Željko Komšić - Komšo

Locked
Novak20

#3251 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Škobo Habu wrote: 18/12/2019 10:32
Adriatic wrote: 18/12/2019 10:23 Toliko je usrao motku da je i HDZ-ovce ostavio bez teksta. :D
Ne mogu da vjeruju da je ono što su lagali o njemu postalo istina.
I da su sada s njim u koaliciji. :D
Nije on ni u kakvoj koaliciji.

On je tu da ih drži na uzdi. I HDZ, i Bakira, i Dodika. :rofl:
On je tu da drži status quo, odnosno rahat patnju u interesu bošnjačke politike dokle god može.
Leverage

#3252 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Da, uvijek je potrebno naglasiti da je problematična ratna dijaspora, a ne ova od zadnjih par godina koja je i otišla radi SDA.

Ratna dijaspora nema predstavu šta znači živjeti pod SDA, ovaj hAZNADAR glasa za socijaliste u Švedskoj a ovdje nama soli pamet da je SDA najbolji izbor. Podržao bih inicijativu da im se ukine pravo glasa na izborima u BiH, zapravo svima koji ne borave u državi više od šest mjeseci godišnje.
Leverage

#3253 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Novak20 wrote: 18/12/2019 11:34 On je tu da drži status quo, odnosno rahat patnju u interesu bošnjačke politike dokle god može.
U interesu politike SDA. Nemoj mene trpat u ovo.
Manual

#3254 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Manual »

Leverage wrote: 18/12/2019 11:35 Da, uvijek je potrebno naglasiti da je problematična ratna dijaspora, a ne ova od zadnjih par godina koja je i otišla radi SDA.

Ratna dijaspora nema predstavu šta znači živjeti pod SDA, ovaj hAZNADAR glasa za socijaliste u Švedskoj a ovdje nama soli pamet da je SDA najbolji izbor. Podržao bih inicijativu da im se ukine pravo glasa na izborima u BiH, zapravo svima koji ne borave u državi više od šest mjeseci godišnje.
:thumbup:
Spejs Radovan

#3255 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Spejs Radovan »

Leverage wrote: 18/12/2019 11:35 Da, uvijek je potrebno naglasiti da je problematična ratna dijaspora, a ne ova od zadnjih par godina koja je i otišla radi SDA.

naravno da im treba ukinut pravo glasa, svima u dijaspori.
bingov buraz

#3256 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bingov buraz »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 10:30
Škobo Habu wrote: 18/12/2019 09:29 Zapravo, kao i svaki prosječan dijasporac, i ti potpuno neupućen u neka društvena gibanja kojima je SDA generalni uzrok.
Dijaspora je puna prepuna ljudi koji su isto opsjednuti Bakirom, psuju BiH, hvale YU, i ovih dana psuju Komsu,... isto istovjetno. Kako to objasnjavas da je identicna ista prica i u dijaspori? Nisu dozivjeli ni dan vladavine SDA a identicna prica kao ovdje. Ima ih jako mnogo, mnogo vise nego mislis.

Ocito ta opsesija prema SDA pored stvarnih razloga ima i nesto dublje.

Cim kod istih ljudi bez obzira gdje zivjeli je Bosnjastvo=SDA=Islam. A Islam kroz jugo standard.

Hajd relno - ako je Komso nekome valjao vise od dvije decenije - a ovako se sad pljuje - koja ce budala takvim ljudima ista udovoljiti i imati ikakvog obzira prema takvima?
Spinuje se malo ha?Kakva crna Jugoslavija,ta lešina nema nikakve veze sa ovom pričom i dokazuje koliko si ustvari van događanja.
BHCluster

#3257 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Ovo je samo predstava da se prica o NATO-u i Dodiku stisa. :mrgreen:
Leverage

#3258 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Lik je utripovo ko god da nije SDA tom vire Tito i Engels iz džepa.
hAZNADAR

#3259 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Škobo Habu wrote: 18/12/2019 10:41 Dijasporu slobodno podjeli na one koji su otišli zbog rata, i one koji su otišli zbog ekonomske situacije. To je ovaj zadnji val.

