IRAN

sarajevoxxxx

#27751 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 11/01/2020 13:43 Da su htjeli mogli su ovo odugovlačiti u nedogled i valjati teze ili se ponašati kao Bush Senior. Potrebno je bilo nekoliko dana da sve sve info obrade i izašli su pred svijet.

Moralna vertikala.
:oops:

Reci to porodicama stradalih.

Poginule niko ne može vratiti, žrtva su jednog ludog društva, i ovaj avion je mrva u poređenju sa time koliko zla i nasilja je Iran počinio u Damasku, Deri, Homsu, Halebu, Idlibu, Deir EZ-Zouru.

Niti su vojnici niti ljudi, jadne ubice djece kojima se može.

Ubiše im drugog najvažnijeg čovjeka Irana ni pisnut ne smiju kamoli neku ozbiljnu vojnu akciju da naprave. Zemlja od 80 miliona je zapravo jedna velika prevara čija se vjerska i politička elita spletkama, lažima, i nasiljem održava na vlasti.

50 ih poginulo na dzenazi, oboriše civilni avion, ispaljuju rakete na američke baze u kojima nema niti jednog američkog vojnika još prije toga uredno najave ispaljivanje raketa.

Cijeli svijet svjedoci njihovoj bezumnosti, beznađu, i kako im se vlastito spletkarenje vratilo.

Plan je vjerovatno bio “zašto zaustavljati civilne avione kada zgodno mogu poslužiti u slučaju američkog napada i okriviti Amerikance ili im otežati napad”. Sve im se to vratilo u najcrnjem scenariju.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#27752 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

spreca wrote: 11/01/2020 13:57
Challenger_ wrote: 11/01/2020 13:19

Kada se ova nesreća uporedi sa sličnim slučajevima, brzina i način kojom je Iran priznao svoju grešku, više nego imponuje.
:thumbup:
inace ovo niko nebih priznao...sjetimo se onoga leta nad Ukrainom...niko ni u snu nebi priznao
Upravo!

Nego, nešto me drugo iritira. Ovaj posuđeni omalovažavajući kvazi-rasizam i šovinizam koji ismijava Iran i Irance. Odvratno.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#27753 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Razumijem ISIL-ovski mentalni sklop, Iran im je nabio komplekse do Sudnjeg dana. Ali naš svijet... Da ne vjeruješ.

_______
spreca

#27754 Re: IRAN

Post by spreca »

Matzan wrote: 11/01/2020 13:00
Hafis wrote: 11/01/2020 12:50
sunceKOtepsija wrote: 11/01/2020 12:10 s amerima, kazu, dolazi demokratija, spas, humanost, napredak i ljudska prava :(

Fujj. Koji kreten, izrod bolesni. Dabogda mu djecu onako bacali. Ne bi mi ga žao bilo odrobijati...ozbiljno.
Dva sam slična štenca udomio prije nekoliko godina (maltene ih s ulice pokupio jer im je sigurno prijetila ovakva suudbina).
Kada ih danas gledam, kako mi se to obraduje kad me vide kada ulazim u kuću, i koliko na mene djeluju umirujuće, znam da nisam pametnije stvari u životu od tada uradio.
Napokon da i tebe neko uvažava.
:thumbup: :lol: :lol:
da cuko zna sa kime ima posla povukao bi svoje uvazenje prema gazdi :lol:
sarajevoxxxx

#27755 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Kada se ova nesreća uporedi sa sličnim slučajevima, brzina i način kojom je Iran priznao svoju grešku, više nego imponuje.
inace ovo niko nebih priznao...sjetimo se onoga leta nad Ukrainom...niko ni u snu nebi priznao
Klasična zamjena teza kada onog koji treba da odgovara za svoje postupke predstaviš žrtvom i moralnom vertikalom.

Ništa novo. To Cheli 7 godina radi na temi Sirija.
tetejac

#27756 Re: IRAN

Post by tetejac »

sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 14:07

Klasična zamjena teza kada onog koji treba da odgovara za svoje postupke predstaviš žrtvom i moralnom vertikalom.

