Primali su se mnogi i na gore.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Leverage
#39751 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- shbc
#39752 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sejdo godinama vec pokazuje ko je i sta je. Kome to nije jasno ni poslije ovog posljednjeg poteza, tu zaista nema pomoci. Svaka rasprava je suvisna.
-
kluz franjo
#39753 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑19/12/2019 10:35Mogul' ja, mogul' jakluz franjo wrote: ↑19/12/2019 10:22 ...
Nego još niko da ponudi smisleno objašnjenje ili razlog za vraćanje SDA u vlast u KS u decembru OVE godine.![]()
1 NATO put
2.Izborni zakon
3. Sistem vrijednosti ( Nenadic > Zukorlic )
![]()
Ne može Cvrle i prestani se ljuljati, pašćeš. A ti Željko ne šapći, ako ne znaš odgovor.
- jazzer
#39754 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto mi ovi frontasi, onako lagano, idu na ku... nerve sa ovom floskulom ''Republika Sarajevo''.
Svaki od njih, u nedostatku drugih argumenata za pravdanje sisanja Bakirovih dlakavih jaja, potezu pricu
da oni ne zele da participiraju u ''Republici Sarajevo'', njih interesuje cijela Bih, bla, bla..
Djonlagic, Komsic, Begic..puna usta Republike Sarajevo.
Svaki od njih, u nedostatku drugih argumenata za pravdanje sisanja Bakirovih dlakavih jaja, potezu pricu
da oni ne zele da participiraju u ''Republici Sarajevo'', njih interesuje cijela Bih, bla, bla..
- Styling
#39755 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne razumijem o cemu oni govore. Pa oni ce nastaviti biti u vlasti u istom tom Ks. Vjerovatno vise vole biti dijelom Bakirove Dzemahirije nego Republike Sarajevo.jazzer wrote: ↑19/12/2019 11:07 Sto mi ovi frontasi, onako lagano, idu na ku... nerve sa ovom floskulom ''Republika Sarajevo''.
-
statixx
#39756 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako uzmes u obzir da su u KS dobili 13 000 glasova a u FBiH 93 000 onda ima smisla. Taj gubitak u Sarajevu gledace da nadoknade u drugim dijelovima i opet u kolo sa SDA na visim nivoima. A prica o Republici prolazi kod mnogih.jazzer wrote: ↑19/12/2019 11:07 Sto mi ovi frontasi, onako lagano, idu na ku... nerve sa ovom floskulom ''Republika Sarajevo''.
-
orbita12
#39757 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Definitivno sazrijevamo, SDA sve vise pada i blizi se kraj, ali mislim da ce nam trebati jos makar 10 godina da se otarasimo zla. Tome ce doprinijeti rezanje javnog sektora. Elektroprivreda RS mora otpustiti 1 000 ljudi. Isto ce doci kod nas, veliki broj uhljeba ce MORATI dobiti otkaz. MMF i drugi kreditori ce to navesti kao uslov. SDA ce morati otpustiri uhljebe koje su zaposlili. I to ce biti kraj. (Ovo je Kiki pisao nisam znao izdvojit samo to haha)
Slazem se da ce pod pritsikom MMF , smanjiti administraciju, oni ih jedno i mogu natjerati, samo ne znam kako ce to objasniti svom birackom tijelu.Kako god ne pise nam se dobro bez radikalnih reformi koje su vec jucer trebale krenuti, broj penzionera sve veci, ja mislim da je npr za mjesec novembar povecan broj penzionera za skoro 2000, a s obzirom da mladi odlaze , tj aktivna radna snaga koja upacuje doprinose , poreze to je vec veliki alarm. Skoro nezapazeno je prosla vijest da financiranje penzija prelazi na budzet, jer PIO , ne moze da pokrije vise penzije. Ko zeli vise informavija nek ode na fb stranicu od Faruka Hadzica koji vec dugo upozorava kako nam slijedi kolaps za 5 godina ako se ne krene odmah u radikalne reforme
Slazem se da ce pod pritsikom MMF , smanjiti administraciju, oni ih jedno i mogu natjerati, samo ne znam kako ce to objasniti svom birackom tijelu.Kako god ne pise nam se dobro bez radikalnih reformi koje su vec jucer trebale krenuti, broj penzionera sve veci, ja mislim da je npr za mjesec novembar povecan broj penzionera za skoro 2000, a s obzirom da mladi odlaze , tj aktivna radna snaga koja upacuje doprinose , poreze to je vec veliki alarm. Skoro nezapazeno je prosla vijest da financiranje penzija prelazi na budzet, jer PIO , ne moze da pokrije vise penzije. Ko zeli vise informavija nek ode na fb stranicu od Faruka Hadzica koji vec dugo upozorava kako nam slijedi kolaps za 5 godina ako se ne krene odmah u radikalne reforme