Prvi bez Alije i SDA život ne mogu da zamisle. Drugi im jebu sve živo, baš kao i Komšiću.
Netacno, valjda ja znam bolje kako stoje stvari. Jugonostalgija je jedino mjerilo kritike ili pohvale bilo Bakiru, Komsicu ili Nerminu. I to vrijedi i za ratne i ekonomske izbjeglice. Ne zivimo na Fidzi otocima u pretproslom vjeku,... sve se zna, sve se prati, ljudi su integrisani ali ne i asimilirani. U dijaspori imas mnogo ljudi koji pljuju i na Bakira konstantno a ovih dana Komsicu prozivaju familiju. FB mi gori od takvih komentara i vidim ko je i kakav je.
Medjutim, navikao sam da upravo takvi vise vjeruju onom u sta zele da vjeruju.

Komšić je zamišljen, barem na počecima, kao SDP-ov anti-pod SDA i HDZ.
Upravo je na toj spici dobio glasove za Presjedništvo prvi put.

Iluzija je vjerovati da je sam Komšić spasio nekog ili nešto, pogotovo ovu državu, to je priča za naivce.
Ova država da zavisi od Komšića, ona bi se već sutra raspala. Problem je u tome što nju drži toliko zamršeni vanjskih i unutrašnjih faktora, koji po snazi daleko nadzilaze Komšića, da on tu izgleda samo kako sitni birokrata.

Pobogu, pa Presjedništvo BiH ima protoklarnu funkciju, zašto mu dajete ovlasti koje nema?

Ko govori da je spasio. On je dio probosanske garniture politicara i svojom biografijom do sada to ne mora dokazivati. BiH ne moze spasiti niti rasturiti niko od lokalnih politicara,.. Komso je i zbog ratne uloge i uloge vise od dvije decenije uvijek vazio za pozitivca - do ovog momenta kada je presao fgr granicu. Popljujte ga, ispsujte,... i nadjite drugi otirac poslije. Budala je ko je ista pokusao udovoljiti, pomoci fgr-u. Stroga manjina u drzavi i svima se popeli na q sa svojom supljom o multi-kult, toleranciji,... a samo znaju pljuvati na sve sto je u malu nijansu drugacije. Kao na ovom forumu, dovoljno je samo da kazes da ne gotivis YU ili da si Bosnjak odmah imas dozivotni stembilj.
Bodkin

#3260 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Nema ti on veze sa sda. On samo vazi o nepostojecoj jugoslaviji i nepostojecem uticaju jugoslavije na sdp/ljevicu. Bivsi jugosloven koji bi sad da to nikad nije bio
Škobo Habu

#3261 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 12:50
Netacno, valjda ja znam bolje kako stoje stvari. Jugonostalgija je jedino mjerilo kritike ili pohvale bilo Bakiru, Komsicu ili Nerminu. I to vrijedi i za ratne i ekonomske izbjeglice. Ne zivimo na Fidzi otocima u pretproslom vjeku,... sve se zna, sve se prati, ljudi su integrisani ali ne i asimilirani. U dijaspori imas mnogo ljudi koji pljuju i na Bakira konstantno a ovih dana Komsicu prozivaju familiju. FB mi gori od takvih komentara i vidim ko je i kakav je.
Medjutim, navikao sam da upravo takvi vise vjeruju onom u sta zele da vjeruju.

Jugonostalgiju i titoizam ti prvo na veliko rastura Komšić. Čovjek je veliki poštovalac Tita.
Ne bih dalje da studiram likove koji vise po njegovom kabinetu, jer će ispasti kako me HDZ plaća.

Ne znam zašto je tebi čudo toliko da u bošnjačkom korpusu postoji anti-SDA i pro-SDA sentiment. Kod dijaspore je to dosta izraženije.
Znam iz vlastitog iskustva.

Ko govori da je spasio. On je dio probosanske garniture politicara i svojom biografijom do sada to ne mora dokazivati. BiH ne moze spasiti niti rasturiti niko od lokalnih politicara,.. Komso je i zbog ratne uloge i uloge vise od dvije decenije uvijek vazio za pozitivca - do ovog momenta kada je presao fgr granicu. Popljujte ga, ispsujte,... i nadjite drugi otirac poslije. Budala je ko je ista pokusao udovoljiti, pomoci fgr-u. Stroga manjina u drzavi i svima se popeli na q sa svojom supljom o multi-kult, toleranciji,... a samo znaju pljuvati na sve sto je u malu nijansu drugacije. Kao na ovom forumu, dovoljno je samo da kazes da ne gotivis YU ili da si Bosnjak odmah imas dozivotni stembilj.
Prevashodno se Komšiću konstantno prebacuje da je odgovoran za ANP. Da njega nije bilo - ništa od NATO-a. Od te zaglušujuće buke ja više ne mogu ni da vlastite misli saberem. Komšić zaslužan za ovo, Komšić zaslužan za ono.

