Ako dodje do spirale odmazdi, a mislim da hoce, pretpostavljam da ce prvi ciljevi biti USA brodovi u blizini. Nakon toga ce slijediti nova USA odmazda, a onda ce Iran strovaliti gomilu svega na sve bliske USA ciljeve, ukljucujuci i Izrael (ja bih to ovako, da sam u iranskoj kozi).King Theoden wrote: ↑05/01/2020 13:28 Nema se šta dodati na prethodni komentar, osim samog tajminga iranskog napada.
Uglavnom, imaš moj naklon.
Nego, ako se zagužva u iraku i to toliko da ameri napuste isti, šta misliš ima li šanse da rusi kao treća sila na svijetu ulete i popune tu prazninu?
Zajeban im je onaj bivši kgb-ovac.
Vjerujem da ima nekih planova...
Ili čak da turska uleti u mosul tj musel kako ga oni nazivaju. Ipak ga smatraju svojim gradom koji im je nepravedno otet.
Ako bi se stvari zaista pocele odvijati ovako (sto, da budemo nacisto, niposto nije dobro ni za koga), dalje predvidjanje je prakticno nemoguce.
Sumnjam da ce se Rusili ili Turci pokretati prema bilo cemu, ali mislim da ce Rusi stati na stranu Irana, a u slucaju da Trump pozeli da iskoristi i nesto nuklearno, jer tesko da ce Rusi dozvoliti da im Ameri istovaraju nuklearke u komsiluku. Ima i Iran razne sisteme za presretanje svega i svacega (sto nije ni blizu Iraka, Libije i Sirije koji nisu imali nista), tako da je veliko pitanje koliko bi od tih 52 cilja zaista bilo i pogodjeno, tj. koliko bi tih projektila zaista stiglo do cilja.
A mislim da ce Rusi zaprijetiti Amerima da se u njihovom susjedstvu ne smiju igrati nuklearkama. Jesu Ameri vojno mocni, ali mislim da s Rusima nemaju sansi, tako da ne vjerujem da ce zaista doci do bilo cega nuklearnog.
Najpametniji moguci potez Amera bi bio da ne odgovore na Iransku odmazdu za generala, i da sve stane tu i ostane na tome. U protivnom...bice mrka kapa na sve strane....