- Styling
#39758 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za ovo treba napomenuti da je najveci duznik u PIO opet sama drzava, jer drzava sama sebe nece sankcionisati, ali zato svakoj privatnoj firmi koja ne uplati doprinose na vrijeme salju inspekciju preko noci.orbita12 wrote: ↑19/12/2019 11:34 Definitivno sazrijevamo, SDA sve vise pada i blizi se kraj, ali mislim da ce nam trebati jos makar 10 godina da se otarasimo zla. Tome ce doprinijeti rezanje javnog sektora. Elektroprivreda RS mora otpustiti 1 000 ljudi. Isto ce doci kod nas, veliki broj uhljeba ce MORATI dobiti otkaz. MMF i drugi kreditori ce to navesti kao uslov. SDA ce morati otpustiri uhljebe koje su zaposlili. I to ce biti kraj. (Ovo je Kiki pisao nisam znao izdvojit samo to haha)
- bingov buraz
#39759 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Silom ih u nadzorne odbore tjeraju,tuku ko ne uđe
-
orbita12
#39760 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sto je najgore niko ni da se pocese, odlazak mladih je najveci problem jer odlaskom tih ljudi , sve ce poceti padati kao domine, podhitno se treba povecati minimalna plata, pod hitno se trebaju samnjiti porezi i troskovi firmama pod uslovom da rezultat tih smanjena troskova bude povecanje plata radnicima.Vec smo na granici nakon koje nema povratka, samo u mom okruzenju od nekih 100 metara, nema omladine nikako, bar 10-tak ih otislo, nece starci spasavati drzavu. Sa ovakvim vlastima nisam optimista da se ista moze promjenitiStyling wrote: ↑19/12/2019 11:41Za ovo treba napomenuti da je najveci duznik u PIO opet sama drzava, jer drzava sama sebe nece sankcionisati, ali zato svakoj privatnoj firmi koja ne uplati doprinose na vrijeme salju inspekciju preko noci.orbita12 wrote: ↑19/12/2019 11:34 Definitivno sazrijevamo, SDA sve vise pada i blizi se kraj, ali mislim da ce nam trebati jos makar 10 godina da se otarasimo zla. Tome ce doprinijeti rezanje javnog sektora. Elektroprivreda RS mora otpustiti 1 000 ljudi. Isto ce doci kod nas, veliki broj uhljeba ce MORATI dobiti otkaz. MMF i drugi kreditori ce to navesti kao uslov. SDA ce morati otpustiri uhljebe koje su zaposlili. I to ce biti kraj. (Ovo je Kiki pisao nisam znao izdvojit samo to haha)
-
Škobo Habu
-
emric
#39762 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
emric
-
zposao
#39764 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Već vidim u večernjem terminu na FTV emisija:
Potresne ispovijesti DF-ovaca. Lica zamagljena. Polutama. Glas izmijenjen....lik plačljivim glasom govori
"tjerali su nas da za 2-3 hiljade maraka sjedimo u nadzornim odborima, morao sam sjediti i nista ne raditi... Posebno su mi tesko padale naknade za odvojenost od porodice i naknade za prijevoz iako samo imao sluzbenog vozaca i zivio 100 metara od ureda... Topli obrok od 600KM nije mi dotekao za mjesec dana marende... Horor. Ne mogu vise, nemojte me molim vas vise ispitivati..."
- geralt
#39765 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zposao wrote: ↑19/12/2019 11:56Već vidim u večernjem terminu na FTV emisija:
Potresne ispovijesti DF-ovaca. Lica zamagljena. Polutama. Glas izmijenjen....lik plačljivim glasom govori
"tjerali su nas da za 2-3 hiljade maraka sjedimo u nadzornim odborima, morao sam sjediti i nista ne raditi... Posebno su mi tesko padale naknade za odvojenost od porodice i naknade za prijevoz iako samo imao sluzbenog vozaca i zivio 100 metara od ureda... Topli obrok od 600KM nije mi dotekao za mjesec dana marende... Horor. Ne mogu vise, nemojte me molim vas vise ispitivati..."
-
Novak20
- bingov buraz
#39767 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Predsjednika su nam čak tjerali da se javi za govornicu bar jednom u mandatu,šmrc... nisu mu dali ni da reprogramira kredit a ženi mu gazda Meho u granapu nije dao na teku da uzima.
