IRAN

orbita12

#27576 Re: IRAN

Post by orbita12 »

General War wrote: 10/01/2020 22:19
orbita12 wrote: 10/01/2020 22:06 Ja sam uvjeren 100 % da ce USA, napasti Iran, mora zbog Izraela, ne smije se dopustiti ni pod kakvim okolnostima da Iran ima nuklearno oruzje. Amerikanci se nadaju da ce pod utjecajem ovih sankcija doci do pobune u Iranu i da ce sami iranci srusiti ovu vlast, to bi njima najvise odgovaralo, ali ako ovo ne uspije siguran sam da ce doci do napada Amerike. Samo da napomenem da nisam na strani ni Amerike ni Irana, samo ovo pokusavam posmatrati kao neutralan posmatrac, nisam navijac kao neki ovdje
Ako ne navijas, interesantno je da onda ne znas i za napade na tankere, ulogu irana u siriji, jemenu...
naravno da znam, uloga irana u siriji i jemenu je bila sve ne samo mirnodopska, mnogi nevini su stradali zbog iransko sitskih paravojnih jednica
zoomba

#27577 Re: IRAN

Post by zoomba »

Inace su ameri potrosili oko 6 biliona i pobili oko 800 000 ljudi od inavazije 2001...

:D

Image
General War

#27578 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 10/01/2020 22:26
orbita12 wrote: 10/01/2020 22:06 Ja sam uvjeren 100 % da ce USA, napasti Iran, mora zbog Izraela, ne smije se dopustiti ni pod kakvim okolnostima da Iran ima nuklearno oruzje. Amerikanci se nadaju da ce pod utjecajem ovih sankcija doci do pobune u Iranu i da ce sami iranci srusiti ovu vlast, to bi njima najvise odgovaralo, ali ako ovo ne uspije siguran sam da ce doci do napada Amerike. Samo da napomenem da nisam na strani ni Amerike ni Irana, samo ovo pokusavam posmatrati kao neutralan posmatrac, nisam navijac kao neki ovdje
Ako ne navijas, interesantno je da onda ne znas i za napade na tankere, ulogu irana u siriji, jemenu...
Ulogu Saudije u Jemenu i okruženju, Amerike u Iraku, Avganistanu, Siriji, Palestini...itd. Iran je mala maca.
Jasta je...zato svi tamo bjeze.
General War

#27579 Re: IRAN

Post by General War »

orbita12 wrote: 10/01/2020 22:37
naravno da znam, uloga irana u siriji i jemenu je bila sve ne samo mirnodopska, mnogi nevini su stradali zbog iransko sitskih paravojnih jednica
Ok, onda nije bas da Izreal nesto puno gura ikoga na nevinasca...i da, amerika nikada nije a bilo je hiljadu prilika intervenirala da zastiti izrael, sve je Izrael sam odradio...i ne sumnjam da moze odraditi i Iran, kao sto i sada to radi. Pritisak americke javnosti na ameriku je sada ne radi Irana vec radi Trumpa.
sarajevoxxxx

#27580 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: 10/01/2020 22:17
mirsek wrote: 10/01/2020 18:31Ma moze se on ovako vaditi za svako krsenje zakona i medjunarodnih normi, rekao mi ovaj, sad cu ja njega otpustiti za kaznu i idemo opet novi kandidat za scapegoat.
Mislim moguce je da je to tacno ali sta je onda on, povodljivi debil i to javno priznaje ?
Upravo takav narativ curi iz određenih krugova. Izmanipulisan pa je povukao potez kojem je prije svega vojska oponirala. Pa je, kao, potom spoznao sopstvenu grešku i mimo očekivanja ratnih huškača (establišmenta i cio-lobija) spustio loptu na zemlju.

Zato se, kao, okružio većim brojem generala, ne da bi iskazao ratne ambicije već da bi se distancirao od ratnohuškačkih krugova i osoba u administraciji koji su ga, kao, napravili budalom.

To sam zapazio na više ne-MSM uticajnih adresa.
Svaki upis ti je urnebesna konstrukcija.

Amerika je onako kao od šale likvidirala drugog čovjeka Irana. Tačka.

Sve što se poslije izdešavalo je samo pokazalo jad, bijedu, kukavičluk, smušenost Irana.

I sve to hladno objasne da je to mudrost?!

Hej! Drugi čovjek države od 80 miliona!!!

O čemu mi govorimo?

Iran je ružni tigar od papira kojeg je onako usput hladno i potpuno nezainteresovano poderala Amerika. I još onako hladno zaprijeti da će zbombati sve redom ako neko bilo šta pokuša.

A Cheli se bavi pikanterijama koje koga ogovorio u Bijeloj kući? Ko s kim govori, koji general je ljut na Trampa?!