U pitanju je klasičan spin, odnosno Bakire je tu maherski odradio marketinški potez za Željka, prepuštajući mu incijativu.
Šta mi znamo o ANP? Možemo biti sigurni da ne znamo ništa. Dimna zavjesa za javnost iza koje je dogovorena preraspodjela vlasti na državnom nivou. Eto, to je meni sva saga oko NATO-a.

Dalje, Komšića ne treba uopšte izdvajati iz ešalona onih koji imaju zaslužnu ratnu ulogu. Imao je i moj otac, pa šta? Poznajem ih koliko hoćeš koji su se potvrdili u ratu, ali nisu imali zaleđinu za "zlatnog ljiljana".
Komšić je po tom pitanju adekvatno nagrađen, biračko tijelo mu je dalo vlastito povjerenje koje je imao priliku da opravada. Tako i ovaj put.

Trenutno, sudeći po jalu i bijesu onih koji su mu dali glas - izlevatio ih je kao ovce.

I da, FGR je mit.
Last edited by Škobo Habu on 18/12/2019 13:14, edited 1 time in total.
oaza85

#3262 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

Ovo je odlicna inicijativa.
Treba reci pedji i forti da ovo predloze i dostave u parlamentarnu proceduru.
Valjda se neko sjeti i srpskohrvatske dijaspore u BiH, dosta je i njihovog dvojnog.
Bloo
Globalna šefica

#3263 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

"Ono što nam se desilo u slučaju Željka Komšića i DF-a - to je demokratska peta kolona i koja se samo naziva frontom - i Komšić koji je jedini politički kapital koji je imao obraz i ratne zasluge - je to prodao i izdao svoje glasače, izdao svoje koalicione partnere. Kod nas su ljudi toliko obijesni u politici da čak ruše vladu u kojoj i sami učestvuju. I Željko Komšić je sam učestvovao u formiranju te vlade, onda ruši tu vladu. Pitam zbog čega? Da li postoji neki državni interes zbog čega bi neko poput Željka Komšića, koji je bio svijetli primjer na političkoj sceni - barem smo mi tako mislili - a dokazao se da je bio najobičniji prevarant na političkoj sceni. Šta mi imamo od tog Željka Komšića i njegovih svih tih angažmana? I na kraju, taj Željko Komšić odlazi i potpuno nesvjestan šta on predstavlja u narodu pravi koaliciju s jedinim čovjekom na svijetu s kojim ne smije da napravi koaliciju jer onda nema više nijednog ozbiljnog birača. Sve ostale stranke koje su prihvatile zagrljaj SDA u istoriji nisu preživjele taj zagrljaj. Taj zagrljaj, taj stisak zna biti nezgodan i nijedna ta stranka nije preživjela i neće ni ova i mogu da kažem da Demokratska fronta zapravo ne postoji kao stranka, oni imaju još taj mandat. Željko Komšić je politički mrtav, ne zato što ga je neko ubio, nego zato što se sam ubio iz potpuno neobjašnjivih razloga i nikoga ne zanimaju više ti razlozi jer je on izdao svoje birače i izdao sve ljude koji su vjerovali i čak one koji nisu glasali za njega. Izdao je nas borce Armije RBiH koji smo glasali za njega samo zato što je bio borac Armije RBiH", istakao je Zubčević za N1.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a398459/Zu ... eseci.html
Škobo Habu

#3264 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Novak20 wrote: 18/12/2019 11:34
On je tu da drži status quo, odnosno rahat patnju u interesu bošnjačke politike dokle god može.
Joj, rahat patnja!

Došli ste i vi na svoje - Komšić je prvo podvaljen kao Trojanski konj Hrvatima, a sad je kao takav uvaljen Bošnjacima.

