hAZNADAR wrote: ↑19/12/2019 16:30
Pricas o intelektualnoj revoluciji i duhovnom prociscenju a blatis Komsu sto je uradio nesto skroz legalno i skroz ocekivajuce.
Sto se tice prizivanja tobozeg postenja i morala kada se kritikuje vlast mogu samo reci - kakav narod - takva i vlast. Kakvih deseti izgubljenih godina,... BiH je duboko podijeljena drzava, narod sam od sebe i neposten i korumpiran, uhljebljavanje dio mentaliteta i svako bi se rado uhljebio,.. pomaci su naravno spori i neku mnogo bolju BiH neces docekati ni ti ni ja za svog vakta, vjerovatno ni nasa djeca za svog vakta. Stranci kontrolisu u RS se nikada nece odcijepiti taman imali svoje ljude u svim politickim sferama, a nece doci ni do unitarizacije taman Dodik i slicni otisli u tvorza. Sva se politika svodi na vrlo male pomake, i suprotstavljena tri bloka. Komsic ima bolju sansu da izraste u pravog ljevicara od SDP profila. Zato to ima vise tolerancije prema razlicitostima od njih. Ljevica je slijed jedne politicke agende a ko je koje nacije, vjere, gdje zivi, odakle sljego, kojeg porijekla,.... nesto privatno sto pravog ljevicara ne interesuje . samo agenda.
Sve što se dublje upuštam u raspravu sa tobom sve si mi više i više kontradiktorniji.
Komšić je javna ličnost, političar već dugo godina, kao takav je podložan kritici, jer se, kao osoba na funkciji, obavezala da će ispunjavati ono što je obećala. Tom Komšiću je neko dao mandat.
Ono što je evidentno, a moja kritika nije "vidi mu glave", jeste da ti smatraš sve ono što se argumentovano stavi na odgovornost Komšiću jeste blaćenje!? Sve i daje blaćenje, kako ti kažeš, a nije, on mora imati izgrađen stav i ličnost da podnese i takav vid ad hoc kritike.
Ti stalno mjenjaš teze - tvrdiš da je Komšić ogledalo društva, te da je njegovo ponašanje proizašlo iz samog ponašanja naroda, ali se groziš kada taj isti narod pomene Komšiću užu i širu familiju!? Dosta paradoksalno shvatanje nekih devijacija u društvu.
Ja mislim da Komšić nije ogledalo ovoga društva, već neko kome je ovo "društvo" dalo šansu da napravi nešto, a on je od toga svega napravio tragi-komediju.