crna zizi sta uradi grahu
pricaj.sta si sve ubacila
ovo kapari?
garant "cistila" frizider
Moderator: anex
....kod mene tako la vechia napravi kad sprema domace makarone....
Slična je blitvi, samo mnoogo ukusnija. Od nje je najbolja zeljanicaSantic_Aleksa wrote: ↑05/01/2020 22:14ne znam ni šta je pazija, ko da sam nekad vidio kod nisveta džanke u emisiji da je blitva![]()
Jel se ovo odnosi iskljucivo na kiseli kupus ili i svjezi?exliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:15 ma najteze mi je naci dobar kiseli kupus,da nije velika glavica.
neznam dali sam procitao savjet ovdje ili negdje drugo....uglavnom kazu ogulis fino kupus i ubaci listove u kluclu vodu samo par sekundi, onda nema problema oko savijavnja, nepuca bez obzira koliko su male sarme.
jel mene pitas?
zna im i tacan naziv
ja je nevolim od slatkog kupusa, jednom probao i zgadila mi se za cijel zivot...Digla_da_kreci wrote: ↑05/01/2020 22:20Jel se ovo odnosi iskljucivo na kiseli kupus ili i svjezi?exliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:15 ma najteze mi je naci dobar kiseli kupus,da nije velika glavica.
neznam dali sam procitao savjet ovdje ili negdje drugo....uglavnom kazu ogulis fino kupus i ubaci listove u kluclu vodu samo par sekundi, onda nema problema oko savijavnja, nepuca bez obzira koliko su male sarme.
Valja li sarma od svjezeg kupusa? Nemam kiseli, a pravila bih sarmu...
ma ja to skupa sa raznim kajmacima, slatki obavezno, pa onda umačemexliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:21jel mene pitas?
ako mislis na ovo sto je Loo pravila onda ide bez problema...
Samo obari prvo listove kupusa, biće bolja.Digla_da_kreci wrote: ↑05/01/2020 22:20Jel se ovo odnosi iskljucivo na kiseli kupus ili i svjezi?exliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:15 ma najteze mi je naci dobar kiseli kupus,da nije velika glavica.
Valja li sarma od svjezeg kupusa? Nemam kiseli, a pravila bih sarmu...
nemaSantic_Aleksa wrote: ↑05/01/2020 22:22zar ima neki drugi naziv![]()
Ma da, i ja mislim isto da nije to to od svjezeg kupusa...exliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:23ja je nevolim od slatkog kupusa, jednom probao i zgadila mi se za cijel zivot...
Santic_Aleksa wrote: ↑05/01/2020 22:24ma ja to skupa sa raznim kajmacima, slatki obavezno, pa onda umačemexliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:21jel mene pitas?
ako mislis na ovo sto je Loo pravila onda ide bez problema...sa sa(o)munom ide ko halva.
dobri budu i vareni, al ovo prvo bolje sto puta.
![]()
što je otišlo helač? ko da je kakav proces kupus pokiselitDigla_da_kreci wrote: ↑05/01/2020 22:26Ma da, i ja mislim isto da nije to to od svjezeg kupusa...exliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:23ja je nevolim od slatkog kupusa, jednom probao i zgadila mi se za cijel zivot...
Jednom sam probala kiseliti kupus da imam preko zime, sve otislo u helac.![]()
U tom slučaju preferiram bolonjez sos napravit, a kolačiće jest kako sam naveo.exliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:27Santic_Aleksa wrote: ↑05/01/2020 22:24ma ja to skupa sa raznim kajmacima, slatki obavezno, pa onda umačemexliberal-ex wrote: ↑05/01/2020 22:21
jel mene pitas?
ako mislis na ovo sto je Loo pravila onda ide bez problema...sa sa(o)munom ide ko halva.
dobri budu i vareni, al ovo prvo bolje sto puta.
![]()
probaj ih jednom napravit pa ubaci u paradaj sos....i prelij preko tjestenine.....mmmmmm
ja napravim gulas i onda ga samo prelijem preko makarona...udavim se