Zar je sav intelektualni kapacitet SDA bio u jednom covjeku. Jer ovi su glupi k’o noc. Nije vraga da sve sto je pameti bilo Dino odnio sa sobom.Man of steel wrote: ↑17/01/2020 22:34I opet je tolikim kapacitetima neko iz SDA morao doći pa da konačno zatalasa baruštinu.klixoris wrote: ↑17/01/2020 14:13 Ali sada tacno vidis razliku u intelektualnim kapacitetima i generalno obrazovanosti izmedju 2 struje...
SDA svita nepismena, guraju ko ovnovi na silu, "hoces da proooodjem kroz tebe" stil i to, a ovi ih sa druge strane prcaju pamecu, argumentima i jasno im ukazuju koliko su glupi...
kme kme![]()
Eto kakvi su to kapaciteti u pitanju.
Nedaj Bože da im Genjca posude gdje bi im bio kraj.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
#9951 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- bunk
#9952 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Uspio godinu dana odrzat naajbolju vladu ikad..i jos mjesec zahvaljujuci expertizi na polju procedura..
Fascinantno..
Fascinantno..
- SmokingMan
#9953 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Opet sigurno sastavljaju tamo neki dorađeni dokument. Neka paze na gramatičke greške... 
- Styling
- Man of steel
- Styling
#9956 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma, da. Kako ti kazes.Man of steel wrote: ↑17/01/2020 22:49To ko je u čitavoj priči ispao glup će se vidjeti za neke dvije godine kad se vertikale budu konstruisale.
- cadburry
#9957 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://www.klix.ba/vijesti/bih/objavlj ... /200117165
Nakon desetljeca pokusaja da se uzme od EBRD-a kredit, opstruisanog pokusajima Huse Cesira da dobije tender, napokon je pocela rekonstrukcija vodovodne mreze.
Evo zbog cega je ovakva Vlada potrebna Sarajevu.
- cadburry
#9958 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A procitajte kakvo je stanje u Civilnoj zastiti KS, pa da vidite sta nas ceka ako i kada Petak 13 opet preuzme kontrolu nad kantonalnim preduzecima i ustanovama.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kemal-c ... /200114085
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kemal-c ... /200114085
- Prpa.ba
#9959 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko su kokainci i objektivni gradjani kmecali zbog nadolazece smjene u Civilnoj zastiti, a ono na poziciju postavljen jedan od konkretnijih likova iz te oblasti sa odlicnom podrskom medju rajom od struke.
Mislio sam da ce NiP biti ubjedljivo najtanji u kadroviranju, a za sada ispadaju jaci i od SDP i NS, a bogme i od SDA.
(ako zanemarimo diverzanticu Bogunic)
-
The 51st State
#9960 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Prpa.ba wrote: ↑18/01/2020 08:53 Koliko su kokainci i objektivni gradjani kmecali zbog nadolazece smjene u Civilnoj zastiti, a ono na poziciju postavljen jedan od konkretnijih likova iz te oblasti sa odlicnom podrskom medju rajom od struke.Mislio sam da ce NiP biti ubjedljivo najtanji u kadroviranju, a za sada ispadaju jaci i od SDP i NS, a bogme i od SDA.
(ako zanemarimo diverzanticu Bogunic)
svi su bili skeptici prema njihovoj najavi da ce delgirati najkompetentnije kadrove moguce bez obzira bio ili ne bio stranacka licnost. sa tim su mapravili presedan na politickoj sceni, nije dovoljno ali bitan je princip.
-
SimkeA
#9961 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A u NO Elektroprivreda ni manje ni vise nego zena iz Uniqa osiguranja Vanja Bajrami.
- Roccohljup
#9962 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Avaz napada i vikendom. Eto forto i kifla najvise krivi. Isto ko da.je ptoblem.od prosle godine. Ne do bog spomenuti da.je federalna ministrica nkihov kadar. Fuj smece od novina.
ANALIZA Jedna pres-konferencija, četiri nebuloze
Političke guske u magliNisu imali vremena ni Forto ni Konaković baviti se smogom. Nije ga bilo na spisku lijepih želja zvanom „300 mjera“
S. Kurt / Avaz.ba
prije 1 sat
Forto i Konaković: Lutaju bio smog ili ne
FOTO: AVAZ
Situacija sa zrakom je kritična.
