Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Kolinda

#6851 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 21/01/2020 19:55
Kolinda wrote: 21/01/2020 16:24
Hafis wrote: 21/01/2020 15:36 Nešto kontam da se aktivno uključim u ''Fejzić koncept''.

Lijepo se prijavim adresom u ŠB, izjasnim kao Bošnjak za izbore 2020, i htio ne htio ne gine mi klub Bošnjaka u Dom naroda u FBiH....dosta mi 50 glasova.
I zamisli drame, budem onaj ključni jezičak, k'o Pleho u KS, između proBih Bošnjaka i probošnjačkih Bošnjaka, ili već kako to gore dijele.

Jebi ti to, ima ovaj ''Fejzić koncept'' i svojih prednosti i ne brani ga Bakir, u stvari sva ekipa tek tako.
Uvaženi a nadasve poštovani kolega, već sam vas upozorio da je ovaj patent u ZHŽ ®, riskirate tužbu.
Uvaženi kolega, iskreno se ispričavam se na ovoj mojoj upadici, ali izazov je doista prevelik. Radi se ipak o nekih cca 200 000 KM u četvorogodišnjem mandatu, plus dodatne sheme kroz honorare u raznoraznim komisijama, odvojeni život, troškovi putovanja i ostale šuplje špice.
A da ne govorimo o mogućnosti beskonačnog dugogodišnjeg ponavljanja tih ciklusa, jer životna dob nije ograničavajući čimbenik za takovu funkciju.
Ako se može naš Željkec zalagati za koncept Nenadić, pa valjda i ja mogu za koncept Fejzić, što je također multietnički gest :)
Uvaženi a nadasve poštovani kolega, ® kraj...pare su pare, nemaju ni vjere ni nacije :lol:
Novak20

#6852 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:36 Nešto kontam da se aktivno uključim u ''Fejzić koncept''.

Lijepo se prijavim adresom u ŠB, izjasnim kao Bošnjak za izbore 2020, i htio ne htio ne gine mi klub Bošnjaka u Dom naroda u FBiH....dosta mi 50 glasova.
I zamisli drame, budem onaj ključni jezičak, k'o Pleho u KS, između proBih Bošnjaka i probošnjačkih Bošnjaka, ili već kako to gore dijele.

Jebi ti to, ima ovaj ''Fejzić koncept'' i svojih prednosti i ne brani ga Bakir, u stvari sva ekipa tek tako.
Bolje bi bilo da se za DN izjasniš kao Srbin. Može i kao "Južni Srbin". :lol:

Dodikovi i "Južni Srbi" bi uvijek imali većinu u tom klubu DN F BiH pa se možda ne bi puhalo u fanfare 2022.
spreca

#6853 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Vidi sto je od ovog sunca pod kamenom ugrijalo pa ih sunce izmamilo :lol: .....Fejzic?....slabo vas nesto matematika....ima nas toliko da mozemo pokriti istocno i juzno srpska mjesta :mrgreen:.....Hafize ako te i izaberu ,valja preci na onu stranu starog mosta a i u Teheran ponekad dolaziti,to tvoje srce nebi izdrzalo ili te vise iz Te'erana nebi mogli istjerat, i za reisa bi se ti kandidovo za sholdi :lol:
notsure

#6854 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by notsure »

Image

Jesam li paranoičan ili je ovaj logo stilizovana svastika?

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... h/9875806/
Novak20

#6855 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Inicijali H(rgović) F(ilip).

Paranoičan si.
Bloo
Globalna šefica

#6856 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

malo su nesretno uradeni zavrseci rubni, ali mislim da to nije namjera...pogovoto uzevsi u obzir njegove uzore

gledaj više kao neki metal font :D
Hafis

#6857 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Novak20 wrote: 21/01/2020 23:54

Dodikovi i "Južni Srbi" bi uvijek imali većinu u tom klubu DN F BiH pa se možda ne bi puhalo u fanfare 2022.
Super ideja.
Obojica se kandidiramo u ZHŽ. Kolega Kolinda se izjasni kao Bošnjak a ja kao Srbin, ili može obrnuto - ja se izjasnim kao Srbin a kolega Kolinda kao Bošnjak.
I upadamo obojica u Dom naroda FBiH, dosta je samo da nas bliža rodbina zaokruži na izborima.
Onda bi već bilo malo gušće za te bečke fanfare 2020. koje naša simpatična kolegica Sarafina spominje.
Odluka nije moralna, ali postojeća situacija jednostavno zahtijeva Fejzić koncept.
Kolinda

#6858 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

notsure wrote: 22/01/2020 08:40 Image

Jesam li paranoičan ili je ovaj logo stilizovana svastika?

