Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
[quote=animals post_id=16164844 Pa Iran je bio moderna drzava dok se nisu suprostavili svjetskim mocnim naftnim kompanijama..
ali to je druga prica..
[/quote]
Kada se je desilo to dok? Nadam se da ne mislis na period Reze, jer u tom slucaju bih ti savjetovao da promijenis temu. Al, stvarno ....
swanfilter wrote: ↑06/01/2020 17:53
Mah, znao sam. Pricas, a ne znas ni na osnovu cega ... Ja sam bio tamo dvi hefte, samo cu ti to reci.
I samo malo za info, tamo sam kupio tastaturu od Apple kakvu tada u EU nije bilo moguce kupiti. Usred Teherana i nista navijacki ...
Nu,
Punis kasu americkim korporacijama po Teheranu?
Jest’ vas dugo drzala borba protiv imperijalizma.
Sto ne kupi neku iransku tastaturu?
Ovako nesto kad se napise ja bi se tastaturom inace opalio , nema u njemackoj francuskoj holandiji belgiji itd da se kupi neki tehnicki proizvod koji ima u iranu.. i to iz amerike... lebac te (ostavljam mogucnost da je tastatura bila sa farsi slovima doduse ili nest )
swanfilter wrote: ↑06/01/2020 17:53
Mah, znao sam. Pricas, a ne znas ni na osnovu cega ... Ja sam bio tamo dvi hefte, samo cu ti to reci.
I samo malo za info, tamo sam kupio tastaturu od Apple kakvu tada u EU nije bilo moguce kupiti. Usred Teherana i nista navijacki ...
Nu,
Punis kasu americkim korporacijama po Teheranu?
Jest’ vas dugo drzala borba protiv imperijalizma.
Sto ne kupi neku iransku tastaturu?
Ajde ...
Pa ne, zamisli, potegnes na kraj svijeta da vidis ljepote Teherana, i umjesto da zadivljen prikazanim poneses kuci nakav zajeban cillim, ti kupis Apple tastaru.
Pa ima li to smisla?
jeza u ledja wrote: ↑06/01/2020 17:55Jesi al u kurcu. Hiljadu puta si napisao "Obuma" sto je odraz tvog rasizma, kao i ovaj klon kojeg si citirao. I nije "Obuma" jedini primjer tvog rasizma ili generalno nacionalne, vjerske generalizacije ljudi o kojima pises godinama. Znam te dobro.
Ne znaš ti ništa. Ti si jedan nadobudni simpatizer fašističke ideologije izuzetnosti. I simpatizer ratnih zločina (likvidacija Gadafija npr). A nisi svjestan da si ne samo idejno sporan već i nebistar jer te ta ideologija seli direktno na dno okeana.
Posredstvom oružja onih koji oponiraju toj ideologiji.
salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:48
Ti si presmmijesan lik.
Dobro je Drugi Korpus.
Maloljetni dobrovoljac u ratu iz izrazito imucne porodice koja je prodavala bunde u ratu, jela meso svake sedmice. Danas ugledan gradjanin, obrazovan, imucan, veliku musliman, u autu drzi pozive na bankete Rajfajzen banke, stovalac lika i djela Rasima Delica.
U slobodne vrijeme siri iransku propagandu na forumu.
Ti meni da kazes sa sam smijesan?!? Ne mogu opisati kakvo nisko imam misljenje o tebi.
jeza u ledja wrote: ↑06/01/2020 17:55Jesi al u kurcu. Hiljadu puta si napisao "Obuma" sto je odraz tvog rasizma, kao i ovaj klon kojeg si citirao. I nije "Obuma" jedini primjer tvog rasizma ili generalno nacionalne, vjerske generalizacije ljudi o kojima pises godinama. Znam te dobro.
Ne znaš ti ništa. Ti si jedan nadobudni simpatizer fašističke ideologije izuzetnosti. I simpatizer ratnih zločina (likvidacija Gadafija npr). A nisi svjestan da si ne samo idejno sporan već i nebistar jer te ta ideologija seli direktno na dno okeana.
