IRAN

TomANDJerry

#25501 Re: IRAN

Post by TomANDJerry »

Najsmjesnije i zalosnije je sto neki stvarno sanjaju scenarij rata gdje ce Iran eto pobijediti USA. To je van pameti, pa evo rat nije ni krenuo a ovi vec imaju 50 poginulih. Da ne govorim sta bi to znacilo za ekonomiju i odnose u svijetu.

Irancima bi najpametnije bilo da se povuku i zacepe gubicu --- previse su se digli zadnjih godina (Sirija prije svega), ne mozes ti raditi kao racunovodja u banci i misliti da ako krenes trenirati boks 3 mjeseca da mozes boksati protiv svjetskog sampiona. Mozes ti okolo da ides i tuces neku djecu i slabije od sebe, i da se slikas pred ogledalom kako si jak i snazan, ali neces 10 sekundi izdrati protiv pravog boksera.

Najgore od svega je sto bi u tom ratu broj poginulih amerikanaca bio otprilike 6, 3 zbog eksplozije na nekom brodu zbog nepravilnog rukovanja oruzjem i jos 3 koje je grom udario za vrijeme operacija. To bi bio rat gdje bi jedna sirotinja vikala "Allah Ekber" i ubijala drugu sirotinju koja to isto radi. Amerikanci bi letjeli iznad glave u svojim F35-cama i testirali najnovije modele tomahawka sa 300 kilometara udaljenosti.
Kikibombona

#25502 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

rocco_siffredi wrote: 07/01/2020 12:41
Kikibombona wrote: 07/01/2020 12:27
sadie_forever wrote: 07/01/2020 12:25Iran je islamska republika i ne tvrdi nista drugo
Nazalost, jeste.

Zato mladi Iranci moraju ici u drugu drzavu da se zabave, plesu, pjevaju...

https://ahvalnews.com/tourism/conservat ... party-city
Jedno od najpopularnijih država za odmor Svedjana je Tajland i J-I Azija.
Uaaa Svedska, Zivio Tajland.
Znaš li koliko Svedjana migrira u Balticke zemlje preko vikenda, zbog zabave i opijanja tamo?
Nego sta kazes na pogrebe iz Londona i Brazila? Diktatura i tamo?
:izet:
Kakve su diskoteke i nocni zivot u Iranu?
Nespin

#25503 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:33, edited 1 time in total.
Kikibombona

#25504 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

TomANDJerry wrote: 07/01/2020 12:47 Najsmjesnije i zalosnije je sto neki stvarno sanjaju scenarij rata gdje ce Iran eto pobijediti USA. To je van pameti, pa evo rat nije ni krenuo a ovi vec imaju 50 poginulih. Da ne govorim sta bi to znacilo za ekonomiju i odnose u svijetu.

Irancima bi najpametnije bilo da se povuku i zacepe gubicu --- previse su se digli zadnjih godina (Sirija prije svega), ne mozes ti raditi kao racunovodja u banci i misliti da ako krenes trenirati boks 3 mjeseca da mozes boksati protiv svjetskog sampiona. Mozes ti okolo da ides i tuces neku djecu i slabije od sebe, i da se slikas pred ogledalom kako si jak i snazan, ali neces 10 sekundi izdrati protiv pravog boksera.

Najgore od svega je sto bi u tom ratu broj poginulih amerikanaca bio otprilike 6, 3 zbog eksplozije na nekom brodu zbog nepravilnog rukovanja oruzjem i jos 3 koje je grom udario za vrijeme operacija. To bi bio rat gdje bi jedna sirotinja vikala "Allah Ekber" i ubijala drugu sirotinju koja to isto radi. Amerikanci bi letjeli iznad glave u svojim F35-cama i testirali najnovije modele tomahawka sa 300 kilometara udaljenosti.
:thumbup:
mirsek

#25505 Re: IRAN

Post by mirsek »

TomANDJerry wrote: 07/01/2020 12:47 Najsmjesnije i zalosnije je sto neki stvarno sanjaju scenarij rata gdje ce Iran eto pobijediti USA. To je van pameti, pa evo rat nije ni krenuo a ovi vec imaju 50 poginulih. Da ne govorim sta bi to znacilo za ekonomiju i odnose u svijetu.

