Jasno je meni, čekam da mi drugovi Odbornici objasne đe je pečat na MAP, ANP, PM...
Željko Komšić - Komšo
-
Škobo Habu
#3177 Re: Željko Komšić - Komšo
drugtito2011 wrote: ↑17/12/2019 19:01
Brzo zaborvljas. Prije mjesec ipo Bakir je govorio da nece u NATO ako Srbi ne pristanu. Dodik nije htio izgovoriti rijec NATO. A Zeljko je govorio da nema popustanja dok se ne potpise ANP (ili kako god se naziva). I vidi cuda, Dodik potpisao, Bakir se usutio, a Zeljko dobio sto je namjeravao. Pristup NATO.
Ostalo je jos da stopira HDZ-ov izborni zakon (jedostavnije receno formiranje treceg entiteta), sto je sa Bakirom, bilo vrlo izgledno da ce se desiti. I to ce se rijesiti uskoro.
Ako mozes sam da mi odgovoris, kakva bi danas bila situacija da je Covic umjesto Komsica? O cemu bi se pisalo na forumu? Mozda o 300.000.000 KM koje bi Covic spizdio u Aluminij, ili o kladionicama koje ne placaju porez ili bi placale u trecem entitetu? I zasto su, kad je sve bilo dogovoreno, Niksic i Konakovic odustali o potpisivanja sporazuma sa Komsicem? Zasto se nisu pridruzili kad ih je Komsic zvao da zajedno idu protiv nacionalista?
I za kraj jedna informacija, ako nisi znao. Niksic je najveca pi.da i one ce zavrsiti ono sto je Lagumdzija poceo. Unistavanje SDP. A Niksica, Fahro drzi u saci, jer mu je Fahro namjestio i namjesta poslove za brata. Visemilionske naravno.
Sad mozes nastaviti sa pljuvanjem, Zivio.
Drug Tito se, očito, probudio iz hibernacije.
Neko mu je šapnuo nešto u vezi ANP-a, pa bi bilo dobro da podjeli sa nama o čemu se radi tu više, jer njegov sadržaj znaju samo Komšić, Dodik, Džaferović i drug Tito?
Znači, dragi Tito, idemo li u taj NATO ili ne?
Što se tiče Izbornog zakona, taj zakon neće proći bez obzira ko je sa bošnjačke strane u vlasti. Nemoj te sad i za to tražiti lovorike za Komšića.
Izborni zakon je najobičniji dimna zavjesa baš kao i ona sva priča o Trećem prije deset godina.
Danas ga ni Karamtić više ne spominje.
Slažem se za SDP. Smiješna stranka. Nikšić niti ima lidersku harizmu, niti viziju.
No, Nikšić nije pizda da izbaci DF iz vlasti samo da bi, poput Komšića, na taj način prebijao talove sa Bakirom.
Ipak je Nikšić savjestan političar u konkretnom slučaju.
- bunk
#3178 Re: Željko Komšić - Komšo
Kakav je ovo alternativni svemir

- MorningStar
- Sanabija
#3180 Re: Željko Komšić - Komšo
Jel to se ukazo pečat? Odoh na pivu i to bezolovnu... ista ko laško
- MorningStar
-
Tempo
- ZeModerator
#3182 Re: Željko Komšić - Komšo
ko je i sta je, komsic je pokazao jos onomad kad je napustio sdp.
- Sanabija
#3183 Re: Željko Komšić - Komšo
SLOBODA!!! Gajba bezolovne od mene! (ma k'o duša i reis je pije)MorningStar wrote: ↑17/12/2019 19:58
Ma jeste , eno jarbole pripremaju ispred kasarni da se podignu nato zastave![]()
-
neko_sa_strane
#3184 Re: Željko Komšić - Komšo
Tri entiteta de facto odavno postoje. Provozajte se zapadnom Hercegovinom i vrlo rijetko ćete zamijetiti zastavu BiH ali ne i Herceg - Bosne koja se vijori na zgradama institucija.
-
Bodkin
#3186 Re: Željko Komšić - Komšo
MorningStar wrote: ↑17/12/2019 19:26Nista nista - poslo bakir anp nacero dodika masala idemo u nato sutra - komsic iza zavjese pritisnuo bakira.Lincoln-Burrows wrote: ↑17/12/2019 19:24 Šta je sad ovo?
NATO Admiral Foggo:
Članovi Predsjedništva BiH nisu postigli dogovor za slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u NATO, dok se novi dokument zove Program reformi BiH.
https://ba.voanews.com/a/admiral-foggo- ... 07413.html
Tugo nesreco
![]()
- spreca
#3187 Re: Željko Komšić - Komšo
Ajd ti lupi jos vecu glupost,mozes to ti , nije nikakvo cudo.....i napisi onda SDA=Islam ... e svasta pod ovom kapom nebeskomMorningStar wrote: ↑17/12/2019 19:21“Stigmatiziranje neke vjere ili naroda” kamsic je otisao da ljubi tabane sda koja se predstavlja kao branioc bosnjaka a uz to jos i islamskih vrijednosti - ili da se pravimo ludi ?
