IRAN

Post Reply
Dozer

#23926 Re: IRAN

Post by Dozer »

King Theoden wrote: 05/01/2020 13:28 Nema se šta dodati na prethodni komentar, osim samog tajminga iranskog napada.
Uglavnom, imaš moj naklon.
Nego, ako se zagužva u iraku i to toliko da ameri napuste isti, šta misliš ima li šanse da rusi kao treća sila na svijetu ulete i popune tu prazninu?
Zajeban im je onaj bivši kgb-ovac.
Vjerujem da ima nekih planova...
Ili čak da turska uleti u mosul tj musel kako ga oni nazivaju. Ipak ga smatraju svojim gradom koji im je nepravedno otet.
Ako dodje do spirale odmazdi, a mislim da hoce, pretpostavljam da ce prvi ciljevi biti USA brodovi u blizini. Nakon toga ce slijediti nova USA odmazda, a onda ce Iran strovaliti gomilu svega na sve bliske USA ciljeve, ukljucujuci i Izrael (ja bih to ovako, da sam u iranskoj kozi).
Ako bi se stvari zaista pocele odvijati ovako (sto, da budemo nacisto, niposto nije dobro ni za koga), dalje predvidjanje je prakticno nemoguce.
Sumnjam da ce se Rusili ili Turci pokretati prema bilo cemu, ali mislim da ce Rusi stati na stranu Irana, a u slucaju da Trump pozeli da iskoristi i nesto nuklearno, jer tesko da ce Rusi dozvoliti da im Ameri istovaraju nuklearke u komsiluku. Ima i Iran razne sisteme za presretanje svega i svacega (sto nije ni blizu Iraka, Libije i Sirije koji nisu imali nista), tako da je veliko pitanje koliko bi od tih 52 cilja zaista bilo i pogodjeno, tj. koliko bi tih projektila zaista stiglo do cilja.
A mislim da ce Rusi zaprijetiti Amerima da se u njihovom susjedstvu ne smiju igrati nuklearkama. Jesu Ameri vojno mocni, ali mislim da s Rusima nemaju sansi, tako da ne vjerujem da ce zaista doci do bilo cega nuklearnog.

Najpametniji moguci potez Amera bi bio da ne odgovore na Iransku odmazdu za generala, i da sve stane tu i ostane na tome. U protivnom...bice mrka kapa na sve strane....
Last edited by Dozer on 05/01/2020 13:57, edited 1 time in total.
Gojeni H

#23927 Re: IRAN

Post by Gojeni H »

General War wrote: 04/01/2020 23:20
vjeshalica wrote: 04/01/2020 23:14
salik79 wrote: 04/01/2020 22:30 Zato su i slijetali na Bosansku poljanu na Sickom Brodu. Nemam sta pitati, Ameri prije druge polovine 95. Tuzlu, a ni aerodrom vidjeli nisu. Osim preko satelita i izvidjackih aviona.
:roll:
Nije tačno...UNPROFOR je stavio pod nadzor Aerodrom još 1992 godine, ako nije Amerika imala nadzor nad UNPROFORom ne znam ko je..... :roll:
Mislim nekada 1998 su tek taj aerodrom prebacili u civilni jer ga je od kraja rata kontrolisao IFOR
Nope, od 1994 odmah poslije dejtona, amerikanci su zaposjeli aerodrom (TF Eagle) i bili tu do 2006, a samo mali dio aerodroma gdje je sada aerodromski terminal je dat BiH nekad 2000te.
:shock:
Dejtonski sporazum je potpisan '95.
'92 nasa vojska preuzela aerodrom Dubrave. Nakon nekog vremena dolaze UN i te 92 ga nasa Prva vazduhopolovna brigada dijeli sa UN-om.
Nakon nekog vremena UN ostaje sam a komanda RV prelazi u Energopetrol Zivinica a kasnije na Ljubace u onaj prostor sa hangarima JNA.
Amerikanci ce doci krajem '95.
MorningStar