Ono sto sam naucio prateci ratove zadnjih decenija, kad Amerika s tobom pregovara to je samo da te dodatno oslabi prije konacnog napada, oni sa agende skoro nikad ne skrecu niti slusaju tvoje zelje. Ako nemas extra uticajan lobi u USA ili nuklearno oruzje, bolje napadni prvi, vece su ti sanse da nanosenjem gubitaka uzburkas americku javnost na povlacenje.
MorningStar

#25506 Re: IRAN

Post by MorningStar »

mirsek wrote: 07/01/2020 12:52

Ono sto sam naucio prateci ratove zadnjih decenija, kad Amerika s tobom pregovara to je samo da te dodatno oslabi prije konacnog napada, oni sa agende skoro nikad ne skrecu niti slusaju tvoje zelje. Ako nemas extra uticajan lobi u USA, bolje napadni prvi, vece su ti sanse da nanosenjem gubitaka uzburkas americku javnost na povlacenje.
Zavisi sve kako naneses gubitke... amerima dosadi dugi rat bez odlucnih borbi i bez koristi. A recimo ako ih ubodes kao Japan na pearl harboru onda se dignu pa te uzoru.. Isto kao i sa 9/11 .. moraju necim da sebi stvore razlog a ako im je taj razlog dovoljan za javnost onda gotovo pa za dvije zgrade padnu dvije zemlje.
SmokingMan

#25507 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Kikibombona wrote: 07/01/2020 12:25
SmokingMan wrote: 07/01/2020 12:21 Ovi iranci su baš u dostatnoj mjeri temperamentni, peviše emocionani i euforični, šta na kraju vrijedi kada izgubiš život u stampedu na nečijoj dženazi.
Nije do Iranaca vec do sistema vladanja, kulta licnosti.

I mi smo bili euforicni kada bi Tito prolazio.

I sjeverni Koreanci su euforicni.

Bolesno stanje.
Ne slažem se baš, imaš i saudijce, ali opet su oni više letargičniji prema dosadnom familijarnom sistemu vladanja. Djeluju mi kao da nisu ouopšte zainteresirani za neke društvene promjene, dok u Iranu, koliko toliko toga i ima, bez obzira na sistem kakav jeste.
mirsek

#25508 Re: IRAN

Post by mirsek »

MorningStar wrote: 07/01/2020 12:56
mirsek wrote: 07/01/2020 12:52

Ono sto sam naucio prateci ratove zadnjih decenija, kad Amerika s tobom pregovara to je samo da te dodatno oslabi prije konacnog napada, oni sa agende skoro nikad ne skrecu niti slusaju tvoje zelje. Ako nemas extra uticajan lobi u USA, bolje napadni prvi, vece su ti sanse da nanosenjem gubitaka uzburkas americku javnost na povlacenje.
Zavisi sve kako naneses gubitke... amerima dosadi dugi rat bez odlucnih borbi i bez koristi. A recimo ako ih ubodes kao Japan na pearl harboru onda se dignu pa te uzoru.. Isto kao i sa 9/11 .. moraju necim da sebi stvore razlog a ako im je taj razlog dovoljan za javnost onda gotovo pa za dvije zgrade padnu dvije zemlje.
Bas zbog toga bih mozda radije da Iran pocne lagano ali konstantno da ih napada preko proksija a onda i direktno kako bude kuliminiralo.
Amerika nema kriticnu masu u javnosti da izvrsi invaziju na Iran a i vojni kapaciteti na BI su im trenutno preslabi, mogu samo da ih napadaju sa daljine. Iran i proksiji mogu veoma dobro to isto da rade.
Last edited by mirsek on 07/01/2020 13:03, edited 1 time in total.
sadie_forever

#25509 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

SmokingMan wrote: 07/01/2020 12:56
SmokingMan wrote: 07/01/2020 12:21 Ovi iranci su baš u dostatnoj mjeri temperamentni, peviše emocionani i euforični, šta na kraju vrijedi kada izgubiš život u stampedu na nečijoj dženazi.

