Pa ja ti lijepo kažem - oportunizam, morali su neki mediji objaviti da je ona ugrožena od 'islamista' da bi dobila materijalnu i ostalu podršku izvana. Tako ja mislim. Pitala sam te je l' bi i Bakir trebao RTRS-u spustiti slušalicu, umjesto što im (opet kažem, rijetko) daje intervjue? Lično ne bih davala intervjue nikome za koga mislim da bi od istih pravio nacionalističku propagandu.Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 14:11 "Zbogom Bosno, zbogom nacionalisti, zbogom SDA mafijo" je bio jedan od njenih statusa. Neko ko je protiv nacionalizma u našem društvu trebao bi izbjegavati SAFF, vijesti ummeta, poskok, RTRS, u regiji kurir blic, happy tv. Nismo ni Lejla ni ti ni ja tek došli na ovaj svijet pa da ne znamo kakvu propagandu vode određeni kanali, kako je šta nastalo, ko je u čijoj službi. Nije poenta da li bi ko kontaktirao koga nego se nekim medijima može spustiti slušalica, otkazati razgovor itd.
RTRS nije nikada vodio politiku izvještavanja napada na nesrpsko stanovništvo (ili ako jesu pravili su od žrtve negativca) pred sopstvenim nosem a taj slučaj iz Federacije im je bio zanimljiv?
Valjda se dok se kakvo pitanje u parlamentu ne potegne mogu imati nekakvi principi i stavovi, pogotovo ako se pocne statis sa "Zbogom nacionalisti..."
Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- piupiu
#2201 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- Dozer
#2202 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ovdje je, men'se cini, najveci problem u "defaultima" koji se nalaze u ljudskim glavama, i radi kojih mnogi uopste nisu sposobni razmisljati racionalno i na bazi stvarnih cinjenica.
Drugi problem je sto vrlo malo ljudi putuje, pa samim tim ne mogu ni znati stvarne cinjenice, nego se vode samo onim sto cuju i vide u medijima, sto im politicari kazu, i sve to vezu za nedavnu ratnu proslost.
Logicno, ovo je potpuno pogresno, ali radi toga su i postojece mainstream percepcije pogresne, pogotovo kod mladjih, mada ni stariji nisu liseni ovoga.
Evo, mozemo to i testirati, mada test zahtijeva iskrenost (koju bas i ne ocekujem, al' eto) - koliko je ucesnika ove teme bilo u Srbiji od '95 do danas, a da su boravili duze od 4-5 dana, ili da su bili vise puta po 2-3 dana? Hajte, iskreno.
Da odmah budemo nacisto - nije nista drugacije ni "tamo", ni "tamo" u odnosu na "ovamo"...
Iz odgovora ce biti sasvim jasno na osnovu cega se formira misljenje o necemu, i zasto imamo situaciju da su "svi Srbi cetnici i zlocinci", "da su svi Bosnjaci Turci", "da su svi Hrvati ustase", itd.itb.
Drugi problem je sto vrlo malo ljudi putuje, pa samim tim ne mogu ni znati stvarne cinjenice, nego se vode samo onim sto cuju i vide u medijima, sto im politicari kazu, i sve to vezu za nedavnu ratnu proslost.
Logicno, ovo je potpuno pogresno, ali radi toga su i postojece mainstream percepcije pogresne, pogotovo kod mladjih, mada ni stariji nisu liseni ovoga.
Evo, mozemo to i testirati, mada test zahtijeva iskrenost (koju bas i ne ocekujem, al' eto) - koliko je ucesnika ove teme bilo u Srbiji od '95 do danas, a da su boravili duze od 4-5 dana, ili da su bili vise puta po 2-3 dana? Hajte, iskreno.
Da odmah budemo nacisto - nije nista drugacije ni "tamo", ni "tamo" u odnosu na "ovamo"...
Iz odgovora ce biti sasvim jasno na osnovu cega se formira misljenje o necemu, i zasto imamo situaciju da su "svi Srbi cetnici i zlocinci", "da su svi Bosnjaci Turci", "da su svi Hrvati ustase", itd.itb.
- MarlboroGold
#2203 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ja sam svake godine tamo... pretezno Beograd i Novi Sad.
