Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Hafis

#37876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

zrakomlat wrote: 19/01/2020 17:35
Pustite šuplje, znate i vi dobro kako to ide (a ne kažem da nema toga i kod njih). Ispali se Jozo u Njemačku s obitelji a ostavi osobne susjedu Mati koji sasvim normalno glasuje za sve njih jer mu omogući predsjednik na glasačkom mjestu, član adezea.
A boli me qrc za SDA. Nisu ništa bolji za mene u Hercegovini od HDZ. I te krađe nebi mogli jedni bez drugih .
Pa isto govorimo:
Pustite šuplje, znate i vi dobro kako to ide (a ne kažem da nema toga i kod njih). Ispali se Hamo u Njemačku s obitelji a ostavi osobne susjedu Mehi koji sasvim normalno glasuje za sve njih jer mu omogući predsjednik na glasačkom mjestu, član SDA.
Hafis

#37877 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Styling wrote: 19/01/2020 17:38 [
Popis 2013
Bosnjaci
1.769.592 (50,1 %)
Hrvati
544.780 (15,4 %)
Srbi
1.086.733 (30,8 %)
Ostali
130.054 (3,7 %)

Mozda sam Ostale pripisLa Bosnjacima, ali to ne mijenja u odnosu na tabeli nista.
Eh, četiri centimetra su puno, glava boli od njih, a ne četiri postotka.
Nije isto 50 i 54. Ogromna je to razlika.
zrakomlat

#37878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Hafis wrote: 19/01/2020 17:46
zrakomlat wrote: 19/01/2020 17:35
Pustite šuplje, znate i vi dobro kako to ide (a ne kažem da nema toga i kod njih). Ispali se Jozo u Njemačku s obitelji a ostavi osobne susjedu Mati koji sasvim normalno glasuje za sve njih jer mu omogući predsjednik na glasačkom mjestu, član adezea.
A boli me qrc za SDA. Nisu ništa bolji za mene u Hercegovini od HDZ. I te krađe nebi mogli jedni bez drugih .
Pa isto govorimo:
Pustite šuplje, znate i vi dobro kako to ide (a ne kažem da nema toga i kod njih). Ispali se Hamo u Njemačku s obitelji a ostavi osobne susjedu Mehi koji sasvim normalno glasuje za sve njih jer mu omogući predsjednik na glasačkom mjestu, član SDA.
Ni slično ne govorimo moj Hafa. Ne sporim ja da poštene Bošnje kradu na izborima. Krade se i spletkari itekako između baketa, konakovica, fahre ili fude iz zenice.

Al kad HDZ krade, oštećena strana su uglavnom Bošnjaci kao narod u sredinama gdje su lapo-lapo otprilike. A ni zaštitnici Bošnjaka sa sjedištem u republici Sarajevo se nešto plaho ne bihuzure na sve to.

Ma znaš ti to sve, makar tebi ne trebam objašnjavati.
Styling

#37879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Hafis wrote: 19/01/2020 17:44
Styling wrote: 19/01/2020 17:32 [

Itekako. Pod jedan, to pokazuje majorizaciju Bosnjaka kao predominantnog naroda u BIH i povlaci pitanje potrebe za promjenom ustava.
Aha. Znači omjer sudjelovanja Bošnjaka u ukupnom stanovništvu i omjer jihovog sudjelovanja u vlasti nije ujednačen.
Postavlja se pitanje pojma ''vlast''. Misliš li da bi te postotke trebalo nekako usuglasiti i u zakonodavnoj, izvršnoj ali i predsjedničkoj vlasti?
Upravo sam gore naveo primjer predsjedništva prema takvoj ideji: zašto bi imali samo jednog člana predsjedništva kada čine natpolovičnu većinu stanovništva.
Drugo, namece se potreba zai uvodjenje mehanizma da se ne moze desiti da u tri zupanije Srbi nisu konstitutivni, niti imaju pravo na svoj jezik i pismo.
Pomiješala si ta dva pojma. Slažem se da se taj proces uvođenja konstitutivnosti Srba u preostale tri županije mora okončati (a i okončat će se brže nego što mislimo).
A drugo, što se tiče prava na jezik i pismo, to je u Federaciji svugdje bar-bare, osim u Drvaru, Grahovu i glamoču. U nas HNŽ-u postoji par odjela pri nekim osnovnim školama gdje je to omogućeno navedenoj djeci, a ne znam sad kakvo je stanje u drugim županijama. Pa nemaš ni u Sarajevu niti jedne osnovne škole koja ima program na hrvatskom jeziku (osim onih fola s BSH jeziom i slično, a ne još da im omoguće ekavicu i ćirilicu.

