Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Santic_Aleksa
- Posts: 5314
- Joined: 10/12/2018 16:02
- Location: Razlivena tinta
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36852 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jel samo ja u ove salate stavljam hljeba
- Santic_Aleksa
- Posts: 5314
- Joined: 10/12/2018 16:02
- Location: Razlivena tinta
#36853 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
prekuhala se jaja
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36854 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
stavljam i ja. pod obavezno. u pilecu uvijek.
isto tostiram
al bilo mi mrsko. pregladna bila.pa ubacila fusile tri colore
e nisam imala kapare i to mi je zao. tacno fale
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36855 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ne podnosim ono kad se prosipaju žumanca.
12 minuta ključanja.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36858 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja hljeb izrezem.pa u wok tavi prebacim dok ne porumeni
i samo na kraju pospem mjesavinom mediteranskih zacina i prelijem maslslinovim
volim ja krutons u u krem corbama
kapare .zelene male kapare
i samo na kraju pospem mjesavinom mediteranskih zacina i prelijem maslslinovim
volim ja krutons u u krem corbama
kapare .zelene male kapare
Last edited by Loo on 11/01/2020 18:16, edited 1 time in total.
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36859 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36860 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
uu super je dodati sjemenke
i bundevine i susam super idu
i bundevine i susam super idu
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#36861 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
..hm .. jedno vrijeme sa pravila tople sendvice sa sirom u tavi.. ukus zbilja - bozanstven..... no... imaju posljedice.cendlerbing wrote: ↑11/01/2020 18:15
Ma, nije toster nego u tavi ja to s malo maslaca ili maslinovog ulja. Još sam neki dan skontala da dodam šakicu sjemenki suncokreta, joj kako dobar ukus daju.
tak... radije u toster..
. ja sam sada samo na -bademima.. i oh sesami --
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36863 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ej, dobri su i bademi u listićima kad se samo malo proprže i tako smiješaju u jelima, umacima i sl. Njam.moonca wrote: ↑11/01/2020 18:21..hm .. jedno vrijeme sa pravila tople sendvice sa sirom u tavi.. ukus zbilja - bozanstven..... no... imaju posljedice.cendlerbing wrote: ↑11/01/2020 18:15
Ma, nije toster nego u tavi ja to s malo maslaca ili maslinovog ulja. Još sam neki dan skontala da dodam šakicu sjemenki suncokreta, joj kako dobar ukus daju.
tak... radije u toster..
. ja sam sada samo na -bademima.. i oh sesami --
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#36864 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
..i za grickanje- dodajes li soli.. navlazis malo, predhodno..cendlerbing wrote: ↑11/01/2020 18:22
Ej, dobri su i bademi u listićima kad se samo malo proprže i tako smiješaju u jelima, umacima i sl. Njam.
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36865 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Što moram navlažiti
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36866 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ejs.ne znas ni ti sta valjacendlerbing wrote: ↑11/01/2020 18:22
Ej, dobri su i bademi u listićima kad se samo malo proprže i tako smiješaju u jelima, umacima i sl. Njam.
kapari mali zeleni su mljac
https://www.coolinarika.com/namirnica/kapare/
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36867 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
vjerovatno misli, navlazis ih malo(poprskas vodom ) , pospes solju pa onda preprzis i kao takvi "mljac za grickanje"
a garant idu super uz pivu
sad me podjseti..mogla sam napraviti przenu zacinjenu ljutu leblebiju. e i to je mljac
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36868 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja ovo niti sam kad vidjela niti čula. Gdje se ima kupiti?Loo wrote: ↑11/01/2020 18:29ejs.ne znas ni ti sta valjacendlerbing wrote: ↑11/01/2020 18:22
Ej, dobri su i bademi u listićima kad se samo malo proprže i tako smiješaju u jelima, umacima i sl. Njam.