-
Bodkin
#2204 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Mislim da si me pomijesao sa nekim. Ja to nikad nisam napisao.Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 14:32Razmišljam kada bi neki Bošnjak to napisao ovdje šta bi bilo![]()
Ali ti si se obezbjedio ovdje ponavljanjem da si Bosanac i da si bio u ARBiH pa si obezbjedio sebi status da možeš hinjski od teme do teme kroz osmijeh provlačiti "Svi su Bošnjaci fašiste i mrze sve Srbe". Zvuči fašisticki ali si do sada ponovio 50 puta da si bio u ARBiH pa ti se može![]()
A nisam ni napisao da su svi bosnjaci fasisti niti da svi bosnjaci mrze srbe.
Ti mrzis srbe. To je vidljivo. To te ne cini fasistom naravno
- LBVIEW
#2205 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ma jasta je.MarlboroGold wrote: ↑28/01/2020 12:55 Hanci Paldume otidji malo do Beograda. Upoznaj normalnu raju. Vidjeces da ih je vise od nacionalisticke stoke.
- Dozer
#2206 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
I ja takodjer, svake godine po vise puta i po vise dana, i tako vec 23 poslijeratne godine. Ali sam i u Skoplju, i Zagrebu, i Podgorici, i Tirani, i Ljubljani, ukljucujuci i razna druga mjesta u svim tim zemljama, kao i jos gomilu drugih gradova u drugim zemljama.
Ali, zanimaju me odgovori odrugih.
Recimo LBVVIEW, Hank Paldum, hAZNADAR, CPT, itd.
- LBVIEW
#2207 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
To sto nije osudjna ne znaci kako za isti nije kriva, i to ne samo u Srebrenici vec i cijeloj BiH.
Nisu Karadzic, Koljevic, Krajisnik i Plavsicka 91-e sjeli za sto i odlucili sprovesti genocid nad Bosnjacima, sve je pripremljeno puno ranije od
svesrpskog politickog, intelektualnog, vojnog i vjerskog vodjstva, najkasnije u drugoj polovini 80-tih.
- Dozer
#2208 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Naravno da ne znaci, to svi znamo. I nisam to ni rekao.
Last edited by Dozer on 28/01/2020 15:31, edited 1 time in total.
- BHCluster
#2209 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Slazem se, zato sam i napisao to gore, od kakve je koristi drustvu ili sebi ta normalna vecina koja suti? Zapravo ne suti nego odlazi jer im je bolje zivjeti u drugim drzavama gdje se neka druga normalna vecina izborila da im bude bolje nego da tako nesto urade u svojoj drzavi.Dozer wrote: ↑28/01/2020 14:02Nazalost, vecina je normalna svugdje, ali manjina uvijek ima razne poluge represije na raspolaganju.
Jedini izlaz i uklanjanje te represivne manjine jeste da na ulice izadju desetine ili stotine hiljada normalnih. Tek tada represvina manjina ustukne, cesto i pobjegne.
Primjera na sve strane svijeta nije da fali... Cak su i ovdje bili i te kako vidljivi 02/14, kada je na ulicama bilo svega oko 5.000 ljudi. Ono je bila nezapamcena panika i strah vladajucih, koji su se onda posakrivali bukvalno u misje rupe. Nakon onoga su 48h svi zajedno mucali po medijima, blijedi k'o krpe, jer se desilo nesto sto nisu mogli momentalno ni spinovati, a ni kontrolisati.
Nije pretesko zamisliti sta bi bilo kada bi na ulice izaslo 50 ili 100.000+ ljudi, spremnih da pokazu i zube i silu silnicima.
Zasto se ovo ne desava kod nas, u zemlji u kojoj je ogromna vecina gradjana obespravljena na neki nacin, gdje je 500.000 nezadovoljih penzionera, 400.000+ nezaposlenih, a bar 40% zaposlenih rade za minimalna primanja... mislim da treba biti predmet vise strucnih drustvenih i psiholoskih istrazivanja i analiza.
- Dozer
- LBVIEW
#2211 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
A sta konkretno zelis cuti, da ima normalnih Srba u SrbijII, jel, to?Dozer wrote: ↑28/01/2020 15:13 I ja takodjer, svake godine po vise puta i po vise dana, i tako vec 23 poslijeratne godine. Ali sam i u Skoplju, i Zagrebu, i Podgorici, i Tirani, i Ljubljani, ukljucujuci i razna druga mjesta u svim tim zemljama, kao i jos gomilu drugih gradova u drugim zemljama.