1:1.
Škobo Habu

#3265 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: 18/12/2019 13:12
"Ono što nam se desilo u slučaju Željka Komšića i DF-a - to je demokratska peta kolona i koja se samo naziva frontom - i Komšić koji je jedini politički kapital koji je imao obraz i ratne zasluge - je to prodao i izdao svoje glasače, izdao svoje koalicione partnere. Kod nas su ljudi toliko obijesni u politici da čak ruše vladu u kojoj i sami učestvuju. I Željko Komšić je sam učestvovao u formiranju te vlade, onda ruši tu vladu. Pitam zbog čega? Da li postoji neki državni interes zbog čega bi neko poput Željka Komšića, koji je bio svijetli primjer na političkoj sceni - barem smo mi tako mislili - a dokazao se da je bio najobičniji prevarant na političkoj sceni. Šta mi imamo od tog Željka Komšića i njegovih svih tih angažmana? I na kraju, taj Željko Komšić odlazi i potpuno nesvjestan šta on predstavlja u narodu pravi koaliciju s jedinim čovjekom na svijetu s kojim ne smije da napravi koaliciju jer onda nema više nijednog ozbiljnog birača. Sve ostale stranke koje su prihvatile zagrljaj SDA u istoriji nisu preživjele taj zagrljaj. Taj zagrljaj, taj stisak zna biti nezgodan i nijedna ta stranka nije preživjela i neće ni ova i mogu da kažem da Demokratska fronta zapravo ne postoji kao stranka, oni imaju još taj mandat. Željko Komšić je politički mrtav, ne zato što ga je neko ubio, nego zato što se sam ubio iz potpuno neobjašnjivih razloga i nikoga ne zanimaju više ti razlozi jer je on izdao svoje birače i izdao sve ljude koji su vjerovali i čak one koji nisu glasali za njega. Izdao je nas borce Armije RBiH koji smo glasali za njega samo zato što je bio borac Armije RBiH", istakao je Zubčević za N1.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a398459/Zu ... eseci.html
Evidentno je da se živo prati, pored socijalnih mreža, i ovaj forum.

A kada se sjetim da su htjeli da ga ugase?
XXS

#3266 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by XXS »

Zasto je Zeljko - Lazni Valter napustio i poderao SDP?

Zato sto je kreten i idiot Lagumdjija iznevjerio gradjanske vrijednosti i kolairao sa SDA.

Od proslog petka, Lazni Valter u koaliciji sa SDA!
House

#3267 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by House »

još kmečite? :lol: :lol:
hAZNADAR

#3268 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

oaza85 wrote: 18/12/2019 13:12

Ovo je odlicna inicijativa.
Treba reci pedji i forti da ovo predloze i dostave u parlamentarnu proceduru.
Valjda se neko sjeti i srpskohrvatske dijaspore u BiH, dosta je i njihovog dvojnog.
Nisam ja rekao da je SDA najbolji izbor vec samo da je uz sve svoje mane probosanska politika i da se tesko moze izbjeci. Niti glasam uopce u BiH. Samo ekstremisti kontaju u krajnostima i druge trpaju u krajnosti. SDA je postala fobija, opsesija, dijagnoza fgr manjini koja se lafo fura na ljevicu.
Vidim u drzavama oko sebe uspjesnu socijaldemokratiju i opcenito uspjesna prosperitetna drustva. To je skroz druga prica od domace ljevice koja jedina u svijetu slavi propali rezim i samo pljuje razlicitosti. Pa naravno da cu uciti od pametnijih i uspjesnijih od vas .
bingov buraz

#3269 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bingov buraz »

Leverage wrote: 18/12/2019 12:07 Lik je utripovo ko god da nije SDA tom vire Tito i Engels iz džepa.
A da stvar bude komičnija jezgro te stranke još uvijek čine bivši komunisti koji su se "prešaltali" kad su vidjeli da je taj sistem gotov i sa njim njihove privilegije korištenja istog.
Ramzess Veliki