Mislim, ono kao kad dobiješ šamar od nekoga i onda mu govoriš nije mi ništa a i on je sav ružan i nikakav.
sarajevoxxxx

#27581 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Navodno Pompeo stigao u Bagdad.
sarajevoxxxx

#27582 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Izgleda da je uhapsen Fejad, prvi čovjek Hašda!
zrakomlat

#27583 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

Savoxe, nema smisla da TI nekome govoriš da piše urnebesne konstrukcije. Stvarno nema nikakvog smisla. Ti si kralj urnebesnih konstrukcija. Niko drugi ne zaslužuje takvu titulu dok si ti na forumu.
sarajevoxxxx

#27584 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote: 11/01/2020 00:58 Savoxe, nema smisla da TI nekome govoriš da piše urnebesne konstrukcije. Stvarno nema nikakvog smisla. Ti si kralj urnebesnih konstrukcija. Niko drugi ne zaslužuje takvu titulu dok si ti na forumu.
Zraki Kasima su likvidirali u po’ Bagdada, onako usput, golemo je to. To je čista rapsodija sile, do kraja ogoljena iranska nedodirljivost, i imperijalizam.

Ameri su im poslali poruku da budu mirni, da slušaju šta im se kaže u protivnom slijedi kazna.

Ni američko povlačenje iz Iraka ništa ne bi promjenilo. Iran je zakovan na dnu, u nokdaunu, vjerovatno još sastanče pitaju se šta treba da rade, kako da reaguju.
bogoljub

#27585 Re: IRAN

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 00:38
mirsek wrote: 10/01/2020 18:31Ma moze se on ovako vaditi za svako krsenje zakona i medjunarodnih normi, rekao mi ovaj, sad cu ja njega otpustiti za kaznu i idemo opet novi kandidat za scapegoat.
Mislim moguce je da je to tacno ali sta je onda on, povodljivi debil i to javno priznaje ?
Upravo takav narativ curi iz određenih krugova. Izmanipulisan pa je povukao potez kojem je prije svega vojska oponirala. Pa je, kao, potom spoznao sopstvenu grešku i mimo očekivanja ratnih huškača (establišmenta i cio-lobija) spustio loptu na zemlju.

Zato se, kao, okružio većim brojem generala, ne da bi iskazao ratne ambicije već da bi se distancirao od ratnohuškačkih krugova i osoba u administraciji koji su ga, kao, napravili budalom.

Sve što se poslije izdešavalo je samo pokazalo jad, bijedu, kukavičluk, smušenost Irana.

O čemu mi govorimo?

Iran je ružni tigar od papira kojeg je onako usput hladno i potpuno nezainteresovano poderala Amerika. I još onako hladno zaprijeti da će zbombati sve redom ako neko bilo šta pokuša.

A Cheli se bavi pikanterijama koje koga ogovorio u Bijeloj kući? Ko s kim govori, koji general je ljut na Trampa?!

Mislim, ono kao kad dobiješ šamar od nekoga i onda mu govoriš nije mi ništa a i on je sav ružan i nikakav.
Kako se Iranci fino ne ugledaju u ''ponosne'' Saudijce? je l tako? Kako se fino slažu i sa Amerikom i sa Izraelom. nema tu smušenosti i kukavičluka bijede i jada kao kod Irana. Tamo kod Saudijaca je ''ponos'' i ''Hrabrost''! :lol:
sarajevoxxxx

#27586 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

bogoljub wrote: 11/01/2020 01:16
sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 00:38

O čemu mi govorimo?

Kako se Iranci fino ne ugledaju u ''ponosne'' Saudijce? je l tako? Kako se fino slažu i sa Amerikom i sa Izraelom. nema tu smušenosti i kukavičluka bijede i jada kao kod Irana. Tamo kod Saudijaca je ''ponos'' i ''Hrabrost''! :lol:
Da Allah dragi pomogne običan narod i u Iranu i u Saudiji, i jedni i drugi se ne pitaju mnogo.