Nisam ni rekao da nema, samo je vecina izrazito antibosnjacki nastojena, bilo otvoreno, slaveci zlocince, bilo
hinjski relativizirajuci pocinjeno. U sumskoj je situacija jos gora, u mjestima poput Visegrada, Foce, Prijedora... slobodno seta
hiljade zlocinaca koji su za javno mijenje heroji, a svaka inicijativa za podizanjem spomen obiljezja od istog biva sasjecena u startu, a od strne politicke elite tamo ismijana, poput one epizode prijedorskog gradonacelnika Pavoica koji je "Dan bijelih traka" usporedio sa pride paradom.
Probaj pricati s njima o agresiji, genocidu i sl pa ces cuti, stipu suplu o "druzenju i razumijevanju".
- BHCluster
#2212 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Uredu oportunizam za medije sta je to onda za doticnu?piupiu wrote: ↑28/01/2020 14:46Pa ja ti lijepo kažem - oportunizam, morali su neki mediji objaviti da je ona ugrožena od 'islamista' da bi dobila materijalnu i ostalu podršku izvana. Tako ja mislim. Pitala sam te je l' bi i Bakir trebao RTRS-u spustiti slušalicu, umjesto što im (opet kažem, rijetko) daje intervjue? Lično ne bih davala intervjue nikome za koga mislim da bi od istih pravio nacionalističku propagandu.Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 14:11 "Zbogom Bosno, zbogom nacionalisti, zbogom SDA mafijo" je bio jedan od njenih statusa. Neko ko je protiv nacionalizma u našem društvu trebao bi izbjegavati SAFF, vijesti ummeta, poskok, RTRS, u regiji kurir blic, happy tv. Nismo ni Lejla ni ti ni ja tek došli na ovaj svijet pa da ne znamo kakvu propagandu vode određeni kanali, kako je šta nastalo, ko je u čijoj službi. Nije poenta da li bi ko kontaktirao koga nego se nekim medijima može spustiti slušalica, otkazati razgovor itd.
RTRS nije nikada vodio politiku izvještavanja napada na nesrpsko stanovništvo (ili ako jesu pravili su od žrtve negativca) pred sopstvenim nosem a taj slučaj iz Federacije im je bio zanimljiv?
Valjda se dok se kakvo pitanje u parlamentu ne potegne mogu imati nekakvi principi i stavovi, pogotovo ako se pocne statis sa "Zbogom nacionalisti..."
P.S. Bakir je ljudsko i politicko smeće.
- Dozer
#2213 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Drugim rijecima - nisi bio u Srbiji, nisi tamo sjedio i komunicirao s obicnim ljudima, ali hladno procjenjujes i zakljucujes da je vecina antibosnjacki nastrojena. Po cemu to zakljucujes?LBVIEW wrote: ↑28/01/2020 15:31 A sta konkretno zelis cuti, da ima normalnih Srba u SrbijII, jel, to?
Nisam ni rekao da nema, samo je vecina izrazito antibosnjacki nastojena, bilo otvoreno, slaveci zlocince, bilo
hinjski relativizirajuci pocinjeno. U sumskoj je situacija jos gora, u mjestima poput Visegrada, Foce, Prijedora... slobodno seta
hiljade zlocinaca koji su za javno mijenje heroji, a svaka inicijativa za podizanjem spomen obiljezja od istog biva sasjecena u startu, a od strne politicke elite tamo ismijana, poput one epizode prijedorskog gradonacelnika Pavoica koji je "Dan bijelih traka" usporedio sa pride paradom.![]()
Probaj pricati s njima o agresiji, genocidu i sl pa ces cuti, stipu suplu o "druzenju i razumijevanju".
I ne, nije mi cilj da cujem da ima i normalnih ljudi u Srbiji. Ja to znam vrlo dobro da je tako, kao i da je zapravo vecina normalna. Ti i kompanija ste ti koji to ne znate, nego zakljucke donosite na osnovu - cega tacno?
Last edited by Dozer on 28/01/2020 15:50, edited 1 time in total.