-
palermo
#39768 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedna od stvari koje mi baš nisu jasne (doduše, ima nekih naznaka) je otkud tolika fascinacija Sulejmanom Tihićem kod onih koji sebe zovu građanski opredjeljenim. O mrtvima sve najbolje, ali rahmetli Tihić je u političkom smislu jedna od najštetnijih pojava na BH političkoj sceni od rata. Pa upravo je on promovirao i u prvi plan izbacio neobrazovane , amoralne karijeriste čija je vjerovatno najbolja metafora, karikaturalni lik Sadika Ahmetovića. I usput, direktno je odgovoran za brzi rast bošnjačkog nacionalizma, a upravo ovaj forum je vrlo dobro ogledalo toga rasta.Škobo Habu wrote: ↑19/12/2019 10:37
Druga stvar, ondašnji rahmetli Tihić je bio kamilica za današnjeg Bakira.
Tihić je pokušao da raskrsti sa svakojakim nakotom u SDA, koji su tu bili samo radi karijere i ličnog uspjeha, a onda je došao Bakir i sve te moderne spahije vratio u stranku.
Eleneis, ovo je svakako off topic.....
- Adriatic
#39769 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za tri, četiri mjeseca ekskluziva kod Senada na Face tv.
Gost: Željko Komšić: "SDA nas je izdala, izlazimo iz koalicije"
Gost: Željko Komšić: "SDA nas je izdala, izlazimo iz koalicije"
- bingov buraz
#39770 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće,čekaće do par mjeseci prije izbora i onda će oplesti po njima.
A onih sa memorijom zlatne ribice ima koliko hoćeš.
A onih sa memorijom zlatne ribice ima koliko hoćeš.
-
Škobo Habu
#39771 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odakle ti to da je neko fasciniran Sulejmanom Tihićem?palermo wrote: ↑19/12/2019 12:07
Jedna od stvari koje mi baš nisu jasne (doduše, ima nekih naznaka) je otkud tolika fascinacija Sulejmanom Tihićem kod onih koji sebe zovu građanski opredjeljenim. O mrtvima sve najbolje, ali rahmetli Tihić je u političkom smislu jedna od najštetnijih pojava na BH političkoj sceni od rata. Pa upravo je on promovirao i u prvi plan izbacio neobrazovane , amoralne karijeriste čija je vjerovatno najbolja metafora, karikaturalni lik Sadika Ahmetovića. I usput, direktno je odgovoran za brzi rast bošnjačkog nacionalizma, a upravo ovaj forum je vrlo dobro ogledalo toga rasta.
Zbog čega je bio tako štetan Tihić? Zbog sporazuma iz Pruda?
-
palermo
#39772 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je to istina, zar onda jedna odgovorna politička opcija ne bi sebi trebala postaviti pitanje, zašto je to tako. Nije zar da se odgovori nalaze u onome, nikad hercegovci neće doći pameti, travničani su sami sebi krivi , šta'š bolje očekivati od seljaka i slično što već možemo pročitati na forumu.
ILi je možda odgovor, to je spin Bakira i Željka, nećemo se mi baviti spinovima. Ko shvata, shvata ko ne shvata sam je kriv
-
zposao
-
Škobo Habu
#39774 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa nemoguće. Komšić je vazda bio partybreaker. Nema on nikakve političke vizije, osim da bude dio političke scene.
Kako i na koji način?
Vidimo i sami...
-
palermo
#39775 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, možda je fascinacija prejaka riječ...ali da ga građani spominju u pozitivnom kontekstu (barem na ovom forumu) je i više nego očigledno.Škobo Habu wrote: ↑19/12/2019 12:12Odakle ti to da je neko fasciniran Sulejmanom Tihićem?palermo wrote: ↑19/12/2019 12:07
Jedna od stvari koje mi baš nisu jasne (doduše, ima nekih naznaka) je otkud tolika fascinacija Sulejmanom Tihićem kod onih koji sebe zovu građanski opredjeljenim. O mrtvima sve najbolje, ali rahmetli Tihić je u političkom smislu jedna od najštetnijih pojava na BH političkoj sceni od rata. Pa upravo je on promovirao i u prvi plan izbacio neobrazovane , amoralne karijeriste čija je vjerovatno najbolja metafora, karikaturalni lik Sadika Ahmetovića. I usput, direktno je odgovoran za brzi rast bošnjačkog nacionalizma, a upravo ovaj forum je vrlo dobro ogledalo toga rasta.
Zbog čega je bio tako štetan Tihić? Zbog sporazuma iz Pruda?
Ma ne zbog Pruda, pa napisah zbog čega....