Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Nivelacija

#39376 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Elifidriz wrote: 04/01/2020 18:48
Pozdrav raja ,nadam se da nisam na pogrešnom forumu moj suprug je paraplegičar i preko fonda smo dobili saglasnost da radimo vantijelesnu oplodnju kod doktora ermina čehiča ,ako ima neko da je radio kod njeg vto i kakva su iskustva,doktor mi ne uliva nimalo nade kao da je skroz nezainteresovan ,nema pristup kao liječnik prema pacijentu...
Ovako izgleda kao salabajzer i slicno ali sam cuo da mu dolaze iz cijele drzave jer je u tome najuspjesniji u drzavi.
Cak ako se ne varam bio je clanak gdje je par iz Zepca 2-3 puta pokusavao dobiti i tek kada su dosli do njega uspjeli su.
Ako mu ljudi iz inostranstva dolaze i nema nikakvih afera i problema onda ne vidim razlog za neku brigu.

https://avaz.ba/vijesti/teme/313757/sve ... djevojcicu
Casual's

#39377 Re: Zeničani

Post by Casual's »

To je subjektivno. Dosta parova je ožalostio. Mojoj sestri je rekao da nikada nece moci roditi, a sada je djetetu hvala Bogu 3 godine. Opet, i u Tuzli su bacili 7.000 KM.
clio_dci120

#39378 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nedavno sam imao ponudu ds kupujem dizel (ne vozim na to gorivo, pa mi nije trebalo) po 1,80, vade u Kaknju iz kamiona sto voze za rudnik.
E tako se godinama radilo u ovome Zenicatransu?
Sto se sindikat nije oglasio kada je prije nekoliko godina kupljen Audi A6 vrijedan 120 hiljada maraka?
Nasli se sada...bolje da nisu ...rasprodati to autobusa da se uveze staz, a Fudo je vec nadao novi nacin i tu ga apsolutno podržavam.
Distortion

#39379 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Ja_Ja wrote: 04/01/2020 15:48
Distortion wrote: 04/01/2020 11:27 @belfy

Kuca, zemljiste, potencijalno novo zemljiste, benzinska itd :mrgreen:

Fuad ima pare, mogao je komotno otici u Parlament BIH kao zastupnik i uzimat 5-6 hiljada mjesecni i zanemarit poziciju gradonacelnika. S druge strane jasno je da je nasao svoj interes vezan za zemlju koju je kupio kako bi ista bila pretvorena iz poljoprivrednu u gradjevinsku i da sa ove pozicije to lakse moze uraditi. Covjek ima pare i kupuje zemlju koja ima potencijal da se zaradi na njoj. Ko sprijecava bilo koga da kupi zemlju na nekoj lokaciji?

Meni je sad samo mjerodavno ono sto on radi trenutno za vrijeme ovog mandata i ja sam zadovoljan njegovim radom. Mnogo se transparentnije radi, nikad nije bilo vise konkursa. Pokusao je da prepusti privrednicima da biraju nadzorne odbore u JP pa je i tu pojeo govno jer je Kaknjo kadar SDA dok Perić nije bio sporan a nije u stranci.

Ne znam odakle mu ovoliki zivci da se nateze sa ovim iz SDA.
Ti se sprdas s nama? Covjek hladno kupi neperspektivnu zemlju za klikere i onda iskoristi svoju poziciju u vlasti da promjeni namjenu toj zemlji te joj time poveca vrijednost pa poslije toga proglasi to zemljiste od drustvene vaznosti (radna zona) te time opet poveca vrijednost tog zemljista. Iskoristava drustvene resurse da rijesi komunalije oko zemljista (puteve, prikljucke, itd) I OPET time poveca vrijednost zemljist. I ti se pitas ko je nama kriv sto mi to ne radimo kao da imamo istu mogucnost kao i on?? Ti nisi normalan!

I da imamo iste mogucnosti to su nemoralne stvari i nadam se da su bar nekim clanom nekog zakona pokrivene kao ilegalne i da ce odgovarati za ovaj apsolutni kriminal.