Bolesno stanje.
Ne slažem se baš, imaš i saudijce, ali opet su oni više letargičniji prema dosadnom familijarnom sistemu vladanja. Djeluju mi kao da nisu ouopšte zainteresirani za neke društvene promjene, dok u Iranu, koliko toliko toga i ima, bez obzira na sistem kakav jeste.
Cini ti se jer prousa mediji ne pisu o saudijcima dal saudijski rezim dosadi

Sve mediji kreiraju
SmokingMan

#25510 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Većina saudijaca kao pušteni sa lanca čim se dotaknu zapada , da se ne lažemo.
MorningStar

#25511 Re: IRAN

Post by MorningStar »

mirsek wrote: 07/01/2020 12:58
Bas zbog toga bih mozda radije da Iran pocne lagano ali konstantno da ih napada preko proksija a onda i direktno kako bude kuliminiralo.

Amerika nema kriticnu masu u javnosti da izvrsi invaziju na Iran a i vojni kapaciteti na BI su im trenutno preslabi, mogu samo da ih napadaju sa daljine. Iran i proksiji mogu veoma dobro to isto da rade.
Sve dok pomalo i indirektno cackaju moje misljenje je da amerika nece da se zalijece.Doduse mogu im tohnuti ovako ponekoga ili neke manje udare kao odgovor - ali onda ne treba kukati kao sada sto Iran radi.. jbg cackas cacnu i oni tebe doduse malo jace. Ali eskalirati pa ih direktno napasti to je u domenu ludila a cisto sumnjam da je vlada irana toliko glupa.

Upravo nema te kriticne mase, i Iran ako je pametan istu nece ni stvoriti - a napad na americke baze po zaljevu i slicno bi uzrokovao desetine ako ne i stotine amera mrtvih i to bi dalo kriticnu masu a mogu oni svoje da kapacitete u mjesec dana povecaju na silu za invaziju.. Mada im i ne treba jer ako te zgombaju avionima i raketama sa brodova podmornica i slicno nece ti biti dobro ni malo..
Last edited by MorningStar on 07/01/2020 13:06, edited 1 time in total.
Point.

#25512 Re: IRAN

Post by Point. »

Bolesno stanje.
Bolesno je i stanje što podržavaš jednog glupog i arogantnog tipa poput Trumpa samo zbog činjenice što je on protiv Irana koji su jel protiv Kurda. A kada je taj isti Trump ostavio sirijske Kurde Erdoganu na izvolite šutio si ko miš. A znaš šta je još bolesnije? Što nisi u životu vidio Kurda a kamoli dvije-tri propričao sa njima a evo ovdje se na forumu ponašaš ko da ti je Özalan dido. Nemoj samo ti o bolesti.

Svega ti.
cyprus

#25513 Re: IRAN

Post by cyprus »

Ja samo da kažem da u sukobu Trump vs Iran nemam apsolutno nikakvih simpatija niti prema jednoj strani... Žao mi je jedino nevinih pojedinaca koji bi eventualno mogli još stradati... Tačno je da uvijek treba gledati šta je manje zlo, ali pokvareni idiot poput Donalda Trumpa meni ne može izgledati kao manje zlo čak ni u srazu sa Sauronom iz Mordora...
mirsek

#25514 Re: IRAN

Post by mirsek »

MorningStar wrote: 07/01/2020 13:01
mirsek wrote: 07/01/2020 12:58
Sve dok pomalo i indirektno cackaju moje misljenje je da amerika nece da se zalijece.Doduse mogu im tohnuti ovako ponekoga ili neke manje udare kao odgovor - ali onda ne treba kukati kao sada sto Iran radi.. jbg cackas cacnu i oni tebe doduse malo jace. Ali eskalirati pa ih direktno napasti to je u domenu ludila a cisto sumnjam da je vlada irana toliko glupa.
Izvini ali ovo je bilo bas radikalno i divljacki, ovo je meni vise bio jadan, histerican i nerotican potez od predstavnika najjace drzave na svijetu, sramota, ogromna sramota za Ameriku.
Covjek prijeti da ce unistiti spomenike kulture u Iranu, jel shvatas kakvo je to mafijasko i gangsterko ponasanje.
Dozer

#25515 Re: IRAN

Post by Dozer »

sadie_forever wrote: 07/01/2020 11:57 Evo sarajlije :

U ime Boga!
Svi zainteresirani se obavještavaju da će knjiga žalosti povodom pogibije velikog heroja borbe protiv terorizma, šehida general-pukovnika Kasima Sulejmanija, i njegovih saboraca u terorističkoj i zločinačkoj akciji, biti otvorena u utorak, 07.01.2020., od 10 do 17 sati, u prostorijama Ambasade.