kapari mali zeleni su mljac
https://www.coolinarika.com/namirnica/kapare/
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36869 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
u svim super marketima (konzum.bingo.mercator)
stoje na polici, zajedno sa kis.krastavcima
slani..divne arome. uz sir.prsut kao predjelo..uz bruskete
mljac
i meni najdrazi kao dodatak ribljoj pasteti.i salati
a zizi je pomjerila granice moze i u grah
stoje na polici, zajedno sa kis.krastavcima
slani..divne arome. uz sir.prsut kao predjelo..uz bruskete
mljac
i meni najdrazi kao dodatak ribljoj pasteti.i salati
a zizi je pomjerila granice moze i u grah
- Santic_Aleksa
- Posts: 5314
- Joined: 10/12/2018 16:02
- Location: Razlivena tinta
#36870 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
i ja prvi put čuo neki dan kad je zizi pomenula
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
#36871 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
De napisi alahat kako tu leblebiju przis da i ja hahahhaha ev ima je pa da ne stoji DZaba...hvOla
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#36872 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pa kazem ja..amater
mozda poguzije koje se sjecaju vucka ..skontaju koji je kolac u pitanju
vjestice brate sestro ..sacu ti naci
edit:
to vi bilo to. da nw komplikujem
ja dobro posolim. b.luk u prahu .cilija krhnem ..sastojci:
za leblebiju
oko 500g skuvane leblebije (2 konzerve)*
20g maslinovog ulja
1/2 kašičice morske soli*
začini po želji
predlozi za izbor začina:
dimljena paprika, kumin, kurkuma
kari, ljuta papričica
kumin, korijander, bijeli luk u prahu, ljuta papričica
suvi timijan, origano, ruzmarin ili neka mješavina poput provansalske
mješavina začina: garam masala, za'atar...
Zagrijte pećnicu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje.
Leblebiju koju ste skuvali ili konzerviranu koju ste prethodno isprali, dobro osušite papirnim ubrusuma. Vidjećete da će se sa nekih zrna skloniti tanka opna, poželjno je da je sklonite jer će izgoreti prilikom pečenja. Ako imate vremena ostavite da se prosuši 10-ak minuta, a zatim je još malo osušite papirom. Pečena leblebija neće biti hrskava ako ostane vlažna.
Ubacite je u činiju, dodajte maslinovo ulje, so i začine, a zatim utrljajte prstima ili samo sve spojite kašikom. Rasporedite je u plehu tako da bude u jednom sloju.
Pecite oko 35-40 minuta na sredini pećnice, uz povremeno miješanje. Ukoliko koristite ventilator, pecite na 180°C. Ako vidite pri sredini pečenja da je suva, dodajte još malčice ulja, izmiješajte i nastavite sa pečenjem.
Ostavite da se ohladi u polu-otvorenoj pećnici, a zatim prespite u činiju i grickanje može da počne. Ovako spremljena leblebija je najbolja prvog dana jer je najhrskavija, ali i kasnije ostaje finog, pomalo orašastog ukusa, samo što je malo mekša i žvakastija. Nemojte je držati u zatvorenoj tegli ili kutiji, jer tako postane vlažna i mekana.
Možete je jesti kao grickalicu, ali i kao dodatak salatama, posutu preko čorbica umjesto krutona ili kao posip preko slanih kaša ili nekih namaza poput humusa.
Ovakva grickalica je dobar izbor i za ljude koji imaju neke alergije, poput netolerancije orašaste plodove ili na gluten.
super grickalica
moze se ona isprziti i u fritezi. mnogo kednostavnije. brze, ukusnije i nezdravije
recept i fotka preuzeta s bloga na tanjiru
sad mi se jede kestenje
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
#36873 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kuku lele i ti si poguzija hvala isprobacu
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#36874 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
obozvama kapare , jesi probala ove ikada ?? ako nisi probaj , neces se pokajatiLoo wrote: ↑11/01/2020 18:29ejs.ne znas ni ti sta valjacendlerbing wrote: ↑11/01/2020 18:22
Ej, dobri su i bademi u listićima kad se samo malo proprže i tako smiješaju u jelima, umacima i sl. Njam.
kapari mali zeleni su mljac
https://www.coolinarika.com/namirnica/kapare/
g
- Sarah24
- Posts: 10018
- Joined: 08/06/2010 11:12
- Location: Somewhere over the rainbow