Challenger_ wrote: ↑21/01/2020 23:56 Kada se pomene kulturni relativizam obično se misli na one obrasce koji oponiraju arhetipovima klasničnih kultura. Mislim da je to fundamentalna greška u pristupu. Relativizam nije ništa drugo do tranzicioni period, kulturalna i vrijednosna tranzicija do uspostave jednog sasvim novog arhetipa, jedne sasvim nove kulture.
Ili, antikulture, anti-arhetipa, iz pespektive do sad poznatog, tradicionalnog.
IRAN
- jeza u ledja
#28726 Re: IRAN
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#28727 Re: IRAN
Uglavnom, želim reći da je tzv. "kulturni relativizam" obična magla koja skriva jedan novi, notorni totalitarni "sistem vrijednosti". Kada se magla digne vidjeće se njihova lica i reference.
- Challenger_
#28728 Re: IRAN
Ono, kao, ismijava. Koji odron od lika. Haha.
- salik79
#28729 Re: IRAN
Istina boli, ha?! Kako sam samo pretpostavljao da ce biti "desni" i uz to "glupan". Pretpostavljam da je i iranski propagandist!?jeza u ledja wrote: ↑22/01/2020 00:08Otprilike jos jedan lik koji prosjecnom Amerikancu zeli otkriti Ameriku.
Malo nervira prica o Trumpu i davanje bilo kakvog ozbiljnog odgovora na to sta je on kao htio, mislio, namjeravao. Ako se vec toliko razumije u uticaj vojno-huskaskog aparata na americku politiku onda mu je to trebalo biti jasno pogotovo bas u slucaju glupana Trumpa.
Inace, lik desno glupan pravi.![]()
Nego (znam da nisi odgledo ova videa kao ni pola stvari koje postavljas), reci tim tvojima sto su ti dostavili link za video - zaboravljaju jednu kljucnu stvar - ovdje se govori o gresci sklanjanja Mossadekha sa vlasti i lamentiranju nad unistenom demokracijom u Iranu. Govori se o islamskoj revoluciji, te danasnjem rezimu kao posljedici toga. To ne znaci da je su revolucija i danasnji rezim dobra stvar za Iran.
To naravno tim tvojim propagandistima obavezno promice u ovakvim diskusijama.![]()
A, tvojim propagandistima i nalogodavcima promice cinjenica da je cak i Jimmy Carter vase drustveno uredjenje opisao kao oligarhiju. Pa, uzivajte i dalje u tome. Ali, imas pravo popisati se na Trumpa! Bravo
Dobro je jedan vrli efendija opisao tu vasu demokraciju sljedecim rijecima: "Ja pisam po vama sa mimbere, ili munare, a i vi imate pravo pisati po meni". Tamam tako i fercera u toj vasoj korporokratskoj oligarhiji.
Last edited by salik79 on 22/01/2020 00:26, edited 1 time in total.
- salik79
#28730 Re: IRAN
Sve vise sam ubijedjen da je upravo on placen za to. Odatle tolika potreba za autoprojekciom. Najlaksi oblik diskreditacije sagovornika/protivnika, koju ameri i cionisti obilno koriste.
- Challenger_
#28731 Re: IRAN
- salik79
#28732 Re: IRAN
Odavno, dobri moj, odavno su pali... Lahku noc!Challenger_ wrote: ↑22/01/2020 00:30Ako je plaćenik, onda su fakat pali ****u za uši.
Laku noć buraz.
_______
- jeza u ledja
#28733 Re: IRAN
Tebe svi ismijavaju, smijesni covjece. Zar nisi to do sad skonto?
- jeza u ledja
#28734 Re: IRAN
Genije, nije “desni”, vec desni. Desno se nalazi na videu. Ponavlja “Aj-ren” umjesto “Iran” iako ga ovaj ispravlja. Na kraju kaze fino “Iran” al onda kaze “Aj-rek”salik79 wrote: ↑22/01/2020 00:22Istina boli, ha?! Kako sam samo pretpostavljao da ce biti "desni" i uz to "glupan". Pretpostavljam da je i iranski propagandist!?jeza u ledja wrote: ↑22/01/2020 00:08Otprilike jos jedan lik koji prosjecnom Amerikancu zeli otkriti Ameriku.