- piupiu
- LBVIEW
#2215 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
A ti znas, na osnovu cega?Dozer wrote: ↑28/01/2020 15:33Drugim rijecima - nisi bio u Srbiji, nisi tamo sjedio i komunicirao s obicnim ljudima, ali hladno procjenjujes i zakljucujes da je vecina antibosnjacki natstrojena. Po cemu to zakljucujes?LBVIEW wrote: ↑28/01/2020 15:31 A sta konkretno zelis cuti, da ima normalnih Srba u SrbijII, jel, to?
hiljade zlocinaca koji su za javno mijenje heroji, a svaka inicijativa za podizanjem spomen obiljezja od istog biva sasjecena u startu, a od strne politicke elite tamo ismijana, poput one epizode prijedorskog gradonacelnika Pavoica koji je "Dan bijelih traka" usporedio sa pride paradom.![]()
I ne, nije mi cilj da cujem da ima i normalnih ljudi u Srbiji. Ja to znam vrlo dobro da je tako, kao i da je zapravo vecina normalna. Ti i kompanija ste ti koji to ne znaju, nego zakljucke donosite na osnovu - cega tacno?
Biraju koga biraju, drzavne institucije i SPC stite i rehabilitiraju zlocince, za javno mijenje kojem se servira zvanicna "historija" zlocina, ili nije bilo, ili su "osveta" zbog onih pocinjenim nas Srbima. Nigdje protesta nist, knjiga spala na "Zene u crnom" i Sonju Biserko koje su za vecinu izdajnici srpstva. Za one u Mordoru da ne govorim - ti se bukvalno vesele pored stratista poput bozicne kolone kroz Potocare.
- Dozer
#2216 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Na osnovu onoga sto napisah iznad - 23 poslijeratne godine (i 3-4 prijeratne) u kojima bar 5x godisnje odem tamo sluzbeno, i jos bar 3x privatno. Na osnovu toga sto tamo poznajem desetine obicnih ljudi, i sto vrlo dobro znam sta pricaju, kako zive, sta rade.
Identicno kao i kod nas, zar ne...?Biraju koga biraju, drzavne institucije i SPC stite i rehabilitiraju zlocince, za javno mijenje kojem se servira zvanicna "historija" zlocina, ili nije bilo, ili su "osveta" zbog onih pocinjenim nas Srbima. Nigdje protesta nist, knjiga spala na "Zene u crnom" i Sonju Biserko koje su za vecinu izdajnici srpstva. Za one u Mordoru da ne govorim - ti se bukvalno vesele pored stratista poput bozicne kolone kroz Potocare.Jedini protest protiv divljastva dolazi od Susnice i Bursaca, ostali ili podrzavaju, ili sute, de bolan.
Ali, ne, nije to tako "za vecinu" kako ti mislis. Tacnije je reci da vecinu boli qrac za te fasisticke politike, isto kao i ovdje, uostalom.
To generalno jeste problem jer se onda ostavlja sav prostor upravo tim i takvim politikama i ljudima da vladaju, ali daleko je to od toga da ih vecina podrzava. I kod njih na izbore izadje 50-ak %, kao i kod nas, a nesto ne vidim da i od toga 100% glasa za ove hajvane... Cak ni 50%, pa se to onda svede na nekih 20-25% od ukupnog birackog tijela. Isto kao i kod nas.
Upali auto, slobodno otidji malo. Nece ti niko nista, vjeruj mi. Upoznaj malo ljude, vidi kako se tamo zivi, sta ljudi generalno pricaju (nigdje na ulici neces cuti ove price za koje ti mislis da ih tamo svi redom pricaju, cak ni ako ljudi ne znaju ni ko si, ni sta si). A kad cuju ko si, sta si i odakle si, onda ce te u 99% slucajeva i castiti. Nevjerovatno izgleda, ali je tako. A, ako i krenes u pricu o ratu, cuces ih kako hebu majku kroz majku i Milosevicu i svemu sto je uradio. Rijetki su oni koji tu samo sute, a po cemu onda vidis i sta misle.
Last edited by Dozer on 28/01/2020 16:05, edited 3 times in total.
-
John Cleese
#2217 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Evo, predlazem da, u duhu sveprisutnog papanskog aktivizma, pokusamo naci kakav zgodan akronim (nema veze ima li vec kakvo drugo znacenje, makar bilo i suprotno od onog sto bi nama trebalo).Bloo wrote: ↑28/01/2020 13:28Pa u cilju boljeg razumijevanja uvedi stalne izraze "normalni Srbi" i "nacionalisticki Srbi" u diskurs.