Ne spominje se komsic a postavio je sliku gdje hrakaju po istom i onda napisao to prije spomenuto.
- MorningStar
#3188 Re: Željko Komšić - Komšo
Znas li ti da citas ?? Rijec "predstavlja" - znas li definicijuspreca wrote: ↑17/12/2019 20:19Ajd ti lupi jos vecu glupost,mozes to ti , nije nikakvo cudo.....i napisi onda SDA=Islam ... e svasta pod ovom kapom nebeskomMorningStar wrote: ↑17/12/2019 19:21“Stigmatiziranje neke vjere ili naroda” kamsic je otisao da ljubi tabane sda koja se predstavlja kao branioc bosnjaka a uz to jos i islamskih vrijednosti - ili da se pravimo ludi ?
Ne spominje se komsic a postavio je sliku gdje hrakaju po istom i onda napisao to prije spomenuto.![]()
- spreca
#3189 Re: Željko Komšić - Komšo
Znam ja to ....ali sluzbeno ne,inace Covic bi bio dozivotni legitmni ko Josip Brozneko_sa_strane wrote: ↑17/12/2019 20:10Tri entiteta de facto odavno postoje. Provozajte se zapadnom Hercegovinom i vrlo rijetko ćete zamijetiti zastavu BiH ali ne i Herceg - Bosne koja se vijori na zgradama institucija.
- spreca
#3190 Re: Željko Komšić - Komšo
A znas li ti da ne predstavlja...samo se jos vise ogoljevas u svojim glupostima...gdje pise da SDA predstavlja bosnjake i islam,osim sto ti tako pises....koje gluposti ti pricas.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 20:19Znas li ti da citas ?? Rijec "predstavlja" - znas li definicijuspreca wrote: ↑17/12/2019 20:19Ajd ti lupi jos vecu glupost,mozes to ti , nije nikakvo cudo.....i napisi onda SDA=Islam ... e svasta pod ovom kapom nebeskomMorningStar wrote: ↑17/12/2019 19:21
“Stigmatiziranje neke vjere ili naroda” kamsic je otisao da ljubi tabane sda koja se predstavlja kao branioc bosnjaka a uz to jos i islamskih vrijednosti - ili da se pravimo ludi ?
Ne spominje se komsic a postavio je sliku gdje hrakaju po istom i onda napisao to prije spomenuto.![]()
![]()
- MorningStar
-
Haman2
#3192 Re: Željko Komšić - Komšo
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/137 ... jenje.htmlNOVINAR ALIJA BEHRAM PORUČIO SDP-u i NS-u: Komšić nije zaslužio vašu hajku koja je za gađenje
Ipak, glasno se pitam: čime je, uistinu, Željko Komšić zaslužio da se uz njegovo ime sada prospe toliko blata, gorčine i žuči kojom se bacaju njegove dojučerašnje stranačke kolege i posebno nekadašnji prijatelji od kojih se – dobro pamtim, gotovo do juče najveći broj njih baš zaklinjao u – kako su ga znali – ponekad i neodmjereno slatkorječivo, okarakterisati kao - “našeg Željka”.
Alija Behram, ugledni bosanskohercegovački novinar, koji je dvije decenije radio kao regionalni dopisnik Oslobođenja iz Mostara i Hercegovine, na svom facebook profilu osvrnuo se na kritike koje su u posljednje vrijeme usmjerene prema Željku Komšiću od strane članova i simpatizera Bh. bloka zbog postizanja koalcionog sporazuma sa Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem.
Osvrt Alije Behrama prenosimo u cjelini:
U pravilu sam na strani i stajem u odbranu onih koji su, bilo kada, iz bilo kojeg razloga, bilo kakvim povodom, izloženi nepravednoj, neprimjerenoj, a napose neodmjerenoj javnoj kritici i posebno kada ona napušta rezonske, tolerantne i koliko-toliko podnošljive okvire. Dakle, kada postaje toliko bezobzirna, bljutava i prljava, uličarski pljuvačka i kada liči na otvorenu hajku, da se čovjeku, naprosto, počinje gaditi. Posebno kada dolazi iz udobnih stranačkih, poslaničkih fotelja i pratećih stranačkih lobija kojima je briga za opće dobro, za državu, za njenu sigurnost, zadnja rupa na svirali.