I u još nekim gradovima u Federaciji i regiji.
Imamo specifične vremenske uvjete.
Ali, to nije izgovor da se obratimo.
Ove četiri nebuloze je u jednoj rečenici izgovorio jučer premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji se konačno smilovao okupiti najbliže saradnike i konstatirati da je „situacija sa zrakom kritična“.
Aferim, premijeru
Od smoga danima jedva dišemo. Ne samo u Sarajevu, već, kako je Forto pametno zaključio, i u još nekim gradovima u Federaciji i regiji. No, očito je, nije toliko kritično da se mora žuriti. Sve polako. Treba konstatirati, zakazati pres-konferenciju, smisliti ko će se i po kojem redu poredati pred novinarima, ko će šta reći.
Najvažnije je, dakle, sjetiti se da imamo specifične vremenske uvjete. Ma šta to značilo. Ali, avaj, zna to i kantonalni premijer, nije to izgovor da se ne obrati bolesnima, zdravima, onima koji ne mogu ni do posla, ni do škole, zabrinutim roditeljima koji moraju djecu odvesti do vrtića, doktora, umornim što se u sumrak vraćaju s posla pa nabadaju tražeći put do vlastitih domova.
Otvori galeriju
Onda dolazi šlag na kraju, Forto nam najavljuje da će u ponedjeljak imati sastanak sa, kako je rekao, većim brojem ambasadora, s kojima će razgovarati samo o ovoj temi. Aferim, premijeru. Ne žurite, samo se nemojte vrući vode napiti. Do ponedjeljka još dva, tri dana. Specifična je situacija, kritična, no ne treba hititi. Najvažnije je smisliti, a što je jedini plan, kako tražiti pomoć iz budžeta međunarodnih organizacija.
Iznenadio ih smog. Ove, pa i prošle godine, kad su ismijavali mjerenja s uređaja Ambasade Sjedinjenih Država i proglašavali ih netačnim zbog obližnje ćevabdžinice. Smijali su se Forto i koalicijski mu partner Elmedin Konaković i ideji toplovoda Kakanj Sarajevo, kojeg je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić označio strateškim projektom.
No, Forti i Konakoviću strategija nije jača strana. Na spisku lijepih želja zvanom „300 mjera“, koji nam svako malo bacaju pred lice, nema rješenja.
Nerealni spisak
Ruku na srce, zrakom su ipak bavili. Naročito u oblasti kupovine helikoptera. Koji košta taman toliko koliko treba tražiti od stranaca da riješe ovu specifičnu i kritičnu situaciju. Za helikopter ima. Za nas, nema! Kratko, jasno i glupo!
Lutaju i Forto i Konaković, od nerealnog spiska želja do surove realnosti u kojoj građani zakazuju prosvjede čak i po ovom belaju. Nije ni čudo, magla je pa se i zaluta. Guske, naročito. Pa i političke!
- Čudna sorta
#9963 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam mislila konkretno samo na Jasnu, općenito dosta pojedinaca iz četvorke mi je super, dali su kvalitetnim ljudima da dođu do izražaja, da stvarno više ne pomišljaš kako su svi isti. Nikoga ne idealiziram, ali je činjenica da su dva svijeta.tranquil wrote: ↑17/01/2020 20:41 Da je ona moralna i principijelna, nikada ne bi ni pristupila u SBB.
Ali eto, ovaj put je, jednom u političkoj karijeri, uradila pravu stvar, i hvala joj na tome bez ironije. Da ih je zavalila momački - jeste. Samo neću da se pretvaram da je ona nešto najbolje što se desilo u BiH politici.
Ja mislim da je SDA ovim odradila kampanju za četvorku, samo su dokazali još jednom koliko su nestručni, bahati i željni vlasti, ljudi su se nakon toliko godina u vlasti izgubili, nikada mi neće biti jasno zašto su ovo radili, isto kao da ih je neko savjetov'o upravo da rade ono što ne treba da rade.
