucali sve igrice.Škobo Habu wrote: ↑30/01/2020 09:58 Ne mislim da je biografija Andrića besprjekorna, no da je mrzitelj svega bošnjačkog kako ga predstavljaju svi ti pripadnici štokholmski i minhenski "slavni" internet brigada - nije tačno. Nisu ga dovoljno čitali.
- MarlboroGold
#2546 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Treba nekad odmoriti i od vasih kilometarskih bez mnogo sustine.hAZNADAR wrote: ↑30/01/2020 13:29Hajd zamisli da Srbi i Hrvati vode ovakve rasprave za sebe.MorningStar wrote: ↑30/01/2020 13:20Ja sam za jugoslavenMarlboroGold wrote: ↑30/01/2020 13:13 MoRe li kakav kompromis...
![]()
![]()
- CPT
#2547 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Svi znamo da se radi o nazivu jelte... I nikako nije Islam u pozadinihAZNADAR wrote: ↑30/01/2020 13:28Znaci moram pojednostaviti.
Neko kaze trebalo je Bosnjanin a ne Bosnjak i ti sto zele taj arhaicni izraz je samo zato sto misle da je Bosnjanin krscanin a Bosnjak musliman i turcizam. Pa ime je zbog sopstvene fobije Bosnjanin miliji samo zato sto ne asocira na islam.
Naziv je vracen u upotrebu odlukom Sabora i tu nije nikakva ideologija igrala ulogu.
Sabor nije patio od predrasuda o Islamu, Bosnjak je izabran ne zato sto je toboze muslimanski vec zato sto je taj izraz bio i ostao jedini realan.
Bosnjak je domaca rjec i govorna forma bliza danasnjem govoru nego arhaicna Bosnjanin. Pogotovo sto je taj bosnjacki izraz ostao nepromjenjen izvan granica YU. Primjerice Bosnjaci u Turskoj. Zulfikarpasic je taj izraz isto rabio u egzilu.
Jasnije? Mada znam da vam teze ulazi centimetar u glavu a lakse metar - da ne kazem gdje
- LBVIEW
#2548 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Cekaj, po tebi je udure sto su isli rusiti Aliju, a cetnici im s artiljerijom ukopani oko grada?
Genijalno, nema sta, s takvom pamecu je pravo cudo da se Sarajevo ikako i odrzalo. Ima scena kako pljuju i galame momke PL, k'o biva zavadjaju ih s komsijama.
- LBVIEW
#2549 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
De ti to procitaj malo bolje, ovo "skontali kako su cetnici, a ne JNA" nije se odnosili na "Vikicevce", vec one ublehase s Jugo zastavama.Dozer wrote: ↑30/01/2020 12:40I opet dokazujes da nemas pojma ni o cemu...Neka te, bolan ne bio, ne provaljuj se...LBVIEW wrote: ↑30/01/2020 10:55 Nije velikosrpska, vec FGR- ska. Ljudi mitinguju "za mir", nosaju zastave propale drzave, te krecu "rusiti nacionaliste" upadom u Skupstinu., a "JNA" se vec davno ukopala oko grada.
Vikicevci veze nemaju s ovom "jugo-rajom" koja je bila izmanipulirana propagandom Yutel-a(pod kontrolom JNA). Ti su skontali kako su cetnici, a ne "JNA", oko Sarajeva,tek kad su zapucali na njih - teski ublehasi.
Sam Rade Serbedjija, koji bio ucesnik protesta, je priznao u svojim memoarima kako su ispali levati.
Specijalna se razisla jos krajem marta '92. Vrlo se dobro znalo ko je ostao, a ko otisao. Ne lupetaj vise, ziv bio...![]()
A pogotovo ne minimiziraj i ne pljuj po najzasluznijoj jedinici za odbranu grada, a samim tim i drzave. Da nije bilo njih, bas bi ti SDA i njihova "organizacija otpora" odbranili Predsjednistvo 02/03.05.'92., kao i ostatak grada. Za ovo bi se trebao bar malo stiditi. Ali znam da neces jer ti je obraz deblji od dzona vojnicke kudure.
Mada, ja mislim kako se ti namjerno pravis malo lud, al' rek' da te podsjetim kako me drugi ne bi citirali u pogresnom kontekstu, eno onaj "Bosanec"
- Dozer
#2550 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
TI si jos zabavniji, vjeruj miLBVIEW wrote: ↑30/01/2020 13:28 Predano "JNA" na cuvanje jos prije prvih demokratskih izbora, nekad davno je bila rasprava na forumu o tome kad i ko.
Dakle, morala se napasti jebena "JNA" kao bi uzeo ono sto je tvoje - genijalno, nema sta, za sto se treba zahvaliti drugu Raifu.
A ti, lupas kao i obicno - samo nastavi, zabavno je citati te.![]()
I, kakve sve to veze ima kad je Raif to dao JNA na cuvanje, kad od 01.03.'92 JNA vise nije imala nikakve nadlzenosti na tlu BiH i automatski je postala strana vojna sila na tlu druge nezavisne, a ubrzo i medjunarodno priznate drzave?
Dakle, to je sve od tog momenta bila BH imovina (a i prije toga). Zasto se nije oduzela od JNA odmah u martu? Ili u aprilu? Gdje su bili svi ti silni organizatori otpora iz "91, za sta ce uskoro dobiti i Medalje otpora?
Ne, nego se hladno, i pored svega sto se desavalo i okolo, a i unutar BiH, sve to ostavilo JNA da odvuce. Neka te...branis neodbranjivo.
Last edited by Dozer on 30/01/2020 13:55, edited 1 time in total.