A inače sto se tiče Arapa, najviše kulture i edeba ima kod Omanaca, i oni su mi blagi favoriti.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#27587 Re: IRAN

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sadie_forever wrote: 10/01/2020 21:44

Image

jos prezime Pompeo,,odvratan lik do bola,cak i odvratniji od trampa :skoljka:
[/quote]

Laze k'o da mu je neko iz SANU caca. :lol:
muzicar_iz_parka

#27588 Re: IRAN

Post by muzicar_iz_parka »

General War wrote: 11/01/2020 00:34 Ok, onda nije bas da Izreal nesto puno gura ikoga na nevinasca...i da, amerika nikada nije a bilo je hiljadu prilika intervenirala da zastiti izrael, sve je Izrael sam odradio...i ne sumnjam da moze odraditi i Iran, kao sto i sada to radi. Pritisak americke javnosti na ameriku je sada ne radi Irana vec radi Trumpa.
Niko ne spori snagu Izraela. U suštini respekt za ono šta su napravili od države zadnjih decenija.
Opet da mogu sve sami, nebi ni pitali nikoga, nego bi to odavno bilo urađeno. Zašto Bibi stalno kuka o Iranu? Koliko je puta Iran navodno bio tik do pravljenja A-bombe? Pa ne zaboravimo raznorazne sabotaže, likvidacije iranskih naučnika koji su učestvovali u atomskom programu, itd.
2006 Izrael nije bio u stanju uništiti Hezbolah, niti par godina kasnije Hamas u Pojasu Gaze koji je izolovan od svega, zato se trude navesti druge tj. USA da unište Iran. Upravo zbog Irana njihova snaga je upitna.
Nije problem u konvencionalnom sukobu vojske X protiv Izraela, ali problem su druge metode. Izrael nema luksuz da izgubi desetine ili stotine hiljada građana u sukobu velikih razmjera. Kroz jače prisustvo Irana u Libanu i Siriji to je veoma realan scenarijo, pa nije bez veze Bibi skoro svake sedmice u Moskvi da isposluje zaštitu Izraelskih interesa tamo gdje se Rusi pitaju a to jeste u Siriji.
rajv0sa

#27589 Re: IRAN

Post by rajv0sa »

Ovaj FOX je ko rtrs, kakva armija radikala prati taj medij to je nevjerovatno. Kaže demokrate više mrze trampa nego iran, znači nisi pravi amerikanac ako ne mrziš iran :lol:
asurbanipal

#27590 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote: 11/01/2020 01:37
Da Allah dragi pomogne običan narod i u Iranu i u Saudiji, i jedni i drugi se ne pitaju mnogo.

A inače sto se tiče Arapa, najviše kulture i edeba ima kod Omanaca, i oni su mi blagi favoriti.

Kad smo već kod Omana, vojska i policija u pripavnosti nakon smrti sultana Qaboosa, koji nije ostavio nasljednika:

Dozens of armored vehicles and soldiers were seen dotting the streets of Muscat following the death of Omani Sultan Qaboos bin Said al-Said, with the military on “high alert” amid uncertainties about the monarch’s successor.
In addition to declaring the alert status, which appears to be little more than a precaution, Oman’s high military council also called for the royal family to meet to appoint the country’s next ruler, according to Omani state media.
alijagoro

#27591 Re: IRAN

Post by alijagoro »

rajv0sa wrote: 11/01/2020 02:37 Ovaj FOX je ko rtrs, kakva armija radikala prati taj medij to je nevjerovatno. Kaže demokrate više mrze trampa nego iran, znači nisi pravi amerikanac ako ne mrziš iran :lol:
Kod njih su i voditelji radikali
tetejac

#27592 Re: IRAN

Post by tetejac »

GandalfSivi wrote: 10/01/2020 10:41
tetejac wrote: 10/01/2020 04:24
GandalfSivi wrote: 10/01/2020 04:12

Decko, trolaj temu koliko hoces, nije moj problem, ali mojne mene vise citirati svega ti. Vazi?
A zbog čega i gdje on trola a ti ne trolaš? :roll:
Prozivanje sugovornika za trolanje na forumu, kažnjavao bih instant banom. Nema smisla tako prozivati :roll:
Jok eto iznosi ozbiljno misljenje. Da Ameri ne bi dobili WWII bez atomske bombe. I to je misljenje? I ne trola? Uozbilji se...
Tema je Iran i neka ostane tako a ti se uozbilji i ne prozivaj. Čovjek iznosi svoje mišljenje a čim se ne podudara sa tvojim odmah je trol, klon itd?
Uostalom nije puno ni fulao što se tiče atomske. Ameri su na Japanu izgubili duplo više ljudi nego u ratu u Vijetnamu. O tehnici da ne govorim. Tema je Iran i neka tako ostane a ti se ne bahati bez razloga, ispadaš glup.
Jack Be Nimble

#27593 Re: IRAN

Post by Jack Be Nimble »

Amerikanci fina raja. Kukturno jednom raketom razvale kola pokraj aerodroma u ubiju koga su htjeli.

