Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fatimiunovi vojnici na oprostajnoj ceremoniji od Kassema Suleimania u svetom gradu Qum (jucer).
Fatimi (mlada ) brigada - siitska oruzana formacija (20.000 ljudi),formirana 2014. godine za borbu protiv militanata sirijske opozicije i Islamske drzave .
mirsek wrote: ↑07/01/2020 13:57
Na koga sumnjas da bi dodatno opleo po izrahellu ?
Prvi Palestinci, a nisam siguran za Egipat, Siriju, Irak i Jordan. Njihova istorija bas i nije presjajna, a imaju s Jordanom ove zadnje tenzije oko Al-Akse.
Ni Libanon ih bas ne livo, a ima tu jos okolnih i bliskih mrzitelja poput Libije, Pakistana, Saudije i UAE...
Sumnjam da bi se Saudija, UAE, Pakistan i Libija ukljucivali, ali ovi ostali su mi suhveli...
Hezbulah sasvim sigurno, Palestinci vrlo vjerovatno.
Irak i Sirija, Iracani ce se baviti Amerima u Iraku i Siriji a Sirijci imaju posla oko zavrsetka rata.
Egipat sumnjam, oni gledaju svoja posla a i sad se sa Turskom ganjaju oko Libije.
Jordan isto, oni imaju solidne odnose sa izrahellom osim par trzavica.
U biti svi pod americkom sapom male su sanse da se ukljuce.
Point. wrote: ↑07/01/2020 13:01Bolesno je i stanje što podržavaš jednog glupog i arogantnog tipa poput Trumpa samo zbog činjenice što je on protiv Irana koji su jel protiv Kurda. A kada je taj isti Trump ostavio sirijske Kurde Erdoganu na izvolite šutio si ko miš. A znaš šta je još bolesnije? Što nisi u životu vidio Kurda a kamoli dvije-tri propričao sa njima a evo ovdje se na forumu ponašaš ko da ti je Özalan dido. Nemoj samo ti o bolesti.
Svega ti.
Tramp je obican cirkusant, napisao sam vise puta.
Ove poteze povlace Majk Pompeo, Majk Pens, Pentagon i CIA. Njih podrzavam. Podrzavam americku vanjsku politiku u slucaju Irana.
@mirsek Naravno. Ali, opet sve zavisi i od onoga sta ce i kako ce Izrael odraditi u tom slucaju. Nije iskjuceno da oni prvi sibnu ponesto na nekoga od ovih za koje se misli da se nece mijesati, pa da optuze nekoga drugog za to.
Prava Pandorina kutija je ovo...sa X svakakvih varijabli.
Last edited by Dozer on 07/01/2020 14:15, edited 1 time in total.
Nadzornik wrote: ↑07/01/2020 14:10
Fatimiunovi vojnici na oprostajnoj ceremoniji od Kassema Suleimania u svetom gradu Qum (jucer).
Fatimi (mlada ) brigada - siitska oruzana formacija (20.000 ljudi),formirana 2014. godine za borbu protiv militanata sirijske opozicije i Islamske drzave .
Point. wrote: ↑07/01/2020 13:01Bolesno je i stanje što podržavaš jednog glupog i arogantnog tipa poput Trumpa samo zbog činjenice što je on protiv Irana koji su jel protiv Kurda. A kada je taj isti Trump ostavio sirijske Kurde Erdoganu na izvolite šutio si ko miš. A znaš šta je još bolesnije? Što nisi u životu vidio Kurda a kamoli dvije-tri propričao sa njima a evo ovdje se na forumu ponašaš ko da ti je Özalan dido. Nemoj samo ti o bolesti.
Svega ti.
Ove poteze povlace Majk Pompeo, Majk Pens, Pentagon i CIA. Njih podrzavam. Podrzavam americku vanjsku politiku u slucaju Irana.
Cirkusant koji ce da izazove najveci rat i ogromne zrtve na BI u zadnjih nekoliko decenija.
Ne moze Tramp biti samo cirkusant, on je licno odobrio/naredio napad a i tvitovi su njegovi, nisu od Pompea.
Koji je to narod? Imaju kose oci poput hazara? Nisu perzijanci?
Svega ti.
To su izvodjaci radova.
Mastermind je John Bolton.
Nespin wrote: ↑07/01/2020 12:32Čovječe izađi iz svog mentalnog sela, proklijaj iz ljušture, proputuj malo, vidi svijeta lijepa, ne počinje i ne završava sve sa ružičastoguzim Donaldom Trumpom i arogantnim kaubojima... I nije valjda vrhunac ljudske civilizacije opijanje, taslačenje, povraćanje i kurvaluk... A ima i toga u Iranu, ako ti je samo do toga...
I nije Iran postao od Islamske revolucije, već ima višemilenijumsku kuluturu, pa oni su u mnogim aspektima civilizacija za Ameriku, da ne govorim šta su za nas, nedostižni san... Imaju jednu od najobrazovanijih populacija uopće na svijetu... Na univerzitetima studira više žena nego muškaraca. Uprkos brutalnim sankcijama razvijaju visoke tehnologije, drže korak u mnogim stvarima sa zapadom. I ne bazira im se sve na nafti, ljudi su jednostavno vrijedni, sposobni, poduzetni, inovativni. Imaju fantastičnu savremenu arhitekturu, muziku, umjetnost... Kako ste tako površni, puni predrasuda i zatucanosti sunce vam poljubim... Oličenje bosanske ograničenosti, tupave arogancije i servilnosti. https://www.youtube.com/watch?v=UuUfJk5GG80 za relaksaciju... https://www.youtube.com/watch?v=CYoa9hI3CXg Naučite nešto... ima svijeta i van palanke.