Nije fOdo maher jer je vanserijski ekinomista/biznismen, vec sto je bjelosvjetska lopina. Za ne povjerovati je sta covjek procita i na ovom forumu. Pa bolan i da vas placa za ovo sto pisete i to ce biti kratkog vijeka, kako ne shvatate da fudo i slicni njemu unistavaju i vas zivot i zivote vase djece i njihove djece?? Pa sad da dodje normalna vlast nama nebi bilo istinski puno bolje bar jos 10-15 godina a poslijedice ovih zadnjih 20-25 godina bi se osjetile jos dodatnih 20-30 godina.
Ja sam samo rekao cinjenice koje znaju svi. Covjek kupio zemlju po niskoj cijeni, imao pare da kupi i mogao je pretpostaviti da je ta zona atraktivna za buducu poslovnu zonu. Ja sam samo naveo razloge zasto ga boli za Zenicom. Dakle, rekao sam da ima interesa zbog zemlje koju je kupio i koju pretvara u gradjevinsko zemljiste. Sticajem okolnosti kuca (gdje zivi) mu je preko puta tog zemljista.

Nisam ja nista rekao da ti mi govoris da nisam normalan. To je vec vrijedjanje i izbjegavaj taj nacin razgovara.

Mene hvala Bogu placa privatnik kod kojeg radim i nikad nisam imao dodira s bilo kojom strankom. Taman posla jos da pisem za pare za Fudu. :mrgreen:

Fudo ce uvjeren sam ovaj grad jos vise dignuti ka boljem jer je dugo godina bio zapusten zahvaljujuci SDA. Zenica je dugo godina bila u drugom planu dok su drugi gradovi napredovali na ekonomskom i privrednom planu.

Cuj i da vas placaju da pisete :D

Ja rekoh na pocetku argumente koji ne idu u prilog Kasumovicu a dobih replike samo zato sto sam dodao da ovo "ko koga sprijecava da kupuje zemlju". Lik odavno ima kucu preko puta te zemlje gdje zivi. Kupio je jer je skonto da ce vrijedit vise. Samo sam odgovorio na pitanje nekog ko je rekao "zasto bi ga bolio za Zenicom"? U tom kontektstu je moj odgovor.
Casual's

#39380 Re: Zeničani

Post by Casual's »

"Fudo ce uvjeren sam ovaj grad jos vise dignuti ka boljem jer je dugo godina bio zapusten zahvaljujuci SDA. Zenica je dugo godina bila u drugom planu dok su drugi gradovi napredovali na ekonomskom i privrednom planu."

Što kaže Sabit - Israfile puhni više :D
Distortion

#39381 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Vrati se u 2015. godinu i pogledaj budzet za 2020. Grad Zenica. Mnogo smo zaostajali za nekim gradovima u regiji koji imaju slican broj stanovnika kao Zenica.

Casuals samo ti boldiraj, dobro ti ide :thumbup:

P.S. I da mi ponudi Fudo da radim u Gradskoj upravi za 1200 KM, ne bih prihvatio ponudu. :wink:
channel10

#39382 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pusti bolan i ne bio....
likce

#39383 Re: Zeničani

Post by likce »

@Distortion haj popusti, pa niko nije siso vesla. Cuj mogao pretpostavitida ce zemlja biti atraktivna....Cega se lik sjetio.... Nije on nista pretpostavljao, nego je okretao janjad i pio sa nekim ljudima iz nekih javnih preduzeca ili ministarstava koji su mu rekli gdje ce proci neka cesta, gdje ce biti odredena iskljucenja i ukljucenja.

Ali opet Fudo je i dobar kakvi su SDA. Ovi su mi se jednostavno zgadili da bi glas dao bilo kome samo ne njima.

Gledam neku noc ono suceljavanje izmedu Milanovica i one jebulje za presjednika Hrvatske i skontas u kakvoj smo mi banani :run: :run:
Casual's

#39384 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Distortion wrote: 05/01/2020 00:09 Vrati se u 2015. godinu i pogledaj budzet za 2020. Grad Zenica. Mnogo smo zaostajali za nekim gradovima u regiji koji imaju slican broj stanovnika kao Zenica.

P.S. I da mi ponudi Fudo da radim u Gradskoj upravi za 1200 KM, ne bih prihvatio ponudu. :wink:
Sjecam se sta si preko drugog nicka pisao o Husi i SDA prije par godina pa mi svaki tvoj naredni post pravo smijesan. Mora da si poceo sa kafama kod Perce. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39385 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: 04/01/2020 19:45
Kako ni blizu? Ista stvar. Grupa se bori protiv aždaje jer ne želi da potpiše reprogram.