- tovarish
#9964 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne bih se složio sa ovim niko.drug_profi wrote: ↑17/01/2020 21:23Ja odavno govorim da u politiku niko ne ide iz filantropije vec radi licne koristi. A nas posao kao biraca je da pronadjemo one koji ce osim za sebe raditi nesto i za nas. Mislim da smo ovaj put pronasli takve.shbc wrote: ↑17/01/2020 21:09Da se ne lazemo, velika vecina nasih politicara se tim poslom pocela (bar ozbiljnije) baviti zbog svoje licne koristi. Rijetki su tu ponukani prvenstveno nekom borbom za bolju drzavu i njene gradjane. Jasna Durakovic (vjerovatno) nije izuzetak. SBB je sigurno u momentu kada se prikljucivala bio najbolja prilika da unaprijedi svoju politicku karijeru i ona je to prihvatila. Da je ona najbolje nesto sto se desilo bh. politici, vjerovatno nije, medjutim ona u ovom trenu, ovom odlukom je postala simbol neke borbe za normalniju drzavu, postala je primjer kako licna korist ne mora znaciti izdavanje nekih ideala, glasaca i predizbornih obecanja. Sta vise... Ona je na ovome profitirala vise nego bilo koji drugi zastupnik u KS, pogotovo ostatak SBBa i DFa. I sve to je postigla istovremeno sa davanjem nade nama kojima je preko glave ovoga sto se u drzavi desava, a jos se nismo odlucili da idemo vani, da borba nije gotova i da se jos uvijek nesto moze spasavati i mijenjati. Zato se ovoliko hvali i zato su ljudi ovako masovno pozdravili njen potez i dali joj podrsku.tranquil wrote: ↑17/01/2020 20:41 Da je ona moralna i principijelna, nikada ne bi ni pristupila u SBB.
Ali eto, ovaj put je, jednom u političkoj karijeri, uradila pravu stvar, i hvala joj na tome bez ironije. Da ih je zavalila momački - jeste. Samo neću da se pretvaram da je ona nešto najbolje što se desilo u BiH politici.
Ja sam bio u SDP-u s namjerom da nešto promijenim za bolje sutra svih i napustio ga početkom 2012 jer sam vidio da je mnogima oko mene više bio interes lična korist. Prije mene su to uradila još dvojica momaka i to iz istog razloga. A niko od nas trojice iza toga nije otišao u druge stranke.
A da napomenem, sva trojica smo prije napuštanja imali mjesto na listi za OV.
Ja sam tada odlučio da se ne učlanjujem ni u jednu stranku, sve dok ta stranka ne pokaže da ima interes borbu za opće dobru. NS je na dobrom putu, ali ja sad više ne mogu nikome doprinijeti ništa zbog bolesti, tako da piši propalo. Ali na svom facebook profilu redovno dijelim postove koje objavljuje NS ili gdje se kritikuje SDA. Barem toliko mogu pomoći.
A drago mi je i u kojem smjeru ponovo ide SDP, mada tu ima još posla.
- Styling
#9965 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Senka Kurt je nekada bila novinar sa integritetom. Sada se prodala Fahri. Sramotno i nisko se spustila. A cojek joj kod Senad supljira svaki petak i subotu. I onda ce ona nekome drzati moralne lekcije. Selimbegovicka u Oslobodjenju ista fela.Roccohljup wrote: ↑18/01/2020 13:39 Avaz napada i vikendom. Eto forto i kifla najvise krivi. Isto ko da.je ptoblem.od prosle godine. Ne do bog spomenuti da.je federalna ministrica nkihov kadar. Fuj smece od novina.
ANALIZA Jedna pres-konferencija, četiri nebuloze
Političke guske u magliNisu imali vremena ni Forto ni Konaković baviti se smogom. Nije ga bilo na spisku lijepih želja zvanom „300 mjera“
S. Kurt / Avaz.ba
prije 1 sat
Forto i Konaković: Lutaju bio smog ili ne
FOTO: AVAZ
Situacija sa zrakom je kritična.
I u još nekim gradovima u Federaciji i regiji.
Imamo specifične vremenske uvjete.
Ali, to nije izgovor da se obratimo.
Ove četiri nebuloze je u jednoj rečenici izgovorio jučer premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji se konačno smilovao okupiti najbliže saradnike i konstatirati da je „situacija sa zrakom kritična“.
