hAZNADAR wrote: ↑28/01/2020 16:54
Koliko se da primijetiti - kod tebe i fgr stvari stoje ovako:
- nisu svi Srbi cetnici,
- nisu svi Hrvati ustase,
- vecina Bosnjaka jeste SDA, etnotorovski primitivni razbijaci BiH, kopiraju maksuz cetnike i ustase, slave okupatora,..
Problem kod vas i vase vizije BiH je sto vam nedostaje Srba i Hrvata. Ima ih doduse ali u promilima,... Treba vam na desetine hiljada Bursaca i Puhala u RS - pa da vasa vizija ima ikakvu osnovu. Zato ste malo spustili kriterij za njih i more proci nesto sto ne more ni u snu u Bosnjaka.
A primjetno je i nastojanje da se kroz pljuvanje po bosnjastvu i Islamu - sarmira, privoli,... neko od nebosnjaka.
Sretno vam bilo sa tim,... sumnjam da cete pridobiti ikoga u RS a kod samih Bosnjaka gubite.
- Tacno. Ili ti mislis drugacije?
- Tacno. Ili ti mislis drugacije?
- Netacno. Ali, posto je ovo tvoje uobicajeno "umno" podmetanje, besmisleno je komentarisati. Samo je zadnja stavka tacna. Ja ne znam da iko igdje slavi okuaptora i naziva ga "bratom", ali eto...ti mozda znas...
Meni ne fali niko, jer jebe mi se za sve te kategorije. Rekoh ovo vec jedno 100x, ali eto...nije tebi zgoreg ponoviti jos toliko puta, iako to ne igra nikakvu ulogu kod tebe.
Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 18:03
Baš tako
Ja bih na to dodao još ovo, ovaj put iz perspektive Bosanaca sa popisa 2013.
-Svi smo mi nacionalno Bosanci ali po etniji Bošnjaci, Srbi, Hrvati itd.
-Razlog zašto su se mnogi izjasnili kao Bošnjaci je što su nepismeni zato jer ne razlikuju nacionalnost od etnije. Najbolji dokaz koliko smo nepismeni je PISA test.
-Svi koji su se izjasnili nacionalno kao Srbi i Hrvati ne samo da su pismeni nego su i pametniji od ostatka, imaju viziju građanske države i izdižu se od torovskog mentaliteta, kao mnogi članovi SDP i NS koji su se nacionalno izjasnili kao Srbi i Hrvati
-Oni se osjećaju kao Bosanci ali su se morali izjasniti Srbima i Hrvatima jer bi ih nakaradni popis napravio Ostalim u sopstvenoj državi. Sa druge strane 51% naroda je se trebao izjasniti Bosancima i tih 51% bi postalo Ostali u sopstvenoj državi, to nema veze jer bi se time poslala poruka da ima Bosne i Bosanaca
-Svi pro-BiH građani koji su se nacionalno izjasnili kao Srbi i Hrvati su više puta ponovili da se osjećaju i kao Bosanci
- Svi BH građani koji su se izjasnili nacionalno Bošnjacima njima trebamo mi Bosanci sa popisa uvijek nabijati na nos da smo prave patriote jer smo se izjasnili kako treba za razliku od njih koji sa svojim izjašnjavanjem su dokazali da im nije BiH toliko važna
-Svaki BH građanin koji je se izjasnio Bošnjakom zakucao je zadnji ekser u sanduk Bosne i Hercegovine jer je se pobrinuo da više nema Bosanaca i Hercegovaca
-Svaki BH građanin koji je se izjasnio Srbinom ili Hrvatom približio je državu ideji Republike Bosne i Hercegovine koja je multi-kulti
-Da je Bosanaca bilo 50% na popisu onda nikoga ne zanima šta misli Mitar iz Bijeljine i Franjo iz Čapljine, neka se pomire šta većina u državi misli a to je da smo svi Bosanci i Hercegovci i da će ovo biti građanska država
-Pošto je Bosanaca samo 1% a Bošnjaka 51% trebaju nas zanimati osjećaji Mitra i Franje i njihov pogled na državu
Svi oni koji ne vole ovo pročitati će u samoodbrani krenuti sa tipičnom pričom "Mrziš Srbe, ti si SDAovac, jesu li ti to na džumi ispričali?" ko je shvatio shvatit će
- Tacno. IIi ti mislis drugacije?
- Tacno, s tim sto se PISA test radio, koliko je meni poznato, na teritoriji cijele drzave. Samim tim ti pada u vodu supljak da su samo Bosnjaci nepismeni. Nisu nista pismeniji ni S ni H.
- Tacno. I tim bosanstvom bi se zacepila usta svim neprijateljima drzave za sva vremena, jer vise niko ne bi mogao negirati Bosance, kao ni podmetati kojekakve "vjere za veceru" itd.. Ta masa bi onda imala ogromnu vecinu i mogli bi forsirati promjene Ustava.
- Tacno. Etno torovska politika ce pokopati ovu drzavu. Vece zlo od etno-torova se nije moglo desiti BiH.
- Netacno. Svi koji su pristali da se na nakaradno pitanje br. 24 izjasne onako kako im je podmetnuto da se izjasne, ojacali su preduslove za raspad drzave. I B, i H, i S.
- Tacno. Ali, Bosanaca i Hercegovaca je samo 1%. Vidjecemo dokle ce trajati BiH sa svetim konstitutivnim B, H i S.
Nazalost, samo si opet potvrdio da ti prvi ne shvatas ono sto pises, a prilicno si se primakao Hazni u smisljanju konstrukcija iz nevega sto niko nije rekao.