#3270 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Ramzess Veliki »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 08:22
To je to, ja SDA bot, ni prvi ni zadnji put na ovom forumu. :lol: Naravno da je u pitanju opsesija i fobija. Naravno da narod zasluzuje SDA, vise od dvije decenje za njih glasa - pored svega sto si nabrojao za njih i sto se uglavnom i slazem.
Ti jednostavno ne mozes stvoriti svojom politikom nikakvu probosansku koaliciju koja bi na drzavnom nivou mogla imati gard prema separatistima.
SDA naravno da nije vjecna - ali stolovace dokle god je alternativa kakva jeste. Svaka politicka opcija koja se dokazuje ogradjivanjem od bosnjastva i Islama - na koliko to Bosanaca i Hercegovaca moze racunati da glasa za to? Ljudi glasaju kako glasaju, i to se ima prihvatiti. Ko nije u stanju prihvatiti razlicitosti u sopstvenom korpusu - nije ni sposoban za bilo kakve kompromise. SDA jeste zlo - ali od nase zlo, imamo ih i u ulici, familiji, poslu,... ogradi se slobodno od njih ali se i en bavi politikom.
Upravo suprotno, vjera je stvar pojedinca i ne smije biti manipulirana u politicke svrhe sto SDA radi svo ovo vrijeme Jednakost SDA i SNSD je u tome potpuno ista - prvi za obracun sa onima koji se ne slazu sa njima potezu "Ako si protiv nas izdajica si islama", drugi "Izdajica si srpstva" . Potpuno ista Gebelovska propaganda. HDZ koristi isti model.
Alternativa svakako postoji i to je ono protiv cega se koalicija SDA-SNSD-HDZ bori, a to je gradjanska opcija. Svaka takva opcija dace i drugim stranama odnosno svima u ovoj drzavi drugu opciju bez mahanja nozevima, bez prepadanja ratovima, bez cega troglava azdaja gubi smisao postojanja. Uostalom to se od nas i zahtijeva kao uslov ulaska u EU, tacnije u civilizirano drustvo. I ko kaze da ljudi ovako glasaju? Na sve tri strane je registrirano mijenjanje glasackih kutija i kradja glasova. Ti podanici koji to rade i to podrzavaju ugrozavaju vlastitu djecu, i njihova djeca bjeze iz ove ovakve drzave.

A dobro je poznato da oni koji se najvise pozivaju na vjeru najmanje iskreno vjeruju u nju.
Škobo Habu

#3271 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 13:24
Nisam ja rekao da je SDA najbolji izbor vec samo da je uz sve svoje mane probosanska politika i da se tesko moze izbjeci.
Pro-bosanska?

Šta je probosansko u Biseri Turković i Nedžadu Brankoviću, osim da su dio operativne strukture plemena Izetbegovića u diplomatiji i državnoj vlasti.

Bisera je u diplomaciji još do Alije, zaposlila pola familije u istoj, a Branković ojadio pola bošnjačkog korpusa, koji je nakon njegove vladavine masovno krenuo na pečalbu za Sloveniju.

Drži se švedskih socijalista.
Bloo
Globalna šefica

#3272 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

SDA je jedino i isključivo probošnjačka i to onih Bošnjaka koji su po mjeri SDA.
Škobo Habu

#3273 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

Tipični Komšić:
"Samo zato da bi prikrili svoj kukavičluk i političko slijepilo, danas neumorno optužuju. Međutim, građani nisu slijepi i vide sve to, i građanima svoje gluposti ne mogu prodavati kao svoje vrline", naveo je Komšić.
Ramzess Veliki

#3274 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Ramzess Veliki »

Meni je komsic bio mutan od pocetka ... davno sam rekao da je jedina stvar koju je uradio a koja ga je izreklamirala bilo sto je javno na TV bakiru u lice rekao da je boravio u podrumu. Nista vise. To je svaka nasa nana mogla da mu kaze da je imala priliku ali to nije dovoljno da nana postane clan predsjednistva, ili ne bi trebalo da bude dovoljno ... Komsic je svo vrijeme svog politickog djelovanja bio i ostao mali lajavac, nista drugo.
Sad sam ubijedjen da postoji vjerovatnoca da ga je i Bakir instruisao da to ucini.
XXS

#3275 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by XXS »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 13:24 Nisam ja rekao da je SDA najbolji izbor vec samo da je uz sve svoje mane probosanska politika i da se tesko moze izbjeci.
SDA je jedino pro-turiMiUPadje.

Gazdi SDA ni cast vlastite mrtve majke nije bitnija od pro-turiMiUPadje.

Radoncic mu je javno, pred svima nama, na TV iskarao mrtvu mater, a Bakir bez problema, opet za rucicu sa Radoncicem.

Pro-turiMiUPadje.

SDA probosanska. :lol:
Locked