Malo nervira prica o Trumpu i davanje bilo kakvog ozbiljnog odgovora na to sta je on kao htio, mislio, namjeravao. Ako se vec toliko razumije u uticaj vojno-huskaskog aparata na americku politiku onda mu je to trebalo biti jasno pogotovo bas u slucaju glupana Trumpa.
Nego (znam da nisi odgledo ova videa kao ni pola stvari koje postavljas), reci tim tvojima sto su ti dostavili link za video - zaboravljaju jednu kljucnu stvar - ovdje se govori o gresci sklanjanja Mossadekha sa vlasti i lamentiranju nad unistenom demokracijom u Iranu. Govori se o islamskoj revoluciji, te danasnjem rezimu kao posljedici toga. To ne znaci da je su revolucija i danasnji rezim dobra stvar za Iran.
To naravno tim tvojim propagandistima obavezno promice u ovakvim diskusijama.![]()
![]()
A, tvojim propagandistima i nalogodavcima promice cinjenica da je cak i Jimmy Carter vase drustveno uredjenje opisao kao oligarhiju. Pa, uzivajte i dalje u tome. Ali, imas pravo popisati se na Trumpa! Bravo
Dobro je jedan vrli efendija opisao tu vasu demokraciju sljedecim rijecima: "Ja pisam po vama sa mimbere, ili munare, a i vi imate pravo pisati po meni". Tamam tako i fercera u toj vasoj korporokratskoj oligarhiji.
(Nije zbog toga glupan vec sto sw vidi sa se ne razumije puno)
Nisi rekao “a” u vezi mog komentara u vezi karaktera iranskog rezima. Profesor ga takvim naziva. Znaci “a”. Vec skreces s teme.
Sa profesorom se slazem u 90% stvari koje je napisao, samo meni je to sve poznato. Prosjecnom Amerikancu nije. Ja redovno kritikujem americku politiku, za razliku od tebe i Irana.
- jeza u ledja
#28735 Re: IRAN
- MorningStar
#28736 Re: IRAN
Cuj ismijavaju ga - covjek ukljucen u sva politicka desavanja direktne info dobiva iz ovalnog ureda a cak zna i kd generali galame na putina u dumi , covjek drzi politiku u malom prstu , pise cijenjene analize ... iz svojih 50 kvadrata stana i naziva predsjednike najmocnijijh drzava majmunima i slicnojeza u ledja wrote: ↑22/01/2020 01:02Tebe svi ismijavaju, smijesni covjece. Zar nisi to do sad skonto?![]()
- salik79
#28738 Re: IRAN
I tako, od onoga izlaznog Trumpovog pojavljivanja sa svitom i tvrdnje da niko nije ni ubijen, ni povrijedjen u napadima na baze, niti je bilo kakve znacajne stete, do saznanja o razmjerima razaranja baze/a i stidljivog priznanja o desetak povrijedjenih, koji su morali biti izmjesteni na lijecenje, do postepenog rasta broja povrijedjenih, koji su morali biti izmjesteni na lijecenje (samo, ovaj put se brojka povrijedjenih ne ogranicava):
Ovo me tako krasno podsjeca na onaj vic kada je Sulji umrla mati...
Ne mogu a da ne primjetim da su americki teroristi, po svemu sudeci, zaklon nalazili iza "kaktusa".

https://www.washingtonpost.com/national ... agon-says/More U.S. troops leave Iraq for medical treatment after Iranian missile attack, Pentagon says
Ovo me tako krasno podsjeca na onaj vic kada je Sulji umrla mati...
Ne mogu a da ne primjetim da su americki teroristi, po svemu sudeci, zaklon nalazili iza "kaktusa".
Last edited by salik79 on 22/01/2020 07:59, edited 1 time in total.