#23928 Re: IRAN

Post by MorningStar »

rocco_siffredi wrote: 05/01/2020 13:43 Iranci samo trebaju zavrnuti pipe nafte i plina do američkih izbora. Valjda imaju dovoljno hrane i novca da prežive 10ak mjeseci. Nafta da ode na $5+ galon, jebat ce Ameri sami Trumpu majku
Interesantna teorija posebno ako se uzme u obzir da su amerikanci uveli sankcije na iransku naftu i pritiscu koga stignu da ne kupuje istu. Da amerika koja je trenutno 1 ili 2 proizvodjac nafte na svijetu (smjenjuju se oni i s.a.)
MorningStar

#23929 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 05/01/2020 13:47
King Theoden wrote: 05/01/2020 13:28 Nema se šta dodati na prethodni komentar, osim samog tajminga iranskog napada.
Uglavnom, imaš moj naklon.
Nego, ako se zagužva u iraku i to toliko da ameri napuste isti, šta misliš ima li šanse da rusi kao treća sila na svijetu ulete i popune tu prazninu?
Zajeban im je onaj bivši kgb-ovac.
Vjerujem da ima nekih planova...
Ili čak da turska uleti u mosul tj musel kako ga oni nazivaju. Ipak ga smatraju svojim gradom koji im je nepravedno otet.
Ako dodje do spirale odmazdi, a mislim da hoce, pretpostavljam da ce prvi ciljevi biti USA brodovi u blizini. Nakon toga ce slijediti nova USA odmazda, a onda ce Iran strovaliti gomilu svega na sve bliske USA ciljeve, ukljucujuci i Izrael (ja bih to ovako, da sam u iranskoj kozi).
Ako bi se stvari zaista pocele odvijati ovako (sto, da budemo nacisto, niposto nije dobro ni za koga), dalje predvidjanje je prakticno nemoguce.
Sumnjam da ce se Rusili ili Turci pokretati prema bilo cemu, ali mislim da ce Rusi stati na stranu Irana, a u slucaju da Trump pozeli da iskoristi i nesto nuklearno, jer tesko da ce Rusi dozvoliti da ima Ameri istovaraju nuklearke u komsiluku. Ima i Iran razne sisteme za presretanje svega i svacega (sto nije ni blizu Iraka, Libije i Sirije koji nisu imali nista), tako da je veliko pitanje koliko bi od tih 52 cilja zaista bilo i pogodjeno, tj. koliko bi tih projektila zaista stiglo do cilja.
A mislim da ce Rusi zaprijetiti Amerima da se u njihovom susjedstvu ne smiju igrati nuklearkama. Jesu Ameri vojno mocni, ali mislim da s Rusima nemaju sansi, tako da ne vjerujem da ce zaista doci do bilo cega nuklearnog.

Najpametniji moguci potez Amera bi bio da ne odgovore na Iransku odmazdu za generala, i da sve stane tu i ostane na tome. U protivnom...bice mrka kapa na sve strane....
Ajde evo cekamo odmazdu irana :D :lol:
salik79

#23930 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 13:42
salik79 wrote: 05/01/2020 13:07Hodza, sljedbenik MB (pulen Jusufa Qaradavija), od kojeg kiki, licemjer, zazire.
Ja koliko znam Iran gleda blagonaklono na Muslimansko brastvo.

Podrzali su MB teroriste i Mursija u Egiptu.

...

Hodza se bazirao na BiH i govorio kako Bosnjacima ne treba vjerska podjela. Vidim ti mislis da treba.
Ti znas da nista ne znas i da uvijek lazes i izmisljas.

Hodza je na poziv ambasade KSA, odnosno njihovog kulturnog centra, pod cijom je jurisdikcijom dzamija Kralja Fahda, pozvao Halilovica, kome su pare draze nego rodjena mati (doslovno), da honorarno odrzi par hutbi u kojima ce ubaciti klicu smutnje. Zasto ga sada ne zovu da drzi Hutbu?! Zasto su Muderisa otkacilo, nakon sto je progovorio o Mursiju?! Blage ti veze nemas, samo maliciozno baljezgas.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#23931 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Evo šta je Trump tvitovao prije 2.5 mjeseca:
The United States has spent EIGHT TRILLION DOLLARS fighting and policing in the Middle East. Thousands of our Great Soldiers have died or been badly wounded. Millions of people have died on the other side. GOING INTO THE MIDDLE EAST IS THE WORST DECISION EVER MADE.....
:arrow: LINK

Sad vuče potez koji čitav region može da zapali.