Tada ne smijete odćutati, morate dići glas. Tako, evo, postupam i sam dok pratim proteklih dana zahuktalu istu takvu kampanju na ivici javnog linča kojoj je izložen Željko Komšić, lider Demokratske fronte i predsjedavajući Predsjedništva BiH. Moram ovdje odmah reći da ne pripadam niti jednoj stranci, nisam član ni jedne političke opcije (moja je jedina opcija Bosna i Hercegovina, cjelovita i nedjeljiva država njenih ravnopravnih građana u sigurnom okrilju NATO i porodice evropskih naroda), tako da ovi redovi ne pripadaju nikakvom stranačkom uklonu, nekakvoj obavezi, ili ne daj bože apriori svrstavanju uz bilo koga.
Ipak, glasno se pitam: čime je, uistinu, Željko Komšić zaslužio da se uz njegovo ime sada prospe toliko blata, gorčine i žuči kojom se bacaju njegove dojučerašnje stranačke kolege i posebno nekadašnji prijatelji od kojih se – dobro pamtim, gotovo do juče najveći broj njih baš zaklinjao u – kako su ga znali – ponekad i neodmjereno slatkorječivo, okarakterisati kao - “našeg Željka”. Da li se to baš toliko promijenio Željko, ili su se, možda, promijenili – baš oni ? Gdje je tu pogled u ogledalo ?
Saslušao sam pažljivo sve ono čime je Komšić obrazlagao svoj pristup i političku odluku da napravi savez sa SDA i SBB, obrazlažući potrebu da se i brojčano ojača i utvrdi front naklonjen državi BiH i njenom NATO putu i evropskim integracijama. Ne treba podcijeniti ni Željkovo upozorenje da je takav, snažan i nepokolebljiv probosanskohercegovački orjentisan politički savez Bosni i Hercegovini potrebniji nego ikad. Što znamo i vidimo i sami, dok nam najbliži državni komšiluk snuje projekte devedesetih i kreira crne prognoze za budućnost i perspektive BiH.
Čuo sam i vrlo konkretne Komšićeve političke ciljeve u tom tek ovjerenom političkom savezništvu, kojima je, ruku na srce, teško bilo šta prigovoriti: borba za očuvanje države BiH, njenog puta u NATO savez, evropske integracije, izmjena izbornog zakona isključivo u korist prava svih građana i na svakom pedlju BiH da biraju i da mogu biti birani… Šta je u tome loše, gdje je tu moguća greška i loš smjer ? Iskreno, ne vidim ga !
Hajdemo biti do kraja otvoreni pa upitati: Da li je Željko Komšić i u jednom slučaju iznevjerio očekivanja bh.javnosti koja mu je listom ukazala povjerenje kada ga je izabrala u predsjedništvo države ? Da li je kako treba odgovorio svim izazovima koji su se sručili pred BiH, pa je još uspio da državu dovede u samo predvorje NATO porodice (ANP, Program reformi, kako-god). Naravno da je Željko Komšić bio na visini svog zadatka i da se ponašao i ponaša – državnički odgovorno. I da mu se – što je vrlo važno, vjeruje. I još jedno pitanje: Šta bi bilo i o kakvim rezultatima bi smo mogli danas razgovarati da je, kojim slučajem, umjesto Željka Komšića, u ovih godinu dana na čelu države bio kandidat HDZ-a ?
Saslušao sam i, uslovno rečeno, argumente “druge strane”: okreni, obrni, ključni problem je što je Komšić napravio savez sa - kako ga vide - “crnim đavolom”, oličenom u SDA. Koliko se sjećam, ovakvi “argumenti” stizali su koliko juče baš od tih i takvih kojima je, eto, ključni problem i jedina smetnja upravo i samo SDA. Može, dakle, "sarajevska šestorka” u savez na državnom nivu i sa Miloradom i sa Draganom (SNSD i HDZ), nema tu oklijevanja, sumnji, niti bogzna kakvih problema, samo je smetnja – SDA! I tu stranku treba izgurati, eliminisati sa tržišta mogućih političkih savezništva. I – mirna Bosna!
E, pa, da li je baš to ozbiljan i krunski argument da se ospe paljba iz svih arsenala prema ubogom Komšiću. Teško da može proći. Pogotovo ako se uzme u obzir da je takozvana “šestorka” bila bespogovorno kooperativna da u svoje okrilje – mirne duše, prihvata stranke i pojedince vrlo slične ili gotovo iste provenijencije.
Skrećem pažnju na još jedan krupan problem koji vidim kad govorimo o famoznoj “šestorki”. Osvojili su sarajevski Kanton i spustili sidra na lađama koje ne miču, niti planiraju, dalje od sarajevske vale. Sjećam se kada smo ključnim liderima današnje šestorke predložili da svoje savezništvo, program, odnos prema cjelovitoj BiH, provjere razvezujući mostarski politički čvor. Najprije obećali, pa pobjegli glavom bez obzira.