- salik79
#28739 Re: IRAN
Da li si ti ikada pogledao definiciju "rezima"?! Taj naziv je u upotrebi kod Amera bas kao i "administracija" za vlastiti rezim u drzavi. Gdje je to profesor negativno okarakterisao "rezim"? Gdje je generala Kasima Sulejmanija r.a. nazvao "teroristom", kako ga "administracija" i masmediji vole nazivati? Sta profesor kaze o izborima, do dana danasnjeg, u Iranu? Evo cijeli snimak predavanja, za one koje interesuje (pocinje od 9:52):jeza u ledja wrote: ↑22/01/2020 01:10Genije, nije “desni”, vec desni. Desno se nalazi na videu. Ponavlja “Aj-ren” umjesto “Iran” iako ga ovaj ispravlja. Na kraju kaze fino “Iran” al onda kaze “Aj-rek”salik79 wrote: ↑22/01/2020 00:22Istina boli, ha?! Kako sam samo pretpostavljao da ce biti "desni" i uz to "glupan". Pretpostavljam da je i iranski propagandist!?jeza u ledja wrote: ↑22/01/2020 00:08
Otprilike jos jedan lik koji prosjecnom Amerikancu zeli otkriti Ameriku.
![]()
Dobro je jedan vrli efendija opisao tu vasu demokraciju sljedecim rijecima: "Ja pisam po vama sa mimbere, ili munare, a i vi imate pravo pisati po meni". Tamam tako i fercera u toj vasoj korporokratskoj oligarhiji.![]()
(Nije zbog toga glupan vec sto sw vidi sa se ne razumije puno)
Nisi rekao “a” u vezi mog komentara u vezi karaktera iranskog rezima. Profesor ga takvim naziva. Znaci “a”. Vec skreces s teme.
Sa profesorom se slazem u 90% stvari koje je napisao, samo meni je to sve poznato. Prosjecnom Amerikancu nije. Ja redovno kritikujem americku politiku, za razliku od tebe i Irana.
- salik79
#28740 Re: IRAN
Nemate vi te pare.jeza u ledja wrote: ↑22/01/2020 01:12Kazem ti posalji mi PM, platicemo te vise samo da se vise ne javljas.![]()
- salik79
#28741 Re: IRAN
Intermezzo, speaking about democracy 
- King Theoden
- salik79
#28743 Re: IRAN
Uljuljkani u bajku o demokratiji...ustav, zakoni, ne dozvoljavaju ovakav vid primjene sileKing Theoden wrote: ↑22/01/2020 08:51Pa što se ne brane? Dok im murija odbija bubrege, oni pište nekim pištama![]()
Ovo se desi kada one "dzematlije", po kojima "efendija" sa "minbere"/ "munare" pisa, skontaju da nema nista od njihovog pisanja po "efendiji" dok se ne popnu do njega. A u pokusaju penjanja do njega stoje vjerni "psi" cuvari.
- MorningStar
#28744 Re: IRAN
U iranu kada bi ovakvi protestinse desili (jos okomcijena goriva) i trajali mjesecima sa masovnim blokadama emcesta i sve - mule bi to tenkovima rjesike sa obzirom da ove manje samo automatskim oruzjemKing Theoden wrote: ↑22/01/2020 08:51Pa što se ne brane? Dok im murija odbija bubrege, oni pište nekim pištama![]()
- salik79
#28745 Re: IRAN
Kada bi Francuzi poceli paliti javnu i privatnu imovinu i pucati po snagama reda, a da ne spominjem ranili, ili ubili, nekog policajca, Rotschildovci bi ukljucili i aviaciju u suzbijanje nereda.MorningStar wrote: ↑22/01/2020 09:13U iranu kada bi ovakvi protestinse desili (jos okomcijena goriva) i trajali mjesecima sa masovnim blokadama emcesta i sve - mule bi to tenkovima rjesike sa obzirom da ove manje samo automatskim oruzjemKing Theoden wrote: ↑22/01/2020 08:51Pa što se ne brane? Dok im murija odbija bubrege, oni pište nekim pištama![]()
![]()
- MorningStar
#28746 Re: IRAN