Ili je šizofren, ili je samo još jedan slabić u nizu pred ratnim huškačima establišmenta, ili, možda... želi da na zaobilazan način postigne svoj cilj - povlačenje glavnine američkih snaga iz regiona. Jer, nakon svega, opšta društvena klima u regionu ne ide u prilog američkog vojnog personala.
Sanjarko

#23932 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Nije Iran i Iranska nafta toliko bitna koliko je bitna nafta i podrucje od Maroka do Indonezije. Pa cak jos dodatno od Kazastana do Sudana.
Dozer

#23933 Re: IRAN

Post by Dozer »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 13:37 Dozer, sve sto pises se moze primijeniti na Blakan. Tako kazu da je Jugoslaviju rasturila Amerika.

Tako kazu sta Amerika ima raditi u BiH i na Kosovu. Nije cudno sto Srbi navijaju za Iran i velicaju Kasima Sulejmanija kao da je bog. Isto se desava.
...
Nemojte biti licemjeri, ne valja vam.
...
Iranski rezim je zlocinacki, represivan. Formiraju na BI anti-americku koaliciju s ciljem da izbace Ameriku iz regiona. Amerika je u region ulozila milijarde i nisu debili da ih nekakac Iran istjera.
Uz jednu "sitnu" napomenu - ja niti navijam za Iran (a ni za Amere), niti sam igdje napisao da ce Iran rasturiti Amere. Napisao sam samo ono sto pise, a jedini moguci zakljucak koji se moze izvuci izmedju redova nije ovo tvoje, nego - da ce biti golemo sranje na sve strane ako zaista krenu odmazde, jer ce to znaciti i rat. Bukvalno.

A sto se Amera tice...Hajde, molim te, procitaj jos jednom ovo sto napisa... :-)
A onda se zapitaj:
- Sta Ameri uopste rade tu?
- Ko ih je zvao da dodju tu?
- Ko ih je tjerao da ulazu svoje pare tu?
Odgovor na sve je - nista i niko. Sami sebe proglasili svjetskim policajcima, i dolaze gdje i kad hoce, pri cemu svima namecu nekakve svoje "vrijednosti". I pod tim odna samo krcme (citaj: otimaju) tudje resurse.
vjeshalica

#23934 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

salik79 wrote: 04/01/2020 22:30 Zato su i slijetali na Bosansku poljanu na Sickom Brodu. Nemam sta pitati, Ameri prije druge polovine 95. Tuzlu, a ni aerodrom vidjeli nisu. Osim preko satelita i izvidjackih aviona.
Nije tačno...UNPROFOR je stavio pod nadzor Aerodrom još 1992 godine, ako nije Amerika imala nadzor nad UNPROFORom ne znam ko je..... :roll:
Mislim nekada 1998 su tek taj aerodrom prebacili u civilni jer ga je od kraja rata kontrolisao IFOR
Nope, od 1994 odmah poslije dejtona, amerikanci su zaposjeli aerodrom (TF Eagle) i bili tu do 2006, a samo mali dio aerodroma gdje je sada aerodromski terminal je dat BiH nekad 2000te.
Izvini na daljem tupljenju teme ja nisam rekla da su amerikanci zauzeli aerodrom vec unproforci,a unprofor nije iskljucivo bio od americkih trupa sastavljen nego iz kamare zemalja,aerodrom jeste od njih zaposjednut jos 1992 isto kao u sarajevu,ali kontrolise sve amerika u principu,unprofor je sve sa sobom donijeo skalameriju za nadzor na aerodromu tako da pada u vodu teorija da niko nista nije mogao iz tuzle nadzirati...to su djecije pricice
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#23935 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

