I sad hoćete da se i drugi zeznu da isto kupe te mobitele.
Tako ja to vidim.
Moderator: Benq
Extra fotografije, top.zippoo87 wrote: ↑15/12/2019 21:43pa objasnio sam ti evo u postu...ja prvo nisam strucan za fotografije i hajmo reci da ne znam slikati,kao ni vecina ,slikamo u auto modu pa kako ispadne.dok recimo na netu i profesionalnim recenzijama ljudi znaju kako da koriste kamere i slikaju da slika bude najbolja a onda je na kupcima da ocijene da li im to odgovara ili neSafete Dilbere wrote: ↑15/12/2019 21:32Cijenim to sto si iznjeo za slikanja ali zamisli sad odnosi se na ovo pun internet slika,ja sam moderator npr.i zakljucam ovu temu i kazem pun internet tema o xiaomiju a vi nasli ovde otvarat i pisat o tome?Dje logika tu?zippoo87 wrote: ↑15/12/2019 21:29 zato sto svako nesto drugo slika i samim tim na osnovu svojih potreba i kupuje telefon sa dobrom ili boljom kamerom
djevojkama su recimo najbitniji selfiji i ta prednja kamera,dok ja recimo za 2 godine koliko obicno korisitm jedan model,ne napravim ni 5 selfija
tako da sto se mene tice,telefon moze dolaziti i bez prednje kamere a nekome je to glavna kamera
a i kao sto kolega rece,pun internet slika
i mozda i najbitnija stavka...koliko korisnika uopste zna koristiti kameru i napraviti dobru fotku...imas manuelni mod gdje mozes napraviti trostuko bolju fotku po noci recimo,samo ako znas postavke nastimati a ako ne znas,onda ces reci kako je kamera na aparatu losa a ustvari si ti los fotograf![]()
ako ja tebi recimo ubacim slike ovdje i tebi se ne svide,ti ces zakljuciti da ta kamera nista ne valja a mozda kamera valja ali ne valja fotograf...dakle mogu te dovesti u situaciju koja ce te navesti na pogresan zakljucak
eto na linku...i nemam slika sa novim mobitelom,skoro sam ga kupio a nisam nesto hodao vani
https://postimg.cc/gallery/2lltmxuw2/
evo tebi za dusu,sada cu naci 2-3 slike i ubaciti da vidis kakve su na redmi note 8 ,cisto da ne bude da necemo da postavimo
Ja 4 komada imam u kući.
GCam, softver za kameru napisan od strane googleovih inžinjera za njihove Pixel telefone koji i bez obzira što nerijetko imaju hardverski slabije objektive kamera daju natprosječno dobru fotografiju upravo zbog softvera.Naslovnica wrote: ↑16/12/2019 15:27 Vidim svi spominjete tu GCam, može li pojašnjenje...?
Ja koristim samo ovo što dođe uz mobitel.
fortaleza wrote: ↑16/12/2019 15:54GCam, softver za kameru napisan od strane googleovih inžinjera za njihove Pixel telefone koji i bez obzira što nerijetko imaju hardverski slabije objektive kamera daju natprosječno dobru fotografiju upravo zbog softvera.Naslovnica wrote: ↑16/12/2019 15:27 Vidim svi spominjete tu GCam, može li pojašnjenje...?
GCam na ostalim telefonima je obično portani softver sa Pixel telefona da bi se putem tog softvera poboljšale slike, kod mene na ASUS Zenfone 4 radi bolje u noćnim fotografijama (GCam od Pocophonea), mada je dosta sporija kamera. Po danu je i ne koristim pošto nativna dualpixel asusova ima također relativno dobar softver, a dosta je brža, sprema u .RAW formatu i PRO mode je nešto najbolje od softvera šta postoji na telefonu. ASUS
![]()
Instalira se kao aplikacija .apk i za svaki model postoji poseban gcam app.
nisam upratio,ali mozes li nam reci koji model telefona imas,pa ti nadjemo linkTempo wrote: ↑16/12/2019 15:58fortaleza wrote: ↑16/12/2019 15:54GCam, softver za kameru napisan od strane googleovih inžinjera za njihove Pixel telefone koji i bez obzira što nerijetko imaju hardverski slabije objektive kamera daju natprosječno dobru fotografiju upravo zbog softvera.Naslovnica wrote: ↑16/12/2019 15:27 Vidim svi spominjete tu GCam, može li pojašnjenje...?
GCam na ostalim telefonima je obično portani softver sa Pixel telefona da bi se putem tog softvera poboljšale slike, kod mene na ASUS Zenfone 4 radi bolje u noćnim fotografijama (GCam od Pocophonea), mada je dosta sporija kamera. Po danu je i ne koristim pošto nativna dualpixel asusova ima također relativno dobar softver, a dosta je brža, sprema u .RAW formatu i PRO mode je nešto najbolje od softvera šta postoji na telefonu. ASUS
![]()
gdje ima to?
zippoo87 wrote: ↑16/12/2019 20:56nisam upratio,ali mozes li nam reci koji model telefona imas,pa ti nadjemo linkTempo wrote: ↑16/12/2019 15:58fortaleza wrote: ↑16/12/2019 15:54
GCam, softver za kameru napisan od strane googleovih inžinjera za njihove Pixel telefone koji i bez obzira što nerijetko imaju hardverski slabije objektive kamera daju natprosječno dobru fotografiju upravo zbog softvera.
![]()
gdje ima to?
Dobre fotografije. Ja koristim GCam na Mi 9T pro ali nemam sts fotografisati iskreno.Medobrundo25 wrote: ↑16/12/2019 15:25 https://postimg.cc/gallery/1n4egawkw/
Xiaomi mi 9T, GCam Night Sight. Bez stativa, sve iz ruke point and shoot. Slike po danu su u danasnje vrijeme na svakom mobu odlicne , gotivo bez razlika tako ds nema potrebe te da stavljam.
Evo, da ti ja kažem za sebe.zippoo87 wrote: ↑16/12/2019 20:56nisam upratio,ali mozes li nam reci koji model telefona imas,pa ti nadjemo linkTempo wrote: ↑16/12/2019 15:58fortaleza wrote: ↑16/12/2019 15:54
GCam, softver za kameru napisan od strane googleovih inžinjera za njihove Pixel telefone koji i bez obzira što nerijetko imaju hardverski slabije objektive kamera daju natprosječno dobru fotografiju upravo zbog softvera.
![]()
gdje ima to?
Ma nisam uopšte u tom fazonu, ti xda ne znam ni šta znači. Ja skinem što ima u Play Store i to je moj krajnji domet što se tiče mobitela.Safete Dilbere wrote: ↑17/12/2019 12:56 Kamere te imate vecinom na xda,ukucate u google naziv i model telefona pored stavite xda,odete i nadjete gcam u temi za vas uredjaj.Nista lakse.
https://forum.xda-developers.com/redmi- ... n-t3990731Naslovnica wrote: ↑17/12/2019 12:50Evo, da ti ja kažem za sebe.![]()
Redmi note 8 pro
Ima li đe ta GCam za moj mobač, da provjerim ima li neke razlike drastiĆne.
Upravo sam bio na tom postu.i agree wrote: ↑17/12/2019 13:40https://forum.xda-developers.com/redmi- ... n-t3990731Naslovnica wrote: ↑17/12/2019 12:50Evo, da ti ja kažem za sebe.![]()
Redmi note 8 pro
Ima li đe ta GCam za moj mobač, da provjerim ima li neke razlike drastiĆne.