U stvari, hajdemo se mi držati raspodjele vlasti, nećemo ovo s školama nikad riješiti.
Zasto da izbjegavamo temu o skolama. Je li zato sto Srpski jezik i cirilica nisu ravnopravni u tri zupanije pa bas i nemas argumenata za neku diskusiju na ovom polju. U KS gdje ja zivim sva tri jezika su ravnopravna i oba pisma, pa djeca biraju na kojem jeziku ce u iti, a pismo se mijenja svake sedmice ili dvije. Pored toga imamo cak i skolu koja radi iskljucivo po hrvatskom planu i programu iniko nema problem s tim.
Styling

#37880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Hafis wrote: 19/01/2020 17:48
Styling wrote: 19/01/2020 17:38 [
Popis 2013
Bosnjaci
1.769.592 (50,1 %)
Hrvati
544.780 (15,4 %)
Srbi
1.086.733 (30,8 %)
Ostali
130.054 (3,7 %)

Mozda sam Ostale pripisLa Bosnjacima, ali to ne mijenja u odnosu na tabeli nista.
Eh, četiri centimetra su puno, glava boli od njih, a ne četiri postotka.
Nije isto 50 i 54. Ogromna je to razlika.
To u odnosu spram druga dva konstitutivna naroda nista ne mijenja. Drasticna je razlika u postotcima.

Misli da je danas omjer jos veci, nekon 6 godina iseljavanja, primarno iz Zapadne Hercegovine.
Kolinda

#37881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ono se našlo buniti kako raspodjela vlasti nije poštena a na 50,1% Bošnjaka u predsjedništvu zauzimaju 66,66%, de mi sad slikovito, plastično, pisano pojasnite kako ovo????? Gdje su Hrvati???? Ko Hrvate zastupa. Ako netko kaže Željko, onda i ja kažem da ovih 50,1% zastupa Čović, ta nećemo valjda krvna zrnca brojiti 8-)
Maraschino

#37882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Kolinda wrote: 19/01/2020 18:42 Ono se našlo buniti kako raspodjela vlasti nije poštena a na 50,1% Bošnjaka u predsjedništvu zauzimaju 66,66%, de mi sad slikovito, plastično, pisano pojasnite kako ovo????? Gdje su Hrvati???? Ko Hrvate zastupa. Ako netko kaže Željko, onda i ja kažem da ovih 50,1% zastupa Čović, ta nećemo valjda krvna zrnca brojiti 8-)
Nije valjda da vam Zeljko ne odgovara?
Loki2k9

#37883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Loki2k9 »

Maraschino wrote: 19/01/2020 19:08
Kolinda wrote: 19/01/2020 18:42 Ono se našlo buniti kako raspodjela vlasti nije poštena a na 50,1% Bošnjaka u predsjedništvu zauzimaju 66,66%, de mi sad slikovito, plastično, pisano pojasnite kako ovo????? Gdje su Hrvati???? Ko Hrvate zastupa. Ako netko kaže Željko, onda i ja kažem da ovih 50,1% zastupa Čović, ta nećemo valjda krvna zrnca brojiti 8-)
A odgovara im Čović s kojim bi Serbi imali 66,66% udjela u Predsjedništvu... Hmm :-?
Kolinda

#37884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Maraschino wrote: 19/01/2020 19:08
Neka našeg Željka Bog mu dao zdravlje...ko će drugi razvaliti ovu državu ako on neće...
Loki2k9

#37885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Loki2k9 »

Ovo slušamo od 2006., mayko drooga.
Hafis

#37886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Styling wrote: 19/01/2020 18:11
Zasto da izbjegavamo temu o skolama. Je li zato sto Srpski jezik i cirilica nisu ravnopravni u tri zupanije pa bas i nemas argumenata za neku diskusiju na ovom polju. U KS gdje ja zivim sva tri jezika su ravnopravna i oba pisma, pa djeca biraju na kojem jeziku ce u iti, a pismo se mijenja svake sedmice ili dvije. Pored toga imamo cak i skolu koja radi iskljucivo po hrvatskom planu i programu iniko nema problem s tim.
A kako ti s teme na temu. Čas vlast, čas škola.
U KS gdje ja zivim sva tri jezika su ravnopravna i oba pisma, pa djeca biraju na kojem jeziku ce učiti
Pa nisam ti ja Hans iz OHR-a da padam na te ublehe.
Ne misliš valjda mi to možeš prodati.
Znači otac malog Strahinje s Vratnika dođe u OŠ Osnovna škola "Hamdija Kreševljaković" izabere svom djetetu srpski jezik i ćirilicu - pošto ti reče ''da djeca biraju''.
Kad tamo ne lezi vraže. Nigdje krštene duše za lijeka, a ne još Srbina.
Image

