Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ommadawn

#5026 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

baglama wrote:
Ommadawn wrote:What a fuck are you talkin’ about?
About your post above.
Junacino plati li bar jednom veceru djeci tih tvojih poznanika ili te je bolio hasimaga
Isprsi se prije proseravanja na sosedo
Pa ja sam militantno islamski nastrojen.
Nivelacija

#5028 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Uvesti taksu Hrvatskoj od 100%.
Ommadawn

#5029 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

Bespotrebna i idiotska izjava jedne nesposobne političarke koja može štetiti odnosima dvije susjedne države.
Moji prijatelji u Hrvatskoj se groze...
Koji kreten od žene, jebem je u sisu...
uglavnomja

#5030 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote:Bespotrebna i idiotska izjava jedne nesposobne političarke koja može štetiti odnosima dvije susjedne države.
Moji prijatelji u Hrvatskoj se groze...
Koji kreten od žene, jebem je u sisu...
izjave kojim se dobijaju izbori, taman po mjeri adezeovog glasaca

ista prica na svim stranama u svim zemljama: nacija, komsije i susjedi, krivi ovi oni, istorija, nedavna i prastara, kokos ili jaje, ... plus ekstremna klerikalizacija ... :oops:

nidje ekonomije i napretka
Nivelacija

#5031 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

PORAZNI PODACI 46

Prošle godine u BiH uvezeno 172 miliona litara vode, 140 miliona litara piva...
-takmac-

#5033 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by -takmac- »

Nivelacija wrote: 01/01/2020 17:11 PORAZNI PODACI 46

valjda se link postavi
https://www.klix.ba/biznis/privreda/pro ... ook+status
Što se tiče vode, tradicionalnog dobra koje se prekomjerno uvozi, kroz naše granice i u naše prodavnice ušlo je 50 miliona litara vode (uključujući prirodne ili vještačke mineralne vode i gazirane vode, bez dodatog šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aroma; led i snijeg) u vrijednosti od 23,7 miliona KM.
Bh. kompanije su, s druge strane, izvezle 4,6 miliona KM ili skoro 32 miliona litara obične i gazirane vode.
Više od 21,8 miliona KM je vrijednost uvezene vode tokom 11 mjeseci 2018., a izvoz 5 miliona KM.
Ipak, "zaslađene vode" su najprodavanije i takve je robe uvezeno čak 122 miliona litara u vrijednosti od oko 132 miliona KM. Što se tiče izvoza, brojevi su sljedeći - 42 miliona KM robe težine nešto iznad 66 miliona litara.

Pretprošle godine brojevi su izgledali drugačije - 120 miliona KM uvoza i 46,4 miliona izvoza.

Još jedan proizvod široke potrošnje, možda i omiljeno alkoholno piće građana BiH - pivo, uvezeno je u iznosu od 140 miliona litara vrijednih 102 miliona konvertibilnih maraka.

Bh. pivare su u zemlje susjedstva i svijeta izvezle samo 3,3 miliona KM piva ili oko 3,1 miliona litara.

Godine 2018. uvoz je bio izražen sa 114 miliona KM,a izvoz 2,9 miliona KM
a šta je čudno
odskora u Tuzli u po grada ne možete popit tuzlansko pivo, jer gazda, vlasnik najpopularnijih ugostiteljskih objekata pod nazivom Sezam
https://www.google.com/search?q=sezam+t ... e&ie=UTF-8
se prodao distributeru Ožujskog piva i sad samo prodaje Ožujsko

sta reći... kako komentarisat
TDK-90

#5034 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by TDK-90 »

Ma nema to logike :?

To dodje cca 500.000 litara dnevno ili 1.000. 000 flasica vode od 1/2 l
Milion flasica vode od 1/2 litra svaki dan :-) - Samo uvozne vode i najmanje jos toliko domace dodje svaki dan

dodje 1.000 000 litara kupovne vode svaki dan. u drzavi jedva ima 3.000 000 stalno naseljenih stanovnika.
Znaci svaki treci svaki dan kupi 1 l flasirane vode!