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... h/9875806/
Fašista FH :lol: , nek promjeni ime i prezime :lol: jer mu inicijali bacaju na svastiku :lol:
SaraFina

#6859 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote: 22/01/2020 09:09
Novak20 wrote: 21/01/2020 23:54

Super ideja.
Obojica se kandidiramo u ZHŽ. Kolega Kolinda se izjasni kao Bošnjak a ja kao Srbin, ili može obrnuto - ja se izjasnim kao Srbin a kolega Kolinda kao Bošnjak.
I upadamo obojica u Dom naroda FBiH, dosta je samo da nas bliža rodbina zaokruži na izborima.
Onda bi već bilo malo gušće za te bečke fanfare 2020. koje naša simpatična kolegica Sarafina spominje.
Odluka nije moralna, ali postojeća situacija jednostavno zahtijeva Fejzić koncept.

2022. Ne 2020. :D ali...
Nič od toga 'lEpi'. Zaoriće se fanfare sa zidina i HDZ će otići na smetljište gdje mu je i mjesto :D
DN FBiH popuniće Hrvati i građanska opcija zamijeniće opciju opstrukcija, ucjena i malverzacija. Zauvjek!
Škobo Habu

#6860 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

piupiu wrote: 21/01/2020 17:28
Pa nije mi ovaj tekst baš reprezentativan, malo hercegovačke satire u Feralovom stilu, prema nekome koga ne smatraju svojim predstavnikom, nego predstavnikom Bošnjaka. Mislim da bi mu mnogo gore sad ovdje napisali kao o 'lažnom Valteru', da je raji do smijeha.

Ah, da, i pominje se Herceg-Bosna. Hrvatima u Hercegovini je HB, pretpostavljam, dio folklora (ne samo političkog folklora iz 1990ih i svega što uz to ide), nego šireg folklora, čim joj je i Musa Ćazim Ćatić hvalospjeve pisao? Meni je to ime Herceg-Bosna jako lijepo, samo da nema konotacije kakve danas ima. Ne znam, nisam baš pretjerano osjetljiva na ovu vrstu satire. Ili ne kontam?
Ako te baš intresuje tadašnji Martinin stil i način razmišljanja - imaš na Herceg-Bosni.org cijelu temu o tome.

Poskokovci su, na samim svojim počecima, važili za neku progresivnu hercegovačku raju koja je bila na anti-HDZ fonu, pa su tako onomad sarajevski mediji tipa "Dana", davali prostora Martini i sličnim jedno vrijeme, no, nakon onoga izbora Komšića u Presjedništvo BiH, tamo negdje krajem 2010 -ih, tadašnja škvadra, skupa sa Raspudićem i sličnim, pravi zaokret u desno.
Stavljaju uređivačku politiku Poskoka u službu HDZ politike, uglavnom baveći se pojavom Željka Komšića, saraj-centrizmom i majorizacijom u svakom smislu.

Tako, na primjer, imaš Martinine kolumne u kojima Bošnjake naziva - "mošnjacima". O riječima na račun Sarajeva da ne govorim.
Dobro se sjećam svih tih reakcija na Martinino pisanje u to doba, jer se sve to razvlaćilo po FB grupama i forumima - od sax-a do forum.hr.

No, taj period je trajao neko određeno vrijeme, kasnije će se Martina povući iz svega toga...
SaraFina

#6861 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Sjećam se nekog takmičenja gimnazija u vrijeme kada je Martina vodila onu 'obrazovnu' emisiju na Face TV. :D

I došla gimnazija iz Širokog na debatu u Sarajevo. Sarajevski gimnazijalci su ih uzeli. Martina ušla na HB s nickom Grude_78. Nikad više izlijevanja žuči nisam vidjela po djeci od odrasle osobe kao tada.
Bukvalno ženi pjena na usta curila ja mislim. Nema koje pogrde nije osula. Kako sarajevska sredina odgaja da u startu postaneš fašistički nastrojen i slične bljuvotine.
A onda oplela po toj širokobriježanskoj djeci. Jer nisu otpor pružili i došli nepripremljeni.
Pa onda djevojčice išle po prodavnicama. Logično.