Zbog čega bi spominjali kada je on krivac što trenutno ne voze, a njegova bivša stranka zbog toga što su se doveli do duga od 5-7 mil. (koliko vec)?

Bori se protiv azdaje? Koliko je tebi godina druze? Radnici su u svemu ovome nevini?
Rothmans

#39386 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Kakvi su majstori u Strongu ? Usluga ? Il ako neko zna kako da kontaktiram nekog majstora iz drivuse sto samo radi forda ? Fali ga raja kolko sam cuo
Hvala
Nivelacija

#39387 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ovako isto je NGG satanizovan kao sindikat i radnici zenicatransa i drug @Eborg sa foruma je morao otici u Singapur jer je ovdje ispljuvan od iste politike na IDENTICAN NACIN(cak i satanizacija laznjaka i isti tekstovi samo drugo ime). Eto Singapuru valja a Zenici NE.
Sada ce Sarvan neki biti kriv za gasenje zenicatransa i poklon gradonacelnika za almy i bisstours u vidu svih linija kao sto je NGG bio jedini krivac za probleme u Čeliku.
Zalosno je da postoje jos ljudi koji puse pricu.
Distortion

#39388 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Casual's wrote: 05/01/2020 01:06
Distortion wrote: 05/01/2020 00:09 Vrati se u 2015. godinu i pogledaj budzet za 2020. Grad Zenica. Mnogo smo zaostajali za nekim gradovima u regiji koji imaju slican broj stanovnika kao Zenica.

Sjecam se sta si preko drugog nicka pisao o Husi i SDA prije par godina pa mi svaki tvoj naredni post pravo smijesan. Mora da si poceo sa kafama kod Perce. :D
Druze ne zelim da se preko foruma prepucavam ili svadjam jer je to cisto gubljenje vremena a pogotovo ne sa nekim iz svog grada. Jako dugo sam na ovom forumu, cini mi se od 2007. i ti kao neki carobnjak sad hoces da kazes da sam koristio jos jedan nick i pisao pod tim nickom. :) Nemam vremena da se bavim takvim stvarima niti bih to radio. Kod Perce nikad nisam bio nit sam sjedio s njim.

NGG sam podrzavao jer vecinu momaka znam i napadao sam Fudu kad je stao kontra NGG-a. Glasali smo za 1 clan 1 glas ali nije opstalo jer nije bilo dovoljno para ni vremena da se izvadiml iz govana a Poreska nam je visila za vratom.

Ja cu svaku gresku gradonacelnika kritikovat i svaki napredak pohvalit. Trenutno sam na njegovoj strani jer radi dobar posao. SDA nam je htjela uvalit Naidina koji ni Posta Zenicu ne moze kontrolisat i vodit kako treba. A kad hoces nekog zaposlit u Poštu, ako nisi iz SDA nema sanse.
Throttle

#39389 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Rothmans wrote: 05/01/2020 09:34 Kakvi su majstori u Strongu ? Usluga ? Il ako neko zna kako da kontaktiram nekog majstora iz drivuse sto samo radi forda ? Fali ga raja kolko sam cuo
Hvala
Ja bih prije nasao nekog majstora privatno nego tu. Meni su proklizali saraf na karteru kad su zavrtali nakon ispustanja ulja pa iduci put pri zamjeni jedva odvrnuo (nov saraf kosta 4KM, da su rekli da je los rekao bih da zamijene, ovako se supacki usutili. A karter aluminijski pa ne smijes jako nabijat veci kljuc). Nisu mi odradili optiku trapa dobro pa volan ostao ukrivo. Ocu umjesto 4,5 litra nasuli 5 pa izvlacili. Da se razumijemo, to su vjerovatno ona djecurlija sto se tek zaposle, oni mijenjaju ulje, imaju bolje majstore sa iskustvom za komplikovanije stvari al bolje je naci majstora za kojeg znas da te nece zavalit i ici njemu.
Tog za forda hvale, nemam s njim iskustva. Ja bih njemu isao ako vozis forda :thumbup:
Distortion

#39390 Re: Zeničani

Post by Distortion »

_BataZiv_0809 wrote: 05/01/2020 02:02
Casual's wrote: 04/01/2020 19:45
Kako ni blizu? Ista stvar. Grupa se bori protiv aždaje jer ne želi da potpiše reprogram.

