Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sliver wrote: ↑06/01/2020 10:41
Ti nisi budzetlija, ti si placenik. Priznaj koliko te Krle i Emir placaju.
Bez price o tome da Krle treba zavrsiti karijeru kod nas. Postao je ikona kluba i jedne generacije, ali od Zakarija mozes napraviti igraca za nase lige, od Krleta samo penzionera. Nisam ni reko da ga treba za klupu prikovati, vec malo vise pocinjati s iste, a uigravti nekog drugog, u ovoj prici i nagadjanjima od pojacanja, Zakarija. Nije sramota da postane drugi igrac i vece zvijezde su to podnosile. OK kontam da Zakarije nije u formi, ali vratili bismo ga u zivot sad na pripremama.
Kakav Krle i Emir, plaća me rumeni. Ma samo mu smanjiti minutažu, porazgovarati sa njim, shvatit će on.
The 51st State wrote: ↑06/01/2020 11:13
sve prodati sto ima ponude.
Kratko, ali jebitacno
Kad bolje skontas,mozes takvog dovesti i/ili napraviti za manju lovu.
ma ne trebamo glumiti ono sto nismo, samo konstantnim prodajama i pametnom alokacijom dizati atraktivnost kluba na visi nivo, a o milionski transferi o kojima svi mastamo ce se desiti kada se infrastruktura akademije i strucni nivo osoblja podignu na visie nivo, mi zasad izbacujemo poluproizvode, a povrh toga daje se prilika marinovicu da skocka ekipu po svom ukusu, pa izvoli majstore.
budzetlija wrote: ↑06/01/2020 11:43
Koja je to logika prodati sve sto mozes na pokusezoni gdje si prvi na tabeli
logika da je ovo premijer liga i da je sam kvalitet skroman, neko dugogodisnje bildanje ekipa sa prilicno limitiranim igracima nije nikakva prednost, razumnije je vrtiti lovu i pokusavati dovodoti zamjene koje ce biti bolje.
Pa mi smo zadrzali okosnicu ekipe prosle sezone i pokorili sve, ove sezone previse promjena i odma se odrazilo na igru sreca ne na rezultate, komsije isto. zadrzali ekipu godinu dana i odmah drugacije, zrinjski promjenio sve zivo odmah se osjetilo na rezultatima. Kontinuitet je kljuc, kakav takav.
Ako ćeš mijenjati puno na polusezoni, nema tu hljeba.
Doduše, kod nas i polusezona traje kao i pauza na kraju sezone, kad bi se dovoljno radilo, moguće je uklopiti nove igrače u ekipu.
logika da je ovo premijer liga i da je sam kvalitet skroman, neko dugogodisnje bildanje ekipa sa prilicno limitiranim igracima nije nikakva prednost, razumnije je vrtiti lovu i pokusavati dovodoti zamjene koje ce biti bolje.
Lagano je to reći, hajde ti dovedi igrače koji su bolji od npr. Rahmanovića, Tatara, Đokanovića i Lazića. Valja pogoditi sa svima, a to nije lako, haman nemoguće. Dođemo do toga da je bolje da zadržimo one koji nešto valjaju ili barem većinu njih. Da ne govorim da sa stalnim prodajama možemo samo sanjati napredak, odnosno veće uspjehe na Euro sceni.
Lagano je to reći, hajde ti dovedi igrače koji su bolji od npr. Rahmanovića, Tatara, Đokanovića i Lazića. Valja pogoditi sa svima, a to nije lako, haman nemoguće. Dođemo do toga da je bolje da zadržimo one koji nešto valjaju ili barem većinu njih. Da ne govorim da sa stalnim prodajama možemo samo sanjati napredak, odnosno veće uspjehe na Euro sceni.
pa dobro, dok se ne akumulise para ili vlasnik odrijesi kesu, ovaj moj pristup je najlogicniji, a sto se tice toga sto ti govoris valjda bi to trebao biti posao klupskih struktura da razmisljaju koji mjesec ili godinu unaprijed, onda ce i biti zamjena.
The 51st State wrote: ↑06/01/2020 12:15
pa dobro, dok se ne akumulise para ili vlasnik odrijesi kesu, ovaj moj pristup je najlogicniji, a sto se tice toga sto ti govoris valjda bi to trebao biti posao klupskih struktura da razmisljaju koji mjesec ili godinu unaprijed, onda ce i biti zamjena.
Ma mogu oni razmišljati koliko hoće unaprijed, džaba ti to kada nismo u mogućnosti da umjesto par najboljih dovedemo igrače koji će sigurno biti bolji. Mislim može se potrefiti jedan, dvojica, ali nećeš sve pogoditi. Sa takvom politikom nećemo nigdje stići, ostat ćemo na istom.
The 51st State wrote: ↑06/01/2020 11:13
sve prodati sto ima ponude.
Kratko, ali jebitacno
Kad bolje skontas,mozes takvog dovesti i/ili napraviti za manju lovu.
ma ne trebamo glumiti ono sto nismo, samo konstantnim prodajama i pametnom alokacijom dizati atraktivnost kluba na visi nivo, a o milionski transferi o kojima svi mastamo ce se desiti kada se infrastruktura akademije i strucni nivo osoblja podignu na visie nivo, mi zasad izbacujemo poluproizvode, a povrh toga daje se prilika marinovicu da skocka ekipu po svom ukusu, pa izvoli majstore.
Ja mislim da će milionski transferi biti kada reprezentacija bude redovna na euru i SP. uz aktivno učešće i naših igrača iz lige. Do tada svaki transfer iz naše lige, a koji se kreće blizu milion kaemova smatram incidentom, i već sljedeće sezone taj igrač se vraća da "pomogne" svom timu bla bla bla....