Lakše je pratiti.
A ne kad se piše Srbi ovo, Srbi ono...ne znam na koje Srbe misliš - generalno sve Srbe ili "nacionalisticke Srbe".
Normalni Srbi - NSR
Nacionalisticki Srbi - ljudi, sta je ovo... opet NSR
- Bloo
- Globalna šefica
#2218 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Omg...dodas BI i dobijes ...John Cleese wrote: ↑28/01/2020 16:02Evo, predlazem da, u duhu sveprisutnog papanskog aktivizma, pokusamo naci kakav zgodan akronim (nema veze ima li vec kakvo drugo znacenje, makar bilo i suprotno od onog sto bi nama trebalo).
Normalni Srbi - NSR
Nacionalisticki Srbi - ljudi, sta je ovo... opet NSR![]()
-
John Cleese
- Hank Paldum
#2220 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Jesam, pardon. Diskutovao sam sinoć sa General Warom, razlog je što slično pišete i zastupate iste stavove. Siguran sam da i ti kao i on imate neki BH patriotski alibi pa vam se može tako pisati.Bodkin wrote: ↑28/01/2020 15:09Mislim da si me pomijesao sa nekim. Ja to nikad nisam napisao.Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 14:32Razmišljam kada bi neki Bošnjak to napisao ovdje šta bi bilo![]()
Ali ti si se obezbjedio ovdje ponavljanjem da si Bosanac i da si bio u ARBiH pa si obezbjedio sebi status da možeš hinjski od teme do teme kroz osmijeh provlačiti "Svi su Bošnjaci fašiste i mrze sve Srbe". Zvuči fašisticki ali si do sada ponovio 50 puta da si bio u ARBiH pa ti se može![]()
A nisam ni napisao da su svi bosnjaci fasisti niti da svi bosnjaci mrze srbe.
Ti mrzis srbe. To je vidljivo. To te ne cini fasistom naravno
To sto ti pišes je fašizam, naravno tvoje pravo ali ne možeš osuđivati nekoga a onda raditi iste stvari. Da napadaš nekoga jer u tvojim očima smatra da su svi Srbi nacionalisti i mrze Bošnjake a sa druge strane imaš stav "Što će se džaba truditi da razdvaja kada poštenih Srba ima manje od Bosanaca na popisu". Znači što će Bošnjaci razdvajati poštene od nepoštenih jer su svi nacionalisti i mrze Srbe. Ponašaš se isto kao oni koje kritikuješ
- BHCluster
#2221 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Aha, pa kakav je to oportunizam ako uzimas prostor kod medija ima takvu uredjivacku politiku? Nema smisla...
- Hank Paldum
#2222 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Pa ako ćeš naći Srbina da nije nacionalista, od njih 10 su 9 iz Srbije a 1 iz BH entiteta zvanog rsDozer wrote: ↑28/01/2020 15:13 I ja takodjer, svake godine po vise puta i po vise dana, i tako vec 23 poslijeratne godine. Ali sam i u Skoplju, i Zagrebu, i Podgorici, i Tirani, i Ljubljani, ukljucujuci i razna druga mjesta u svim tim zemljama, kao i jos gomilu drugih gradova u drugim zemljama.
- LBVIEW
#2223 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Identicno, al' u kurcu.Dozer wrote: ↑28/01/2020 15:59Na osnovu onoga sto napisah iznad - 23 poslijeratne godine (i 3-4 prijeratne) u kojima bar 5x godisnje odem tamo sluzbeno, i jos bar 3x privatno. Na osnovu toga sto tamo poznajem desetine obicnih ljudi, i sto vrlo dobro znam sta pricaju, kako zive, sta rade.
Identicno kao i kod nas, zar ne...?Biraju koga biraju, drzavne institucije i SPC stite i rehabilitiraju zlocince, za javno mijenje kojem se servira zvanicna "historija" zlocina, ili nije bilo, ili su "osveta" zbog onih pocinjenim nas Srbima. Nigdje protesta nist, knjiga spala na "Zene u crnom" i Sonju Biserko koje su za vecinu izdajnici srpstva. Za one u Mordoru da ne govorim - ti se bukvalno vesele pored stratista poput bozicne kolone kroz Potocare.Jedini protest protiv divljastva dolazi od Susnice i Bursaca, ostali ili podrzavaju, ili sute, de bolan.