MorningStar wrote: 05/01/2020 13:49
rocco_siffredi wrote: 05/01/2020 13:43 Iranci samo trebaju zavrnuti pipe nafte i plina do američkih izbora. Valjda imaju dovoljno hrane i novca da prežive 10ak mjeseci. Nafta da ode na $5+ galon, jebat ce Ameri sami Trumpu majku
Interesantna teorija posebno ako se uzme u obzir da su amerikanci uveli sankcije na iransku naftu i pritiscu koga stignu da ne kupuje istu. Da amerika koja je trenutno 1 ili 2 proizvodjac nafte na svijetu (smjenjuju se oni i s.a.)
Pa cijena bi sigurno skocila, ali ne previše i Ameri bi amortizovali vecom proizvodnjom. Veci je problem sto Iran može uticati na proizvodnju u Iraku, izvozu nafte kroz Hormuz...
sadie_forever

#23936 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 13:42
salik79 wrote: 05/01/2020 13:07Hodza, sljedbenik MB (pulen Jusufa Qaradavija), od kojeg kiki, licemjer, zazire.
Ja koliko znam Iran gleda blagonaklono na Muslimansko brastvo.

Podrzali su MB teroriste i Mursija u Egiptu.

...

Hodza se bazirao na BiH i govorio kako Bosnjacima ne treba vjerska podjela. Vidim ti mislis da treba.
Mursi terorista? navedi fino? covjek je fino izabran,cak mu ameri diktirali i sta da radi opet nije valjao zavrsio u zatvoru i ubijen,,ko je ovdje terorista?
vjeshalica

#23937 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Challenger_ wrote: 05/01/2020 13:52 Evo šta je Trump tvitovao prije 2.5 mjeseca:
The United States has spent EIGHT TRILLION DOLLARS fighting and policing in the Middle East. Thousands of our Great Soldiers have died or been badly wounded. Millions of people have died on the other side. GOING INTO THE MIDDLE EAST IS THE WORST DECISION EVER MADE.....
:arrow: LINK

Sad vuče potez koji čitav region može da zapali.

Ili je šizofren, ili je samo još jedan slabić u nizu pred ratnim huškačima establišmenta, ili, možda... želi da na zaobilazan način postigne svoj cilj - povlačenje glavnine američkih snaga iz regiona. Jer, nakon svega, opšta društvena klima u regionu ne ide u prilog američkog vojnog personala.
Potrosio pare koje nema niti koje postoje
Nacija od kupona i fiktivnih para i sredstava bez pokrica i logicno da odose ratovati u potrazi za resursima jer su prnuli u cabar
Dozer

#23938 Re: IRAN

Post by Dozer »

Nista od ovoga. Ameri su iz Iraka, Libije i Sirije izvukli milijarde barela nafte tokom proteklih 15 godina i uskladistili ih u USA. I jos uvijek to rade.
Cilj je jasan - svu mogucu tudju naftu ispumpati i dovesti sebi, da bi se za 20-30 godina samo njih pitalo oko toga i kako bi oni diktirali cijene.
General War

#23939 Re: IRAN

Post by General War »

Gojeni H wrote: 05/01/2020 13:48

:shock:
Dejtonski sporazum je potpisan '95.
'92 nasa vojska preuzela aerodrom Dubrave. Nakon nekog vremena dolaze UN i te 92 ga nasa Prva vazduhopolovna brigada dijeli sa UN-om.
Nakon nekog vremena UN ostaje sam a komanda RV prelazi u Energopetrol Zivinica a kasnije na Ljubace u onaj prostor sa hangarima JNA.
Amerikanci ce doci krajem '95.
Izvinjavam se ...tako je 95
Ostalo, jeste tako.
Nadzornik

#23940 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 13:37
Iranski rezim je zlocinacki, represivan. Formiraju na BI anti-americku koaliciju s ciljem da izbace Ameriku iz regiona. Amerika je u region ulozila milijarde i nisu debili da ih nekakac Iran istjera.
Samo zato sto nije sluga Amerike... :-)
Koliko takvih zlocinackih rezima ima na svjetu ali koji su sluge Amerima i kritika na njihov racun nije dozvoljena i kaznjava se ovako ili onako.