Ništa novo. To Cheli 7 godina radi na temi Sirija.
De nam malo padeže pobrkaj :D
spreca

#27757 Re: IRAN

Post by spreca »

Challenger_ wrote: 11/01/2020 14:03

Upravo!

Nego, nešto me drugo iritira. Ovaj posuđeni omalovažavajući kvazi-rasizam i šovinizam koji ismijava Iran i Irance. Odvratno.
Meni su isti i shiti i shuniti sve dok su ljudi ali u BiH je jaka Sudijska struja i odatle ovo likovanje nad ovom nesrecom....svi zaboravljaju oko 180 nesretnih putnika . nego daj da se nasmijemo i popljujemo Iranski "profesionalizam"...eno gledam kiki je glavni vodja ....kakvi smo to ljudi?...znademol uopste cemu se radujemo ili cemu se trebamo radovati,Iran je uvijek se prijateljski odnosio prema BiH sto se za saudiju nebi moglo reci
Point.

#27758 Re: IRAN

Post by Point. »

tetejac wrote: 11/01/2020 11:22
Point. wrote: 11/01/2020 11:16
tetejac wrote: 11/01/2020 11:02
Bravo pametni. Da su mislili da mogu uzet’ Japan bez jako velikih gubitaka nebi ni bacali atomske. Mogu ti samo dozvolit’ da prestaneš baljezgat’ i da otvoriš temu o Vijetnamu/Japanu, pa nam tamo podastreš zvanične podatke o broju poginulih kad se praviš pametan.
Haj ti nazad u školsku klupu jarane. Razlog što su bacili Fat Joe-a je prvenstveno i jedino bio da se ubrza japanska kapitulacija koja je bila samo pitanje vremena. Da je potrajao rat bilo bi samo više žrtava i na jednoj i na drugoj strani, no poraz tvrdoglavih japanaca je bio neminovan, ljudi su vodili već izgubljen rat.

I naravno da je više izginulo jenkija u ratu sa Japanom, ipak je bio rat između dvije države, u Vijetnamu je USA ratovala protiv gerilske grupe po džunglama i za njih su ginuli južni Vijetnamci.

Umjesto da mi za hvališ što sam te naučio nešto ti mi tu digao nos. Jako si bezobrazan.
Podastri nam zvanične podatke pametni :thumbup:
Šta će ti zvanični podaci dokazati? Da bi Japan mogao dobiti rat? Da ameri ne bi dobili rat bez atomske?
Point.

#27759 Re: IRAN

Post by Point. »

tetejac wrote: 11/01/2020 11:34
tetejac wrote: 11/01/2020 11:22
Point. wrote: 11/01/2020 11:16

Haj ti nazad u školsku klupu jarane. Razlog što su bacili Fat Joe-a je prvenstveno i jedino bio da se ubrza japanska kapitulacija koja je bila samo pitanje vremena. Da je potrajao rat bilo bi samo više žrtava i na jednoj i na drugoj strani, no poraz tvrdoglavih japanaca je bio neminovan, ljudi su vodili već izgubljen rat.

I naravno da je više izginulo jenkija u ratu sa Japanom, ipak je bio rat između dvije države, u Vijetnamu je USA ratovala protiv gerilske grupe po džunglama i za njih su ginuli južni Vijetnamci.