Vidis kako ono priziva rat dok je na sigurnoj udaljenosti
oaza85 wrote: ↑06/01/2020 17:49Pa da, izlaz iz corsokaka je u slobodarskim idejama koje dolaze iz Irana, Rusije i Kine.
Izlaz je u reuspostavi (ponovnoj uspostavi) vladavine obavezujućih jednakih prava za sve, kako za ljude tako za države. Bez diskriminacije po bilo kom osnovu.
Takva pravila već postoje, ona se guraju iza scene, sve više je pobornika tih pravila širom svijeta i biće prihvaćena htjeli to neki ili ne, prije ili poslije.
Kako?
Silom?
Cijom?
Silom argumenata i činjenica onih u USA. Ili silom oružja izvan USA od onih na koje nasrnu a dovoljno su jaki da ih za sva vremena nauče pameti.
Isprazne prijetnje,
Besmislene.
One koje prizivas da njega presele na dno okeana, ne smiju, jednostavno jer bi i oni zavrsili na dnu okena, vjerovatno prije njega.
I to na Arapskom... zar Iranci ne govore farsi Joj sale bjez bolan... dobro te je ...
Aha, u cemu je, onda, problem?! Vise uvazavaju Arape nego Perzijance u Iranu?!
A, da mi ti kazes, kako se to na Perzijskom pise Allah? Ono, i u Turskoj pisu Allah, a Turska sekularna drzava. Zasto Arapski? Zasto kod nas Arapski? Zasto se palestinski nadbiskup zove Atallah?! Zasto....
Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Znaci ti govoris da nema Boga osim Boga/Alaha sto je izraz amblema na zastavi Irana kao i na sastavima pruga gdje samo pise Allah nesto totalno nevezano za islam i prihvatljivo za sve religije/tj odlika svih religija, iako je prvo citat iz kurana jos su u istom amblemu koristili se arapskim jezikom a ne farsi da napisu "nema boga osim boga/allaha" tj. direktno citirali Kuran
Sve to u Islamskoj Republici Iran...
Saleeeeeee ubijas
Jos samo jednom cu te pitati - kakve veze to (vjersko) ima sa narodom. U ovom slucaju, Kurdima (jer si se nadovezao na moj upis namijenjen kikiju)?!
salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:48
Ti si presmmijesan lik.
Dobro je Drugi Korpus.
Maloljetni dobrovoljac u ratu iz izrazito imucne porodice koja je prodavala bunde u ratu, jela meso svake sedmice. Danas ugledan gradjanin, obrazovan, imucan, veliku musliman, u autu drzi pozive na bankete Rajfajzen banke, stovalac lika i djela Rasima Delica.
U slobodne vrijeme siri iransku propagandu na forumu.
Ti meni da kazes sa sam smijesan?!? Ne mogu opisati kakvo nisko imam misljenje o tebi.
Ti si svakako mucko, maliciozno, provokatorsko dno dna, tako da mi oponira tvoje nisko misljenje o meni.
Challenger_ wrote: ↑06/01/2020 18:08
De sklopi jedan post koji nije trampava kombinacija kojekakvih stranih izraza, pogresno shvacenih rijeci i namjernih lazi.
salik79 wrote: ↑06/01/2020 18:17
Jos samo jednom cu te pitati - kakve veze to (vjersko) ima sa narodom. U ovom slucaju, Kurdima (jer si se nadovezao na moj upis namijenjen kikiju)?!
salik79 wrote: ↑06/01/2020 17:14
Ta zastava ne predstavlja sve iranake narode, nego iskljucivo Perzijance. Danasnja zastava predstavlja sve.
Kako ta zastava predstavlja Kurda zorostrijanca, ili Armenca krscanina itd. Ti rece zamijenili Perzijsku zastavu ovom da bi predstavljali sve... u narodnom smislu...