Stvarno je bilo ogavno to čitati. I na kraju uboga provincijalka opet završi u okrilju tog istog Sarajeva. I pod zaštitom.

Ali prosto joj bilo opet :) mi smo ljudi velike duše.
Novak20

#6862 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Zato nam je diplomacija BiH vrhunska. :lol:
SaraFina

#6863 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Davanje prostora velikobošnjačkoj propagandnoj politici u takvim emisijama je po meni kontraproduktivno

Ne i kad im s druge strane staviš kvalitetnog, rasturajućeg i pripremljenog sugovornika kakav je bio Ljubuški.
O tome ti govorim. Ja sam naprotiv, dala pažnju "ugroženom, hrvatskom" glasu naivno vjerujuć u tu snagu čuvene briške gimnazije koja se nije potrudila da se spremi uopće. A mogli su šutirati što su htjeli. Ali takvo nam je sve. Da ne govorim da su s curama došle djevojke koje uopće nisu ušle u zgradu di se snimala emisija nego su iskoristile prijevoz i otišle u shopping. (??) Ej bolan. Njihove "nvo" kako ih ti zoveš su dječica od 17 godina, ali istrenirana da Bosnu podržavaju i u snu. Ali našoj bitnije popit kavu.

Citat:

Treba početi prvo sa emisijama koje ih uče kulturi dijaloga i poštivanja drugačije mišljenja i prava drugih da ga imaju, jer njima fale osnovni elementi za demokratski dijalog.

Upravo rekoh, vidjet ćeš kako Sarajevo poštuje dijalog kad sugovornik dolazi iz RS-a.
Pred Banjalučanima su bili bubice, mada je s njima bila jedna od turbo-jačih SA gimnazija. No mi se ni tada nećemo zapitati, jel stvarno problem "poklapanja" što ustvari dopuštamo da nas poklapaju đe i ne moraju. 
I nisam ja tu da učim nikoga ničemu. Oni su do ovih godina sami trebali biti naučeni svemu. Sad su samo prikaz sredine kojoj pripadaju. Aplauzi se odnose na ove "što su na krizmi". Ljubušake i Mostarce nitko nije mogao ušutkati, ni pričom, ni aplauzima. Jer su bili ravnopravni i dobri i imali su po 50 svoje raje u publici. Nije sve ni do njih, jebajiga.
Dvije stvari:

- Meni osobno najveći poraz je što mi svemu pa i tome pristupamo „naški“. Imali su temu dva tjedna prije sa pitanjima. Dalo im se sat i po, za priču u kojoj ih nitko ne bi prekidao. Oni poslali prelijepe curice, a toliko plahe (ali o tom ću kasnije).Bio je plaćen bus sa 50 sjedećih mjesta, ali u zadnji tren – ovaj ima krizmu, ovaj svatove, bla, bla. Klasika. A oni s druge strane, tipično, ništa se ne prepušta slučaju – šalje se uigran, najjači tim kao da idu na ratne igre, s njima se radi, njih se priprema za nastup, propaganda koja se godinama taloži ništa ne smije imati mimo svojih ruku i unitariziranog razmišljanja. Naše im točno idu na volej s nekim stvarima o Hrvatskoj, iz kojih se poslije ne znaju iščupati. Sarajlice manifestiraju neviđenu aroganciju. Preslika zemlje u sat vremena.

- Masovne reakcije primam i baš se desilo suprotno od onoga što sam očekivala, jer sam se pravo bojala ove prve emisije zbog naših, nonšalatnih kakve jesu. No, upravo je taj agresivni pristup učinio da su Brižanke na kraju svima izgledale prirode, iskrene i sve su simpatije prikupile na svoju stranu. Mene je sjebala, što reče Junuz, ta ratobornost kod djece. Strahovito su opterećeni, jedni ludim branjenjem Bosne, drugi hrvatskim pitanjem, da oni sa svojih 17 jebenih godina ne znaju pričati o stvarima koje bi trebale sekirati jednu mladost. O ovome ću pisati jedan veliki tekst, a mogla bi se i disertacija uradit. Koji su to psihološki koncepti. No, u svakom slučaju, Ljubuški je zato odigrao perfekciju, sve ovo što Brižani nisu, poentiranje na svim stvarima. Jebga, neke se stvari ne mogu kupiti novcem :)Iduća emisija su Mostarci (lijevi i desni), meni jedna od najdražih, a i Banjalučani su bili izvrsni, gospon SvaroŽe. Zdrao.