Adisa, Selma i Dženeta predavaju sva tri jezika, samo naruči koji ćeš.
Pa koji je to fakultet kada stekneš takvu diplomu da si ekspert za tri jezika.

i nešto ne vidim druge religijske predmete osim Islamske vjeronauke, ako ćemo već raspravljati o konstitutivnosti. Ili možda teta Amela po potrebi predaje sve tri glavne.
armin071

#37887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by armin071 »

Znači mora biti kršten obavezno i srbin da bi mogao predavati srpski jezik. Pa tačno da čovjek poželi da se ispali na mjesec da ne djeliš ni planetu sa ovakvim “intelektualcima”.... :run:
Styling

#37888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Hafis wrote: 19/01/2020 19:33
Styling wrote: 19/01/2020 18:11
A kako ti s teme na temu. Čas vlast, čas škola.
U KS gdje ja zivim sva tri jezika su ravnopravna i oba pisma, pa djeca biraju na kojem jeziku ce učiti
Pa nisam ti ja Hans iz OHR-a da padam na te ublehe.
Ne misliš valjda mi to možeš prodati.
Znači otac malog Strahinje s Vratnika dođe u OŠ Osnovna škola "Hamdija Kreševljaković" izabere svom djetetu srpski jezik i ćirilicu - pošto ti reče ''da djeca biraju''.
Kad tamo ne lezi vraže. Nigdje krštene duše za lijeka, a ne još Srbina.
Image

Adisa, Selma i Dženeta predavaju sva tri jezika, samo naruči koji ćeš.
Pa koji je to fakultet kada stekneš takvu diplomu da si ekspert za tri jezika.
Naravno da Strahinja ima pravo. To mu garantuje kantonalni zakon o obrazovanju. Na pocetkh godine svako dijete se izjasni koji jezik zeli da uci a pismo uce svi ravnopravno. Naravno da je ovo vama u HNZ tesko i zamisliti jer dole pojam jednakopravnosti u obrazovanju ne postoji.

Ako se odluci za pravoslavnu vjeronauku mora se pronaci nacin da mu se to omoguci. Ako dijete nece na vjeronauku postoji drugi predmet za tu djecu. Open your mind. Zamisli, postoji mjesto u ovoj drzavi gdje su sva djeca ravnopravna.
Last edited by Styling on 19/01/2020 19:42, edited 1 time in total.
Sanjarko

#37889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Nece nama neke/i B.. predavat. [Dodo II]
zrakomlat

#37890 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Članovi predsjedništva zastupaju sve stanovnike BiH. Pa tako npr Dodik zastupa i mene i tebe (ako si uopšte u BiH), kad je njegov red, iako nismo glasali za njega. Isto tako nas zastupa i Željko a nismo glasali za njega ni ja ni ti. A isto tako i Šefik, iako nismo glasali za njega ni ja ni ti. (Ovo sve za tebe pretpostavljam, ja nisam glasao ni za jednoga iz Predsjedništva, možda ti i jesi)

Nemoguće da ti to treba objašnjavati, bezveze trolaš :)
Maraschino

#37891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Ovo skola u Cazinu?
Kolinda

#37892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

zrakomlat wrote: 19/01/2020 19:40
Članovi predsjedništva zastupaju sve stanovnike BiH. Pa tako npr Dodik zastupa i mene i tebe (ako si uopšte u BiH), kad je njegov red, iako nismo glasali za njega. Isto tako nas zastupa i Željko a nismo glasali za njega ni ja ni ti. A isto tako i Šefik, iako nismo glasali za njega ni ja ni ti. (Ovo sve za tebe pretpostavljam, ja nisam glasao ni za jednoga iz Predsjedništva, možda ti i jesi)

Kad bi bilo tako onda bi Dodik npr.ako se ne slaže sa nekom odlukom protivljenje poslao u bilo koji klub Doma naroda ali nije tako pa on jedino takvo nešto može uputiti u Narodu skupštinu RSa a Džaferović u klub Bošnjaka dok Komšić na njegovu žalost se ne može nikome obratiti.
Hafis

#37893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Sanjarko wrote: 19/01/2020 19:39 Nece nama neke/i B.. predavat. [Dodo II]
Jebo te takva konstitutivnost Srba u KS kada niti jednog jedinog nema uposlenog u javnoj školi.
Pa barem da su jednog gurnuli u predmet Srpski jezik i književnost. Jest da ne bi bilo đaka i da bi besposlen sjedio, ali nekako bi imalo svoju simboliku.

