Po meni nema logike tjerat klimu na takvim minusima, svakako je cop 1 tad. Mislim na one koje nisu specializovane za niske temperature. Bolje tad drugi vid grijanja ukljucit.rimano wrote: ↑16/01/2020 00:00-15 je na papiru i to je napisano sa rezervom, griju te klime i na nizim temperaturama, sjecam se da je neko ovdje potvrdio da mu je fujitcu llc grijala na -28.kosmos22 wrote: ↑15/01/2020 19:50 Posto uzimam inverter iskljucivo za grijanje volio bi da mi predlozite jos koji model osim Gree moze ici ispod -15C. Posto sam vidio na forumima da mnogi hvale Fujitsu i Daikin mene zanima zasto ti inverteri ne mogu zagrijati ispod -15C/-10C, a toliko su skuplji od Gree?
Gree vidim moze ici do -30 i jeftiniji model do -22C.
Recimo kod ove moje, vec je neko pisao a mogu i ja potvrdit, manje trosi, necujno radi i u debljim minusima ako je vlaga niska. Meni se cini da cesce ide u defroste oko nule, sa visokom vlagom. Neki dan bas je posmatrao bilo -9, po googlu 70 posto vlaznost, radila ko singerica. Danas maglustina/smog, oko 0 vazdan i primjetio sam malo cesce kratke defroste.