Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
_Reds_

#3776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

Banksy wrote: 09/01/2020 16:00
ultima_palabra wrote: 09/01/2020 15:33 Pa završio je kasno jer je bio sportista, valjda. Ne znam kakve to ima veze.

Da nije ni srednju završio, frajer dominira u raspravama i polemikama. Nema frazeologije i umotavanja, nego direktno u glavu. Iz SDA mu niko ne smije na crtu stati.

Kao dječak sam bio veoma discipliniran, učenik generacije u osnovnoj školi.

U srednjoj nije bilo tako jer sam se počeo aktivno baviti košarkom. Imao sam veliki broj izostanaka zbog utakmica i putovanja.

- rekao je Konaković

Ko pamti, a pamte mnogi, u predratnom Sarajevu, u bilo kojoj osnovnoj školi, učenici generacije su zasta bili oni najbolji, najpametniji i najvrjedniji među nama.

Ne vidim zašto takav lik ne bi mogao ispolagati nekoliko ispita u nekoliko dana, i to na DIFu koji nije nuklearna fizika.

edit, i to prebacuju SDA polupismeni seljoberi s travničkim diplomama, baš cirkus.
Rece zena koja na sva zvona brani Vladu i kojoj sjede ministri sa diplomama iz Travnika.

Licemjerstvo, po ko zna koji put na djelu.
Akibh

#3777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

2018.
Nije te sramota, normal... dno dna
Banksy wrote: 14/03/2018 14:45
seln wrote:
Banksy wrote:Dakle, propast. Očekivano.
Od prvog trenutka, od vijesti da odlazi, znalo se da će to ovako završiti, s 10 ljudi u sali.
Šta je bilo u njegovoj glavi, šta je mislio, šta ga je nosalo, Bog zna...
Sic transit gloria mundi.
Od mlade zvijezde u usponu do bradatog, nezaposlenog gmaza sa preskupom zenom... samo je jedan korak.
Upravo tako. Sve ovo je bilo tako lako predvidjeti, da ne mogu da vjerujem da je on, sam, ijednog trenutka mogao pomisliti da će masa, ma njih 10, krenuti za njim. Još ako zna(mo) da je lik notorni lažov, kriminalac jednak onima protiv kojih je ustao, da su mu jedini motivi bili uzimanje većeg plijena, da se u sve krenulo da se ukrade marka više, ne mogu da zamislim šta je mislio, na osnovu čega je mogao dobiti tu podršku... Takav plićak, nevjerovatno.
Banksy

#3778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Nikad nije bio moj izbor, niti će biti, ali zasad je mačka koja vrlo efikasno lovi miševe. :thumbup:

I, kakve to veze ima s pričom o njegovoj diplomi?
Banksy

#3779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

_Reds_ wrote: 09/01/2020 16:45
Rece zena koja na sva zvona brani Vladu i kojoj sjede ministri sa diplomama iz Travnika.

Licemjerstvo, po ko zna koji put na djelu.
I, propituje li ko od njih tuđe diplome kao što to čini SDA seljadija?
putokaz1

#3780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

mishic wrote: 09/01/2020 15:50 BH politička scena prepuna je degenerika, botova, papaka i ološa svake vrste ali Kifla je nadmašio sve i jednog.
Poznatom stranačkom metodologijom iskoristio je SDA da iziđe iz anonimnosti, potom je svoje nezadovoljstvo sporošću napredovanja u usponu u hijerarhiji vlasti pretvorio u "petardu" koju je bacio narodu u oči sa najnerealnijom i možda najljepšom pričom ili bolje reći bajkom o tome kad će i kako sav jad i bijedu pretvoriti u med i mlijeko. U te bajke uvukao je i neke druge koji su mu povjerovali prije svega zbog žestokih ataka na SDA i njihovu politiku a onda je Kifla bljesnuo.
Oponašajući Dodika, Vučića i Putina, po onome gdje su oni tu je i vlast, Kifla je stupio na scenu, pokazao svu svoju bahatost, svu diktatorsku čud, svu raspojasanost koju ispoljavaju ljudi kojima vlast udari u glavu, i iznad svega, pokazao da je za vlast spreman da se bori po svaku cijenu.
Svu tu borbu trpa pod firmu borbe za procedure, zakonitost, ustavnost itd., zaklinje se da će životom, tijelom i intelektom (?! sic) stati iza toga a ustvari samo pokazuje do koje mjere su spremni ići pojedinci u BH politici koji su osjetili slast preslatkog a lahko zarađenog političkog kolaća koga se ne odriću ni po cijenu života.
Tako je Kifla postao simbol i sinonim i za jednu Majkićku, i za sve bjelohljebaše, budnje, burzićke, tegeltije, radeljaše i ine karikature od ljudi i ljudskog dostojanstva. Doslovno se sveo na onu karikaturu sa pečatom!
Sve šprehe o narodu, pravdi, Kantonu, zakonima i procedurama stale su u jednu jedinu rijeć, -fotelja!!!
Fotelja i po cijenu glave! Tako je to u BiH gdje najviše ubiru i dobijaju oni koji najmanje rade i doprinose!!!
A jedan od nekoliko desetina prvih postova koji sam tada uputio Kifli naslutio je ovo. Sada je taj post vidovnjački čudnovat!!!
Ima istine,podsjeca na naseg SDA spavaca iz Lukavca,ista sema rada
mirza_15