Umjesto da mi za hvališ što sam te naučio nešto ti mi tu digao nos. Jako si bezobrazan.
Podastri nam zvanične podatke pametni :thumbup:
Dozvoli meni da ti ja podastrem :izet:
Japan - 120 tisuća poginulih i 250 tisuća ranjenih.
Vijetnam - 59 tisuća poginulih i 119 tisuća ranjenih. Eto stari. Sad ću ti dozvoliti da se nasmiješ. Grohotom. :thumbup:
I šta ovo dokazuje? :lol: izginulo više amera u drugom svjetskom ratu, to niko ne poriče. Poriče se tvrdnja da da Japan ne bi kapitulirao da nisu fasovali atomsku, tj da USA ne bi dobilanrat. Prati malo, ne zalijeći se glavom u zid.
Last edited by Point. on 11/01/2020 14:22, edited 1 time in total.
tetejac

#27760 Re: IRAN

Post by tetejac »

Ne, nego će tebi dokazati da nisi bio u pravu kad’ si se smijao grohotom.
Point.

#27761 Re: IRAN

Post by Point. »

tetejac wrote: 11/01/2020 14:21 Ne, nego će tebi dokazati da nisi bio u pravu kad’ si se smijao grohotom.
Gubiš se pajdo, de malo pažnje jebem ga ja. Grohotom se smijem tvom pokušaju argumenta da je činjenica što je više američkih vojnika izginulo protiv Japana dokaz da bi Ameri zijanili rat da nisu imali atomsku. Kontaš sad?
tetejac

#27762 Re: IRAN

Post by tetejac »

Point. wrote: 11/01/2020 14:27
tetejac wrote: 11/01/2020 14:21 Ne, nego će tebi dokazati da nisi bio u pravu kad’ si se smijao grohotom.
Gubiš se pajdo, de malo pažnje jebem ga ja. Grohotom se smijem tvom pokušaju argumenta da je činjenica što je više američkih vojnika izginulo protiv Japana dokaz da bi Ameri zijanili rat da nisu imali atomsku. Kontaš sad?
To ja nigdje nisam rekao. Rekao sam da je na Japanu duplo više amera izginulo nego u Vijetnamu, na što si se ti s visoka zaletio i uljudno me zamolio da ti dopustim da se grohotom nasmiješ. Ali nema veze. Nemoj se više tako trzat’ :)
tandmand

#27763 Re: IRAN

Post by tandmand »

Iranski zapovjednik: Vojnik je mislio da je avion raketa. Imao je 10 sekundi
ili je kriva slaba tehnologija ili vojnik slabo vidi ili ne raspoznaje oznake ...
slabo je to
sarajevoxxxx

#27764 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

spreca wrote: 11/01/2020 14:12
Challenger_ wrote: 11/01/2020 14:03

Upravo!

Meni su isti i shiti i shuniti sve dok su ljudi ali u BiH je jaka Sudijska struja i odatle ovo likovanje nad ovom nesrecom....svi zaboravljaju oko 180 nesretnih putnika . nego daj da se nasmijemo i popljujemo Iranski "profesionalizam"...eno gledam kiki je glavni vodja ....kakvi smo to ljudi?...znademol uopste cemu se radujemo ili cemu se trebamo radovati,Iran je uvijek se prijateljski odnosio prema BiH sto se za saudiju nebi moglo reci
Niko se ne raduje što je neko poginuo. Nedaj Bože nikome a kamoli djeci.

I ovaj pad aviona kao i onih 54 što su poginuli na dženazi sve se to moglo spriječiti.

Prije stampeda na dženazi vidjelo se u drugim gradovima koliku pažnju privlači tijelo i koliko se ljudi guraju da ga dodirnu. To je trebalo imati uvidu i spriječiti masu ili bolje sve organizovati, dovesti veći broj redara, dati smjernice onima koji dolaze na dženazu, ako treba vojsku angažovati, policiju, jer očigledno da se radilo o posebnom događaju gdje se masa nekontrolisano kretala, gdje je fanatizam bio na vrhuncu.

Isto tako i za avion. Vjerovatno se raspravljalo i o tome da li letove otkazati, neko je iz nekog razloga dozvolio avionima da polete samo par sati nakon iranskog napada na američke baze u Iraku.

Naravno da su pretpostavljali američki odgovor pitanje je da li su ciljano dozvolili civilnim avionima letove. Nije ni neprijatelju lahko bombardovati kada je vazdušni prostor ispunjen civilnim avionima.

