Ja shvatam, da se mi slažemo glede NEMINOVNOG i većine.Banksy wrote: ↑16/01/2020 13:33Zato što je četvorka imala pogrešne procjene, zato što je pogrešno odigrala, zato što nije postojao finalni, čvrst plan,kluz franjo wrote: ↑16/01/2020 13:27Nemoj Banksy života ti.Banksy wrote: ↑16/01/2020 13:18
Nema tu nikakvog žrtvovanja. Imaju 18 ruku i vlast je njihova.
Kiflini pokušaji zakazivanja sjednica u vrijeme kad je jedan od nove većine na putu, iznenadno i javnosti neobrazloženo postavljanje Kristićke za predsjedavajuću, pečati i koješta,
sve su to bili jalovi pokušaji sitnih opstrukcija neminovnog i neizbježnog uspostavljanja nove većine i novog premijera, a sve u iščekivanju čega, koga? Šta se htjelo postići, kakav je bio finalni plan, i je li ga uopće bilo, osim nahraniti vlastiti ego i na dnevnoj bazi pokušati poraziti Sebiju, a znati da je ona u konačnici neizbježno pobjednik (ove bitke, ne rata). Sad mi je i jasnije zašto se iz cijele priče ostatak bloka lagano izvlačio.
Ova igra skupo će koštati četvorku jer ne postoje mediji, baš nijedan, koji bi za njih pokušali amortizirati štetu nastalu ovom bezglavom akcijom, a javnost ih je već sita, i jednih i drugih. SDA će situaciju, kroz svoje medije, sigurno kapitalizirati. I što je najgore, sad više ne postoji način kako se iz ove priče izvući, a da se ne izađe kao otvoreno poražen, pa još da je sve po zakonu...
Ispada da i tebi k'o bunku moram slagati hronologiju dešavanja...
Ali evo da i uzmemo da je to sve tako, kako ti kažeš... "sitne opstrukcije" NEMINOVNOG...
Zašto ta NEMINOVNA većina sada vrši opstrukciju preuzimanja vlasti?
Zašto ta NEMINOVNA većina sada aktivno blokira sve zakonske procese donošenja odluke o budžetu/privremenom finansiranju?
Da ponovim.
SDA nema za cilj preuzeti vlast, već stvoriti haos.
i najvažnije, zato što im se može.
Ko bi propustio priliku da poentira na tuđim pogrešnim koracima? I ovo je tek početak.
Glede neminovnog, imaju 18 ruku.
Ali to niko i nikada nije dovodio u pitanje.
Ne razumijem kako je četvorka odgovorna za činjenicu da SDA NEĆE VLAST?