#3781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

mishic wrote: 09/01/2020 15:50 BH politička scena prepuna je degenerika, botova, papaka i ološa svake vrste ali Kifla je nadmašio sve i jednog.
Poznatom stranačkom metodologijom iskoristio je SDA da iziđe iz anonimnosti, potom je svoje nezadovoljstvo sporošću napredovanja u usponu u hijerarhiji vlasti pretvorio u "petardu" koju je bacio narodu u oči sa najnerealnijom i možda najljepšom pričom ili bolje reći bajkom o tome kad će i kako sav jad i bijedu pretvoriti u med i mlijeko. U te bajke uvukao je i neke druge koji su mu povjerovali prije svega zbog žestokih ataka na SDA i njihovu politiku a onda je Kifla bljesnuo.
Oponašajući Dodika, Vučića i Putina, po onome gdje su oni tu je i vlast, Kifla je stupio na scenu, pokazao svu svoju bahatost, svu diktatorsku čud, svu raspojasanost koju ispoljavaju ljudi kojima vlast udari u glavu, i iznad svega, pokazao da je za vlast spreman da se bori po svaku cijenu.
Svu tu borbu trpa pod firmu borbe za procedure, zakonitost, ustavnost itd., zaklinje se da će životom, tijelom i intelektom (?! sic) stati iza toga a ustvari samo pokazuje do koje mjere su spremni ići pojedinci u BH politici koji su osjetili slast preslatkog a lahko zarađenog političkog kolaća koga se ne odriću ni po cijenu života.
Tako je Kifla postao simbol i sinonim i za jednu Majkićku, i za sve bjelohljebaše, budnje, burzićke, tegeltije, radeljaše i ine karikature od ljudi i ljudskog dostojanstva. Doslovno se sveo na onu karikaturu sa pečatom!
Sve šprehe o narodu, pravdi, Kantonu, zakonima i procedurama stale su u jednu jedinu rijeć, -fotelja!!!
Fotelja i po cijenu glave! Tako je to u BiH gdje najviše ubiru i dobijaju oni koji najmanje rade i doprinose!!!
A jedan od nekoliko desetina prvih postova koji sam tada uputio Kifli naslutio je ovo. Sada je taj post vidovnjački čudnovat!!!
Kako se za vlast bori po svaku cijenu ako je zakazao sve skupštine na kojima treba da se izvrši primopredaja vlasti?

SDA igra igru. Nije više u pitanju samo preuzimanje vlasti. To su po procedurama mogli privesti kraju u narednih 10 - 15 dana. Ovdje se želi proizvesti haos za koji će se optužiti aktuelna vlada. Pri tome računaju na neinformiranost naroda i stranačke medije. Sasvim sigurno imaju input o raspoloženju glasača i da je puno više od pukog preuzimanja vlasti u igri.
Patton44

#3782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Akibh wrote: 09/01/2020 17:03 2018.
Nije te sramota, normal... dno dna
Banksy wrote: 14/03/2018 14:45
seln wrote: Sic transit gloria mundi.
Od mlade zvijezde u usponu do bradatog, nezaposlenog gmaza sa preskupom zenom... samo je jedan korak.
Upravo tako. Sve ovo je bilo tako lako predvidjeti, da ne mogu da vjerujem da je on, sam, ijednog trenutka mogao pomisliti da će masa, ma njih 10, krenuti za njim. Još ako zna(mo) da je lik notorni lažov, kriminalac jednak onima protiv kojih je ustao, da su mu jedini motivi bili uzimanje većeg plijena, da se u sve krenulo da se ukrade marka više, ne mogu da zamislim šta je mislio, na osnovu čega je mogao dobiti tu podršku... Takav plićak, nevjerovatno.
Iti naso vadit stare postove. Mladost ludost,nikad nije kasno doc tobe.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