Onda sve te paralelne strukture. Ima zvanična vojska pa ima garda, ko će to sve povezati, očigledno da imaju propuh na sve strane i da se i kroz dženazu i ovo obaranje aviona vidi mnogo toga onome ko želi vidjeti i ko nije zasljepljen i zaluđen nekom svojom slikom o Iranu i ne gleda stvari navijački.
General War

#27765 Re: IRAN

Post by General War »

tandmand wrote: 11/01/2020 14:38
Iranski zapovjednik: Vojnik je mislio da je avion raketa. Imao je 10 sekundi
ili je kriva slaba tehnologija ili vojnik slabo vidi ili ne raspoznaje oznake ...
slabo je to
Slabo vidi vojnik, tehnologija je super :mrgreen:
tandmand

#27766 Re: IRAN

Post by tandmand »

Egipat je prije 6-dnevnog rata, nabavio moderno sovjetsko oružje, danima su gorilali po ulicama, mahali zastavama.
U jednom danu su im Izraelci uništili sve zračne snage na zemlji, dok je egipatski zapovjednik bio u zraku, jer je PVO imao glupu uredbu da ne puca dok im glavni leti. No nije sav belaj bio u organizaciji, već i lošoj obućenosti vojnika, džaba moderno oružje. Izrael je zarobio toliko Egipćana da nije zna šta s njima ... pustio ih da pješače "onako".

Kasnije Egipat se opet spremao, došli kod Sovjeta da kupe oružje, međutim ovi ih hladno primili jer su osramotili njihovu tehnologiju (naoružanje).
Uslov je bio, može ali da Rusi obučavaju vojsku što je u kasnijem ratu itekako polučilo rezultate.
General War

#27767 Re: IRAN

Post by General War »

tetejac wrote: 11/01/2020 14:31
To ja nigdje nisam rekao. Rekao sam da je na Japanu duplo više amera izginulo nego u Vijetnamu, na što si se ti s visoka zaletio i uljudno me zamolio da ti dopustim da se grohotom nasmiješ. Ali nema veze. Nemoj se više tako trzat’ :)
Jel ovo se vratio pacenik :mrgreen:
Pa i Japanaca je vise izginulo nego vjetnamaca :mrgreen:
vjeshalica

#27768 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Đe je onaj sto veli sa nije Americke demokratije plaćo bi gorivo 300 dolara, ev gorivo poskupilo, đe je ta demokratiLJa?
Kikibombona

#27769 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

tetejac wrote: 11/01/2020 13:01
Kikibombona wrote: 11/01/2020 12:16
Zmaj_od_Panonije wrote: 09/01/2020 23:03 Na snimku se vidi kako projektil ulijeće s lijeve strane i pogađa avion.

100% neki pješadijski protivzračni projektil, ne bi me čudilo da je u pitanju neki izraelski plaćenik ili špijun s ciljem destabilizacije situacije i okrivljavanja Irana.

Iranu apsolutno nije u interesu da ruši strane tuđe avione nad svojim nebom, nema nikakve logike da bi oni namjerno oborili civilnu letjelicu.
Jebote :roll:
A ovo je nemoguće jel, pa ti kolutaš? Jedan čovjek obori s ramena. Čudno je do Boga ovo obaranje a i putnici u zrakoplovu.
Nevoljo, Iran je priznao da je oborio avion, toliko je bilo ocigledno da nisu imali drugog izbora nego priznati.