Meni najgore padaju blokade racuna na Instagram-u,Facebook-u,Twitteru i Snapchat-u.
Ali bas me briga,nemam ni jedno od gore navedenih ali zato imam Klix.ba... :thumbup:
sadie_forever

#23941 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

orbita12 wrote: 05/01/2020 13:38
salik79 wrote: 05/01/2020 13:37
orbita12 wrote: 05/01/2020 13:09 Najgore sto se ovdje neki predtavljaju kao muslimani iako se toliko ofirno vidi da su u najmanju ruku pristalice siizma, to je hinjski nacin kojim pokusavaju neukima predstaviti da muslimani tuguju za ubistvom ovog generala, a ustvari tuguju samo sije. Nijedan od njih nije nikada rekao za sebe da je sija, evo salik glavni sija na forumu, to svaka budala zna ali ne znam je li ikada rekao da je sija. Jer kad raspravljas s nekim a ne znas njegovu pozadinu, ne mozes ni znati sta mu je konacni cilj.
Da, svi smo sije - i ja i Reis Kavazovic, Mahmut ef Karalic, imami IZ u BiH, Hrvatskoj....

Nego, ubleho, znas li ti ko su ovi ljudi i gdje je slikano?!

Image

Vi se toga, kao cionisticke pudlice, bojite vise nego Boga.
uh uh, ode ja nemam vremena tebi zaradjivati iranske pare, volis ih vise nego Boga

NISMO SVI SIJJE,ali smatramo da je Iran jedina nada islamskog svijeta.Reci mi da mislis da je to SAUDIJSKA? ovdje sam pisala protiv siizma,ali imam 10 puta gore misljenje o saudijcima i vehabijama koje su samo ucinile da su ljudi izgubili respekt prema nama.NEMA SANSE da ove vehabije,bar jedan dio nisu ubaceni da nas predstave teroristima ovakvim onakvim

i neko mi rece da Islamska zajednica tekfiri sijje,molila bih dokaz neki?
Last edited by sadie_forever on 05/01/2020 14:04, edited 1 time in total.
mirsek

#23942 Re: IRAN

Post by mirsek »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 13:58

Izvini na daljem tupljenju teme ja nisam rekla da su amerikanci zauzeli aerodrom vec unproforci,a unprofor nije iskljucivo bio od americkih trupa sastavljen nego iz kamare zemalja,aerodrom jeste od njih zaposjednut jos 1992 isto kao u sarajevu,ali kontrolise sve amerika u principu,unprofor je sve sa sobom donijeo skalameriju za nadzor na aerodromu tako da pada u vodu teorija da niko nista nije mogao iz tuzle nadzirati...to su djecije pricice
Kad su sletila 2 herkulesa sa oruzjem na dubrave, prije ofanzive abih na majevicu, danski pripadnici unprofora su izjavili da su culi avione oko aerodroma ali da radari nisu nista pokazali.
E sad da li to govori da su ameri kontrolisali aerodrom ili su imali mogucnost ometanja uredjaja na arodromu..
Nespin

#23943 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:29, edited 3 times in total.
salik79

#23944 Re: IRAN

Post by salik79 »

Btw, da ljudi ne nasjedaju, ovo je predsjedavajuci sunitske uleme Iraka, Halid el Mulla:

Image

A ovo je Veliki muftija (sunit) Iraka, Mehdi el Sumejdi, koji je, inace, i jedan od zapovjednika PMU (Hasd):
Image
General War

#23945 Re: IRAN

Post by General War »