بنام خدا
به اطلاع عموم علاقمندان میرساند دفتر یادبود و تکریم قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمانش که در عملیات تروربستی و جنایتکارانه به شهادت رسیدند روز سه شنبه ۹۸/۱۰۱۷ از ساعت ۱۰ لغایت ۱۷ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو گشوده خواهد شد.
A sto to "evo sarajlije"? Znas li koliko mene licno zaboli juznije od duse za tog generala? Za njegovu vjeru i bogove? Za njegov zivotni opus? Za Iran? Za Ameriku? Za njhove ideologije? Sve me to zanima tacno onoliko koliko i mrav na Madagaskaru... Tacnije, vise me zanima taj mrav.

Ono sto me zaista zanima vezano za nabrojane jesu posljedice njihovog zajednickog imbecilnog djelovanja, i ono sto moze snaci mene i moju djecu radi toga.
MorningStar

#25516 Re: IRAN

Post by MorningStar »

mirsek wrote: 07/01/2020 13:08
Izvini ali ovo je bilo bas radikalno i divljacki, ovo je meni vise bio jadan, histerican i nerotican potez od predstavnika najjace drzave na svijetu, sramota, ogromna sramota za Ameriku.
Dosta je tu uticaja imala i interna politika u americi, trump je izveo demokrate i to one lijevo orjentisane na tanak led. A sto se tice strateski.. pa dosadilo je amerima iran se zaista razmahao.Trenutno je umijesan u Siriji,Libanonu,Iraku,Jemenu.Gadjao je saudijsku rafineriju - oteo britanski tanker... jbg evo i ovi sada malo po prstima.
sadie_forever

#25517 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

Dozer wrote: 07/01/2020 13:10

U ime Boga!
Svi zainteresirani se obavještavaju da će knjiga žalosti povodom pogibije velikog heroja borbe protiv terorizma, šehida general-pukovnika Kasima Sulejmanija, i njegovih saboraca u terorističkoj i zločinačkoj akciji, biti otvorena u utorak, 07.01.2020., od 10 do 17 sati, u prostorijama Ambasade.

بنام خدا
به اطلاع عموم علاقمندان میرساند دفتر یادبود و تکریم قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم شهید سپهبد قاسم سلیمانی و همرزمانش که در عملیات تروربستی و جنایتکارانه به شهادت رسیدند روز سه شنبه ۹۸/۱۰۱۷ از ساعت ۱۰ لغایت ۱۷ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو گشوده خواهد شد.
A sto to "evo sarajlije"? Znas li koliko mene licno zaboli juznije od duse za tog generala? Za njegovu vjeru i bogove? Za njegov zivotni opus? Za Iran? Za Ameriku? Za njhove ideologije? Sve me to zanima tacno onoliko koliko i mrav na Madagaskaru... Tacnije, vise me zanima taj mrav.

Ono sto me zaista zanima vezano za nabrojane jesu posljedice njihovog zajednickog imbecilnog djelovanja, i ono sto moze snaci mene i moju djecu radi toga.
Pa zato jer je ambasada sarajeva a i priznat ces da bar u sa ima vise simpatija prema iranu radi proslosti iz rata.Iran uziva i podrsku vjernickog djela populacije sufije i tako te osobe
mirsek

#25518 Re: IRAN

Post by mirsek »

MorningStar wrote: 07/01/2020 13:10
mirsek wrote: 07/01/2020 13:08
Dosta je tu uticaja imala i interna politika u americi, trump je izveo demokrate i to one lijevo orjentisane na tanak led. A sto se tice strateski.. pa dosadilo je amerima iran se zaista razmahao.Trenutno je umijesan u Siriji,Libanonu,Iraku,Jemenu.Gadjao je saudijsku rafineriju - oteo britanski tanker... jbg evo i ovi sada malo po prstima.
Nije ovo malo po prstima ovo je vrhunska eskalacija.
Uostalom Tramp je iz cista mira izasao iz Mirovnog sporazuma, sve je bilo kako treba.
Dobro ga je Al Sadr nazvao, covjek bordela, kockarnica i i nocnih klubova, takav mu je i mentalni sklop.
MorningStar

#25519 Re: IRAN

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 07/01/2020 13:13

U ime Boga!