Aferim, premijeru
Od smoga danima jedva dišemo. Ne samo u Sarajevu, već, kako je Forto pametno zaključio, i u još nekim gradovima u Federaciji i regiji. No, očito je, nije toliko kritično da se mora žuriti. Sve polako. Treba konstatirati, zakazati pres-konferenciju, smisliti ko će se i po kojem redu poredati pred novinarima, ko će šta reći.
Najvažnije je, dakle, sjetiti se da imamo specifične vremenske uvjete. Ma šta to značilo. Ali, avaj, zna to i kantonalni premijer, nije to izgovor da se ne obrati bolesnima, zdravima, onima koji ne mogu ni do posla, ni do škole, zabrinutim roditeljima koji moraju djecu odvesti do vrtića, doktora, umornim što se u sumrak vraćaju s posla pa nabadaju tražeći put do vlastitih domova.
Otvori galeriju
Onda dolazi šlag na kraju, Forto nam najavljuje da će u ponedjeljak imati sastanak sa, kako je rekao, većim brojem ambasadora, s kojima će razgovarati samo o ovoj temi. Aferim, premijeru. Ne žurite, samo se nemojte vrući vode napiti. Do ponedjeljka još dva, tri dana. Specifična je situacija, kritična, no ne treba hititi. Najvažnije je smisliti, a što je jedini plan, kako tražiti pomoć iz budžeta međunarodnih organizacija.
Iznenadio ih smog. Ove, pa i prošle godine, kad su ismijavali mjerenja s uređaja Ambasade Sjedinjenih Država i proglašavali ih netačnim zbog obližnje ćevabdžinice. Smijali su se Forto i koalicijski mu partner Elmedin Konaković i ideji toplovoda Kakanj Sarajevo, kojeg je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić označio strateškim projektom.
No, Forti i Konakoviću strategija nije jača strana. Na spisku lijepih želja zvanom „300 mjera“, koji nam svako malo bacaju pred lice, nema rješenja.
Nerealni spisak
Ruku na srce, zrakom su ipak bavili. Naročito u oblasti kupovine helikoptera. Koji košta taman toliko koliko treba tražiti od stranaca da riješe ovu specifičnu i kritičnu situaciju. Za helikopter ima. Za nas, nema! Kratko, jasno i glupo!
Lutaju i Forto i Konaković, od nerealnog spiska želja do surove realnosti u kojoj građani zakazuju prosvjede čak i po ovom belaju. Nije ni čudo, magla je pa se i zaluta. Guske, naročito. Pa i političke!
- RunnerX
-
doktor78
#9967 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam generalno razočaran većinom naših novinara, a onda kad malo bolje skontam, sve su to prostitutke koje su pisale onako kako je poslodavac zahtijevao, samo što se u posljednjih 20 godina promijenio poslodavac. Nema više Sorosa...
- tranquil
#9968 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Stvarno?
Pa dobro, danas imam malo više slobodnog vremena pa ću obrazložiti.
Za početak, zato što je već u momentu osnivanja SBB-a, osnivač stranke bio nemoralna i neprincipijelna osoba, tako da se moglo vidjeti da je i stranka takva, i da su osobe koje pristupaju toj stranci uglavnom takve. Djelovanje SBB-a je još više potvrdilo sve navedeno.
VIdiš, SBB nije nastao "iz have", Fahro je već do tada bio jaka i poznata medijska ličnost. Avaz je osnovan uz pomoć SDA, i na početku je funkcionisao kao njihov medij.
U momentu kad je federalni premijer Bičakić poslao finansijsku inspekciju u Avaz, SDA postaje najgora pojava u Bosni, a Zlatko Lagumdžija postaje ličnost godine i "najprogresivniji bosanski političar".
Poslije par godina puca tikva, Lagumdžija na stranicama Avaza postaje pročetnički agent, a Fahro se vraća starom SDA jatu. U sukobu sa Lagumdžijom, Fahri je najbolji saveznik Paddy Ashdown koji je takođe u sukobu sa Lagumdžijom, i kojeg Avaz stalno citira.
Odjednom pukne i ta tikva sa Ashdownom, i odjednom se nađe stara fotografija gdje je Paddy uslikan negdje ispod slike Radovana Karadžića, moguće bez svog znanja, ali koga briga.