Zbog čega bi spominjali kada je on krivac što trenutno ne voze, a njegova bivša stranka zbog toga što su se doveli do duga od 5-7 mil. (koliko vec)?

Bori se protiv azdaje? Koliko je tebi godina druze? Radnici su u svemu ovome nevini?
Ma dovoljno je poslusat sta prica taj Sarvan iz sindikata sve je jasno. Vecina tog kadra je SDA pozaposljavala i sad ne smiju pricat kontra stranke nego smisljeno udari po Kasumovicu. :mrgreen: kad tog Savrana pitas gdje su pare, kaze neko sklonio :mrgreen: previse providno je ovo sa ZT. Ljudi nezakonito blokirali stanicu i vrse pritisak ugrozavajuci sve pa i saobracaj i ljudske zivote.
Ko vas je zaposlio u ZT i ko vas je blokirao, pravac dole pa blokiraj.
smartXL

#39391 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Novac nije ukraden, nego je sklonjen :lol:
Ova SDA tačno jebe u zdrav mozak. :izet:
clio_dci120

#39392 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ko vozi Zenicatransov Audi a6 od 120 hiljada maraka i sto je uopste ZT uzimao taj auto? Znali iko za cijeg je mandata kupljen, ovog ili onog saziva vijeca?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39393 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ali kako ljudi spinuju i svakog nastoje diskreditovati u pm :run: potezu se paralele sa NGG samo jer je vecina raje bila na njihovoj strani za razliku od ZT :-)
Nivelacija

#39394 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Jel i ovo spin ? Je da je laznjak SDA objavio ovo ali ima li sta ovdje da nije tacno ?

Novi menadžment (Besim Husaković, direktor – Vahdet Drino, predsjednik nadzornog odbora) kojeg je postavio Fuad Kasumović 2016. godine za dvije godine upravljanja Zenicatransom napravio je dug u visini od 2,5 miliona KM.

Image
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#39395 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Pa kupili su autobuse.
Casual's

#39396 Re: Zeničani

Post by Casual's »

@Distortion
Haj ne bi da ofiram, nema veze. Ali eto sinoć napisa da je Zenica zapušten grad, ovo ono, da će ga Fudo "dignuti".
Ovako si recimo pisao kada su puhali neki drugi vjetrovi.

"Nisam clan nikakve strane ali moram reci da je Huso Smajlovic mnogo zasluzan za napredak Zenice i zelim mu da nastavi sa radom i u narednom periodu jer je zasluzio jos jedan mandat da nas grad digne ..."

@_BataZiv_0809
Kada si prijatelj sa nekima od njih, pitaj šta im je krolj sve radio u privatnim životima. Pitaj na koji način ih je pokušao diskreditovati (kao što recimo danas radi sa ovim Zenicatrans). Sjeti se da se u tom periodu "pojavila" Kroljeva armija lažnih profile, pa pogledaj da i dan danas pokušavaju ocrniti NGG. Kada su mogli ocrniti NGG, zbog čega ne bi ni ove sindikalce?

Grad je bio uz te momke, grad im je okrenuo leđa - zbog Fuada, Nihada, Eda, kuraca, palaca.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39397 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dobro sta je rjesenje za ZT?
Distortion

#39398 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Casual's wrote: 05/01/2020 12:17 @Distortion
Haj ne bi da ofiram, nema veze. Ali eto sinoć napisa da je Zenica zapušten grad, ovo ono, da će ga Fudo "dignuti".
Ovako si recimo pisao kada su puhali neki drugi vjetrovi.

"Nisam clan nikakve strane ali moram reci da je Huso Smajlovic mnogo zasluzan za napredak Zenice i zelim mu da nastavi sa radom i u narednom periodu jer je zasluzio jos jedan mandat da nas grad digne ..."
Napisao sam da je grad bio zapusten jer nije imao dovoljnu podrsku ni ZDK ni FBIH a da ne govorim drzave BIH. Nismo rasli u privrednom i ekonomskom smislu i kad odes malo do Mostara, Banja Luke pa i Tuzle a onda usput prodjes prema Laktsima i vidis masu firmi koje rade odlicno jer imaju uslove (politika ih gura). Rahmetli Smajlovic je šutio na dosta problema jer nije smio da prigovara i trazi od Sarajeva i Bakira/Tihica ono sto su drugi dobijali.