Iranci gadzaju baze u nekoj vukojebini i najebu civili u avionu.
jeza u ledja

#27594 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

tetejac wrote: 11/01/2020 05:14 Tema je Iran i neka ostane tako a ti se uozbilji i ne prozivaj. Čovjek iznosi svoje mišljenje a čim se ne podudara sa tvojim odmah je trol, klon itd?
Uostalom nije puno ni fulao što se tiče atomske. Ameri su na Japanu izgubili duplo više ljudi nego u ratu u Vijetnamu. O tehnici da ne govorim. Tema je Iran i neka tako ostane a ti se ne bahati bez razloga, ispadaš glup.
Znaci ti se manje-vise slazes sa ovim espn-om?
Sto jednostavno ne kazes da si i ti njegov nivo i odmah otklonis svaku sumnju...

Kakva plejada likova sa “misljenjima” na ovoj temi. Od alternativnih historicara, teoretica zavjera, preko geostrateskih strucnjaka, vojnih analiticara pa sve do tumaca vjerske dogme.

Al ono, ja imam “misljenje”, dozvolite mi da nesto kazem. Nemas ti misljenje jarane, tebi je promaja u glavi.
tetejac

#27595 Re: IRAN

Post by tetejac »

jeza u ledja wrote: 11/01/2020 06:03
tetejac wrote: 11/01/2020 05:14 Tema je Iran i neka ostane tako a ti se uozbilji i ne prozivaj. Čovjek iznosi svoje mišljenje a čim se ne podudara sa tvojim odmah je trol, klon itd?
Znaci ti se manje-vise slazes sa ovim espn-om?
Sto jednostavno ne kazes da si i ti njegov nivo i odmah otklonis svaku sumnju...

Kakva plejada likova sa “misljenjima” na ovoj temi. Od alternativnih historicara, teoretica zavjera, preko geostrateskih strucnjaka, vojnih analiticara pa sve do tumaca vjerske dogme.

Al ono, ja imam “misljenje”, dozvolite mi da nesto kazem. Nemas ti misljenje jarane, tebi je promaja u glavi.
Dobro. Meni promaja u glavi a ti si sa stavom i mišljenjem bez navodnika. Sada me lagano zaobiđi i ne prozivajte ljude ako se ne slažu sa vama. :thumbup:
aerodinamika

#27596 Re: IRAN

Post by aerodinamika »

iranci priznali da su drmnuli avion
bezobzira, sistem PVO dobro radi, vrlo lako je to umjesto civilnog mogao biti i vojni/neprijateljski avion

zaista
strasna osveta irana, ne samo da su pogazili vlastite gradane na dzenazi vec su drmnuli i irance koji posjeduju drzavljastva drugih zemalja
sadie_forever

#27597 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

Human factor :(
Seawolf

#27598 Re: IRAN

Post by Seawolf »

Iranian President Hassan Rouhani said Saturday that the investigation of Iran’s Armed Forces has concluded that missiles fired "due to human error" caused the crash of the Ukrainian plane.

"Armed Forces’ internal investigation has concluded that regrettably missiles fired due to human error caused the horrific crash of the Ukrainian plane (and) death of 176 innocent people. Investigations continue to identify (and) prosecute this great tragedy (and) unforgivable mistake," Rouhani said on his official Twitter account.

"The Islamic Republic of Iran deeply regrets this disastrous mistake. My thoughts and prayers go to all the mourning families. I offer my sincerest condolences," he added.
Hours after the missile operation in Iraq, US military flights around the borders of Iran increased and Iranian military officials reported seeing aerial targets that were coming towards Iran’s strategic centers, according to a statement released by Iranian Armed Forces Headquarters.

Numerous defense centers around Iran reported seeing increased radar activity which caused a heightened sensitivity in the aerial defense centers of the country, the statement added.

Under such sensitive and crucial conditions, Ukraine International Airlines Flight 752 took off from Imam Khomeini Airport and while in rotation, the aircraft came close to a sensitive IRGC military center at an altitude and flight condition that resembled hostile targeting.

Due to these circumstances, the aircraft was unintentionally hit, which unfortunately resulted in death of the many Iranian and foreign nationals, the statement said.
The general staff of Iran's armed forces says that Ukraine International Airlines Flight 752, which crashed just after taking off from Tehran's airport on January 8, was brought down due to human error, according to state-run Press TV.

Iran targeted the passenger plane unintentionally, Press TV reported.

US officials previously said they thought the plane had been shot down with two Russian-made surface-to-air missiles, likely by accident.
sadie_forever

#27599 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

jel oni mozda imaju placenike koji namjerno sabotaze prave iz unutra? jer ovo je zadnje sto im je trebalo :roll:
tetejac

#27600 Re: IRAN

Post by tetejac »

sadie_forever wrote: 11/01/2020 06:56 jel oni mozda imaju placenike koji namjerno sabotaze prave iz unutra? jer ovo je zadnje sto im je trebalo :roll:
Human mistake. Jebiga dogodi se :(
Post Reply