A baš sam htjela izvaditi temu o Kifli i šta su pisali o njemu... Zaista pojedinci češće mjenjaju mišljenje nego čarape... vrijedi se podsjetiti. I to samo onih koji nisu promijenili nik. :D Neprocjenljivo :P
KatarinaKosaca

#3784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote: 09/01/2020 16:35
strucnjakdemagog wrote: 09/01/2020 16:30 Smiješno je što neko poteže priču oko Kifline škole, pogotovo ovi uhljebi iz SDA. Pa dovoljno je pogledati jedan intervju ili sjednicu SKS i da ti bude jasno koliko je čovjek inteligentan i elokventan.
BTW, Dino je fakultet zavrsio za godinu i po a ne za deset dana. Nije da branim frajera, ali ako ga vec olajavaju red bi bio da se barata nekim osnovnim podacima.
Pa ko još završi faks za godinu i pol :D, Vidim da ga ne braniš, baš ga uvali :lol: :lol: godinu i po :pisnuo:
Grean

#3785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Grean »

Ja znam samo da sam se prije njegovog medijskog istupa patio sa vodom od 87'. Ta bruka je zavrsena i ja to pripisujem njemu.

Jedno konkretno politicko obecanje ispunjeno. Da vidim razloge i argumente zasto smo se prije toga brukali ko' kakva indijska zabit cijelih 30 godina i sto se bas tada rijesi?

Uz to ovi sa plave strane grada ne bi mu trebali zaboraviti ovaj teren na Grbavici.
Styling

#3786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote: 09/01/2020 18:39
strucnjakdemagog wrote: 09/01/2020 16:30 Smiješno je što neko poteže priču oko Kifline škole, pogotovo ovi uhljebi iz SDA. Pa dovoljno je pogledati jedan intervju ili sjednicu SKS i da ti bude jasno koliko je čovjek inteligentan i elokventan.
BTW, Dino je fakultet zavrsio za godinu i po a ne za deset dana. Nije da branim frajera, ali ako ga vec olajavaju red bi bio da se barata nekim osnovnim podacima.
Pa ko još završi faks za godinu i pol :D
Vanredno je moguce, obzirom da je prvi stepen po Bolonji tri godine. A nije bas da je DIF nuklearna fizika. Malo naravno uz pomoc stranke ubrzas.
KatarinaKosaca

#3787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote: 09/01/2020 18:41

Vanredno je moguce, obzirom da je prvi stepen po Bolonji tri godine. A nije bas da je DIF nuklearna fizika. Malo naravno uz pomoc stranke ubrzas.
KO je osim njega završio za godinu i po. Pokažite mi tog lumena.. naravno, samo SDA jungen što je tada i bio
Styling

#3788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote: 09/01/2020 18:42
Styling wrote: 09/01/2020 18:41

KO je osim njega završio za godinu i po. Pokažite mi tog lumena.. naravno, samo SDA jungen što je tada i bio
Pa nisam ja ni rekla da je sve regularnom ali nije ga zvrsio ni za mjesec dana, kako neki imputiraju na forumu.
ultima_palabra

#3789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote: 09/01/2020 18:37 A baš sam htjela izvaditi temu o Kifli i šta su pisali o njemu... Zaista pojedinci češće mjenjaju mišljenje nego čarape... vrijedi se podsjetiti. I to samo onih koji nisu promijenili nik. :D Neprocjenljivo :P
Pa da li se onda promijenio on ili forumaši? Gro forumaša je manje-više konzistentan, uvijek kontra SDA.
mishic

#3790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mishic »

ultima_palabra wrote: 09/01/2020 15:58
Pa Budnjo, Burzićka i Radeljaš su vaši kadrovi. Majkićka i Tegeltija su vam koalicioni partneri.

