Zasto onda ne uzese jos starije istorijsko ime - Bosnjani? Samo mi nemoj tupiti o "jeziku" i sl. jer mi i danas bez ikakvih problema mozemo izgovoriti i jedno i drugo.hAZNADAR wrote: ↑30/01/2020 00:08 Ona piupiu sto Bosnjake dozivljava samo kroz sliku sarajevske sishahane gdje ima slika Erdogana? E vala i tvoja i njena iskustva mi zvuce iskreno kao kada RS-ovci navrate u Sarajevo i poslije pricaju kako su sve zene zabradjene, u WC-ima nema toalet papira vec samo flasa vode, ne smijes popit javno pivu,....
Ti tvoji Bosnjaci sto se srame svoje predosmanske historije, srame se Kulina bana, ljiljana,.... su ipak samo tvoja projekcija u glavi,.... ustaljeni stereotip koji je nastao u glavama onih koji vjeruju u neke prodaje vjere, izdaje,....
Hajd iskreno - koliko mislis da je takvih Bosnjaka - ono otprilike u procentima?![]()
A, ako cemo gledati jezik, onda je opet "Bosanac" danas prirodnije od starobosanskih naziva za SVE ljude u Bosni.
Ionako je sve oduvijek ovdje bilo i jeste - bosansko. Od zemlje, preko kraljeva i kraljica, jezika, do danasnje drzave.