140 mio. litara uvoznog piva !
Pet pivovara u BiH godišnje proizvede oko 3 milijuna hektolitre, a potrošnja je oko 2,8 hektolitara piva
Sve ovo na jedva 3 miliona stalno prisutnih stanovnika BiH - nema sanse :?
Tambure

#5035 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tambure »

Ovdje se ratovalo da bi se kasnije sve i svasta uvozilo ... a ne da bi se branio uvoz. Trend je takav da ce se proizvodnja sve vise gasiti a trgovina uvoznom robom rasti.
Maraschino

#5036 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Maraschino »

-takmac- wrote: 01/01/2020 20:30

a šta je čudno
odskora u Tuzli u po grada ne možete popit tuzlansko pivo, jer gazda, vlasnik najpopularnijih ugostiteljskih objekata pod nazivom Sezam

Ako je iko patriota to sam ja, ako iko zeli kupovati domace to sam ja, ako je iko pivopija to sam ALI poslije ne znam koliko povracanja i glavobolja od nase pive, nista mi nije preostalo nego da prijedjem na Ozujsko. Fino pivo u svakom smislu. Sinoc potvrdjeno jos jednom.
-takmac-

#5037 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by -takmac- »

pa imas Preminger koji je odličan, ako ti već tuzlansko ne godi, iako se i ja slažem da kurcu ne valja
čak je i sarajevsko bolje
victom

#5038 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH

Post by victom »

kad je piva u pitanju, tu kod mene nema patriotizma...
Sarajevsko nekad valja, nekad ne valja... ne mogu ja po serijskim brojevima nabadati, kad su uboli, a kad nisu...
Last edited by victom on 01/03/2021 02:42, edited 2 times in total.
Maraschino

#5039 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Maraschino »

victom wrote: 01/01/2020 23:20 kad je piva u pitanju, tu kod mene nema patriotizma...
Sarajevsko nekad valja, nekad ne valja... ne mogu ja po serijskim brojevima nabadati, kad su uboli, a kad nisu...
Ovo nekad valja nekad ne valja vazi za sva nasa piva. Nema konstante. Sjecam se sarajevskog kada je bilo dobro pa Preminger ali znas nije ovo pakovanje nego ono drugo, Tuzlansko kako kad a najvise da ne valja ni za ruke oprati.

Od ljetos pijem Ozujsko ali bas sa cejfom. Ukus dobar, pjene pola sata u casi i koliko god da pipijem(a popije se) ujutru sve top kao da nisam nista pio. To trazim.
Napravio izuzetak tamo negdje u oktobru i lokao tuzlansko pa poslije pan, ujutro ni mrtav ni ziv od rigoleta i glavobolje. Sto mi to treba.
broj dva

#5040 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by broj dva »

Maraschino wrote: 01/01/2020 22:42

a šta je čudno

Ako je iko patriota to sam ja, ako iko zeli kupovati domace to sam ja, ako je iko pivopija to sam ALI poslije ne znam koliko povracanja i glavobolja od nase pive, nista mi nije preostalo nego da prijedjem na Ozujsko. Fino pivo u svakom smislu. Sinoc potvrdjeno jos jednom.
A za vodu - kontam da zavisi od regije do regije ali često je ili izuzetno tvrda i puna kamenca (osjeti se i ma nepcu i na veš mašini/vodokuhaču) ili još gore, zagađena i nije teško shvatiti da ko može kupuje flaširanu.
spreca

#5041 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

valjda se link postavi
https://www.klix.ba/biznis/privreda/pro ... ook+status
Što se tiče vode, tradicionalnog dobra koje se prekomjerno uvozi, kroz naše granice i u naše prodavnice ušlo je 50 miliona litara vode (uključujući prirodne ili vještačke mineralne vode i gazirane vode, bez dodatog šećera ili drugih sredstava za zaslađivanje ili aroma; led i snijeg) u vrijednosti od 23,7 miliona KM.
Bh. kompanije su, s druge strane, izvezle 4,6 miliona KM ili skoro 32 miliona litara obične i gazirane vode.
Više od 21,8 miliona KM je vrijednost uvezene vode tokom 11 mjeseci 2018., a izvoz 5 miliona KM.
Ipak, "zaslađene vode" su najprodavanije i takve je robe uvezeno čak 122 miliona litara u vrijednosti od oko 132 miliona KM. Što se tiče izvoza, brojevi su sljedeći - 42 miliona KM robe težine nešto iznad 66 miliona litara.

Pretprošle godine brojevi su izgledali drugačije - 120 miliona KM uvoza i 46,4 miliona izvoza.

Još jedan proizvod široke potrošnje, možda i omiljeno alkoholno piće građana BiH - pivo, uvezeno je u iznosu od 140 miliona litara vrijednih 102 miliona konvertibilnih maraka.

Bh. pivare su u zemlje susjedstva i svijeta izvezle samo 3,3 miliona KM piva ili oko 3,1 miliona litara.