Ali, ne, nije to tako "za vecinu" kako ti mislis. Tacnije je reci da vecinu boli qrac za te fasisticke politike, isto kao i ovdje, uostalom.
To generalno jeste problem jer se onda ostavlja sav prostor upravo tim i takvim politikama i ljudima da vladaju, ali daleko je to od toga da ih vecina podrzava. I kod njih na izbore izadje 50-ak %, kao i kod nas, a nesto ne vidim da i od toga 100% glasa za ove hajvane... Cak ni 50%, pa se to onda svede na nekih 20-25% od ukupnog birackog tijela. Isto kao i kod nas.
Upali auto, slobodno otidji malo. Nece ti niko nista, vjeruj mi. Upoznaj malo ljude, vidi kako se tamo zivi, sta ljudi generalno pricaju (nigdje na ulici neces cuti ove price za koje ti mislis da ih tamo svi redom pricaju, cak ni ako ljudi ne znaju ni ko si, ni sta si). A kad cuju ko si, sta si i odakle si, onda ce te u 99% slucajeva i castiti. Nevjerovatno izgleda, ali je tako. A, ako i krenes u pricu o ratu, cuces ih kako hebu majku kroz majku i Milosevicu i svemu sto je uradio. Rijetki su oni koji tu samo sute, a po cemu onda vidis i sta misle.
Samo ti svoj posao, pokazali su oni sta i kako.
A Milosevicu jebu mater jer nije uspio uraditi sto im je obecao.
-
John Cleese
#2224 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
U Federaciji ih, dakle, nema koji se tako pisu, a da nisu nacionalisti?Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 16:15 Pa ako ćeš naći Srbina da nije nacionalista, od njih 10 su 9 iz Srbije a 1 iz BH entiteta zvanog rs
Situacija na terenu je onda i gora nego sto bi covjek mogao pomisliti.
- Hank Paldum
#2225 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Davao je Bakir intervjue za RTRS, Radončić još češće, bio je ja mislim i Emir Hadžihafizbegović gost jednom, u predizbornoj su bili spotovi od Hadžikadića pa čak i SDA. Razlika je što su oni promovisali sebe, bošnjački narod i pro-BiH viziju države, znači nikakva razlika od priče koju pričaju u Federaciji i gledaju tu televiziju kao još jedan BH medij što bi trebao biti cilj svakog ko gleda BH u svojim granicama i ne pravi razliku između Zenice i Zvornika, još je plus ako neko u tom entitetu promoviše bilo šta iz Federacije jer se onda spajaju 2 entiteta i imamo istu atmosferu na čitavoj BiH.piupiu wrote: ↑28/01/2020 14:46Pa ja ti lijepo kažem - oportunizam, morali su neki mediji objaviti da je ona ugrožena od 'islamista' da bi dobila materijalnu i ostalu podršku izvana. Tako ja mislim. Pitala sam te je l' bi i Bakir trebao RTRS-u spustiti slušalicu, umjesto što im (opet kažem, rijetko) daje intervjue? Lično ne bih davala intervjue nikome za koga mislim da bi od istih pravio nacionalističku propagandu.Hank Paldum wrote: ↑28/01/2020 14:11 "Zbogom Bosno, zbogom nacionalisti, zbogom SDA mafijo" je bio jedan od njenih statusa. Neko ko je protiv nacionalizma u našem društvu trebao bi izbjegavati SAFF, vijesti ummeta, poskok, RTRS, u regiji kurir blic, happy tv. Nismo ni Lejla ni ti ni ja tek došli na ovaj svijet pa da ne znamo kakvu propagandu vode određeni kanali, kako je šta nastalo, ko je u čijoj službi. Nije poenta da li bi ko kontaktirao koga nego se nekim medijima može spustiti slušalica, otkazati razgovor itd.
Drugo je nešto kao u slučaju Lejle gdje se odmah primjete zle namjere. Da Bakira npr. nisu nikada zvali pa ga zovnu prvi put kada se on okrene protiv ARBiH onda je svima kasno zašto ga zovu, da laže opi ocrnji našu Armiju. To je razlika između Lejle i ostalih RTRS gostiju