Mi se kao grad moramo izboriti da dobijemo vise novca iz zajednicke kase. Ova raspodjela sad nije korekna ni prema Zenici.

Ja razumijem da NGG ne moze smislit Fudu. Ako si u NGG-u onda razumijem. Ja samo mislim da je trenutno vodjenne grada mnogo transparentnije nego ranije. Necu vise da mi se desava da moram dati 10 KM onom sluzbeniku da ne cekam jedan print papira 7 dana. Toga vise nema i ne treba biti. Previse su se ljudi opustili u toj administraciji do 2016.

Nadam se da je Kasumovic skontao da mu ne trebaju suficiti u budzetu dvije godine zaredom i da te pare MORA usmjeriti u investicije i podrsku privredi da se zaposlenost digne na veci nivo. Zna i on bolje od mene da ni suficit u budzetu nije dobar za grad.
ExNihilo

#39399 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Postoje samo dvije opcije.

Ili je samoprozvani finansijski stručnjak toliko ekonomski nepismen da ne bi položio Uvod u ekonomiju, ili mu je draža priča kako je napravio suficit nego stvarno ekonomsko dobro građana, računajući da ovo prvo zvuči impoznantno i donosi političke poene.

Treće opcije nema.
Casual's

#39400 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Distortion wrote: 05/01/2020 12:54 Napisao sam da je grad bio zapusten jer nije imao dovoljnu podrsku ni ZDK ni FBIH a da ne govorim drzave BIH. Nismo rasli u privrednom i ekonomskom smislu i kad odes malo do Mostara, Banja Luke pa i Tuzle a onda usput prodjes prema Laktsima i vidis masu firmi koje rade odlicno jer imaju uslove (politika ih gura). Rahmetli Smajlovic je šutio na dosta problema jer nije smio da prigovara i trazi od Sarajeva i Bakira/Tihica ono sto su drugi dobijali.

Mi se kao grad moramo izboriti da dobijemo vise novca iz zajednicke kase. Ova raspodjela sad nije korekna ni prema Zenici.

Ja razumijem da NGG ne moze smislit Fudu. Ako si u NGG-u onda razumijem. Ja samo mislim da je trenutno vodjenne grada mnogo transparentnije nego ranije. Necu vise da mi se desava da moram dati 10 KM onom sluzbeniku da ne cekam jedan print papira 7 dana. Toga vise nema i ne treba biti. Previse su se ljudi opustili u toj administraciji do 2016.

Nadam se da je Kasumovic skontao da mu ne trebaju suficiti u budzetu dvije godine zaredom i da te pare MORA usmjeriti u investicije i podrsku privredi da se zaposlenost digne na veci nivo. Zna i on bolje od mene da ni suficit u budzetu nije dobar za grad.
Grad nije nikada imao niti će imati neku podršku sa viših nivoa. Ne slažem se u dijelu gdje Husu spominješ, jer se on zajedno sa Jasminom (Tuzla) prvi pobunio oko raspodjele. Zbog toga smo i dobili status grada (jer se nadao da će to nešto promijeniti u glavama tih "viših).

Vođenje grada transparetno? Skoro svaki konkurs je poništen. Zaposliš Mirzu, Kenu kao grafičke dizajnere (a likovi veze nemaju sa tim). Amku zaposliš samo jer je Mirzin buraz. Zaposliš sina od Smaje u Vik, samo jer je sin od Smaje. Omku iz Vakufa zaposliš u Gradsku Upravu samo zbog toga što sjedi u PP i dobar je sa Nihom. Zaposliš rumenog samo jer je dizao ruke na kroljev "mig". Babaji ženu uvališ samo jer te on "prao". Da, ova zapošljavanja su definitivno transparetna.

Za otvaranje dodatne djelatnosti opet treba min 15 dana "hodanja", kao i ranije. Ljudima besplatne ovjere ukinio, dodao takse na masu dokumenata...itd.

Led na mostovima još uvijek ne radi kako treba. :D

btw: zna li neko gdje kod nas ima kupiti dekorativni gipsani kamen?
https://www.kamenbeograd.rs/wp-content/ ... spreso.jpg
Post Reply