Dozer wrote: 05/01/2020 13:56 [
A onda se zapitaj:
Odgovor na sve je - nista i niko. Sami sebe proglasili svjetskim policajcima, i dolaze gdje i kad hoce, pri cemu svima namecu nekakve svoje "vrijednosti". I pod tim odna samo krcme (citaj: otimaju) tudje resurse.
-Amerika stiti svoje interese (odmah samim tim i moje i tvoje, jer da nema njih nafta bi bila 300 dolara)...da nema nje, neko drugi bi svakako uletio.
- Zvao ih je tu: Kuvajt, S Arabija, Katar, Oman...pa i Irak (kurdi makar) svi osim Irana (koji ih je isto tako zvao za vrijeme Saha)
- Kako mislis da ekonomija funkcionise? Gdje mislis da bi trebali ulagati?
vjeshalica

#23946 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

General War wrote: 05/01/2020 14:06
A onda se zapitaj:
-Amerika stiti svoje interese (odmah samim tim i moje i tvoje, jer da nema njih nafta bi bila 300 dolara)...da nema nje, neko drugi bi svakako uletio.
- Zvao ih je tu: Kuvajt, S Arabija, Katar, Oman...svi osim Irana (koji ih je isto tako zvao za vrijeme Saha)
Jasta hahaha cuj da nema amerike nafta bi bila 300 dolara hahabha eto amerika tebe spasava
Nacija od kupona de suti bgt
Jel ekonomija funkcionise da trilione ulazes koje nemas u rat kojeg vodi amerika da ti ne bi imao naftu 300 dolara?
Amerika trosi pare koje nema opcepoznata stvar
Globalne merhametlije u borbi za nafrom na istoku
Kikibombona

#23947 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Dozer wrote: 05/01/2020 13:56Uz jednu "sitnu" napomenu - ja niti navijam za Iran (a ni za Amere), niti sam igdje napisao da ce Iran rasturiti Amere. Napisao sam samo ono sto pise, a jedini moguci zakljucak koji se moze izvuci izmedju redova nije ovo tvoje, nego - da ce biti golemo sranje na sve strane ako zaista krenu odmazde, jer ce to znaciti i rat. Bukvalno.

A sto se Amera tice...Hajde, molim te, procitaj jos jednom ovo sto napisa... :-)
A onda se zapitaj:
Zvali su ih Kurdi u Irak i Siriju.

Zovu ih Kurdi u Iran.

Zvali su ih Saudijci, Emiracani, Kuvajcani itd.

Ne mozes reci da ih niko ne zove.

...

Sve sto kazes za BI mozes reci za Balkan. Bolje da sutimo i budemo sretni sto imamo Ameriku na Balkanu.
General War

#23948 Re: IRAN

Post by General War »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 14:06
General War wrote: 05/01/2020 14:06
A onda se zapitaj:
- Zvao ih je tu: Kuvajt, S Arabija, Katar, Oman...svi osim Irana (koji ih je isto tako zvao za vrijeme Saha)
Jasta hahaha cuj da nema amerike nafta bi bila 300 dolara hahabha eto amerika tebe spasava
Nacija od kupona de suti bgt
Jel ekonomija funkcionise da trilione ulazes koje nemas u rat kojeg vodi amerika da ti ne bi imao naftu 300 dolara?
Amerika trosi pare koje nema opcepoznata stvar
Globalne merhametlije u borbi za nafrom na istoku
Ha ha ha :-)

Kako sad tako i prije...ili mislis da bi Bingo sa svojim tankerima bolje prosao?
Last edited by General War on 05/01/2020 14:11, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#23949 Re: IRAN

Post by dječak sa šibicama »

Meni nije jasno kako iko na ovom forumu kikibombonu shvata ozbiljno i 1%

Frajer sve sto je napisao, promasio je. Na kraju je mentalnim vratolomijama stigao na to da mu savoxxx udara :thumbup: :lol:
General War

#23950 Re: IRAN

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote: 05/01/2020 14:10 Meni nije jasno kako iko na ovom forumu kikibombonu shvata ozbiljno i 1%

Frajer sve sto je napisao, promasio je. Na kraju je mentalnim vratolomijama stigao na to da mu savoxxx udara :thumbup: :lol:
Sto, mislis da je sve gotovo?
Post Reply