Godine 2018. uvoz je bio izražen sa 114 miliona KM,a izvoz 2,9 miliona KM
a šta je čudno

JA TAMO NEBIH ISAO.....uzmes jelovnik i pogledas i nema tuzlanskog i kazes im Hvala ja pijem samo Tuzlansko i izadjes, ja bih ovako uradio iako nebih ni jeo ni pio...u ponudi treba da bude pa ko voli nek izvoli....a gazda je shupak
Bodkin

#5042 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

rumenige_brajtner wrote: 01/01/2020 17:16 Nije valjda da ovaj bojkot nema efekta?
Ima. Pad prodaje hrvatskih proizvoda u austriji i njemackoj je osjetan :D
spreca

#5043 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Maraschino wrote: 01/01/2020 23:28
victom wrote: 01/01/2020 23:20 kad je piva u pitanju, tu kod mene nema patriotizma...
Ovo nekad valja nekad ne valja vazi za sva nasa piva. Nema konstante. Sjecam se sarajevskog kada je bilo dobro pa Preminger ali znas nije ovo pakovanje nego ono drugo, Tuzlansko kako kad a najvise da ne valja ni za ruke oprati.

Od ljetos pijem Ozujsko ali bas sa cejfom. Ukus dobar, pjene pola sata u casi i koliko god da pipijem(a popije se) ujutru sve top kao da nisam nista pio. To trazim.
Napravio izuzetak tamo negdje u oktobru i lokao tuzlansko pa poslije pan, aujutro ni mrtav ni ziv od rigoleta i glavobolje. Sto mi to treba.
Pa to je jako korisno,izbacis to iz sebe a ne da cekas da samo izadje :mrgreen: .....nije vazno koje je bolje ili gore,mora biti izbor ....ja vise neidem u Cardaklije zbog toga....oni nemaju nista osim Karlovackog...ljetos nas 10-12 osoba otislo sjeli pogledali kartu pica ustali i otisli ,konobar se nije iznenadio jer kaze niste prvi koji to radite ali gazda ne jebe iako su mu glavni gosti Biscani ......posle otisli u onaj restoran pored une sto je kao na splavovima zaboravio sam kako se zove ,sve je bilo super samo nevjerovatna guzva i moras cekati za mjesto pogotovo veca grupa
Maraschino

#5044 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Maraschino »

spreca wrote: 02/01/2020 08:40
Pa to je jako korisno,izbacis to iz sebe a ne da cekas da samo izadje :mrgreen: .....nije vazno koje je bolje ili gore,mora biti izbor ....ja vise neidem u Cardaklije zbog toga....oni nemaju nista osim Karlovackog...ljetos nas 10-12 osoba otislo sjeli pogledali kartu pica ustali i otisli ,konobar se nije iznenadio jer kaze niste prvi koji to radite ali gazda ne jebe iako su mu glavni gosti Biscani ......posle otisli u onaj restoran pored une sto je kao na splavovima zaboravio sam kako se zove ,sve je bilo super samo nevjerovatna guzva i moras cekati za mjesto pogotovo veca grupa
U Bihacu i toj regiji tesko je naci tuzlansko a u TK Preminger na svakom cosku.
tap3ah75

#5045 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by tap3ah75 »

Ožujsko pivo je loše pivo.

Nema veze s patriorizmom i što je iz hr - kad je loše.
spreca

#5046 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Maraschino wrote: 02/01/2020 09:49
spreca wrote: 02/01/2020 08:40
U Bihacu i toj regiji tesko je naci tuzlansko a u TK Preminger na svakom cosku.
Ima valjda u Bingu Tuzlansko......Ali Cardaklije su me razocarale ...cak ni premingera nema samo Karlovacko
-takmac-

#5047 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by -takmac- »

prodaju se naša govna za set čaša koje im daju na poklon
ili onaj frižider sa izlogom

ili tendu
kažu da je gazda Sezama u TZ od ožujskog dobio džaba tendu na Tenisu, ali zauzvrat se obavezo da prodaje samo ožujsko
jednonogi_Jack

#5048 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by jednonogi_Jack »

-takmac- wrote: 02/01/2020 12:04 prodaju se naša govna za set čaša koje im daju na poklon

ili tendu
kažu da je gazda Sezama u TZ od ožujskog dobio džaba tendu na Tenisu, ali zauzvrat se obavezo da prodaje samo ožujsko
To jeste tačno, ali se moraš upitati, a zašto Tuzlanska pivara ne ponudi tendu.I frižider. I čaše, pride. Nema Džambić love?
-takmac-

#5049 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by -takmac- »

i to je tačno
mislim da nije uspio šutnut još stari nesposobni menadžment iz pivare
spreca

#5050 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

jednonogi_Jack wrote: 02/01/2020 12:38
-takmac- wrote: 02/01/2020 12:04 prodaju se naša govna za set čaša koje im daju na poklon

ili tendu
To jeste tačno, ali se moraš upitati, a zašto Tuzlanska pivara ne ponudi tendu.I frižider. I čaše, pride. Nema Džambić love?
Pa nebi ga niko :izet: da je zatrazio ...to se cesto i trazi od proizvodjaca kao reklamni materijal i potrosni
Locked