Sad ti opleli o Čoviću, aluminiju, Praljku, UZP-u i vinogradarstvu i uzgoju žilavke u broćanskoj regiji, s posebnim osvrtom na Međugorje.
The 51st State

#37894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

Zna covic, znaju i ovi u forumasi da ne mogu dobiti to sto traze ali insistiraju iz i njima nejasnih razloga.
Hafis

#37895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Styling wrote: 19/01/2020 19:39

Naravno da Strahinja ima pravo. To mu garantuje kantonalni zakon o obrazovanju. Na pocetkh godine svako dijete se izjasni koji jezik zeli da uci a pismo uce svi ravnopravno. Naravno da je ovo vama u HNZ tesko i zamisliti jer dole pojam jednakopravnosti u obrazovanju ne postoji.

Ako se odluci za pravoslavnu vjeronauku mora se pronaci nacin da mu se to omoguci. Ako dijete nece na vjeronauku postoji drugi predmet za tu djecu. Open your mind. Zamisli, postoji mjesto u ovoj drzavi gdje su sva djeca ravnopravna.
U stvari, ovo je za tebe:
Jebo te takva konstitutivnost Srba u KS kada niti jednog jedinog nema uposlenog u javnoj školi.
Pa barem da su jednog gurnuli u predmet Srpski jezik i književnost. Jest da ne bi bilo đaka i da bi besposlen sjedio, ali nekako bi imalo svoju simboliku.
zrakomlat

#37896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by zrakomlat »

Kolinda wrote: 19/01/2020 19:45
zrakomlat wrote: 19/01/2020 19:40

Kad bi bilo tako onda bi Dodik npr.ako se ne slaže sa nekom odlukom protivljenje poslao u bilo koji klub Doma naroda ali nije tako pa on jedino takvo nešto može uputiti u Narodu skupštinu RSa a Džaferović u klub Bošnjaka dok Komšić na njegovu žalost se ne može nikome obratiti.
Majstore, oni predstavljaju sve stanovnike Bosne i Hercegovine. Kad neki od njih ode negdje vani na neki sastanak ili slično on je naveden kao predsjednik predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sad su ova trojica a nekad je bio i ivo miro jovic i radmanovic i bake itd. Tako je kako je. Ne odgovara ni meni al tako je. Ja bih volio da je jedan predsjednik pa nebitno iz kojeg naroda dolazi, ako ce raditi u interesu svih stanovnika i države. Doći će nekad i to.
BHCluster

#37897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Kolinda wrote: 19/01/2020 19:45 Kad bi bilo tako onda bi Dodik npr.ako se ne slaže sa nekom odlukom protivljenje poslao u bilo koji klub Doma naroda ali nije tako pa on jedino takvo nešto može uputiti u Narodu skupštinu RSa a Džaferović u klub Bošnjaka dok Komšić na njegovu žalost se ne može nikome obratiti.
Svaka ti ko iz Evanđelja! Medjutim...

Image
Styling

#37898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Hafis wrote: 19/01/2020 19:49
Styling wrote: 19/01/2020 19:39

U stvari, ovo je za tebe:
Pametuj nekome drugom, kada nemas nista smisleno napisati.
Bloo
Globalna šefica

#37899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bloo »

Maraschino wrote: 19/01/2020 19:42 Ovo skola u Cazinu?
Mislim da je skola i Sa. Ova sto je naveo Hafis.

http://www.oshk.edu.ba/bs/o_skoli/txt.p ... soblje.php
Sanjarko

#37900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Hafis wrote: 19/01/2020 19:47
Sanjarko wrote: 19/01/2020 19:39 Nece nama neke/i B.. predavat. [Dodo II]

Sad ti opleli o Čoviću, aluminiju, Praljku, UZP-u i vinogradarstvu i uzgoju žilavke u broćanskoj regiji, s posebnim osvrtom na Međugorje.
Kako nema. Meni predavala u srednjoj skoli Hrvatica, ne tako davno. Davno u osnovnoj Srpkinja. Dan danas po fakultetima i skolama predaju mnogi koji su neke druge nacionalnosti ne samo ovo dvije nabrojane nego i drugih nekih. Istina malo ih je ali ih ima. A sto ih ima malo uposlenih jer ih ima malo a i ono sto ih ima ili je staro ili je nekvalifikovano za te poslove.

Pisao sam ti davno i o tome smo davno raspravljali, cak smo se slozili u nekim stvarima davno.

Previse ti je *Hafize* ista matrica ponasanja i velike su ti oci, a znas sta se kaze u cemu su velike oci.

PS. Valjda znas ko je kakav vec. Dugo si ovdje na ovom forumu da si to trebao skontati dosad.
Post Reply