Veliš, sporo napredovanje... a bio premijer najbogatijeg kantona.
Malkice ste ofirni svi Vi koji odmah vidite naše i vaše. Nikada u životu ni minuta nisam bio ni u jednoj stranci, na sve njih kritićki gledam i osvrćem se i često i u ovim postovima istićem da su po principu djelovanja sličnije mafijaškim klanovima nego političkim strankama.
A Vi koji politiku doživljavate emotivno i lično, svrstani ste i ušančeni u Vi i Mi tranšeje, progledajte i umjesto tog subjektivnog doživljaja osvrnite se na činjenice. Nebi bilo s goreg da ste prije komentara pogledali moj post negdje na samom početku ove teme.
Političke stranke i jesu ovako bahate baš zbog takvih ubleha koje im "pušu pod krila" i čine njihovu snagu.
ultima_palabra

#3791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

E čuj on nekom kaže da je ofiran... :D
Banksy

#3792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Patton44 wrote: 09/01/2020 18:34

Kakva glupost. Samo budale i botovi ne mijenjaju mišljenje.

Pogriješim i ja, desi se svakome. Za Komšića sam mislila da je poštenjačina i osloboditelj, a pokazalo se da je najveći ološ i jeftini prevarant. Drago mi je da sam i Kiflu pogrešno procijenila.

Iako mu i sad ne vjerujem sasvim, niti bih mu kad dala glas, gledati kako u ovih godinu dana dekonstruira i čisti SDA matricu, s društvom iz četvorke pali ono svjetlo na kraju tunela, a sve uz horsko kmečanje SDA botova i nisam, ali sendvičara, neprocjenjivo je iskustvo.

Sve i da se sutra vrati u SDA, hvala mu za ovu godinu. :thumbup:
The 51st State

#3793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Kifla dok je i bio u sda pokusavao je progresivno i savjesno raditi, no svako ima svoje limite.
Nema zime za njega i stranku mu, prepoznati su kao savjestan faktor na politickoj sceni i mirno mogu cekati izbore.
putokaz1

#3794 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Kifla je Lafinash
A_A_AKCIJA

#3795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Jah... :D

http://www.uskinfo.ba/m/vijest/video-ag ... jini/68664
Upravo je završena konferencija za novinare koju su organizovali zastupnici u Skupštini USK-a Ifeta Kadić i Agan Bunić.

Radi se o dvoje zastupnika koji su napustili SBB i nakon toga djelovali kao Nezavisni klub u Skupštini USK-a.

Danas su, zajedno sa 10 vijećnika iz Bihaća, Velike Kladuše, Bužima i Bosanske Krupe, prešli u stranku Elmedina Konakovića, Narod i pravda.
Prpa.ba

#3796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Zabrinuti forumasi patriotske provenijencije sada ce morati biti zabrinuti o tome kako anti-SDA snage ne vide dalje od Sarajeva i Bihaca. :lol:
Styling

#3797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2020 20:31 Jah... :D

http://www.uskinfo.ba/m/vijest/video-ag ... jini/68664
Upravo je završena konferencija za novinare koju su organizovali zastupnici u Skupštini USK-a Ifeta Kadić i Agan Bunić.

Radi se o dvoje zastupnika koji su napustili SBB i nakon toga djelovali kao Nezavisni klub u Skupštini USK-a.

Danas su, zajedno sa 10 vijećnika iz Bihaća, Velike Kladuše, Bužima i Bosanske Krupe, prešli u stranku Elmedina Konakovića, Narod i pravda.
Sta sada ovo znaci za odnos snaga u USK?
Roccohljup

#3798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

Sad ce threesome gay clip sa aganom, kiflom i ademovicem osvanuti :mrgreen:
drug_profi

#3799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ako ne bude kakvo mucenje i sakacenje zivotinja, nista....
Patton44

#3800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Banksy wrote: 09/01/2020 19:12
Patton44 wrote: 09/01/2020 18:34

Kakva glupost. Samo budale i botovi ne mijenjaju mišljenje.

Pogriješim i ja, desi se svakome. Za Komšića sam mislila da je poštenjačina i osloboditelj, a pokazalo se da je najveći ološ i jeftini prevarant. Drago mi je da sam i Kiflu pogrešno procijenila.

Iako mu i sad ne vjerujem sasvim, niti bih mu kad dala glas, gledati kako u ovih godinu dana dekonstruira i čisti SDA matricu, s društvom iz četvorke pali ono svjetlo na kraju tunela, a sve uz horsko kmečanje SDA botova i nisam, ali sendvičara, neprocjenjivo je iskustvo.

Sve i da se sutra vrati u SDA, hvala mu za ovu godinu. :thumbup:
:?
Post Reply