Svaljivanje svega negativnog na Izrael je tragikomedija. Arapi iz ISIL-a pobiju ljude a onda konspirativne grupe racun isporuce Izraelu. Nisko.
tetejac

#27770 Re: IRAN

Post by tetejac »

Da, sad je Iran priznao obaranje. A da nije, ja ne bih vjerovao nikome. A šta? Ti si neki expert za PZO pa ti je odmah bilo očigledno? :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27771 Re: IRAN

Post by pici »

OBARANJE AVIONA
|
Iranski general priznao da je odgovoran za smrt 176 osoba: Želio sam da umrem

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /200111047
i sHa kaju Hovi ubaceni zidov spijun i placenik :roll: :shock: :? koji ste paČenici, treba vam zabranit pristup internetu do kraja zivota... narandzasti idioJot je krivac najveci za ovo i njemu na dusu idu ove zrtve jer kad pocnes zveckat oruzijem, nevini stradaju.
tetejac

#27772 Re: IRAN

Post by tetejac »

General War wrote: 11/01/2020 14:54

Ja, pa šta? Neka je. :mrgreen:
tetejac

#27773 Re: IRAN

Post by tetejac »

pici wrote: 11/01/2020 15:06
OBARANJE AVIONA
|
Iranski general priznao da je odgovoran za smrt 176 osoba: Želio sam da umrem

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /200111047
i sHa kaju Hovi ubaceni zidov spijun i placenik :roll: :shock: :? koji ste paČenici, treba vam zabranit pristup internetu do kraja zivota... narandzasti idioJot je krivac najveci za ovo i njemu na dusu idu ove zrtve jer kad pocnes zveckat oruzijem, nevini stradaju.
A zašto mi treba zabraniti internet? Što sam otvoren za sve opcije dok još nema valjanih dokaza? :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27774 Re: IRAN

Post by pici »

tetejac wrote: 11/01/2020 15:08
General War wrote: 11/01/2020 14:54

Ja, pa šta? Neka je. :mrgreen:
lupas bez veze ev nije iranski general neg se izraelcanin mosadovac ubacio i sramena okinuo da bi digli cijene nafte i da bi tVump pojo casu sladoleda... ako nemas argumenata de ne lupaj ziv bio...
Kikibombona

#27775 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

sunceKOtepsija wrote: 11/01/2020 12:02ameri sruse njihov airbus a300, sa 290 putnika i clanova posade, a ovi ne da priznaju - nego nagrade kapetana broda koji je naredio obaranje sa najvecim vojnim odli ko kovanjem, a bush stariji i pored svih dokaza da je avion namjerbo srusen izadje i kaze
Sruše, pobiju 300 ljudi i "ne interesuju ga činjenice", niti mu pada na pamet da se izvini. Sa druge strane imamo OVO:
Zapovjednik zračnih snaga Iranske revolucionarne garde Amir Ali Hajizadeh preuzeo punu odgovornost za slučajno rušenje ukrajinskog putničkog zrakoplova: "Volio bih da sam mrtav"!

Image

isoki zapovjednik zračnih snaga Iranske revolucionarne garde (IRGC), Amir Ali Hajizadeh (na slici gore), preuzeo je punu odgovornost za rušenje ukrajinskog putničkog zrakoplova ističući kako bi "volio da je mrtav". Podsjetimo, putnički zrakoplov srušen je, kako je jutros priznao Iran, greškom, raketom u noći kada je Iran pokrenuo raketne napade na američke vojne baze u Iraku. U srušenom ukrajinskom putničkom zrakoplovu poginulo je gotovo 180 osoba.

"Kada sam čuo da je srušen ukrajinski putnički zrakoplov poželio sam da sam mrtav", rekao je Hajizadeh za vrijeme današnje novinske konferencije u Teheranu. "Incident se dogodio u trenutku dok se naša zemlja pripremala za potencijalne američke udare. Mogućnost za direktan sukob između SAD-a i naše zemlje bila je te noći bez presedana, najveća još od revolucije 1979. godine", poručio je.
:arrow: LINK
:arrow: LINK

Svakako, ako se uporedi sa pro-ruskim teroristima iz Donbasa koji nikad nisu priznali

Iranci su malo lagali pa su priznali kada su vidjeli da je suvise ocigledno. Bolje ikad nego nikad. Ruski spijun ne bi priznao da mu zdrave zube iz vilice cupas.
Post Reply