Pale javnu imovinu i privatnu mjesecims , ne pucaju kao sto ne pucaju ni po iranu na policiju ali mate tuku molotovljeve bacaju.. stotine policajaca je ozlijedjeno.salik79 wrote: ↑22/01/2020 09:29Kada bi Francuzi poceli paliti javnu i privatnu imovinu i pucati po snagama reda, a da ne spominjem ranili, ili ubili, nekog policajca, Rotschildovci bi ukljucili i aviaciju u suzbijanje nereda.MorningStar wrote: ↑22/01/2020 09:13U iranu kada bi ovakvi protestinse desili (jos okomcijena goriva) i trajali mjesecima sa masovnim blokadama emcesta i sve - mule bi to tenkovima rjesike sa obzirom da ove manje samo automatskim oruzjemKing Theoden wrote: ↑22/01/2020 08:51
Pa što se ne brane? Dok im murija odbija bubrege, oni pište nekim pištama![]()
![]()
![]()
Samo u tvom ispranom mozgu mozes izjednaciti francuske proteste sa iranskim . Davno je tebi otisla zadnja trunka zdravog razuma
- MorningStar
#28747 Re: IRAN
U demokratiji nije dozvoljena upotreba silesalik79 wrote: ↑22/01/2020 09:08Uljuljkani u bajku o demokratiji...ustav, zakoni, ne dozvoljavaju ovakav vid primjene sileKing Theoden wrote: ↑22/01/2020 08:51Pa što se ne brane? Dok im murija odbija bubrege, oni pište nekim pištama![]()
Idi pozuri iscupaj dlaka iz brada ovih mula dok jos mos
Ovo se desi kada one "dzematlije", po kojima "efendija" sa "minbere"/ "munare" pisa, skontaju da nema nista od njihovog pisanja po "efendiji" dok se ne popnu do njega. A u pokusaju penjanja do njega stoje vjerni "psi" cuvari.
Idi pocupaj dlaka iz brada ovih mula dok jos mozes tj. Dok imaju jos
-
neki
#28748 Re: IRAN
nekad se na ovoj temi moglo naći prelijepih slika iz Irana..
Zadnjih nekoliko godina isključivo laprdanje samozvanih forumskih geopolitičkih stratega..
Zadnjih nekoliko godina isključivo laprdanje samozvanih forumskih geopolitičkih stratega..
- salik79
#28749 Re: IRAN
MorningStar wrote: ↑22/01/2020 09:34Pale javnu imovinu i privatnu mjesecims , ne pucaju kao sto ne pucaju ni po iranu na policiju ali mate tuku molotovljeve bacaju.. stotine policajaca je ozlijedjeno.salik79 wrote: ↑22/01/2020 09:29Kada bi Francuzi poceli paliti javnu i privatnu imovinu i pucati po snagama reda, a da ne spominjem ranili, ili ubili, nekog policajca, Rotschildovci bi ukljucili i aviaciju u suzbijanje nereda.MorningStar wrote: ↑22/01/2020 09:13
U iranu kada bi ovakvi protestinse desili (jos okomcijena goriva) i trajali mjesecima sa masovnim blokadama emcesta i sve - mule bi to tenkovima rjesike sa obzirom da ove manje samo automatskim oruzjem![]()
![]()
Samo u tvom ispranom mozgu mozes izjednaciti francuske proteste sa iranskim . Davno je tebi otisla zadnja trunka zdravog razumasavjetujem mozda posjetu psihologu il nest ...
Laz vam je istina, a istina laz... Na tebe ne zelim vise trositi vrijeme. Vozdra.
- Kikibombona
#28750 Re: IRAN
Vodja iranske teroristicke skupine prijeti da ce iz Bagdada istjerati predsjednika Iraka
Eto kakva je kita od drzave Irak. Nekakav terorista, ako mu se prohtije, moze istjerati predsjednika iz glavnog grada.Head of Security of Iran-backed Hezbollah militias warns Iraqi President
@BarhamSalih
from meeting with
@POTUS
in Davos. Says he’s unwelcome if he does and will be expelled from Baghdad. #Iraq