Da li Iran dozvolio zenama da gledaju utakmice?
Kao da sam negdje procitao da su napravili taj snazan civilizacijski iskorak...
Da li ih jos uvijek silom zamotavaju zene?
Evo kako se zabavlja iranska omladina, javna vjesanja pred punim tribinama
Pa i to je zabava. Sta fali? Ako je lik nekakav ubica, silovatelj, pedofil... nemam nista protiv ovakve pokazne vjezbe.
Bar ce jednom iz gomile biti jasno kako ce zavrsiti ako napravi sta ne treba. Ovi bar nemaju nikakve logore... Kooiko mi je poznato...
A, zar i na drugoj strani nemamo ponegdje elektricne stolice, injekcije, gasne komore i sl.? Imaju i logore ala Guantanamo... Ah, izvinjaJEm se..to je zatvor
Last edited by Dozer on 07/01/2020 14:27, edited 4 times in total.
bjelosvetski teroristi..
Gdje su sve i kako terorisali ?
Posto su bjelosvjetski pa da se i mi informisemo.
bjelosvetski teroristi..
Gdje su sve i kako terorisali ?
Posto su bjelosvjetski pa da se i mi informisemo.
Ma ako su hazarci ne volim ih nikako u iranu su oni siitske izbjeglice iz afganistana i oni i dolaze kao migranti na zapad jer ih u iranu isto ljudi ne mogu ocima
Dozer wrote: ↑07/01/2020 14:23
Pa i to je zabava. Sta fali? Ako je lik nekakav ubica, silovatelj, pedofil... nemam nista protiv ovakve pokazne vjezbe.
Bar ce jednom iz gomile biti jasno kako ce zavrsiti ako napravi sta ne treba.
A, zar i na drugoj strani nemamo ponegdje elektricne stolice, injekcije, gasne komore i sl.?
Pedofili, dileri droge, silovatelji, ubice.
Mislim da je kikiju najvise krivo zbog ovih dilera droge i sto nema golog zenskog mesa da pari oci.
Pa ovako je vjesalo, przilo itd., i po Americi, Britaniji itd., ne tako davno. Ne znam da li i danas to rade u Americi. Prije pred masama su to radili, pa jedno vrijeme samo pred porodicama i poznanicima, sad?
Vecina su imigranti iz Afganistana.
Sudjelovanje u sukobima:
Gradjanski rat u Siriji,ofanziva na jugu Sirije (2015) Ofenziva na sjeverozapadu Sirije (2015) Ofanziva na sjeveru Sirije (oktobar-novembar 2015.) Ofanziva u Alepu (oktobar-decembar 2015.) Oslobodjenje Palmyre.
Bitka kod Hasama itd...
mirsek wrote: ↑07/01/2020 14:27
Pedofili, dileri droge, silovatelji, ubice.
Mislim da je kikiju najvise krivo zbog ovih dilera droge i sto nema golog zenskog mesa da pari oci.
Dozer wrote: ↑07/01/2020 14:23
Bar ce jednom iz gomile biti jasno kako ce zavrsiti ako napravi sta ne treba. Ovi bar nemaju nikakve logore... Kooiko mi je poznato...
A, zar i na drugoj strani nemamo ponegdje elektricne stolice, injekcije, gasne komore i sl.? Imaju i logore ala Guantanamo... Ah, izvinjaJEm se..to je zatvor
Tebi je normalno vjesati ljude na fudbalskom stadionu?
Ti bi to gledao?
...
Najbolja optuzba u Iranu je neprijatelj Alaha. Da je kod nas iranski model, ti bi zavrsio u zatvoru ako bi kritikovao reisa Kavazovica ili Mustafu Cerica.
Znam za teroriste koji se kite Americkom zastavom ali za one teroriste koji se kite Ruskom zastavom jos nisam cuo...
lepo lepo.. oslobodili sva ona mjesta po siriji od sirijaca
dakle i ona prica kako iran ne napada druge je laz...
itekako napada putem mreze ovih teror milicija... a glavni lik svih tih milicija bio je ko? sulejmani?
afganistanci osobadjali alepo i onda se cude sto ih svijet naziva terorima
Sanjarko wrote: ↑07/01/2020 14:28
Pa ovako je vjesalo, przilo itd., i po Americi, Britaniji itd., ne tako davno. Ne znam da li i danas to rade u Americi. Prije pred masama su to radili, pa jedno vrijeme samo pred porodicama i poznanicima, sad?
Capital punishment is a legal penalty in the United States, currently used by 29 states, the federal government, and the military. Its existence can be traced to the beginning of the American colonies. The United States is the only developed Western nation that applies the death penalty regularly.
Nista nisu bolji ni Iranski proksiji od Američkih, zavisi samo za koju stranu navijaš, ali fkt, gadni su i jedni i drugi. Jedino žalim državu i narode koji stradaju zbog njihovih bolesnih ambicija da vladaju drugim