Evo postova tih njenih na temi o njoj :)
Last edited by SaraFina on 22/01/2020 09:49, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#6864 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

SaraFina wrote: 22/01/2020 09:34 Martina ušla na HB s nickom Grude_78
Ovo potvrdeno?
Novak20

#6865 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 22/01/2020 09:48
Ovo potvrdeno?
Jeste, kao što sam i ja nekakav "novem" sa HB foruma. :lol:
Last edited by Novak20 on 22/01/2020 09:52, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#6866 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Meni je veći horor sto se djeca koriste za ovakve svrhe.
I što hrpa odraslih ljudi svršava na to kako je "čije" dijete poentiralo nad drugim djetetom.

Još jedan dokaz da je ova zemlja otišla u kurac lijepi.
SaraFina

#6867 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Ovo potvrdeno?
Pa eto ti gore citati. I fino ukucaj forum. Ima tema Martina Mlinarevic Sopta aka Oldskul i na drugoj stranici su ove rasprave o emisiji koju vodila.
Nick grude_78. Milion posto sigurno.
SaraFina

#6868 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 22/01/2020 09:50
Ovo potvrdeno?
Jeste, kao što sam i ja nekakav "novem" sa HB foruma. :lol:
Ono što si postao mogao si samo dobiti od nekog 'dobronamjernog' s foruma HB. Samo si se zajebao jer se ja ni u virtuali ne krijem. Svuda isti nick. Pa tako ni svoje stavove :D
Bloo
Globalna šefica

#6869 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

SaraFina wrote: 22/01/2020 09:56
Ovo potvrdeno?
Pa eto ti gore citati. I fino ukucaj forum. Ima tema Martina Mlinarevic Sopta aka Oldskul i na drugoj stranici su ove rasprave o emisiji koju vodila.
Znaci na forumu je koristila dva nicka?
SaraFina

#6870 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Bloo wrote: 22/01/2020 09:58
SaraFina wrote: 22/01/2020 09:56

Ovo potvrdeno?
Znaci na forumu je koristila dva nicka?
Postala je tad već poznata i onda regitrirala drugi. Pogledaj temu shvatićeš da je ona.
SaraFina

#6871 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Bloo wrote: 22/01/2020 09:52 Meni je veći horor sto se djeca koriste za ovakve svrhe.
I što hrpa odraslih ljudi svršava na to kako je "čije" dijete poentiralo nad drugim djetetom.

Još jedan dokaz da je ova zemlja otišla u kurac lijepi.
Ambasadorica nam je bila malo više "navijački" raspoložena samo :D
Bloo
Globalna šefica

#6872 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Ti, na primjer, mi se činiš kao bošnjačka verzija Martine.
Navijaš i ti, ona za svoje, ti za svoje.

A država i dalje u kurcu.

Ti vanka, a ode i ona.
Fino ste se uhljebile. :mrgreen:

A djecu, djecu ko jebe...samo se uzgajaju nove generacije koje će da mrze, kvalitetnije.
Bloo
Globalna šefica

#6873 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

SaraFina wrote: 22/01/2020 10:00

Postala je tad već poznata i onda regitrirala drugi. Pogledaj temu shvatićeš da je ona.
REgistrovala drugi ali nastavila pisati poznatim stilom da je mogu prepoznati?
Ili je pak potvrdeno putem IP-a?
Novak20

#6874 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 22/01/2020 10:05 Ti, na primjer, mi se činiš kao bošnjačka verzija Martine.
Navijaš i ti, ona za svoje, ti za svoje.

A država i dalje u kurcu.

Ti vanka, a ode i ona.
Fino ste se uhljebile. :mrgreen:

A djecu, djecu ko jebe...samo se uzgajaju nove generacije koje će da mrze, kvalitetnije.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:kakoste:
Novak20

#6875 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Bloo wrote: 22/01/2020 10:06
SaraFina wrote: 22/01/2020 10:00

REgistrovala drugi ali nastavila pisati poznatim stilom da je mogu prepoznati?
Ili je pak potvrdeno putem IP-a?
Tko je šeherezada begovica na Klix forumu ? :D
Post Reply