بنام خدا

Pa zato jer je ambasada sarajeva a i priznat ces da bar u sa ima vise simpatija prema iranu radi proslosti iz rata
Ja samo mogu u ovu ambasadu cvijece nositi :D
Image

Ovim zelim srecu i mir i da im je sa srecom opet :D
Image
Last edited by MorningStar on 07/01/2020 13:18, edited 1 time in total.
MorningStar

#25520 Re: IRAN

Post by MorningStar »

mirsek wrote: 07/01/2020 13:16
Nije ovo malo po prstima ovo je vrhunska eskalacija.
Uostalom Tramp je iz cista mira izasao iz Mirovnog sporazuma, sve je bilo kako treba.
Dobro ga je Al Sadr nazvao, covjek bordela, kockarnica i i nocnih klubova, takav mu je i mentalni sklop.
Pa jeste prilicno radikalno... ali opet uzmi u obzir sve sto sam ti nabrojao prije pa onda nekako na vagu.A radikalno radikalno bi bilo da su izvrsili udare po iranu..
sadie_forever

#25521 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 07/01/2020 13:17
sadie_forever wrote: 07/01/2020 13:13

Pa zato jer je ambasada sarajeva a i priznat ces da bar u sa ima vise simpatija prema iranu radi proslosti iz rata
Image

Ja samo mogu u ovu ambasadu cvijece nositi :D

Ovim zelim srecu i mir i da im je sa srecom opet :D
Image
Jbt jel to mislis da cete primit trump radi ovih komentara? :D
MorningStar

#25522 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Trumpe primi naaas, ej samo daj pritiska malo da se sredi interna politika,istjera uticaj srbije i rusije. Ma spomenike ulice... sve sa kosicom narandjastom. :D Sa ovim drugim mos samo zaraditi belaja :wink: Dobri su Iranci sve ok ali ovdje imaju uticaja otprilike na nivou salika koji udara po forumu :D
sadie_forever

#25523 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 07/01/2020 13:21 Trumpe primi naaas, ej samo daj pritiska malo da se sredi interna politika,istjera uticaj srbije i rusije. Ma spomenike ulice... sve sa kosicom narandjastom. :D Sa ovim drugim mos samo zaraditi belaja :wink: Dobri su Iranci sve ok ali ovdje imaju uticaja otprilike na nivou salika koji udara po forumu :D
Hajde naprijed mozda te i primi :)
rocco_siffredi

#25524 Re: IRAN

Post by rocco_siffredi »

Kikibombona wrote: 07/01/2020 12:50
rocco_siffredi wrote: 07/01/2020 12:41
Kikibombona wrote: 07/01/2020 12:27

Nazalost, jeste.

Zato mladi Iranci moraju ici u drugu drzavu da se zabave, plesu, pjevaju...

https://ahvalnews.com/tourism/conservat ... party-city
Jedno od najpopularnijih država za odmor Svedjana je Tajland i J-I Azija.
Uaaa Svedska, Zivio Tajland.
Znaš li koliko Svedjana migrira u Balticke zemlje preko vikenda, zbog zabave i opijanja tamo?
Nego sta kazes na pogrebe iz Londona i Brazila? Diktatura i tamo?
:izet:
Kakve su diskoteke i nocni zivot u Iranu?
Na pitanje odgovaras pitanjem?
Jesi ti glup, treniras ili se samo cesljas tako?
MorningStar

#25525 Re: IRAN

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 07/01/2020 13:23
MorningStar wrote: 07/01/2020 13:21 Trumpe primi naaas, ej samo daj pritiska malo da se sredi interna politika,istjera uticaj srbije i rusije. Ma spomenike ulice... sve sa kosicom narandjastom. :D Sa ovim drugim mos samo zaraditi belaja :wink: Dobri su Iranci sve ok ali ovdje imaju uticaja otprilike na nivou salika koji udara po forumu :D
Hajde naprijed mozda te i primi :)
Wow sadeta jel to neki pokusaj sale :shock: smije li se to jel halal :D
Post Reply