Kratkotrajna hajka mu ne uspijeva, ili su se pomirili iza scene, i od Paddyja četnika opet postaje Paddy saveznik. Kao da se ništa nije desilo.
Opet se posvađa sa SDA i tek onda osnuje stranku, i faktički kaže "svi sa kojima sam ikada sarađivao ne valjaju, sada ću ja da napravim pravu stvar".
Svaki od njegovih preleta je pratilo Avazovo bijesno šibanje onoga ko je u tom momentu neprijatelj, iako su prethodno bili najbolji jarani, u najgorem orvelijanskom stilu.
I što je još gore, SBB nakon osnivanja nastavlja tim stilom, više puta mijenjajući savezništvo i priču. Čak se desilo to da je Fahro završio u zatvoru, da bi po izlasku opet ušao u koaliciju sa istima koji su ga tamo bacili.
Da ne pričam ostale stvari. Npr., imao je fašističke ispade, kada je javno govorio kako jedan medij ne smije da komentariše rad Islamske Zajednice, samo zato što je urednica tog medija po nacionalnosti Srpkinja. Naravno, u to vrijeme je bio veliki saveznik IZ, poslije je postao "veliki sekularista". Ili kada je na sve strane sa stranica Avaza optuživao medijske neprijatelje, uključujući optužbe da je urednik neprijateljskog medija silovao djevojku ometenu u razvoju. Ili njegove kriminalne veze - npr. kada je u javno objavljenom privatnom razgovoru jedan kriminalac pozitivno govorio o njemu, istovremeno pričajući o policijskom inspektoru "treba dovesti crnce da mu jebu dijete", pa je onda da bi se oprao, aranžirao intervju sa tim kriminalcem na svojoj televiziji, u kom se taj kriminalac distancirao od veza sa Fahrom i posipao pepelom zbog izjave sa crncima, a intervju je vodila tadašnja Fahrina bliska saradnica, za koju se poslije ispostavilo da je žena velikog kriminalca i dio kriminalnog kruga, pa kada je i taj kriminalni bračni par pao, i počeo u izjavama implicirati Fahru, on se distancirao od svoje bivše zvijezde tako što ju je svaki put Avaz pominjao sa prefiksom "kriminalna", isto kao da donedavno nije bila dio te redakcije.
Treba li još? Jer građe ima, a ovo mi je palo samo onako na prvu.
Dakle, Fahro i SBB su čovjek i stranka bez morala i principa, što bi trebalo biti vidljivo svakome ko ne pati od tih osobina, i što je Jasna Duraković morala vidjeti.
Pozdravljam njen sadašnji potez, bez daljnjeg, ali ne mogu je ukivati u zvijezde, jer sve što sam ja vidio, ona je morala vidjeti još bolje i vrlo davno.
- Banksy
#9969 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
De, ne prdi, Senka. Sedam stotina miliona koštala je Blumova gasifikacija, s tada dvostruko manje individualnih ložišta i dvostruko manje automobila. Možda bi nas danas pokrila jedna milijarda, od njih deset poslijeratnih ulupanih u Bakirove vreće, aktuelnih političkih saveznika tvog sadašnjeg nalogodavca.ANALIZA Jedna pres-konferencija, četiri nebuloze
Zaista, gadna je i mučna i tužna ta propast i rasprodaja bosanskih novinara zadnjih godina, vidjeti na šta su spali i kako su se jeftino i kome prodali...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9970 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta za četrdeset miliona bi riješili problem?
Ovo ko kad fukara vidi četverocifren broj pa konta da se za te pare mogu kupovati jahte i penthausi.
Ovo ko kad fukara vidi četverocifren broj pa konta da se za te pare mogu kupovati jahte i penthausi.
- Banksy
#9971 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
@tranquil, i pokojna Dijana Milić...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9972 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Meni je misterija otkud Vikić i Jusko u tom istom SBBu.
-
Milenkov buraz
#9973 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da, ta ista...ista ona kojoj je OK što je Dragan Čović odvodio logoraše na prisilan rad. Treba pogledati njen profil i prijatelje koji joj aplaudiraju na takve gadosti.
-
made_in_sarajevo
-
promaha
#9975 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
70 miliona dolara tada je mnooogo vise novca sada ...