Nisam imao priliku da tako često razgovaram sa Željkom Komšićem. Ne pripadam nikakvom njegovom društvu, niti lobiju, nisam neki poseban i glasan fan ni jednog političara mada ovdje iskreno i glasno kažem da sam Željku Komšiću poklonio glas na izborima za prvoga u državi.
Tek s vremena na vrijeme, u dugih petnaestak godina uređujući i vodeći politički magazin Fokus za RTM i Mrežu plus, znao sam pred kamere pozvati i Komšića. Ili ga pozdraviti kao dragog prijatelja na Starom mostu, među lastama i “Mostarima”. U svakoj, makar i rijetkoj prilici, ostavljao je ne mane isti utisak: skroman i dostojanstven, prihvaćen od raje, nepokolebljivo na strani BiH, sa argumentima u koje je teško posumnjati.
U vremenu za koje se može reći da je iznjedrilo najtanju liniju između politike i kriminala, za Željka se sa velikom sigurnošću može reći da je ostao čist i svoj. I ono što je posve neupitno: Željko je čovjek koji je za BiH spreman dati sve, a nikome ne uskratiti njegovo. Zato se nadam da će Željko lakše nego što se misli otrpiti artiljeriju uvreda i da neće, kao oni, uzvraćati sličnim vokabularom.
-
Spejs Radovan
#3193 Re: Željko Komšić - Komšo
alija behram jedan od najvećih poltrona, podrumaš i lik koji je zvao unprofor u emisiju da piju viski i dokaže kako on nije musliman, ratni radio mostar, pa ale zasjeo malo.
niko ga ne može ko gaza, kako ova idiotska furda uvjek ispliva i izvuče se iz rupa po nalogu ili kako im pare zamirišu.
niko ga ne može ko gaza, kako ova idiotska furda uvjek ispliva i izvuče se iz rupa po nalogu ili kako im pare zamirišu.
- Sanabija
#3194 Re: Željko Komšić - Komšo
Garant je i njega zvao onaj savjetnik k'o Bursaća...Spejs Radovan wrote: ↑17/12/2019 20:31 alija behram jedan od najvećih poltrona, podrumaš i lik koji je zvao unprofor u emisiju da piju viski i dokaže kako on nije musliman, ratni radio mostar, pa ale zasjeo malo.
- spreca
#3195 Re: Željko Komšić - Komšo
To ti tako mislis,ali ja kao bosnjak tako ne misli i cak vise od 60 % Bosnjaka nikada nece reci da ih predstavlja SDA cak ni okorjeli SDaovci nece ti priznati da je SDA=Islam...ti bi da ti neko povjeruje da je to tako.
- Sanabija
#3196 Re: Željko Komšić - Komšo
Šta neće? Zar ne bi ono pred popis: "Ja sam Bošnjak, jezik mi je bosanski, vjera mi je Islam..." Čiji je to stav? Neke NVO? Međunarodne zajednice?spreca wrote: ↑17/12/2019 20:34To ti tako mislis,ali ja kao bosnjak tako ne misli i cak vise od 60 % Bosnjaka nikada nece reci da ih predstavlja SDA cak ni okorjeli SDaovci nece ti priznati da je SDA=Islam...ti bi da ti neko povjeruje da je to tako.
- MorningStar
#3197 Re: Željko Komšić - Komšo
Hoces reci da vecina koji glasaju za SDA ne gledaju njih kao branioce Bosnjaka kao i islama jel ?
To oces ti ili neko povjerovati me nesto zaboli mnogo
- muha_sa
#3198 Re: Željko Komšić - Komšo
spreca wrote: ↑17/12/2019 20:34To ti tako mislis,ali ja kao bosnjak tako ne misli i cak vise od 60 % Bosnjaka nikada nece reci da ih predstavlja SDA cak ni okorjeli SDaovci nece ti priznati da je SDA=Islam...ti bi da ti neko povjeruje da je to tako.
Ne kaže Morning da SDA predstavlja Bošnjake i islam
- spreca
#3199 Re: Željko Komšić - Komšo
Tacno tako i sta tu nije jasno? ili sta tebi nije jasno?Sanabija wrote: ↑17/12/2019 20:36Šta neće? Zar ne bi ono pred popis: "Ja sam Bošnjak, jezik mi je bosanski, vjera mi je Islam..." Čiji je to stav? Neke NVO? Međunarodne zajednice?
- MorningStar
#3200 Re: Željko Komšić - Komšo
muha_sa wrote: ↑17/12/2019 20:38![]()
Ne kaže Morning da SDA predstavlja Bošnjake i islamnego se SDA tako predstavlja, oni se tako predstavljaju
Kako covjeku tu objasniti koji ne razumije sta pisem eto... mozda na engleskom da mu pokusam..